Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1csi
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
A színek olyanok amilyenek, nem is próbáltam vele játszani, számomra ennél a hasonlításnál nem ez volt a lényeg (expót se feltétlen lőttem jól be).
Egyébként jó obival, alap ISO-n mindkét gép elég jó (számomra), magas ISO-n kezdenek fényszegény helyen gondok lenni (szétesnek, elcsúsznak).
Többek között ezért tartom jobbnak a fixeket, mert ott jobb eséllyel lehet alacsonyan tartani az ISO-t.
Csináltam ISO sorozatot is fixel. A részletek az ISO emelésével (a zajszűrés stb. miatt) fokozaton tűnnek el. Azaz pl. ISO1250-en már hiába karcol jól az obi a részletek mégis hiányosak lehetnek.Kisebb gyutávon más Pana obikhoz hasonlóan a 14-140 se igazán igényel rekeszelést, viszont a tele részen igen.
140mm-en vsz. valahol f/8 környékén van az optimum, tovább rekeszelve nem láttam lényeges különbséget vélhetőleg a diffrakció elvitte a rekeszelés pozitív hatásait.Googli korában nekem első keresésre filckr group linkeket dobott, ne legyél már ilyen lehetettlen (egyébként ebből kb. azt fogod megtudni, hogy minden obi és váz kombinációval lehet szuper fotókat csinálni).
Egyébként kontrasztban/felbontásban a Pana 20/1.7 viszi a prímet, viszont konstrukcióban van egy bug, mindig félve rakom fel/veszem le a szűrőt, nehogy tönkremenjen a fókuszmotor (abba bele sem merek gondolni, mi lenne, ha egyszer az elejére esne).
Az Oly 45 1.8 amit korábban ajánlottam (ha kicsit jobb háttérmosást szeretnél) viszont szintén igényel némi rekeszelést a jó felbontáshoz és bár a rajza gyönyörű (nekem a Canon EF 50 1.2 jutott róla eszembe) viszont kontrasztban még rekeszelve is gyengébb mint a többi obi.
Tippem szerint ezek a legnépszerűbb obik a kitobikon felül m4/3-ra (majd a többiek megmondják, ha nem így van) lévén a leggyakrabban használt gyutávokat fedig le és árban is elérhetők.
A 14 2.5-öt kihagytam, mert akiknek nem szive csücske a nagylátó az IS-es kitobival jól közelíthető.
Natív obik:
http://www.four-thirds.org/en/microft/lens_chart.html
Egyébként vsz túl sok kitobi variáns van és egy igazán jó alapzoom (kicsit nagyobb átfogással, jobb fényerővel mint a kitobik) nagyon hiányzik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest