Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szulita28

senior tag

válasz rumos14 #1473 üzenetére

Rumi, a megszokásokkal nehéz vitatkozni, pláne érvekkel meggyőzni valakit a megszokásai ellenében. Téged a 4/3-os képarány zavar, őt meg nem zavarja a súly. Engem nem zavar a képarány, zavar viszont a súly. Én viszont inkább nem csinálok matematikát a fotózásból. Ízlések és pofonok. ;) (főleg úgy nem, h a képeim 99%-át így is, úgy is megvágom, akkor meg főleg nem érdekel, h 28 mm volt-e eredetileg, vagy 31 mm; vagy ha 12-60-at használok, esetleg majd a 12 f2-t, a 4/3-on 24 mm 25.5-re változik-e az általam soha nem használt 3:2-es képaránynál).

Nem hiszem, h a gyakorlati fotózásban olyan sokszor kijönne a különbség a nagylátó végen való esetleges pár (tized)fokos látószögbeli különbségeknek. Aki úgy és olyat akar fotózni, az APS-C-n és 4/3-on is előbb-utóbb ultra-wide-angle optikát választ. Max. az az évi 5-10 képem nem fog sikerülni, ami a te szerkóddal sikerült volna pontosan 3:2-es képarány mellett.

Ha ragaszkodsz amúgy az APS-C-hez, ott az NX vagy a NEX, én nem rábeszélésként mondtam az mFT-t :) Amatőr szinten az általános fotózási helyzetek, témák döntő többségét meg lehet oldani sokkal kisebb súlyú és diszkrétebb felszereléssel is. Speciális igények, vagy technós beállítottság esetén szerencsére van ezer más lehetőség is :)

Új hozzászólás Aktív témák