- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz
Daniel Alves #10189 üzenetére
Köszi, madgie megfertőzött ezekkel a csillagokkal, tegnap este is kint bénáztam a vaksötétben.
-
Messer22
senior tag
Nincs véletlenül valakinek eladó zd 9-18, 11-22 vagy 14-54II obija?
-
fattyu
veterán
válasz
Mr.Csizmás #10194 üzenetére
nem lesz az jó Nikonra. Nem lesz végtelenje.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
madgie #10193 üzenetére
Nem arra gondoltam, hanem a már megpatchelt bin-re. Na ilyet soha, sehonnan nem töltenék le.
A GF1-re fel lehet tenni olyan firmwaret, ami olyan bitrattel vesz fel videot, hogy vissza sem tudja a gép játszani. Lehet, hogy valakinek ez kell, de ha egy ilyen firmwaret tölt fel vki anélkül, hogy tudná mit csinál, azt hiheti elromlott a gép.
Én azt gondolom, hogy az kezdjen firmware hekkelésbe, aki tudja mit csinál, vagy legalább azt tudja miért.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199 #10192 üzenetére
m42?
-
madgie
titán
válasz
hegyimorc #10186 üzenetére
Driftwood meg Lpowell patch-ei kicsit távol állnak a gányolástól, sőt rendszerint azokat érdemes használni (Driftwood újabb GH2 patcheiből olyan részletek és finomságok jönnek ki az árnyékos részletekből, ami a gyári fw-vel csak zaj).
Abból nem szokott jó dolog kisülni, ha ész nélkül állítgat a ptool-ban az ember, újabb szériás panáknál különösen sok mindent elpiszkálhat az ember, amit nem kéne.
Superbad: mobilról ennél egyszerűbben nem tudom leírni, nézz meg egy YT videót, hogy kell csinálni.
-
redzsi
senior tag
Erről mit gondoltok?
GF2+14mm+14-42mm -
sphe
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #10183 üzenetére
Köszi szépen.
De Not Available to Hungary
Azt hiszem találni kellene valakit a barkácsos verzióhoz. -
arn
félisten
nem tud arrol vki vmit, hogy amiknal ahol olcsobb (jr.com, bh) a 20/1.7 miert nem lehet mar jo ideje kapni?
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Superbad #10185 üzenetére
Nem kell letölteni semmiféle ini-t.
Beállítod magadnak amit szeretnél és ha el akarod tenni későbbi alkalmakra, akkor elmented és ez lesz a te ini-d.
Az eredeti gyári firmware megbízható, egy gipsz jakab által gányolt ki tudja milyen feltöltöttben viszont ki tudja mi van? Fel mernél tenni egy ilyet a gépedre?
-
madgie
titán
válasz
Superbad #10181 üzenetére
Pedig nagyon egyszerű a GF1 hack: hivatalos oldalról lerántod az adott gép firmware-ét, beszerzed a ptool-t, berakod ezt az ini-t a ptool mappájába, elindítod a progit, load fw, alul rákattintasz erre a reliable izére, save fw (más néven, mondjuk egy-két számmal nagyobbra) az sd kártyára, azt be a gépbe, bekapcs, play gomb megnyom és a GF1 felajánlja, hogy frissüljön-e.
Ja, csontig töltött akkut használj, különben nem fog menni.
-
sphe
senior tag
Azt hiszem találtam egyet. Viszont ez hatalmas
-
Tulku
veterán
válasz
trialboj #10165 üzenetére
Itt megtalálsz mindent...egy firm-et és egy ptool nevű alkalmazást kell letöltened...de mindent elmagyaráz az első hozzászólás. Azt hiszem most 3.64 a legújabb ptool. Annyit hozzátennék, hogy van külön topikja a már "bejáratott" paramétereknek (.ini formában tudod megnyitni a ptool-lal, majd elmenteni firm-ként) amit videób..ik kísérleteztek ki (Lpowell, Driftwood és tsai) érdemes ezeket alkalmazni, nem napokig kísérletezni.
Gratula a géphez, mft fronton a legjobb videó képességekkel megáldott gépet veszed..élményx lesz vele minden pillanat!
Madgie: Kezdődííííííííííííík!!!!
-
need
addikt
válasz
Matthew #10173 üzenetére
jó ez nem szép dolog + lusta is vagyok...keresgélni... megteszed hogy linkeled..??
nekem kevéssé jók a tapasztalataim a rossz fényviszonyok mellett..igaz nem gondolkoztam még el a MF megoldáson..!
Szerintem az AF-re az igazi megoldás legalább is számomra olyan külső vakú ami rendelkezik ezzel a segéd fénnyel..
-
sphe
senior tag
válasz
Matthew #10173 üzenetére
Igen, a S-AF+MF az, és valóban elfogadható. Esti fotózáshoz meg úgyis full MF. Azért azt hozzá kell tenni, hogy néha nem 100% pontos az AF, ilyen a kompaktoknál is előfordul, de itt az AF mező viszont méretezhető, így ezzel tényleg oda fókuszál, ahová kell.
Nem mondanám jobbnak, de van hasonló értékű vétel: használt pana GF1 vagy G1 vagy ilyesmi.Ha volna esetleg más is, az engem is érdekelne.
Apropó: tervezed elkészíteni a barkács AF-t?
-
sphe
senior tag
válasz
Matthew #10171 üzenetére
A kérdés jogos. 11W-os energia takarékos izzófény mellett, de csak árnyékos részen, vagy tele (zoom) állásban nem talál fókuszt már, és életlen lesz a kép, de ha auto focus+manual focus beállítással használod, akkor utólag manuálisan sötétben is rákorrigálhatsz a fókuszgyűrűvel, hogy relatív éles legyen. Direkt izzó mellett/alatt normálisan megvilágított részen, valamint napfényben minden probléma nélkül.
Különben már van házi mini manuál segédfény megoldás rá, a házi barkács topicban megnézheted.
-
Matthew
őstag
Sziasztok,
Szemezek egy Oly E-PL1 géppel, mennyire hiányzik az AF segédfény rosszabb fényviszonyok között? Pl sötétben életlen lesz minden képem?
Ha hülye kérdés nézzétek el nekem, kezdő fotós vagyok.
Köszi! -
sphe
senior tag
Valaki meg tudná mutatni, vagy írni, hogy mitől olyan rosszak a pana jpegek?
Más: kivi lennék mások Oly E-pl1-einek, vagy minijeinek WB beállításaira, auto WB és natural módban. Nekem -7 -1en van és csak így marad természetes, nem megy át pirosba.
-
kezdődik... légyszi legyen ez európa szerte!
-
|AP|
veterán
Ezek a németek nem vicceltek... hétfőn délután rendeltem meg a GF2-t és ma délután meg is hozta a futár. Akksi töltődik, ismerkedés van. És élőben ez az ezüst eléggé tetszik!
-
Tulku
veterán
G3 akksi kérdéskörhöz: Goranje kartácstól vettem kemény 2000 pénzért egy Power2000 márkájú 1200 mAh-s akksit, szépen mutatja a töltést, tesztelelm mennyit bír, egyelőre úgy néz ki beválik...
-
trialboj
őstag
Nálam az ország sem stimmel, szóval ebből is kimaradok, más akksival nem lehet próbálkozni? Az eredeti mennyibe kerül?
-
madgie
titán
-
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf #10156 üzenetére
Azon a "részeges" pilótán én is jót mosolyogtam.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199 #10151 üzenetére
wundebár
-
madgie
titán
válasz
Marseille199 #10151 üzenetére
Szép, tónusgazdag FF képek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest