-
Mobilarena
Remélem nem bánjátok, hogy megnyitom a Mass Effect 3 topikját. Már régóta tudjuk, hogy a játék trilógiának készül, de a mai napon ezt a BioWare hivatalosan is bejelentette. Legalábbis az egyik technikai designerük, Christina Norman szólta el magát a Twitter-en. Ugyanis nemrég egy érdekes megjegyzést olvashattunk a blogjában:
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
S1M0N
senior tag
Nem is a befejezésre gondoltam, mert az - sajnos - olyan amilyen.
Én azért részletesebb bemutatást vártam volna, nem pedig egy ilyen gyorsan lerendezett két videót.
CPT.Pirk
Ez a Happy Ending mod anno sokat foglalkoztatott, de számomra nem az a gond, hogy nem "boldogan éltek míg meg nem..." lett a befejezés, hanem az, hogy képesek voltak a rajongók szemébe hazudni! Pont úgy lett megoldva a játék vége, amire a fejlesztők azt mondták, hogy nem ilyen vége lesz...
Gondolom soha nem derül ki, hogy miért lett olyan az egész játék, amilyen, de lehetett volna sokkal jobb, monumentálisabb is, ha még dolgozhattak volna rajta.
A lezáráson lehet a végsőkig vitatkozni, ebbe nem is mennék bele. Sokkal többet kilehetett volna hozni belőle, de sajnos most már mindegy.
A másik dolog, ami miatt megharagudtam a fejlesztőkre és az EA-ra (az első napos, fizetős DLC-n kívül), az az igénytelenség.
Sok helyen olyan textúrák vannak, amitől egy 10 éves játék is megijedne. Az előző két részben a látvány szinte a maximumon volt (a lehetőségekhez mérten), de a 3. részben - mely bár egyáltalán nem ronda, sőt - a füst, vagy a távolban lévő élőlények (Harvester pl.) egyszerűen igénytelenül lettek megcsinálva.
Szóval ebből a szempontból is csalódás a 3. rész, pedig egyáltalán nem lett rossz játék, sőt... De ahogy írtam, sokkal, de sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Így van, az elég blama dolog volt. Meg pl. Miranda képe gyakran becsúszik oda, ahol a meghalt társakról beszélnek, hiába mentetted meg a Lawson papa küldetésében.
Visszagondolva az első két rész végére, nagyon megtörték itt a végének a lendületét azzal a beszélgetéssel a szájbergyerekkel. Az előzőkben tudtad mi van, tudtad mit kell tenni és meg is tetted. Ehhez képest a sztori lényegét fejbe csapja a szájbergyerek...
Véleményem szerint aki nem akar csalódni és úgy szeretné befejezni ezt a részt is mint az első kettőt, az tegye fel a happy ending mod v0.5-öt, és akkor azt kapja amit várt.
-
S1M0N
senior tag
Szeretem mind a két csatornáját, de a két Mass Effectes videója szerintem - legalábbis az én elvárásaimhoz képest - a többihez képest gyengére sikerült.
Én speciel többet vártam a 2, összesen 11 perces videónál, mert egy egész trilógiát bemutatni és véleményezni ilyen röviden...
Számomra kissé csalódás volt a kritika, ráadásul ki tudja, hogy az összes DLC-vel játszotta-e végig a 3 részt, mert a teljes összképhez (sajnos vagy sem) a sztorit bővítő DLC-ket is ajánlott beszerezni, legalábbis szerintem.
-
Kidus
őstag
Tudom, mar Prof-ek kerdeztek, megyek-e, de most epp nem tudom eldonteni, megeri-e megvenni, meg mar kezdem megszokni a one-t... de szerintem a tarsasag miatt ugyis visszamegyek kicsit
Az biztos, hogy meg egyszer az egeszet nem veszem meg az ujra, mar nagyon monoton lett es csak napi-heti-raid kotelezok mentek.
Inkabb DAI, aztan Witcher, meg ki tudja majd micsoda, aztan ME4 -
-
törölt tag
Hogy vérezzen a szíved
de sajnos nincsenek meg, pedig a halo reach dioráma is megvolt, meg egy rakás Gears of War figura is. Meg kellett tőlük válnom, de életem végéig bánni fogom..
Itt még lehet venni: [link] régen jobbak voltak. Sajnos Mass Effect-es nincs, pedig egy Femshepet elfogadnék
-
-
törölt tag
Ebben igazad van, telhessen. Poén az, hogy az eredeti videót, amit linkeltél, tegnap láttam először, és nagyon megtetszett. De nekem most nincs meg a Mass 2, mert kölcsön adtam, de szerettem volna egy ilyen videót a saját karakteremmel, ezért a régi videómból vágtam össze. Ezek a jelenetek voltak meg, így ebből igyekeztem hangulatra hasonlót csinálni. Az egészben az az érdekes, hogy benézve a fórumba, amit szégyenszemre nem látogattam meg egy hónapja, egyből ebbe a videóba ütköztem, Kidus jóvoltából amit én is ma fejeztem be! Erre mennyi az esély?
ezért osztottam meg veletek nagy lelkesesen. Persze tisztában voltam vele, hogy leszólnak majd érte. Magyar oldalakon ritkán osztogatják, a pozitív kritikákat
-
janos666
nagyúr
Tedd hozzá, hogy én a Red vs. Blue sorozatos Sarge-ra asszociáltam.
(Ami kicsit még illik is rá az utolsó fél-egy órában nyújtott szereplése után.)
Másnak is feltűnt, hogy az elején másképp ejti a narrátor az Effect szó első betűjét, mint később?
Amúgy tényleg jó, még az olcsó sztereotípiaátemelésekkel is, mert van benne pár eredeti poén.
-
tiv83us
veterán
Meg o csak az arcat adta, a voice actor az Mark Meer. Legalabb Mianda arcat/hangjat is beleadta, csak a hajszine lett fekete a jatekban
-
-
ez nem lenne meg feliratosan?
az angol tudásom elég gyenge, de ha le van írva úgy jobban megértem/értenémszerk:
meg is találtam -
janos666
nagyúr
Ezt az első képet én máig nem értem.
Az még ímmel-ámmal rendben (ha nem is el-, de felfogható), hogy multiplatform játéknál a leggyengébb gép szabta korlátokat lustaságból a többi is megsínylette, és ha ezek közt a megszorítások közt evickélve úgy döntöttek, hogy a legtöbbször csak perifériás látótérbe kerülő dolgok modelljei lehetnek elnagyoltak, de egyrészt ez már akkor is borzasztó nagy túlzás (önmagában is, bármilyen messze lennének az itt belátható távolságon belül), másrészt az szerintem már végképp érthetetlen, hogy a közelebbi és jobban megvilágított modellek nem csak kevesebb poligonból állnak, de abszolút textúra nélkül, mint a tőlük távolabbi, sötétben ácsorgók, akik már megérdemeltek egy laza Quake 3 minőséget.
(És akárhogy is, akkor is szégyen, hogy legalább PC-n nem cserélték le ezeket az ajtónállókat rendes NPC-kre, akármilyen hülye fapados idle animációval.)Bár én csak PC-n játszottam. Lehet, hogy valamelyik konzolon a textúra nélküli 3D modellek mögött már nem textúrázott 3D modellek, hanem egy szál textúra (mint egy fal, amire álló emberek képét festették) áll? Mert akkor már talán érthető (de akkor még kevésbé az, hogy ha már hozzányúltak PC-n, ahol nem így van, akkor az előtérben álló textúra nélküli modelleket miért nem cserélték 3D-s NPC-kre).
Még csak játékok fejlesztés közben kilopott verzióiban láttam ilyesmiket (több ilyen jellegű dolog is van az ME3-ban), ahol még abszolút csak vázlatszinten van összetákolva pár dolog, amiről még talán nem is döntöttek, hogy később rendesen kidolgozzák vagy kidobják.
Az is fura kicsit, hogy a legzavaróbb bugokat sem javították soha a DLC-zős időszakban. -
tiv83us
veterán
Egyebkent ez a meretarany kerdes eleg erdekes, (ha mar a ME4 topikban is felhoztuk), hiszen a jatekban, peladul mikor megerkeznek a Foldre (foleg az introban, amikor elhagyjuk a Foldet, amikor latjuk leereszkedni a sok-sok Capital Shipet, nekem igencsak nem tunnek 2km magasnak a nagyfiuk, ami gen mocskosul magas, kb negyszerese a regi World Trade Centereknek (110 emelet+antenna), es azert ez pl igen illuzio rombolo...
-
tiv83us
veterán
Kisse hosszu elmagyarazni. Szvsz a legjobb ME3 DLC a Citadel mellett. A lenyeg.
Kozben talaltam egy kicsit realisztikusabb comparison-t a hajok kozott..
Mondjuk inkabb, ugy, hogy a Reaperek reszben Leviathanok
A Reaperek tobben vannak, de 1 vs 1 egy Leviathan barmikor megfektet egy Capital Ship Reapert
-
S1M0N
senior tag
!!!SPOILERES LEHET!!!
Kódex leírás:
"Shepard parancsnok Auróra Munkacsoportnak küldött jelentése előtt lényegében nem voltak ismereteink a Leviatánokként emlegetett vízi fajról. Igazi nevükről nincs feljegyzés, civilizációjuknak nincs nyoma, és más fajokra gyakorolt befolyásolásáról sincsenek beszámolóink. A munkacsoport teóriái kizárólag a Shepard által nyújtott korlátozott mennyiségű információkon alapulnak.
Anyabolygójuk jó eséllyel nem a jelenlegi lakhelyük, így a vélekedés szerint a Leviatánok hatalmas méretük és vízi jellegük ellenére elsajátították az űrrepülés tudományát. Ebben kulcsszerepet játszhatott azon adottságuk, mellyel képesek gondolati úton kommunikálni szárazföldi fajok egyedeivel, illetve irányítani őket, így származzanak a Leviatánok bármely bolygóról is, kellett ott élnie egy őket kiszolgáló szolgafajnak is. Feltehetőleg a testük egyaránt kibírja a rendkívül magas mélytengeri nyomást, és a part menti alacsonyabb nyomást, ahol érintkezhettek a szolgáikkal.
A Leviatánok űrutazása méretükből adódóan hatalmas mérnöki kihívás lehetett. Meglehet, hogy az utazás megkönnyítéséhez - a hannárokhoz hasonlóan - nullemet használtak, és kibernetikus szűrők segítségével lélegeztek a szárazföldön. Nincs információnk arról, használtak-e a Leviatánok biotikus erősítőkhöz hasonlatos eszközöket, de valószínűnek tűnik. Kibocsátott impulzusaik fény feletti sebessége a modern tudomány számára mindeddig ismeretlen, precíz irányítást igényel. Mivel azonban a Leviatánok nem szolgáltatnak információt fejlettségi szintjükről, ez ügyben csak találgatni lehet."
-
Lessmessino
tag
Mindenképpen magyar felirattal, játszanám, mert azért annyira nem jó az angol tudásom, hogy mindent megértsek a játékban.
Nézegettem és láttam, hogy nagyon olcsó az első rész magában, de úgy még a 2 DLC-t külön kell beszereznem, ezért inkább a trilogy-t venném.
Nem azért tettem fel a 2. kérdést, hogy kötelező e, hanem mert én szeretném az origin accountomon is tudni a játékokat, ne kelljen mindig lemezről telepíteni, még nem tudom, hogy csak kulcsot vegyek, vagy dobozosan, mert hát az utóbbi lenne a legjobb ( ki lehet tenni a polcra
) szóval tudnom kéne, hogy dobozost is gond nélkül lehet e regisztrálni origin acc-ra.
-
Nem is gondoltam, csak most kicsit elbizonytalanodtam, erre utalt az előző postom.
Sokszor van, hogy egy adott dologról nem tudom, hogy angolul vagy magyarul olvastam ugyanis. De este megnézem, ha hazaértem. Reggel elindítottam az ME1 letöltését Originben, szal mostanra le kellett érnie.
-
S1M0N
senior tag
Olvasd a blogot, és akkor megtudod, hogy mi, hogyan, merre...
Amúgy meg még nincs 2 éves a játék és a projekt kezdete sem, szóval nem értem a kérdésedet...
A Skyrim is két év alatt készült el, de a DLC-k ott nincsenek lefordítva, valamint a ME3 esetében figyelembe kell venni, hogy az összetartozó szövegek nem egymás után vannak eltárolva az őket tartalmazó fájlban.
Szóval nem a szöveg mennyisége a gond, hanem az, hogy az összetartozó dialógusokat össze kell szedni.
-
WayneGace
őstag
Az lesz. Mást nem is tudnak folytatni. Szimbiózis? Mindenki boldog, tökéletes egyetértés, hű, de jó. Nem hiszem.
Shepard vigyáz a galaxisra és irányítja a reapereket. Kizárt.
Mindenkit eltöröltek, új ciklus. Nem azért hozták létra a világot, hogy aztán nulláról megint felépítsék. És szinte biztosra veszem, hogy ember lesz a főszereplő.
Marad a piros vég. Indoktrinációval vagy anélkül, nem marad más.Párhuzamos univerzum dolgot meg remélem nem keverik bele az egészbe.
-
genndy
addikt
Hát az EC pont ingyen volt, és csak nekik volt plusz dolguk vele, nem hiszem hogy vágytak ilyen DLC kiadására.
Viszont Omega- és főleg Citadel színvonalú DLC-k jöhetnek. Illetve frászt, ne jöjjenek, adjanak ki egy komplett játékot, na de ez az EA-t ismerve úgyse fog megtörténni. Viszont ha már DLC, akkor ilyenekkel legalább meg tudok békélni. -
Ryder62
őstag
"se nem folytatás, se nem előzmény, se nem spin-off."
Sztem ez azt jelenti hogy nem tűnik fel Shep és a bandája a jövőben, nem lesz előzmény ami elmeséli pl hogy Saren hol találkozott össze Sovereign-el, vagy épp Shep előtörténetét, és nem lesz spin off ami pl Garrus omegai tevékenységére fókuszálna.
Tehát szvsz egy teljesen új kaland lesz: új hős, új társak, hajó, küldetés, cél, ellenfél stb. Csak annyi hogy a ME univerzumában játszódik.
Így nem kapcsolódik majd Shephez.
Shep döntéseit is meglehet kerülni. Egyedül a végső ending az ami fejtörő lehet.
Minden esetre nagyon várom az első infókat.
Viszont egy reboottól el fog önteni a blood rage.
-
S1M0N
senior tag
" se nem folytatás, se nem előzmény, se nem spin-off."
"„Az ötlet alapjában véve az, hogy egy olyan történetet mesélünk el, amely semmiféle formában nem kapcsolódik Shepardhöz és a vele történtekhez, egyáltalán sehogy"
Igen, ez ebben a formában nagy hülyeség. Ha nem folytatás/előzmény/spin-off, akkor mi? Reboot?
Sajnos nagyon elcseszték a 3. részt, néhol érződik, hogy dolgoztak rajta, néhol viszont én érzem rosszul magamat, ha meglátok valami ocsmányul kidolgozott pályarészt, vagy "háttérszereplőnek" szánt textúrát (élőlények pl.)
A játék a grafikától elvonatkoztatva nem rossz (minden DLC-vel együtt játszom, kivéve a képregényes), bár még nem értem a végére, de lehetett volna sokkal-sokkal jobb is. Ha még egy évet dolgoznak rajta, akkor talán most nem kellene megint ekkora baromságokat mondaniuk.
Ettől függetlenül várom, hogy mi lesz a Mass Effect sorsa, de én már nem tudok megbízni bennük úgy, mint a második részre várva anno, ami tényleg remek folytatás lett.
Nem rossz persze a 3. rész sem, de az előzményeket nem közelíti meg szerintem.
És mielőtt nekem ugrik valaki, nem az a gondom, hogy nincsen rózsaszín befejezés, ahol mindenki happy, hanem az, hogy a játék egyes részein érződik, hogy egyszerűen nincs befejezve, vagy csak ennyire igénytelenek lettek a BioWare-es fejlesztők...
-
nanorambo
őstag
Én ezt az egészet nem értem már. Nem tudom, hogy fogják megoldani ezeket a maguknak is teljesen ellentmondó dolgokat.
Igazából tényleg csak egy módon lehetséges: Reboot. DE ha ezt meg merik lépni, egy ilyen trilógia után egy ilyen világgal, javaslom építsenek betonbunkert jó mélyen a föld alá, két évre elegendő élelmiszerrel, mert a rajongók kicsit mérgesek lesznek... -
WayneGace
őstag
Azért párhuzamosan a második résszel, mert ok, hogy akkor tudja meg, hogy Shepard még él, de már tudnak a collectorokról.
Viszont némileg ellentmondás van az animáció és a 3. rész között. Mert Vega azt mondja, hogy feláldozta a legénységet, hogy megszerezze az információt. És az a "legjobb" benne, hogy nem ért semmit, mert addigra te, azaz Shepard az egész collectors homeworldöt hidegre tetted. Az pedig a 2. rész vége.
-
Tnil
tag
Majd talán a nyáron.
Az angol "tanulgatást" elkezdtem, de azért egy ilyen történet orientált játéknál mint a Mass Effect, amiben azért van rendesen párbeszéd stb. nem elég szerintem egy alapfokú angoltudás. Meg akarok érteni minden kis szót, minden kis szófordulatot, mert így lehet igazán élvezni a játékot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest