Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
Hát hogy az árából a natgeós kedvezmény...mert én eddig így számoltam...persze az is több mint 270, inkább 290

Tehát ha a két kit ára között nincs egy százas (persze ez a kedvezmény már nem él, tehát két napja halott) akkor én továbbra is az OMD-re szavaznék...szigorúan ÉN!
De mivel arn kartács is arra célzott, hogy a világon mindenütt elég nagy az eltérés, nyilván további fejtörések szükségeltetnek...
Mivel úgy olvastam te dslr tulaj vagy, s nyomon követed az mft történéseket, így úgy gondolom te is valamilyen alternatívában gondolkodsz, de úgy érzékelem a túl drága de jó minőségű, illetve az elfogadható árú de kompromisszumokkal teli "vödröket" mustrálgatod.
szerk: És persze nagyon elfogadható kompromisszumnak ítélem meg a G3-at...persze ronda (nekem tetszett)
-
eeXaa
addikt
...paparazzo ujjabb fejezet...

-
arn
félisten
a pana g3 is dragan kezdett? epp azt nezem, hogy a g5ot meg a gf2 araban adjak (es ezt kapni is lehet). a gf2 most is jobb vaz nem?
-
scarabaeus
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Úgy van, miközben századmásodperc nagyságrendű a záridő, ráadásul, ami stabilizátor teljes hiánya esetén sem lenne gond. Akár ki van kapcsolva a stabilizátor, akár be, mosódnak a képek azokon a darabokon. Itt az oldal alján.
-
TayRol
nagyúr
válasz
scarabaeus
üzenetére
berázott képet? mintha a stabi nem működne?
-
Tulku
veterán
Én magyar árakon elmélkedem, nekem nem hiányozna a vám+áfa trass és társai, illetve a meghirdetett termék teljesen más valós mivolta (ibéj), persze aki kint él vagy vállalkozó szellem...az más tészta.
Én biztosan OMD-t vennék, ha 50-80 ezren belül lenne a különbség (váz+ kereső vs váz) mert szerintem az oly egy nagyon jó darab (most pl a kihajtható lcd-ről, és az iszonyú vátzstabiról nem is beszélek)... láttam egy ilyen öszvért egyszer (váz+kereső) és nem igazán nyerte meg a tetszésem...míg az OMD nekem előlről felülről maga a tökély (na jó hátulról nem a legszebb- by Madgie
) -
Tulku
veterán
Nagyon el vagyok maradva...

Tehát egy GX1 egy 70 ezres evf-fel csak 215 kitben? Az jó ár...ezt nem hittem.
OMD vázra pedig nekem valamiért a 270-es ár jött be...de mint mondtam nagyon el vagyok maradva...hát ilyen mikor naponta nem a gépek árait nézegetem...
Persze az iszonyú szubjektív, hogy szerintem így egészen csúnya ügy lenne a "kit" (borzalmas kinézet és egészen magas külső), de hát valamit valamiért...
-
Tulku
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
GX1-re veszel egy ilyen evf-et és ott vagy majdnem az OMD áránál...na neeee
Az az x-es 14-42 meg úgy hallom lutri....
x100-ak most valóban nincsenek, árát újonnan levitték...ősszel talán
Most gondolom a többség úton van és fenyképez (nem a monitort bújja mint én hülye...
) -
Matthew
őstag
Sziasztok,
nincs valakinek egy polcon porosodó pana 14-45 obija? Szívesen megszabadítanám tőle.
-
TayRol
nagyúr
-
makszi
aktív tag
Ha valakinek kell OM-D vagy más gép újonnan jó áron, az keressen meg privátban, hátha tudok segíteni...
-
Ijk
nagyúr
Hogy érted hogy egykutya? Még így is kisebb mint a GH-2, illetve sokaknak nem jön be ez a miniatűr tükrös forma. (Személy szerint én még ezektől az új belépő tükrös vázaktól is irtózom).
Vesz hozzá egy Oly 9-18-at, 20 f1.7-et, 45 f1.8-at és kész is. (Illetve el is ment több mint fél milla.
) -
Ijk
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
EVF-es géppel bajban leszel, főleg ha olcsón kell. Pana G-k vannak, de ha a GH nem jött be akkor...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
OMD rettenetesen drága, NEX-7 szintúgy, ráadásul nincs is olyan obi a zeissen meg az 50-esen kívül amit ráraknék. X-1pro talán a legjobb milc rendszer, de az is megfizethetetlen, és azért ott sem fénysebesség az AF.
Nikon V1 drága még, és zsákbamacska, nem tudni milyen kínálat lesz üvegekből.Pana GX1 + EVF? Elég kicsi és azért m43-ra már elég jó obi kínálat van.
-
TayRol
nagyúr
-
Tulku
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Állítólag az fw frissítés itt is javított valamit...pontatlanságon is...de nem vagyok x100 tulaj, így az infók másodkézből valók (Rabi Miklóstól)
Igen evf-es (hibrid, de én nem igen látom értelmét egy ilyen öszvér ovf-keretes izének, ezért szerintem csak az evf-et használnám belőle) emiatt nagyon szimpatikus. Gyutáv elfogadható, lábzúmolható egy szintig...nekem tetszik.
Ár: Rabi 160-ért vált meg valami kiegészítővel tőle...persze ez nem egy mindennapos ár.
Viszont a te eladási GH2 kit árad sem

-
Ijk
nagyúr
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
igen, az egy fokkal jobb, bár ott is gond, hogy nem tudja menteni a változtatásokat magába a raw fáljba, illetve, hogy a nik pluginek sem natívak. de legalább a katalógus ugrik, ez tény.
-
sebgutkopf
őstag
-
Tulku
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Nem olyan rossz a firm frissítés utáni sebessége...
Én max arra cserélném az x10-emet...vagy ha kijön egy evf-es viszonylag nagy szenzoros kompakt...Fotózni kell nem cserélgetni, mert elveszik a lényeg...

(ezt most magamnak írom...mióta megvan a kis gép inkább ezzel törődök, s megpróbálom a hiányosságokat nem látni, áttranszportálni, fotózni...)A méretekkel nekem is bajom volt, hiába tartom bajnoknak a GH-kat (Madgie is hasonló dolgokkal küszködik) de egy ilyen mérte-minőség nekem pillanatnyilag elfogadható (x10)
Tényleg egyedül az evf hiányzik...ha neked fontos, mindig hiányozni fog!
-
TayRol
nagyúr
evf mindenképp.
omd-t most nem akarok - főleg az ára miatt.
fujit is néztem őszinten bevallom, de amit olvastam az AF-ről az elszomorít. pedig ellennék azzal a fixszel főleg ugy hogy lenne itthon egy epl1 mellette.nex5n-t is megtapiztam de a mérete ill. az obik miatt kihuztam. majd lesz valami.
ja, a G5 sem lett "annyival" kisebb ahogy elnézem mint a GH2 -
Tulku
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Na mostan evf vagy nem evf?

Ha p-pl-re ráteszed a vf2-t elég batár lesz neked...
Ha a g3 fogása nem jön be (nagyjából gh2 szint sebességben, képminőségben,de nem dslr fíling) akkor fuji x100-at tudom ajánlani (persze gyorsaságból kissé visszavéve, de hibrid kereső és nagyon szép képi világ)Egyébként arany áron OMD...amely szinte mindent egyesít, mi néked fontos...
-
TayRol
nagyúr
EP3-mal vannak (pozitív) tapasztalatok?

illetve mi a legutolsó hivatalos Natgeo kedveményes álláspont?
-
arn
félisten
tobbszor probaltam parhuzamosan csinalni komplett sorozatoknal, jpegbol kiindulni meg rawbol ugyanannal a kepnel. rawbol ritkan szuletett jobb eredmeny, es sokkal tobb idobe telt. szelsoseges helyzetekben ok, de mashol nem szopatom magam vele. jpgnel altalaban ugy kezdem, hogy raeresztek egy autotonet, meg egy punchot kozvetlenul utana. ha vmi nagyon szetnyomott, akkor visszaszedem. igy eleg gyorsan lehet nekem tetszo vegeredmenyhez jutni
[link]xz1nel csak rawot hasznaltam, ott nem szerettem a jpeget (elvileg hasonlo motor) - lapos, mumajer kepeket csinalt gyakran. masik vaznal lehet megint raw lesz

-
Superbad
tag
Kábé mennyi lesz a G5? Tippek vagy infó van már valahol?
-
válasz
Gondwana
üzenetére
ez egy dolog.
egy másik, hogy a capture el tudja menteni egy raw fájl változásait, magyarán, a raw fájlt pofozom ki, és legközelebb megnyitva már úgy lesz (de vissza is csinálható, lépésenként). ezt persze az lr is tudja, de külön xmp fájlban izél.
ugyanígy, a capture-ben ott figyel a nik viveza és társai, u-point editinget az lr pedig csak tif fájlra tud, ami újabb kör szopás.
az igazat megvallva, nem értem, hogy miért imádja mindenki az lr-t. a capture bugos, ez tény, de egy-egy kép teljes feldolgozására sztem sokkal jobb. batchre meg rosszabb.
-
Gondwana
addikt
[térítés ON] De sehol nem írja, hogy a katalógusos buzulását használni kellene: minden LR-indításkor csináltatok vele egy új katalógust, havonta 1x-2x meg kiürítem a foldet, ahol ezek a katalógusok gyűlnek - amiknek export után ugye semmi szerepe nincs, ha nem rawban archiválunk. Csak a Develop modullal foglalkozz, a katalógusból elég annyi, hogy import - select all - OK [térítés OFF]
-
jó, most van elegem abból, hogy az aktuális vázam nem nikon nef fájlokat gyárt. ótvarul undorok minden más raw feldolgozótól, úgyhogy baromira vakaródzok egy zsír nikonért. az e-pl2 képei egyébként átlagban eléggé nem tetszenek, nóra d200-as fotóit nézve ugyanarról sírok.
-
atees
őstag
Az oly e-pm1hez csak vezetékes távkioldó létezik ?
-
madgie
titán
Holnaptól valószínűleg eladóvá válik az E-PL2 vázam, tudom, hogy nem adok-veszek, de mielőtt felraknám, itt szólok (hátha ismerőshöz kerül
) -
TayRol
nagyúr
Na, elvitték a masinát. Gyors volt. És sok érdeklődő.
-
TayRol
nagyúr
képek és a tesztek alapján a G5 lesz a nyerő (és az usa ár alapján is).
a több fizikai gombot nem használom ki a GH2-n, ellenben a G3-on meg nem olyan jó a markolat mint az 5-ösön. és nagy valószínűséggel fixekkel fogom hasznalni.szóval aug. 10-én kiderül a végső G5 ár és meglátom. addig szerintem ezt el tudom adni.
tudásilag amugy imadom! -
-
madgie
titán
válasz
Superbad
üzenetére
G3/G5 for president!

arn: a GH vázakon kábé minden objektív ronda, ez van
Egy GF1-en vagy G3-on meg olyan kis csecse egy pancake, vagy az utóbbin a 45/1.8 hogy ihajj. Funkcionalitás meg kétélű dolog, valóban nincs annyi gomb, de átgondoltabb felületű érintőfelület van, ahol a 3*5 saját beállítású Q Menu-be olyan dolgokat is rakhatsz, amire egy D4-en sincs elég gomb. Persze a G5 ötvözi a kettőt, három hardveres FN gomb + Q Menu, na az keleti kényelem a köbön 
-
Superbad
tag
válasz
TayRol
üzenetére
Értem én, hogy nem kell nagy gép, de mégsem értem.

Annyival nem nagyobb a GH2-sem... A GX-nek is kell táska, meg ennek is. Aztán már hogy mi veri az oldalat, oly mindegy. Ha nagy zoom obit (vagy hosszabb 45-öst) teszel rá, akkor már aztán végképp...Nem hiszem, hogy az a 2.5 centis kiemelkedés hiánya fogja megoldani a kényelmi igényeid.
Semmivel sem érek oda hamarabb ha a GF1-et viszem a GH helyett.

-
atees
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ez igaz

Valami elfogadható áru táskát még tudnátok javasolni hozzá, ami praktikus.
Ezt néztem:
[link] -
szaby_gyerek
tag
Ezekről az EVF-ekről valaki felhomályosítana? Sajnos még nem volt alkalmam belenézni egyetlen MILC-es elektronikus keresőbe sem. Próbáltam utánaolvasni dpreview fórumon, de eléggé szerteágazó vélemények vannak. Vannak akik a full frame-s méretekhez hasonlítják őket, vannak akik pedig aps-c. Ez eléggé nagy kavarodásnak tűnik nekem. Továbbá azt olvasom, hogy a Panasonic megoldása nagyobb, de hogy mennyivel, arra megint nem sikerült rájönnöm. Volt olyan hozzászóló, aki észre sem vette pl. az om-d és gh-2 közti különbséget, viszont volt, aki lényeges és perdöntő különbségről számolt be. Nem igazán, hogy most mi lehet az igazság.

-
madgie
titán
32×24 mm-es méretűt (SD)

Félre a tréfát: amekkorát akarsz
Nem drága annyira az SDHC kari.szerk: á, 32 GB bőven elég ,sőt, szvsz még sok is. Nekem egy 8 gigás is elég nyaralásra, rawokkal (!) Inkább vegyél két 16-ost, mint egy 32-est (ha dedöglik majd az egyik, ott lesz a másik)
-
atees
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jó képek

Mekkora kártyát érdemes venni bele ? -
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Objektívet ajánljunk, meg szemet, a váz csak szükséges rossz

-
FEDman
addikt
-
FEDman
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Igen, szerintem nagyságrendileg a G3 is simán hozza a GH2 AF sebességét. Vagy hogy ha amúgy bejött a Pana, csak a GH2 méretével volt gondod, akkor ott a GX1, ami egy nagyon minőségi kis cucc és mivel sokkal fiatalabb így lehet AF-ben talán még jobb is.
Továbbá a G5-nek is borítékolhatóan nagyon jó AF-e lesz.
Sőt a GF3, GF5 is egy elég fürge kis gép.Ami az Olympust illeti, az újabb generációs (E-PM1, E-PL3, E-P3, E-M5) gépek már jó fényben hozzák szerintem a GH2 AF sebességét. Kevés fényben sokak szerint még mindig kicsit talán a Pana jobb, de ezt így konkrétan még nem volt alkalmam kipróbálni.
Szóval azért szerintem azért van miből válogatni.

-
Gondwana
addikt
Tudom - Told you 50.000.000 times, not to exagerate! Ettől függetlenül kenhetem a hajamra azt is, amikor a 7D gyorsan állít élességet - de rossz helyre, szóval mindent csak a maga helyén kell kezelni. Csak arra akartam utalni, hogy szerintem ha eladja, pár gép után majd vesz még egyet, mint mazsi G3-at [szerk] vagy Tulku GH1-et
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gitáros topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyúrósok ide!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Motoros topic
- Mikrotik routerek
- Sorozatok
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)