- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Remélem nem bánjátok, hogy megnyitom a Mass Effect 3 topikját. Már régóta tudjuk, hogy a játék trilógiának készül, de a mai napon ezt a BioWare hivatalosan is bejelentette. Legalábbis az egyik technikai designerük, Christina Norman szólta el magát a Twitter-en. Ugyanis nemrég egy érdekes megjegyzést olvashattunk a blogjában:
Új hozzászólás Aktív témák
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
tiv83us #12660 üzenetére
Még Saren, a spectre sem teheti meg, hogy egy csapat fegyveres Geth élén masírozik be a Citadel vezérlő központjába. Megteheti persze egyedül is, de az túl nagy kockázat, fegyveres őrök és asari kommandósok tucatjai; még neki is túl nagy falat. Túl nagy rizikó, amit nem vállalhattak, így más megoldásra volt szükség. Az utolsó Prothean tudóscsapat által átprogramozott keeperek miatt viszont távvezérlés nem jöhetett szóba, csak a közvetlen beavatkozás.
A fönt felsorolt írók bármelyike képes volt majd' mindegyik regényében ennél nagyobb bravúrokra, nagyobb ellentmondások és dilemmák feloldására is. Előhúzták és előhúzzák a varázskalapból, amit úgy neveznek: alkotó emberi fantázia. Ami csak keveseknek adatik meg, sajnos.
Ha még nem olvastad, erősen ajánlom a te és minden Sci-Fi szerető figyelmébe pl. Dan Simmons: Hyperion vagy Iain M Banks: A Száműző c. könyveit. Kezdésnek. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
tiv83us #12658 üzenetére
Az első rész logikailag és dramaturgia szempontjából is hibátlan volt. Kirúgták Drew Karpyshyn-t, és nem vettek fel helyette egy minőségi Sci-Fi írót. Helyette a "megoldjuk ezt belső forrásból" tesco-gazdaságos módszert alkalmazták, és jöttek a klisék és a Deus Ex Machina. Pedig nem kellett volna egy millió dolláros gázsijú, Iain M Banks, John Scalzi, vagy Dan Simmons -féle csúcskategóriás író; már egy közepesnél jobb "jóféle Sci-Fi iparos" (mint amilyen Karpyshyn) is ki tudott volna ötölni ennél nagyságrendekkel jobb megoldást a "Hogyan győzzük le a brutálisan OP Reapereket" problémára. Ez még így is egy klasszikus trilógia lett a játéktörténelemben, örökké emlékezetes momentumokkal, de tényleg kár a végéért.
-
-KP-
addikt
válasz
tiv83us #12648 üzenetére
kissé unalmas már. a rajongó meg a fanboy közt van különbség. persze van akinek a torkán, mindent le lehet gyömöszölni, akkor is ujjangani fog, hogy de jó volt. Én elfogadom van akinek tetszik, kérlek fogadd el, hogy van akinek meg csalódás a 3. rész és nem csak az ending miatt. és ez nem butthurt és társai. hónapok óta elő se vettem se a singlet, se a multit. esténként totál nyugodtan alszom, függetlenül attól milyen lett az ending. nem izgat, nem érdekel, nem befolyásolja az életem. de ha valaki kimondja, hogy mass effect igenis beugrik az elcseszett 3. rész és ez nem fog változni. ez pont olyan mintha a kedvenc sorozatod kapna egy orbitálisan tré befejezést, ami szembe megy mindennel, amit előtte képviselt.
-
-KP-
addikt
válasz
tiv83us #12639 üzenetére
nincs butthurt. viszont ha valaki kimondja hogy mass effect 3, az elcseszett 3. rész fog először eszembe jutni, élén a különösen elcseszett befejezéssel. ez a játék így fog fennmaradni a köztudatban, ha tetszik, ha nem. írhatott volna történelmet, mint minden idők legjobb trilógiája. így is történelmet írt, csak ellenkezőleg.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
tiv83us #12639 üzenetére
Szerintem semmi gond nincs ezzel. Aki szereti a szériát, az tuti beleölt legalább többszáz órát. Ennyi játékba fektetett idő után igenis fáj az ending (meg elég sok minden a 3. részből), szóval szerintem érhető ha itt az emberek kibeszélik magukból ezeket a dolgokat
... és fog is fájni, amit az Andromeda (vagy a vele induló sorozat) befejezése hozhat már csak helyre
-
genndy
addikt
-
S1M0N
senior tag
válasz
tiv83us #12549 üzenetére
Én speciel még nem játszottam végig.
Vártam a magyarítást, aztán meg be is segítettem.
Egy darabig persze eljutottam benne (a génfalós küldi is megvolt), de amíg nem volt magyar felirat, addig többnyire a multit nyúztam, vagy 100x vittem végig pár küldetést, hogy lehetőleg minden szöveget ki lehessen nyerni, ami angolul maradt esetleg.
Mondjuk elég sok dolgot lelőtt történet szempontjából a fordításban való részvétel (szövegek felvitelénél találkoztam sok jó párbeszéddel), de úgy vagyok vele, hogy csak a szöveget láttam, az egész helyzetet meg nem.
Meg mire a trilógia végigjátszással eljutok a 3. részig, addigra úgy is elfelejtem a dolgok nagy részét.
Aztán most, hogy már pár hónapja kész a magyarítás, illett volna elkezdeni, de jött a GTA V és a Witcher 3 is.
No meg jó lenne az egész trilógiát újrakezdeni, hogy felfrissítsem az emlékeket. Csak még a Witcher 3-at is illene befejeznem, de valahogy nem tudom rávenni magamat a folytatásra, nem tudom miért, mert a Mass Effect mellett ez a másik játéksorozat, ami nagy kedvenc.
Talán az a bajom, hogy túl hosszú a játék. Van már benne 133 órám a Steam szerint, most kellene mennem a Ködszigetre... -
Archanon
őstag
válasz
tiv83us #12549 üzenetére
Szerintem vannak még olyan szerencsétlenek, akik csak most kezdenek neki a sztorinak, mint pl. én.
Nem is értem a spoiler formázás hiányát a topicban...
#S1M0N: SPOILER
Amennyiben Mordint meggyőzöm, hogy ne gyógyítsa meg a génfalót, Wrex bepurcan, és ki kell csinálni? Ez genyóság, semmiképp sem menthetem meg mindkettőt? -
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
tiv83us #12270 üzenetére
Na igen, az auto aim, ami a pc-s változatban is jelen van, csak ki lehet kapcsolni / állítani. Az a rezgő funkció tényleg érdekes lehet, ez mondjuk nekem is tetszene. Azonban szerintem csak egérrel lehet igazán finoman célozni + WASD, amit FPS/TPS játékoknál könnyen meg lehet szokni.
Végülis mindegy, utánanézek azért miért nem raknak már a konzolokba is végre bill+egérkombó szerű opciót.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
tiv83us #12245 üzenetére
Na ezt már meg akartam kérdezni tőled korábban, csak mindig elfeledkeztem róla.
Nos én világéletemben pc-n toltam a videojátékokat, így a ME szériát is. Nézve ezt meg n+1 videót, ez a controlleres irányítás eléggé borzasztónak és játszhatatlannak tűnik. A grafikával nekem nem is lenne bajom, mert ennél sokkal fontosabb a sztori. No meg nem is a konzolosokba akarok belekötni, nyilván vannak játékok amik sokkal jobbak a controllerrel, de a ME nem az.A lényeg: nem értem miért nem lehet megoldani (gondolom szándékos) hogy a konzolokra is lehessen tolni bill+egeret, vagy nagyon hasonló megoldást? Nálam ezért bukott az egész platform.
Olyan nincs, hogy nem tudják megoldani, hiszen gyakorlatilag ez is nagyjából csak egy nem bővíthető pc+OS. -
törölt tag
válasz
tiv83us #12242 üzenetére
Jópofa ezt nem is tudtam
Még ps1-es korszakból maradt rám ez a "kalandozás" mikor már mindent láttam az adott kedvenc játékomból. A Shadowman volt akkor a legnagyobb ász, néha elképzeltem ha lennének a karakternek saját gondolatai, felrobbanna az agya, mint Neo-nak a Mátrixban, mikor rájött, hogy ez nem is a valóság
(Mass effect 2 témánál, annyira tetszik nekem ez a Borderlands-os rajz "mod" hogy készült egy régebbi videómból, egy hosszabb, zenés baró kis videó, ha nem gond megosztom majd itt, ha már elszöszöltem vele két órát, legalaább ti lessétek meg)
-
XharX
aktív tag
válasz
tiv83us #12230 üzenetére
A DLC-k már alapból benne foglaltattak mint kiderült. Mondjuk ez plusz pont
A játék meg tényleg baromi jó, főleg mióta találtam egy hozzám illő mesterlövész puskát. Meccset is pillanatok alatt találni, úgy érzem lesz ebben pár száz órám is
A válaszokat nagyon szépen köszönöm -
törölt tag
válasz
tiv83us #12194 üzenetére
Jaj, félreértettél, nem azert emeltem ki, hanem mert vicces volt, nalam amugy sem ir senki helytelenebbül, és marhára idegesít, mikor nem a mondandómmal, hanem a helyesírasommal, ill annak hianyaval tökölnek
Én már baromira várom a 4. részt, olyan dögös karakret csinálok, hogy azonnal beleszeretek
De belenéznék az uj dragon age szerkesztőjébe is, ha lenne 4 magos procim.. -
törölt tag
válasz
tiv83us #12189 üzenetére
Csakis Femshep !
Valahogy minden játékban ha lehet választani, female karakterrel tolom, nem akarok azonosulni a főszereplővel, viszont tudok érzelmileg kötödni hozzá, igy nekem jóval többet jelentenek a vele történt események, akár féltékeny is bírok lenni, ha rámozdul egy férfi karakter
-
Apollyon
Korrektor
válasz
tiv83us #12156 üzenetére
Én eléggé PC only (illetve már inkább notebook
) vagyok, a konzolokat kerülöm, de akkor most a játéknak két külön platformra kell fenntartani szervert... Gondolom nem lenne egyenlő ha a összeeresztenék a két tábort. Nem nehezebb amúgy a kontrollerrel célozni? El nem tudnám képzelni hogy TPS-t vagy FPS-t egér nélkül játsszak...
-
törölt tag
válasz
tiv83us #12145 üzenetére
Nem sok
kép van vagy 2 ezer, de most éppen egy újabb végigjátszás elején vagyok, ezért gyúlt össze két videónyi, Hamar összejön, De ahhoz türelem kell, hogy igazán hosszú változatos videó készüljön, sajna én nem tudok olyan profit, és türelmem sincs hozzá
Láttam igazán epikus profi videókat, amik az egész játék történetét ölelik fel, az elejétől a végéig. Szóval a készítő a teljes végigjátszás alatt vette a játékot, és még vágta is zene alá stb.
Szerintem ne foglalkozz vele, hogy már "kifutott" a játék, még simán csinálhatsz videókat, én is magamnak csinálom, nem a nézettségért vagy ilyesmi. Kár hogy csak most lett kész a gépem, eddig egy APU-n csináltam ezért is szaggatnak néha sajna -
törölt tag
válasz
tiv83us #12136 üzenetére
Be kell vallanom, én idén játszottam elöször az me1-el, és abba hagytam ott, ahol a logikai feladatot kellett megoldani a liftes computernél, azt a téglásat
pedig imádom a sorozatot, sok száz órám van a 2. és 3. részben. Szóval én el tudnék viselni, egy halo 2 anniversary minőségű fejújítást
Meg részletesebb karakter modelleket. Mivel visszafele nem lehet vinni a karaktert, és nekem csak a 2. és 3. rész mentése volt meg, újra kellett csinálnom, amikor belekezdtem az első részbe. Oldalról szörnyű "madárember" feje lett, szemből egész pofás lett -
Apollyon
Korrektor
válasz
tiv83us #12115 üzenetére
Már rég játszottam, de van egy rész, amikor a pálya közepén van csatorna szerűség, és ilyen hidakon kell átmenni jobbról bal oldalra stb., de csak egy irányba. Na ha kinyírtál minden ellent, akkor mielőtt elhagynád a pályaszakaszt, le kell menni oda ahol le lehet (csak azon az egy részen lehet), és ott kell legyen. Úgy rémlik mintha víz alatt lenne egy ideig, de már nem fix.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
tiv83us #11967 üzenetére
Nah akkor már én is
Igaz ez ME2, de van még pár meglepi
Amúgy a Mark-ról láttam valami videót is de már nem találom, először akkor esett le hogy "ő a Shepard", és valamit dumál a videóban meg bibliát tart a kezében, de valami nagyon vallásos gyerek volt.
-
-
Ryder62
őstag
válasz
tiv83us #11909 üzenetére
Kidus:
Ismerem a játékmenetet
Három ME3 végigjátszáson vagyok túl
tiv83us félre értette, mert én a köv. ME2 végigjátszásra értettem, hogy Talit meg Legiont viszem magammal.
Snooker:
Te magad írtad hogy átugrottad a párbeszédeket amint elolvastad. Én soha nem tettem ilyet.
Sőt ahol lehet sétálok. -
-
-
nanorambo
őstag
válasz
tiv83us #11808 üzenetére
Azért Liara tudta, hogy mi a szitu. Ő szerezte meg Shepard maradványait a támadás után, aztán folyamatosan követte az eseményeket. Információ-bróker, mondja is a 2-ben. Akkor kér meg segítségre, ha rákérdezel, hogy bajban van-e. Ráadásul a Shadow Broker DLC-ben kicsit "össze is kaptok", hogy most akkor mi van a kapcsolatukkal. Jópofa.
-
Kidus
őstag
válasz
tiv83us #11806 üzenetére
Mikor a masodikban Liara bemondja hogy 'Have you faced an asari commando before? Few humans have', meg mindig belem allt a gorcs mint az elsoben a stasis
Amugy asszem harmadikban is van cooldown medgelre single-ben mert power-kent kezeli. Bar nem vagyok biztos benne sose hasznalom
Multiban kell de ott nem a gurigan van. -
Kidus
őstag
válasz
tiv83us #11804 üzenetére
Azzal nem az volt a baj, csak a jelenet elejere tett vissza es mindig vegig kellett hallgatni a nenit, es beszelgetni, aztan pedig mikor elkezdodott a harc, rendszeresen bebugzott, mert a lebego krate-ek mikor lejart a singularity ugy estek le, hogy beszorultal kozejuk, vagy alajuk, mogejuk, esetleg BELEJUK
Ja es nyilvan utana meghaltal. -
Kidus
őstag
válasz
tiv83us #11798 üzenetére
Engem pont bosszant hogy ezt is kell, meg sosincs eleg penz a vilagon hogy mindent megvegyel, masodszorra konnyebb.
Amugy meg ME2 insane nekem valamiert nagyon konnyu volt, talan mert sniper csapattal mentem infivel, szvsz kozel van a cheat-hez
Harmadik meg vicc, biotic csapattal. Talan az elso volt az egyetlen, ami kikeszitett insane-en. De olyan regen volt az, hogy mar az is lehet, hogy nem az volt, hanem valami mas. -
-
-
janos666
nagyúr
válasz
tiv83us #11776 üzenetére
Nekem sokkal jobban tetszik a vége EC nélkül.
Sovering: [...] reasons beyond your comprehension [...]
Sehpard: Shit, that advanced AI thing scared the shit out of me!
Liara: Yeah. By the Godess! I am so scared!
--- A few years later. The same topic with an even more advanced AI ---
EC-StarChild: It's pretty simple, really. Just let me explain it like you were 10 years old. I am sure you will completely understand everything in a few short minutes. So, [khmm] a veeeery long time ago, in a galaxy faaaar faaaar awaaay, there was aaa ... ... ...
Shepard: K, thanks. Jeez! It was a pretty cool story, bro. Got it! Right! KK!!! It wasn't complicated at all, I see and understand everything now!
EC-StarChild: Would you like me to explain it again with a little extra details? Just to make sure you got it?
Shepard: KK, thankZ! Shoot! I am all ears. You are soo kind! Love your stories!
EC-StarChild: So, in a Galaxy, far, far away... ... ...
Shepard : Zzzzz ZZZZZZ ZZZzzzzz -
válasz
tiv83us #11768 üzenetére
DLC nélkül vittük végig, így is hosszú volt
deee szem jövő hónapban megveszem a "collectors edition"-t belőle, Fehérváron láttam az 576kbyte-ban 8ér'...
Na szóval jahh, a szintézist vittük végig, a kisebbik lányom Lilike végig sírta, szal ezért kárdeztem, hogy van-e valami olyasmi, ahol Shepard is túlél... na meg úgy kb mindenki
Szóval akkor szerintem beérjük ezzel
Amikor kijött a játék, és megjelentek róla a cikkek, én az Iponon olvastam, és nagyon lehúzták a befejezését... én egy kicsit aggódtam is miatta, de nem tudom miért mondták.. tökéletes történet tökéletes befejezése
és végülis úgy lezárták, hogy ha lesz is Mass Effect4, ezt a történetet már nem lehet folytatni -
janos666
nagyúr
válasz
tiv83us #11762 üzenetére
Hehe, vicces, mikor évekkel később tényként emlékszem vissza valami hülyeségre, amit csak poénból találtam ki.
Lehet, hogy több köze van a héber igazsághoz (~ Názáreti Jézus, Nazar...).Olyan, mint amelyik így rácuppan a Citadel rudjára: [link]
De amúgy tényleg hasonlítsd össze Harbinger-el... Ha minden áron rá akarod erőltetni a földi emlősök nemi jellegeit, akkor szerintem sikerülni fog (karcsúbb, kecsesebb) és valamelyest "anyáskodóbb" is (Sovering, még ha erős hátsó szándékkal, és hasnló végső célokkal is, de hosszabb időre és csoportokban gyűjti maga mellé, akit tud, míg Harbinger inkább olyan mint ha fennakadt volna a "megölök mindenkit, megölök, megölök, meg meg" Dopeman szám
).
-
janos666
nagyúr
válasz
tiv83us #11760 üzenetére
Szerintem ezt könnyen meg lehet magyarázni, hogy a Galactic Codex miért volt szimplán out-of-date (vagy akár egyenesen pontatlan is), amikor könnyen halott/sérült lehetett már sok felelős szerkesztője/lektora, és amúgy is problémás lehetett a szinkronizálása a hagyományos kommunikációs hálózat zavarai mellett.
Sovering vajon tényleg "nő" jellegű tudat volt (Legion beszámolója után)?
Ezen a képen tényleg sokkal kecsesebb, mint Harbringer. -
-
janos666
nagyúr
válasz
tiv83us #8911 üzenetére
Én ma kezdtem újra az ME3-at (nem játszottam még az új DLC-kkel) és nekem is feltűnt, hogy megszólal a "serve us" effekt, mielőtt Anderson megtalálja a rádiót. Bár nem tudom, hogy akkor is hallanám-e, ha nem lenne telepítve az EC DLC.
De ebbe is bele lehetne magyarázni, hogy talán akkor is csak "kábítanak".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Revolut
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest