Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • madgie

    titán

    válasz madgie #16136 üzenetére

    A következőt ötöltem ki: először a ColorChecker alján lévő szürkeskála alapján kellene belőni a korrekt gammát, világosságot, kontrasztot. Ha ezt összezongoráztam ,akkor átnyargalni az RGB-re, majd a CMY-ra. Ezek után (ha minden sikerülne), akkor elvileg a keverék színeknek is jól kell kinézni. Tegnap próbálkoztam hasonlókkal, de belekevertem idő előtt a keverék színeket, gondolom amiatt és a 8bit miatt lett sávos és sz*r a végeredmény. Ha lesz időm, megpróbálom a fent írt, egyszerűbb módszerrel, persze 16 bitben. Rögzítem Automate-ben a sok-sok Replace Color-t meg előtte a többit, majd ezt hátha át tudom ültetni valahogy a LR-ba is (mittomén kontraszt -4, red hue -2 stb). Jóvón :)

    Ja, a színbuherát úgy csinálnám, hogy mondjuk a G3 default rawja felett ott van az E-PL2 jpg teljesen lemaszkolva, csak egy-egy ecsetnyi részen látszik át, pont a színek közepén (ahogy a tesztekben is mérik a hue/sat eltéréseket).

    Ha valakinek van valami tippje, mit, hogyan, vagy inkább ne, akkor sikítson :)

    szerk: a "sima" Match Color adná magát a PS-ben, elvileg pont erre való, gyakorlatilag viszont kuka, ezért gondolkodom a Replace Color-ban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák