- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Remélem nem bánjátok, hogy megnyitom a Mass Effect 3 topikját. Már régóta tudjuk, hogy a játék trilógiának készül, de a mai napon ezt a BioWare hivatalosan is bejelentette. Legalábbis az egyik technikai designerük, Christina Norman szólta el magát a Twitter-en. Ugyanis nemrég egy érdekes megjegyzést olvashattunk a blogjában:
Új hozzászólás Aktív témák
-
maajsz
senior tag
válasz
genndy #12772 üzenetére
Hozzátéve:
A leszűkített irányítási lehetőség: az egész trilógia lényege hogy olyan kaszttal és csapattársakkal mész amivel akarsz. erre elveszi a 2 teammatet majd futsz egyenesen vagy cikkcakkba akárhogy (insanityn szopózhatsz sokáig is) majd akármi is voltál egy db pisztollyal lépegetsz lassan, ilyen idióta COD ending stílusba.
Egyébként az elsietett határidő már földre visszatérés elejétől észrevehető. Sötét semmilyen környezet, cpoy-paste épületek stb. Az erőlködés is elég látványos, kezdve Cortez halálával, hogy az majd ad valami drámai löketet, de közel nem éri el a kívánt hatást. Aztán jönnek a szűkös terek brute-okkal, mintha kemény lenne az ellenállás végül, hogy nehéz csata érzékét adja, telerakja az arcodat banshe-kel. A közbeni búcsúzkodás meg néhai ágyúzás szintén unalamas, ugye végső 200 gyorsról meg ne is beszéljünk.
A döntések is ellentmondásosak, sokan látják a destroy endinget a herioc útnak, van is benne igazság, úgyanakkor a szintézis lehetne kvázi "zsarnok" mert ráerőlteti a saját "akaratát" mindenkire (valljuk be nem mindenki akarja hogy átírják a komplett genetikai térképét, akárhogy csinálják ezt millió km-ekről). Ugyanakkor a controllal is meghal Shepard és nem valami jó üzenet, egy hogy évekig küzdesz valamiért (sőt egyszer meg is halsz
) és mégis újra a halál köszönt vissza (ez játékos több száz óráját is kicsit leköpi). Szóvla csak a destroyal éled túl, ami viszont elvileg a összes gethet és EDI-t is elviszi és elég sokat kellett dolgozni azon hogy teljesen jól felold az quarian-geth ellentétet.
Összességében a 3. rész az elején a gyerek halálával elkezdi pedzegetni, hogy de komoly a háború, itt mindenki nem élheti túl, erre emlékeztet félúton Mordin feláldozásával (ha ugye nem követsz el krogan népirtást) majd a végén erre vagy így vagy úgy de rátesz egy lapáttal, ami nem is lenne baj, ha a rendesen meg lett volna írva, nem csak hatásvadász módjára beletolva.
Végül a paragon/renegade befolyás ami Sarennél működött (mivel ő az elejétől hitt Sovereign-ben, majd úgy ingott meg benne a bizalma), újra el lett játszva a Illusive Man-el, de nála ez már nem volt teljesen logikus, ami miatt elég bosszantóvá válik hogy úton útfélen alád tett. -
vitaro
senior tag
válasz
genndy #12772 üzenetére
Ehhez annyit tennék még hozzá, hogy szerintem a Crucible koncepciója is arcpiritóan amatőr volt, gyorsan kellett valami megoldást találni a problémára, ezért hirtelen előrántottak egy szuperfegyvert a semmiből.
Meg azt sem értem a mai napig, hogy miért a Föld visszafoglalásához gyűjtöttük a sereget a kezdettől fogva. A végén már oké volt, miután odakerült a Citadel, de addig? Miért volt fontosabb a Föld, mint Palaven vagy Thessia? -
vendingo
veterán
válasz
genndy #12754 üzenetére
Futtattam rendszergazdaként, de se az ME2, se ME3 nem ment. Még alapvető beállításokat se ment, pl alapból valami fos 800x600-as felbontással indul, amit beállítok a monitoromnak megfelelően, de következő indításnál már erre se emlékszik.
BoneDragon: Be van kapcsolva a cloud mentés, de nem ment. Minden más, összes BF, NFS....ment, csak a mass effect nem.
Meddig lehet refundot kérni? ME2 még ingyen se érte meg így, az ME3 meg végképp nem ér 5 eurót, hogy nem tudok játszani vele..... Elcsesztem rá a fél szabadnapomat, de használhatatlan. Andromeda előrendelésről is lemondok...
Azért köszi, hogy próbáltatok segíteni.
-
AAtt1la
aktív tag
válasz
genndy #12614 üzenetére
Ezzel nem csak te vagy így.
Én pl.sokat multiztam vele(ha jól emlékszem S1M0N-nal is játszottam 1-2 alkalommal),a végén már csak a platina volt kihívás,de mikor nekiálltam az egyjátékos résznek,könnyűre tettem,mert szerettem volna ha pörög a sztori és nem húzom el feleslegesen harccal.így viszont mivel már sok óra multi volt mögöttem,túl könnyű volt,főleg,hogy már teljesen kiismertem az ellenfeleket,tudtam melyik mit fog csinálni.Viszont aki a sztorival kezdte annak biztos érdekesebb és nagyobb kihívás volt a harc,könnyű fokozaton is.
Amúgy tetszik az összefoglalód,nem húzod le az egész játékot a vége miatt(mint azt sokan teszik),de látod a hibákat és hiányosságokat,amik azért rontanak az összképen.Nekem is hiányzott,hogy nem tudjuk kivel mi lett a végén,de szerintem szándékosan nem akarták ezt,és még sok más dolgot részletesen megmagyarázni,legalább ezen is még agyalhatunk. -
S1M0N
senior tag
válasz
genndy #12614 üzenetére
Én kezdem leszoktatni magamat a könnyű szintről, a normál az alap már egy ideje, de régebben minden játékot a legkönnyebb fokozaton játszottam. Mondjuk a másik végletre én sem vágyok (csak feleslegesen idegesíteném magamat - így is vannak szívatós részek 1-1 játékban), bár pont a Mass Effecteknél gondolkoztam el a legnehezebb szintes végigjátszásról, de egyelőre valószínűleg jó lesz a normál is.
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a könnyű szint nevetséges (mert a nehézség az adott játéktól is függ), csak azt, hogy én egy kicsit komolyabb kihívásra vágyok, de még az élvezhetőség határain belül.
Sok mostani játékban a könnyű szint már tényleg nevetségesen egyszerű, bár a Mass Effect játékoknál szerencsére nem ez a helyzet, anno bőven elég volt a legalacsonyabb nehézség is.
Mondjuk sok esetben pont a könnyű fokozat az, ami "hitelesen" adja vissza a bevitt találatokat, azt nem szeretem, amikor egy fél hadseregnek elegendő hadászati eszközt kell bevetni egy ellenfél ellen (magyarul fél órán át kell lőni). Bár a ME játékokban szerintem ezt jól megoldották, a 3. rész multijában is jól működik a headshot, bár néha 1-2 csík marad, de ez elfogadható.
Amúgy is én jobban szeretek a saját karakteremmel foglalkozni, nem másoknak adni állandóan a parancsokat, meg fedezékbe hívni őket, hogy szerencsétlenek ne fussanak bele a halálba...
Persze azzal, hogy parancsokat kell osztani, nincs gond, csak azzal, ha minden egyes lépésüket nekem kell megtervezni. Remélem érthető, hogy mit akarok mondani.És valószínűleg ez az, amiért az igazi RPG-k soha nem fognak tetszeni, pedig vettem meg jó párat (Baldur's Gate 1-2 például). Én szeretem beleélni magamat az általam irányított karakter helyébe, így hozom meg a döntéseket is, de a karakterváltogatós RPG-k nekem nem tetszenek pont ezen ok miatt.
Nekem az a jó, ha a társaim önállóan tudnak cselekedni, és csak minimálisan kell velük foglalkozni harc közben.
Felfedezni és mindent begyűjteni én is szeretek (jó példa a Witcher 3), Shephard-nek minden hajómakettet megvettem, de űrhörcsöge és halai is voltak.
Én amúgy nagy FPS (CoD 2, WaW, meg sok más) és GTA rajongó voltam (plusz jó ideig RTS, de mára nem nagyon van kedvem bíbelődni velük, pedig jó párat megvettem az újak közül is), mondjuk a mai napig szeretem őket - főleg az utóbbi játéksorozatot - , de pont a Mass Effect széria volt az, ami bevezetett az (akció) RPG-k világába, és megkedveltette velem. Eleinte untam a párbeszédeket, átvezetőket, de a végére már nagyon beszippantott a játék, tűkön ülve vártam anno a második részt.
A 3. beszerzése meg már alap volt.Egy jó történettel, szereplőkkel, világgal (stb.) rendelkező játék nálam felér egy jó könyvvel, filmmel, vagy sorozattal, de néha még föléjük is emelkedik.
Én ezért szeretem a(z akció) RPG-ket.
-
S1M0N
senior tag
válasz
genndy #12612 üzenetére
Szép kis összefoglaló!
Mondjuk azon meglepődtem, hogy könnyű fokozaton játszottad, azt hittem te valami hardcore RPG-s vagy.
Jó, a Mass Effect már az első rész óta akció-RPG, de akkor is. Mondjuk anno én is könnyű fokozaton játszottam végig az 1-2-t (kétszer is), a harmadik meg még várat magára...
De azért a multiplayer részébe sikerült majdnem 540 órát beletenni (N7HQ szerint).
Pedig segítettem is a fordításban, meg el is kezdtem angolul, majd alfa magyarítással több pályát is meg kellett csinálnom 5-6 alkalommal, de ott meg az angolul maradt szövegek kigyűjtése volt a cél. Persze azért elég sok spoilert lelőttem magamnak a szövegfeltöltés/kinyerés közben, de lényegében csak a szöveget láttam, a küldetések meg nem voltak olyanok, amikben olyan óriási dolgok történtek volna, de akadtak persze kivételek (Leviatán). A DLC-k közül szerencsére sokkal nem találkoztam vizuálisan, szöveggel is csak kevés érdekes volt.
A végéről persze már szinte mindent tudok, de ez nem is nagy gond, a tökéletes végigjátszáshoz úgy is el kell spoilereznem pár dolgot, hogy minden küldetés meglegyen csinálva. A Witcher 1-2-nél is ott volt az útmutató, ezért is tűnt először kaotikusnak a 3. rész, plusz féltem, hogy valami kimarad, vagy nem lesz jó.
A Mass Effecteknél meg gyűjtögettem anno az információkat, hogy minden a legjobb legyen a Paragon Shepardömnek, majd a 3. részre is kellene valami jó kis útmutató, hogy minden meglegyen, lehetőleg a jó sorrendben.Ha végre valahára a Witcher 3 (első) végigjátszásom végére érek (178 óránál tartok - plusz jön a kiegészítő), akkor neki szeretnék ülni egy trilógia végigjátszásnak, úgy belekezdeni a 3. részbe. Bár van egy fullos mentésem az 1-2-ből, de jó lenne feleleveníteni a történéseket.
-
nanorambo
őstag
válasz
genndy #11965 üzenetére
Most olvasom, hogy az 1995-ös kinézete alapján készült Commander Shepard. Akkor még tervben sem volt a játék, ergo kép alapján csinálták. Mára nagyon megváltozott. Megöregedett, haja van, stb.
Ennyit a film főszerepről
Amúgy remélem, hogy nem készül film a trilógiából. Arról viszont készülhetne, ahogy az emberiség kirajzott az űrbe és a First Contact Warról. Szerintem nagyot ütne. -
fpeter07
veterán
válasz
genndy #11949 üzenetére
Spoiler
A reapereket le birtam gyozni, de a technologia is veluk ment. Londonban mar nyilvanvalo volt a jatek vege, azt azert jo volt latni, hogy shepard at emberekben el tovabb. Megneztem a tobbi befejezest yt-n, talan a leghihetobb a reaperek elpusztitasa (kapuk megmaradnak). A szintezisrol pedig lehetne vitazni, van meglatas benne, gyakorlatilag az arany kozeput, de nekem ez a dns keveres nem jott be.
Ha a minimum alatt megyek tamadni, akkor a reaperek gyoznek igaz? A vegere rendesen megkevertek a sztorit, kiderult, hogy ok is csak egy eszkozok. Sot meg az iranyitojuk is csak egy teremtmeny. -
Apollyon
Korrektor
válasz
genndy #11919 üzenetére
Miután aktiváltam Legion-t, még elmentem Tali loyaltyjére és Legionére is el tudtam menni – szerintem az utóbbi végrehajtása indítja be a támadást a Normandy ellen, viszont ezután én már egy küldetésre sem mennék el a suicide mission előtt, mivel akkor Kellynek annyi lesz.
-
tiv83us
veterán
válasz
genndy #11759 üzenetére
De biza azok. Az osszes tobbi Reaper varians mashogyan nez ki es sem a Reaper Troop Transport, sem a Reaper Processor Ship nem ereszkedik le az atmoszferan belulre. (Az egyik nagyobb kepen, amit par napja linkeltem, (ott van valahol kozepen), lathatod hogy neznek ki, Hatalmas test, hangyanyi csapok".
-
tiv83us
veterán
válasz
genndy #11752 üzenetére
A Leviiathanok nem alkottak Reapereket. Ok csak egy super-advanced AI-t alkottak, hogy fenntartsa a rendet a szintetikusok egy az organikusok kozt. Csak a Leviathanok arra nem gondoltak, hogy ok is reszesuk a problemank, igy az AI osszehordalt egy szintetikus sereget (meg nem a Reaperek) es lemeszarolt nehany Leviathant, majd a harvest elkezdotott es a Leviathanok genetic strukturajabol megszuletett Harbinger, majd a cycle of destinction elindult.
-
Ryder62
őstag
válasz
genndy #11682 üzenetére
Igen ez a legegyszerűbb.
Úgy tudom hogy ha egyszer a reaperek megjelennek egy rendszerben akkor csak akkor tűnnek el ha megcsinálsz egy küldit.
Én általában a rendszerek nagy részét addig szkenneltem míg nem jöttek a reaperek. Sőt fogócskáztam is velük addig is nyomtam a scant, néha 2-3 dolgot is találtam. Majd visszamentem később. Ha meg elég távol voltak még időm is volt megvizsgálni a dolgot. De mire elhagytam a rendszer már már a normandy seggében voltak a reaperek
-
Hegyirabló
veterán
válasz
genndy #11393 üzenetére
Pont ezért kérdezem. Viszont azt már nem lehet kapni, csak használtan. Használttól meg félek, mivel EA, volt már rossz tapasztalatom vissza nem vont regisztrációval.
Viszont ha nem tudom megvenni eredetiben, magyarul, akkor kénytelen leszek valami disznóságot csinálni. :@
-
stoon
addikt
válasz
genndy #11024 üzenetére
sajna mind a kettőbe vannak hiányoságaim e téren.
a2-ből 14 db hiányzik a 3 ból meg 13
de a kettöben van olyan hogy a "hardon" kellene végig tolni de a normálon is volt pár akció ami nehezen ment! plussz a cerberusz "csajnak" a hűségét nem sikerült biztositanom vagyis hogy igen csak egy vita során jacknek adtam igazat azt véig duzzogott!
-
válasz
genndy #10951 üzenetére
Jaja!
Egyébként végigértem a gámán, de azt hittem a végén lesz vmi grandiózus küzdelem, aztán semmi, csak traccsparti.
A vége mondjuk kicsit lehangoló volt, illetve a játék lényege volt lehangoló, érted.
Az Earth DLC-re azt írják, hogy Rio, meg Vancouver is ki van dolgozva, de oda nem jutottam el. Mit hagyhattam ki és hol vajon? Vagy ezek csak multiban érhetők el? A DLC egyébként aktív, mert a kedvenc fegyverem, az N7-es Typhoon is ebből került be a játékba. -
kriszpontaz
veterán
válasz
genndy #10765 üzenetére
Na ne szivass. Két DLC-t feltüntettek benne de azt hittem ha már van olyan jó valaki hogy a komplett cuccot megveszi, mindent megkap. Ez mekkora szivatás. Pedig Javik egy erős karakter.....gondolon uncsitesóm a digital deluxe miatt kapta meg ezt a DLC-t vagy az előrendelés miatt. Most jól elvetted a kedvem
.
-
Sheldon
tag
válasz
genndy #10543 üzenetére
A Citadel DLC szövegei még nincsenek feltöltve az adatbázisba, azzal a fordítók később foglalkoznak majd, bár volt, aki elkezdte volna fordítani. De ha az utolsó DLC-t is feltöltötték volna az adatbázisba, a számláló bizony szépen visszaesett volna, mivel igen sok szöveget tartalmaz.
A projekt most lassabban és leginkább offline folydogál, többféle végigjátszást kell csinálni (különböző csapatfelállások, döntések, stb), így próbálnak olyan szövegekre rátalálni, amiket nem fordítottak még le.
Lehet ez furcsán hangzik, ha egyszer fel lett töltve minden szöveg az adatbázisba, de ahogy mesélték, eléggé össze-vissza vannak a szövegek, hiába van mindegyiknek külön ID-ja...1-2 hete töltöttünk fel elég sok szöveget, ez okozta a pár százalékos növekedést, ami bár számtanilag nem tűnik soknak, feltölteni őket nem két perc volt...
Sajnos a lektor nem mindig tud online lenni, sokat kell melóznia, de amikor ideje engedi, akkor csinálja a dolgát.
Alig 1 éve kezdték el a srácok a munkát, ez alatt kicsit megcsappant a csapat száma és lelkesedése, de halad a fordítás.
A Skyrim-hoz való hasonlítgatás felesleges (legtöbb helyen ez megy), és értelmetlen, mert a Sárkányszülöttel foglalkozó fordítók egyrészt többen vannak, másrészt tapasztaltabbak fordítás terén.
Arról nem beszélve, hogy ott lineáris a játékmenet, olyan döntéseink nincsenek benne, amik miatt többféle végkifejlet lehetne a történet során. Ezzel persze nem leszólni akarom a munkájukat, én magam is várom a Skyrim fordításának elkészültét.És hogy mikor készül el? Nehéz lenne megtippelni, elég sok tényezőn múlik a dolog, így ezzel még szerintem nem érdemes foglalkozni.
Legyen elég annyi, hogy halad a fordítás, akik pedig a magyar felirat miatt nem játszanak a single résszel, azok találjanak valami mást, ami leköti őket hosszú időre, vagy legalábbis addig amíg a fordítás el nem készül...Szóval kitartást a várakozóknak (én is köztük vagyok), és legfőképpen türelmet!
-
janos666
nagyúr
válasz
genndy #10437 üzenetére
Jaja, azt tudom.
Igazából elkezdtem egyszer gonosz nőként, de nem lett túl hosszú Jane pályafutása. Olyan önteltté vált, hogy kénytelen volt megkóstolni Morinth-ot.
Valóban a gonosz női hang is segített, de magában az is, hogy nő, mert én alapvetően nem vagyok gonosz, de nő se, így segített átszellemülni, jobban elválasztani magamtól a karakteremet és saját magam.
A gonosz női oldalam játszott helyettem.Amúgy nem egészen karót nyelt jófiúként játszottam én férfit se. Magamból próbálom megformálni a karaktert. Volt, akit hátba szúrtam, fejbe lőttem a vallatás végén, rávettem Saren-t, hogy lője magát fejbe, ... kinyírtam a tanácstagokat, ... odaadtam a Collector bázist Martin Sheen-nek.
Szóval senki sem vádolhat, hogy túlzásba vittem a jópofizást, de amikor nem fájt, akkor arra törekedtem, hogy mindenkinek jó legyen. Illetve megvolt a csapatszellem, jót tettem velük akkor is, ha nem tetszett az ötletük és akár rühelltem is őket, "gondját viseltem az enyéimnek".És összességében "a világnak" jót akartam még akkor is, ha ahhoz renegát módon kellett eljárni pár kérdésben.
De a 3.-ig el sem jutott a gonosz nő, és úgy még őt beleszámolva sem játszottam az első kettőt sem, ahogy a teljes játék ismeretében ideálisnak érezném. Mindig inkább békét akartam, mint népirtást, viszont úgy, hogy nem áldozom fel magam. És most már tudom, hogy ehhez csak egyetlen út vezet. Egy olyan, ahogy játék közben nem gondolkodtam még soha.
-
KubanitoS
veterán
válasz
genndy #10161 üzenetére
Most olvastam. Megtudatjuk mi lett a társainkkal, kiteljesedhet a romantikus szál, szóval lehet megkapjuk végre az igazi, teljes lezárást.
Ezzel kapcsolatosan kérdezném itt is: ezek szerint Shepard csak nem halt meg, illetve nem lett "Reaper-lélek"? Mert úgy kicsit nehéz lenne haverkodni a későbbiekben.
A hörgésből viszont ki lehet indulni, szóval nagyon várós a dolog. Azt hiszem maradt még Bioware pötyim is.
-
AthlonXP
őstag
válasz
genndy #10070 üzenetére
Igen, felraktam a javítást hozzá. Enélkül menni sem akart Win 8-on. De miután felraktam, gond nélkül ment lemez nélkül, csak a "Bring Down The Sky" DLC feltelepítése után kezdte kérni a lemezt.
(#10071) csaba951 Hát a dobozos verzió nekem alapból magyar nyelven van meg ( így a DLC is ), ezt nem cserélném angolra vagy másra, úgyhogy akkor maradok a lemez használatnál.
Azért zavaró, hogy kéri a lemezt, mert csak egy meghajtó van a gépben, ztán állandóan cserélgetnem kell a lemezeket, ha mást szeretnék használni. Meg ugye játék közben feleslegesen pörgeti a cuccot, ezt akartam elkerülni, de ahogy látom ez nem fog menni...Mindegy, azért köszönöm a segítségeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest