- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
koháry #20797 üzenetére
BIOS-ban be van kapcsolva az AHCI funkció?
Add hozzá az org.chameleon.boot.plist-hez ezt:
<string>USBBusFix</string>
<key>Yes</key>"Lehet multibeast nélkül kéne a legújjabb chameleont meg kötelező dolgokat felraknom, csak nem igazán vagyok képben, hogy mit hogyan kell csinálni."
Ha az usb-vel bootolsz be és bent vagy a rendszerben akkor csak annyi a dolgod, hogy 2x rákatt az pkg-ra (chameleon + fakesmc) és csak nyomod a tovább gombot tehát egy egyszerű telepítés unibeast-et nem használtam még de gondolom ott is volt ilyen.
Először Chaleleon utána fakesmc mert ha végez a telepítő, akkor újraindítja a gépet.
-
koháry
tag
válasz
ThuG4LifE #20795 üzenetére
Egy dvd író volt ide-s, de az nincs bekötve, se adat, se táp nincsen rajta. Az egészben az a vicc, hogy a rendszer rendben felment, egyből volt net, vga, wifi, bluetooth csak a hang nem működött, miután a multibeast-tel telepítettem a chameleont, a fakesmc-t meg azokat a dolgokat amiket egy leírásban találtam nem hajlandó a rendszer felállni és a képen látható jelenséget produkálja. Lehet multibeast nélkül kéne a legújjabb chameleont meg kötelező dolgokat felraknom, csak nem igazán vagyok képben, hogy mit hogyan kell csinálni.
-
Darko
senior tag
Az ősszel megjelenő mavericks alá rakhatok GIgabyte Z87X OC lapot? A másik lap amit néztem az UD3H, előfordulhat, hogy az OC nem lesz jó hozzá?
-
koháry
tag
válasz
#92049152 #20773 üzenetére
Itt van pár kép a -v bootolás eredményéről idáig fut rendben,de ennél a résznél elakad és nem megy tovább a folyamat. Hátha valakinek mond valamit. Ezenkívül a -x-el való indításkor a következő képernyő fogad:
A vége szürke képernyő mindenféle irányítási lehetőség nélkül, ahogy az látható is a képen.
-
Sziasztok!
Az adatlapomnál szereplő gép megfelelne a Mac futtatására?
mobal,
-
tDr1v3r
veterán
Már a HD2500 is (ami sajna külön aktiválható, ezért érdemes 4000-rel szerelt procit nézni) teljesen jó filmezni. De igazából a HD2000 is, csak az ugye Windows alatt..
Az hogy egy i3 kevés... hát hallod, én C2D mellett torrentezek, netezek és filmezek és tökéletesen megy minden.
A torrentnek a HDD sebessége zavarhat be, a net+film kombónak meg a kevés RAM.
-
-
Tonyo
őstag
Melyik az a legolcsóbb ati, low profile, passzív vga, ami egy Intel Core i5-3450 -el képes volna osxet futtatni?
Ja és erősebb legyen hd4000 nél. -
törölt tag
válasz
koháry #20772 üzenetére
Elolvastam, ilyenkor -v -f elindítod a rendszert és a telefonnal le fényképezed, hogy hol áll meg.
De előtte szedd le a legfrissebb Chameleon-t innen:
[link]és egy friss FakeSMC-t innen:
[link](ügyelj arra, hogy ha telepíted a FakeSMC-t, akkor a telpítő az S/L/E mappába fogja tenni, tehát ha az Extra/E-be van, akkor vedd ki onnan a régit)
-
törölt tag
"hogyan kéne képernyőképet készíteni ilyenkor"
Mondjuk telefonnal.
Ha felment a rendszer nem ártana egy Chameleon bootloadert rátenni és akkor megy unibeast nélkül is.
-
koháry
tag
Tegnap összeraktam a gigabyte z77-ds3h alaplapommal az i5 3570 procival, 8 giga corsair vengeance rammal, és egy gtx 650 1 gigás videókártyával egy haklit. A tonymac oldalon található unibeast-es bootolható pendrive-telepítéssel egy ocz agility 3-ra.
A ssd-t leformáztam az unibeasttel (a -x parancsot beírva) sikeresen feltelepül a rendszer. Mindent beállítottam és a hangon kívül minden tökéletesen ment, a videokártyát automatikusan felismeri és 1080P-s felbontásra áll a képernyő, van net és mivel vettem bele egy pci-os wifi kártyát a wifire is könnyen tudok csatlakozni. A Belkin usb v4. bluetooth adapteremmel felismeri a wireless keyboardom és a magic trackpadot is.
Egyedüli probléma, hogy hang nincsen és ugye, hogy újraindítás után csak az unibeast usb-vel tudok bootolni.
A telepítés után miután mindent beállítottam elindítottam a multibeast-et és beállítgattam az alaplapi hangkártyához az illesztőt (dsdt nélküli mód), a fontosabb dolgokat pl chameleon bootloadert (próbáltam már az 1.x-es verziót és a 2.xy-t is) fakesmc kextet is, meg a videokártyához szükséges dolgokat. Miután újraindítom a rendszert és kiveszem a unibeast usb-t azonnal megjelenik a rendszer és elkezd tölteni, de ezután nem csinál semmit.
A szürke bejelentkező képernyőn mutatja egy darabig, hogy tölt a rendszer, de utána egy üres fehér képernyőre kerülök és utána vége, semmi nem történik. Próbáltam -x és -v paranccsal is, de a végeredmény ugyanez. Gondoltam, hogy készítek egy képet a -v-s bootolásnál hol akad el, de őszintén szólva fogalmam sincsen hogyan kéne képernyőképet készíteni ilyenkor. Valaki esetleg tudna mondani arról pár szót, hogy mit ronthatok el?
-
törölt tag
Clover EFI használatához ajánlanátok linket egy kezdő számára?
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Valaki tud erre a hibára megoldást? A mac névjegyére kattintva kiléptet a rendszer. Konkrétan a bejelentkező képernyőre.
-
Xero
nagyúr
válasz
bajnokpityu #20761 üzenetére
org.chameleon.Boot.plist -ben:
<key>Graphics Mode</key>
<string>1366x768x32</string> -
Xero
nagyúr
válasz
bajnokpityu #20759 üzenetére
A 3000 és 4000 oob megy teljes támogatással.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Retail 10.8 van fent. Két HDD van a gépben, egyiken van az OSX, másikon adatok. Amin az adatok vannak azt szeretném particionálni, és arra felrakni egy windowst. Ha simán felrakom akkor lesz lehetőség választani indításnál, vagy kell még valamit csinálni?
-
Máté94
addikt
válasz
Extremdigita #20754 üzenetére
Csak így működnek sajnos. De jobb volna egy Retail rendszert telepíteni ez alapján.
-
Extremdigita
tag
Sziasztok!
keresgéltem de nem találtam megoldást:
Gigabyte H77-DS3H alaplapom van, Iatkos ML2 10.8.2 van fent.
Maga az alaplap tudja kezelni az USB 3 as eszközöket, a system info látja is hogy van két port, de bármit rádugok nem ismeri felUSB 2 re dugva simán kezeli a cuccokat!
Konfig:
GA-H77DS3H
Intel 3225 i3
8GB ram
120GB SSDMIvel lehet aktivvá varázsolni az USB 3 portokat?
Köszi
Acid
-
koháry
tag
válasz
Máté94 #20744 üzenetére
Tudom, hogy ezek közül kell választani, csak nem írtam ki. 😊 A z77-es lap hosszú távon azért jobb, mert több rajta a bővítőhely( pl a gépben így már 2 ssd van és a b75-ös lapokban általában 1 sata 3 hely van csak). Köszönöm a bt adapter tanácsot, mert néztem a tonymac-en, de az ott felsorolt cuccok közül sokat nem is lehet itthon megvenni. A belkin itthon is kapható, holnap meg is rendelem valahonnan. Valaki nem tudná röviden a ML pendrive készítését, mert ugyan találtam leírásokat, hogy letöltöm mac appstore-ból a ML-t, a 8 Gb + pendrivetot formázom a disk utilityvel, de hogy jön képbe az unibeast meg a multibeast amit a tonymac-en is használnak, azt is fel kell rakni a pendrivera? Boccs ha hülyeséget kérdezek, de még nem csináltam hasonlót, csak vmware-n futtattam osx-et idáig.
-
koháry
tag
Nekiálltam lecserélni az konfigom (asus alaplap) gigabyte-ra, hogy könnyebben feltudjam rakni majd a gépemre a ML-t, de azon gondolkoztam, hogy az alaplapom (valamelyik Z77-es gigabyte és egy második ssd-n kívül szükség van-e még más kiegészítőkre is? Teszem azt, a net menni fog, ha ugyanúgy összekötöm a gépem, ahogy jelenleg win7 alatt tettem, vagy például vettem apple wireless billentyűzetet és magic trackpadot is, ezekhez milyen bluetooth adaptert kéne vennem, hogy használhassam őket? A wifihez kell külön bővítőkártyát vennem és ha igen az milyen típusú legyen?
-
Máté94
addikt
válasz
bajnokpityu #20741 üzenetére
Nem, egyszerűen ez a kártya pont nem megy.
-
Lanash
senior tag
Sziasztok!
Egy hatalmas segítséget szeretnék kérni és sok-sok megértést.
Van egy amd-s rendszerem: ASUS M5A97 EVO R2.0, FX-6300, 8Gb Corsair Vengance LP, CM 412S, Samsung 120Gb SSD, 2x2Tb Samsung HDD, Sapphire Radeon HD 6790 1GB GDDR5
Szeretnék telepíteni egy OSX-et a gépre, tudom, hogy intelre sem egyszerű de amd-re meg horror de mégis szeretném megpróbálni. Ebben szeretnék segítséget kérni, linkekkel és magyarázattal.Előre is köszönöm
-
törölt tag
Srácok!
Ha az ML felment, a Mavericks sem akadály ugyan azzal a módszerrel? -
jozsy_92
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A következő problémám lenne:
Nemrég raktam fel egy 10.8.3-s mac os x-t (IATKOS ML3u). Minden működik rajta, kivéve a videokártyák
(SAPPHIRE RADEON HD 6950 2GB FLEX EDITION, és INTEL HD 3000).
Vagyis inkább azt mondanám, hogy működnek, csak nem megfeleően.http://forum.netkas.org/index.php?topic=5484.0
Az alábbi linken végig futva, elvileg meg lehet úgy csinálni, ogy lássa mind a ketőtt, és a hozzájuk tartozó kextek, meg itt találhatóak:
http://www.applelife.ru/threads/%D0%97% ... ost-302526Nekem így néz ki:
Minden stimmel rajta csak a VRAM nem.Kext Utiliy-vel fel raktam mind a hármat. Clover EFI bootloaderem van. Abba bekapcsoltam a graphicsinjector-t, és betölti a kextet a kártyához, de így is csak 5mb lát belőle. Valamint ha a 6950 van beállítva elsődleges kártyának akkor a Clover nem látja a HD 3000-ret. A fórumon írták, hogy csak akkor lehet megcsinálni, ha a HD 3000 is ott virít melette.
Ha a HD3000-ret állítom be elsődlegesbe, akkor clover látja mind a két kártyát, de amint bekapcsolom a GraphicsInjector-t a betöltésnél, a képernyő fele becsíkozódik, és a kép kifagy. Gondolom a HD 3000-től. A .zip-be meg volt egy dsdt ami nem tudom, hogy micsoda, de gondolom az is kell hozzá.
Hogyan tudnám orvosolni ezt a problémát?
Előre is köszönöm szépen a válaszokatKonfigom:
Alaplap: ASROCK Z77 EXTREME 4
Processzor: INTEL 2500K
memória: Corsair Vengeance 4gb 1600mhz
Gpu: SAPPHIRE RADEON HD 6950 2GB FLEX EDITION
Igp: INTEL HD 3000
Merevlemez: WD 160gb Sata2 (ezen van a MAC OS X és gpt a particionálási stílus)
Bootloader: Clover v2 r1888
Op. rendszer: MAC OS X 10.8.3 IATKOS ML3u -
Clickbait
aktív tag
Kicsit lemaradtam az utóbbi hónapokban, azt kérdezném hogy létezik már normális HD 7000 controller?
6850 ról visszaváltottam 7770-re, de most újra Windows fut alatta. -
Xero
nagyúr
válasz
Phantomhive #20728 üzenetére
Ha alapvetően vanilla kext-ekből építkezünk, akkor ilyesmi nem nagyon fordulhat elő. A speedsteppel is azon proci - lap párosoknál volt gond, amit teljes mértékig nem ismert az OS X oob.
De ha mégis annyira érdekli az embert, akkor ott a HWMonitor - FakeSMC páros amivel kiválóan lehet figyelni, akár a GPU órajelet is. -
Phantomhive
aktív tag
Pedig szerintem, ha belegondolsz, nem kérdezett hülyeséget.
Alapvetöen a processzor és a vga pl. olyan komponensek, amik dinamikus órajelűek(jó esetben) azaz a 3.30Ghz-es proci böngészés mellett csak mondok egy számot 1,3Ghz-en ketyeg, mert nincs szükség több kakaóra. Ugyan ez igaz a vidokártyámra, ami minek pörögjön 900Mhz-es magórajelen, amikor 150Mhz is bőven elég a bbc átgörgetéséhez.
Ez a fel-le skálázás nem csak gazdaságos, de szerintem megnöveli a hardwarek élettartamát is, hiszen nincsenek folyamatosan maximum teljesítményen pörgetve az eszközök --> az általános hőjük majdnem csak a fele ténylegesnek --> kevésbé használódik el
és ha innen ráfordulunk arra, hogy a hackli rendszerek alatt sokszor mekkora nyűg pl. a procik turbóorajelének eltalálása, aktiválása, akkor jogos a felvetés és vagy félelem,hogy vajon mindig maxon pörög-e a cpu vagy visszaveszi-e magát?
és ugyanez igaz pl. a vga-ra. én a mai napig nem tudom, hogy hogy viselkedik a HD5670 kareszom odabent, mert fogalmam sincs,hogy mivel tudnám monitorozni a kártya terheltségét, aktuális core/mem órajelét, hőmérsékletétde persze ezt mind elméleti síkon írom és örülnék, ha meg tudnád cáfolni, mert engem is szokott nyomasztani ez a gondolat, hogy mennyivel ehet többet a gépem osx alatt mint win alatt. elvégre nem mac van alatta, hanem traditional pc
-
turbobusa
senior tag
Hosszabb távon egyébként nem rongálja a komponseket a Hackintosh? Kimondottan úgy válogatnám össze a dolgokat, de azért mégis csak felmerült bennem...
-
Lazika
senior tag
Hali!
Az mitől lehet,hogy iatkos ml-2 alatt virtualboxba formázás közben a pendrive lefagy ? Elvileg a pendrive 100%-os.
-
pieces
csendes tag
válasz
bajnokpityu #20719 üzenetére
Nekem ilyen lapon megy a ML.HDMI portot használom.Hang is azon keresztül megy.Soha rosszabbat.LAN nálam jó.Tehát maximálisan ajánlott részemről.Miután belőttem soha semmilyen problémám nem volt.Frissítés után sem kell semmit bűvészkednem.
Üdv
-
Máté94
addikt
válasz
bajnokpityu #20719 üzenetére
VGA port nem fog működni sehol sem, az tiszta sor.
Ethernet-ről nem ír semmit, különben is a többi lapon is Realtek chip van... -
Máté94
addikt
válasz
bajnokpityu #20717 üzenetére
-
Máté94
addikt
válasz
bajnokpityu #20714 üzenetére
GA-B75M-D3H
-
turbobusa
senior tag
válasz
madgie #20709 üzenetére
Megnézem közelebbről ezt a Dell monitort, 27-es bőven megfelel, de lehet egy 24-es is elég lenne, bár hosszabb távon ideálisabbnak tűnhet a nagyobb "testvére".
iMac-nél még őszintén a melegedéstől is félnék, nem tudom rendes egész éjszakás videovágás alatt mennyire tudna normálisan szellőzni, valahogy vannak kételyeim afelől.Máté94: Tonymac-en néztem a támogatott lapok listáját, drága, viszont csatlakozók terén elég bő, bár lehet keresek valami olcsóbb Giga-t, lényeg a 16 vagy 32gb támogatás a kompatibilitás s i5/i7 foglalat mellett.
Amazonon kerül ennyibe, itthon lehet drágább még egy 10k-val, nem jártam még utána a magyar áraknak, biztos a végén több lesz.
Nem vetném meg az iMac-et, de drága nagyon, viszont itt tudok spórolni, hogy elsőre nem veszek meg mindent bele, gondolok itt a memóriára, hűtésre, ssd-re, vga-ra... -
madgie
titán
válasz
Máté94 #20710 üzenetére
Asszem ugyanaz a panel, mint anno az U2711-nél, de mivel az akkori Dell CCFL, az iMac meg LED háttérvilágítású, így összességében talán közelebb áll a mostani U2713HM-hez.
A kedvező ár meg komoly, 80-85 körül szokott lenni mostanában az aprón az U2713HM, én is 90-ért vettem pár hónapja a kitűnő U2711-em.
-
turbobusa
senior tag
Videóvágásra s képszerkesztésre kellene egy elég erős gép, tegnap találtam itt a hirdetések közt egy iMac-et, ami minden extrával ellátott modell volt, de közel 800k-ért. Aláírom, hogy szép, Apple, gyári, erős, de azért nagyon sok pénz érte. Hála Istennek van más megoldás is!
Elkezdtem egy konfigurációt összeállítani:
i5-3570K vagy i7-3770K 40-65k
Gigabyte Intel Z77 40k
4*8gb ddr3 35k
ssd 50kVideokártya terén nincs konkrét elképzelésem még; Final Cut kihasználja gyorsításképpen? Ha igen, mekkora időbeli spórolást eredményezne?
Milyen árfekvésű monitorokkal konkurál egyébként az iMac panelje?
-
gabo89
senior tag
válasz
ZetorGumi #20705 üzenetére
A wifi nem fog menni. Lion guide
-
ZetorGumi
addikt
Valaki próbálkozott már Asus 1201N-re telepiteni OSX-et? (Alap, 2Gb-s verzió).
Felmenni felmegy rá, csak a Wifivel van gondom, meg a hanggal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- World of Tanks - MMO
- Synology NAS
- Nők, nőügyek (18+)
- Gitáros topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! HP 240 G7 - i5-8250U I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 25+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest