Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rumos14

    nagyúr

    stabi témakörhöz én is hozászólnék. Sony vázakat használok jóideje, ott ugyebár szenzor alapú stabi van. jó-jó, de nem kimagasló a hatékonysága, sztem általánosságban 2 stoppot fog meg megbízhatóan, nem többet.

    én eddig - állóképnél - két esetben vettem igazán hasznát 1. esti város- vagy tájfotózás: statikus téma, állványt nem cipelek, "megspórolok" 2 stopnyi iso-t, azért eléggé nem mindegy h iso400 vagy 1600. 2. nagytelés képek (ekv 300mm és felette) - ehhez nem kell külön magyarázat.

    a videó más tészta, ott sztem nagyon kell a stabi, minden látószögnél. amiben én nagy jövőt látok, az - tessék megkapaszkodni - az elektronikus stabi. amikor némi kroppolás árán a "úszik" a kép a szenzor felületén. tegnap egy utlrazoom-nál próbáltam (Sony HX100), elképesztő h ekv. 810mm-nél milyen stabil képet ad! illetve Sony A65-öt is próbáltam, ott is hatékonyabbnak bizonyult az elektr. stabi mint az A55-ben az optikai. szóval nem is értem, hogy a többi gyártó miért nem alkalmazza ezt - úgy tudom, videókameráknál előfordul gyakrabban.

    amit még kiváncsian várok - hogy ontopic is legyek - az OM-D stabija, az eddig látottak alapján nagyon jónak tűnik.

Új hozzászólás Aktív témák