- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phausto
tag
Üdv!
Próbáltam feltenni én is a SL-t, de hibába ütköztem. Iboot-al próbálkoztam, kipróbáltam már minden lehetséges kombinációt amit a tutorial-okból ellestem, de nem jutok el az install képernyőig. Az alma ikon bejön, pörög egy kicsit, majd az alma felett megjelenik egy áthúzott kis szürke kör és itt megáll a folyamat. AHCI elvileg van, BIOS-ban is már minden szart átállítottam amit írtak, de így se jó. Elindítottam -v kapcsolóval és csináltam egy képet amit berakok, hátha valaki mond valami okosat
Próbáltam GraohicsEnabler=No -val is, de ugyanaz az üzenet van a végén: Still waiting for root device.
-
HollyBoni
veterán
Semmi, meg is oldottam.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Máté94 #19688 üzenetére
Ez a memória kompatibilis lesz Mac-el?? (gondolom igen, de megkérdezem azért..)
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Több kérdésem lenne.
Vettem a gépembe egy a tonymacx86 oldal álltal ajánlott TP-link wifi vevöt.
A problémám, hogy nincs kikapcsolva a gép, nincs sleep és már képernyövédö nélkül is eldobja a hálozatot csak wifi kikapcs, bekapcs segit. A másik, hogy a utorrent a magyar oldalakrol megnyitott torrenteket egyáltalán nem tölti le, a kalozöbölböl inditottakat meg igen.
Valakinek ötlete?? -
Máté94
addikt
-
Csabee.
nagyúr
Üdv!
Szeretnék érdeklődni hogy milyen alaplapot-gépet célszerű összeraknom ha OSX-et is kipróbálnám rajta?
i7-es processzort szeretnék mindenképpen 8gb memóriával, és egyenlőre alaplapi VGA-val. Mit kell figyelembe vennem alaplap vásárlása esetén? -
czanga
őstag
Sziasztok.
ASUS USB-N10 usb wifi adapter megy OS X alatt? Mármint van valakinek tapasztalata? Elvileg mennie kell, de, szeretném biztosra tudni, mert ott van az N13-as is, de az nagyobb fizikálisan, ámde lehet jobb vételi tulajdonsgai vannak. 10.6-os rendszerhez kellene.
Hivatalos asztali Mac topicban is megkérdezem, mert egy 2006-os Mac Mini-hez kellene.
-
sEtuke
tag
Sziasztok! ATI x600-as VGA-m van,és nem találok hozzá sehol sem megfelelő kextet. Snowleopardhoz kéne. http://www.osx86.net/view/777-ati_x200,_x300,_x400,_x500,_x600.html
ezt próbàltam felrakni kext helperrel de semmi. Én mar azzal meg lennék elégedve ha rendes felbontás lenne. Ötlet? Üdv. -
Zaied
addikt
Helló!
Szeretnék osx 10.8-at telepíteni a következő gépre:
Asus p8z77-v
Intel i7-3770
8gb corsair ram
80gb hdd és ah bevállik egy 120gb-os ssd lesz a végső helye
A kérdéseim a következők lennének:
Lehetséges ezen a gépen ezt a verziót működtetni?
Honnan lehet a szükséges telepítőt beszerezni?
Hogyan lehet windowsos gépen bootolható pendrive-ot létrehozni és ráraknia telepítőt és arról föltelepíteni?
Sose csináltam még ilyet ezért is kérdem meg azért, mert nincsen jelenleg apple gépem és minden linket amit találtam minden osx el készítik elő a telepítéshez a dolgokat.
A segítséget előre is köszönöm. -
törölt tag
Amúgy böngészőben hogy tudok zoomolni? Winnél ctrl+görgő, itt mivel lehet megoldani?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Belefutottam egy elég zavaró problémába. Tegnap két monitorral akartam dolgozni, felismerte a másikat de sosem volt kép. Most próbálnám reggel bekapcsolni a gépet, és akármit csinálok mindegyik monitort második monitornak ismeri fel. Próbáltam hogy bedugok megint két monitort, ugyanaz van mint eddig, az egyiken nincs kép a másikat csak második monitornak ismeri fel. Próbáltam a beépített intel VGA-t, azzal megáll bootolásnál. 10.8-at használok, adatlapomon a gépem. Mit lehetne tenni? Nincs valami olyan parancs bootnál ami visszaállít minden beállítást vagy hasonló?
-
gergobaby
aktív tag
Jo reggelt!
Ma egy nagyon erdekes bugba futottam... App Store szerint a mar 10.8.2-s rendszeremhez erkezett egy update... Installoltam... Restart utan nem volt hang.. Mutlibeast-tel felraktam a hangot, restart... Mar az USB-k sem reagaltak!
Vegso elkeseredettsegben -x -el bebootoltam, akkor minden ok volt, minden szuksegeset kivalasztottam Multibeastben.. Restart... Bejott a kepernyo, nem mozog az eger.. Itt hagytam 5 percre, hogy addig kitomboljam magam, mire visszajottem, addigra mozgott
Na ez mitol lehet?O
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #19665 üzenetére
Ezaz, végre van hang! Nagyon köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #19665 üzenetére
Megnézem, köszönöm.
-
törölt tag
A lapomhoz ezeket kéne feltelepítenem MultiBeast-ben:
-Drivers & Bootloaders>Kext & Enablers>Audio>Realtek ALC8xx>Unified Device Injector>ALCxxHDA for Legacy ALC888 and ALC888b/887
-Drivers & Bootloaders>Kext & Enablers>Audio>Realtek ALCxx>AppleHDA Rollback
Nekem ilyen nincs, frissített MultiBeastben, vagy nem tudom.. Nézegettem, talán EZ kéne nekem? -
Plasticbomb
addikt
válasz
#51177472 #19662 üzenetére
osx86.net-en a letöltések között az audio részlegben keress rá az alc888-ra. ott találsz módosított kexteket, nézd meg, melyik a legfrissebb, számodra megfelelő, és rakd fel. Alaplapodtól és az OSX verziókra gondolok ez alatt.
Az oldalra be kell regelni, egy nap max 15 vagy 25 letöltésed lehet az oldalról. -
törölt tag
Minden királyul fut, boot, rendszer, sehol semmi hiba. Kivéve.. Hangot nem tudok rá varázsolni sehogy, Realtek ALC888-re. valakinek volt már hasonló problémája?
-
Xero
nagyúr
válasz
#51177472 #19659 üzenetére
De olyan általánosságokat kérdezgetsz, amire nem lehet érdemben válaszolni. Most is harapófogóval húztuk ki, hogy se multibeast se semmi.
Ezek között keress olyan configot, vagy ahhoz a lehető legközelebb lévőt mint a tied és az ott leírtaknak megfelelően járj el: [link]Szükséged lesz:
- Az unibeast-el elkészített pendrive-ra.
- A legfrissebb Multibeast telepítőre (A neked szükséges beállítás listával. Nem mindegy mint pipálgatsz.).
- Az alaplapodnak megfelelő (a bios verziónak is stimmelnie kell) DSDT-re (ezt az asztalon kell elhelyezned és átnevezni DSDT.aml-re).
- A legújabb Chimera-ra, ha iMessage-et is szeretnél macera nélkül.Ha ezek fent vannak, akkor gond nélkül kell működnie a legtöbb esetben.
-
Xero
nagyúr
válasz
#51177472 #19656 üzenetére
Pontosan mi került fel? Ugye az megvan, hogy az alkatrészeknek megfelelően kell kiválogatni a kexteket, az smbiost, megadni neki a DSDT-t ha szükség van rá stb stb. Ez egy egyszerű kernel panic, amennyire látom már az smbios-cpu-nál hasal.
Az én meglátásom az, hogy nagyon nem néztél utána ennek a folyamatnak. A legegyszerűbb eljárás az unibeast-multibeast páros. A forumon és a wikin is kiválóan van dokumentálva minden az egyes alkatrészeknek megfelelően. Szánj rá időt, olvass utána és indulj tiszta lappal.
-
fo_di
őstag
Sziasztok,
van egy asus eeepc 1015bx-em, c60as APU-val és 2 gb rammal szerelve. Erre akarnék feltenni OSX-et a próba kedvéért. Lehetséges-e erre feltenni, ha igen, melyik verziót?
Valaki már próbálta? -
törölt tag
Bocs, ha tudnám, hogy mi-micsoda, mit-hogy, hidd el leírnám.. szóval:
UniBeast-el készítettem egy Mountain Lion 10.8-at pendrivemra. Feltelepítettem, jó sok problémába ütköztem közben, de eddig mind megoldódott. A nem bootol nem azt jelenti, hogy nem kapcsol be a gép. Mármint de. szóval.. Nem jön be az a menü (boot loader), ahol kiválaszthatom, hogy mi induljon (ezért verbose mode-ban nem is tudok indítani). Rájöttem, hogy ezt hogy lehet előhozni. Ha először elindítom a gépet nem ACHI-ban, majd restartolom, elindítom ACHI-ban, és megjelenik a boot loader. Ez viszont csak akkor működik, ha a pendrive csatlakoztatva van. Illetve ha restartolom a gépet, a BIOS-ban lévő beállítások miondig offolják magukat, legalábbis az ACHI része. Mindig visszadobja magát disabledre, átállítom, és máris beadja a boot loadert (csak ha a pendrive csatlakoztatva van). Két partícióra osztottam a vinyót, ebből a Part1-re telepítettem a rendszert. Amit ha elindítok parancssorral (GraphicsEnabler=No) akkor bebootol a Mac, és királyul fut minden.
Lehet, hogy telepítéskor a partíciót rossz formatra állítottam? Bár kétlem, odafigyeltem az ilyenekre.
Szóval ez elég messze van attól, hogy benyomom a gépet és már beis töltsön..
Remélem így érthető, ha valami mégsem, írj, megpróbálok válaszolni. Köszönöm a segítséged. -
Xero
nagyúr
válasz
#51177472 #19646 üzenetére
Mondjuk nem ártana tudni, hogy pontosan mit és hogyan raktál föl. Az is sokat segítene, ha verbose mode-ban indulnál és nem annyit kapnánk, hogy nem bootol. A boot loader (ahol kiválaszhatod mi induljon) mikor és hova lett feltelepítve? Mi került föl? Chameleon, Chimera, Clover?
Szóval a lényegi információkat még mindig elhallgatod.
-
törölt tag
gepem adatai adottak.
a problemam a kovetkezo:
nem bootol be a rendszer (Mountain Lion). hiaba alitom a bootot barmire. 2x sikerult bebootoni a gepet. ha kivalasztom a vinyot, akkor GraphicsEnabler=Yes-el bebootol es mukodik. legkozelebb mar nem adja be a lehetosegeket, amik kozul valaszthatnek.. -
törölt tag
boot problemamra senki semmit?
-
RaZroX
addikt
Üdv! Ismerősöm szeretne a gépére OSX-et, az érdekelne, hogy elmenne-e rajta a Lion vagy az ML ?
Asus P8H61-M LX2
Intel Core i3-2100
8GB ramSzerk.: Hoppá
AMD HD6670
-
törölt tag
sracok.. felraktam a mountain lion-t, viszont nem bootol be. egyszer valahogy sikerult, kikapcsoltam, mostmar nem megy.. ACHI-ban sem, sehogy. nem tud valaki megoldast? vagy csak velem fordult ez elo?
-
-
ginfoka
tag
Valaki tud valamit mondani a problémámra?
-
gergobaby
aktív tag
Hallooo! Hogyan lehet 3D appokat letenni a dockba? mint Winen a Windows gomb?
-
ginfoka
tag
Hali, olyan kérdésem lenne, hogy iAtkos ML2-t szeretném telepíteni, de az Apple lógnál tovább nem igazán megy
(ezt csinálja L1-nél is)
Én arra gyanakszom, hogy az AHCI nincs beállítva, de sajna ezt nem is nagyon találtam, BIOS-t lefrissítettem (ASUS lap amúgy)
Valakinek valami ötlet? -
törölt tag
kiraly...
megoldom valahogy akkor.
koszonom mindenkinek a segitseget! -
törölt tag
válasz
bobooo #19620 üzenetére
Sikerult megoldani.
Most olyan problemam lenne, hogy ugye van 2 particio. Az egyiken meghagytam 25giga fontos adatot, viszont csak akkor enged ra telepiteni (a masikra) ha leformazom, es kulon kulon nem lehet, csak egyszerre a kettot..
Erase persze volt, de nem OK neki.. -
gergobaby
aktív tag
válasz
bobooo #19617 üzenetére
Üdv. Hibátlan a .app fájl, én is ezt használtam (meg mostmár neki is jó
)
Viszont P35-DS3L lapja van, meg 4850 VGA... GraphicsEnabler=No-val beadja már a telepítőt, viszont a Disk Utilityben nincs neki meg a HDD... olyankor mi lehet?(bocs, h én tolmácsolok, de ő még küzd )
-
törölt tag
Fail-omra nem tud senki megoldast?
-
y911
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Régóta próbálkozom a MacOS felrakásával, de eddig nem igen sikerült.
A virtuális gép próbálkozásoknál sajnos a legnagyobb probléma a hardware volt. Erről le is tettem. Most a neten talált több hasonló leírás alapján iBoot és retail DVD segítségével próbálkozom, de az asztali gépen hibával megáll az osx telepítő indulása után. Próbáltam már mindent állítani a biosban, de nem akar menni.
A gép: AsRock ConRoe945PL-Glan alaplap, E2180-as proci, 2Gb Ram, Nvidia 8400 vid. kari és egy 1TB-os sata vinyó 3 partícióval. 2db NTFS és egy formázatlan. A Mac op. rendszert egy pendrive-ra írtam ki winimage-vel, de látja is a gép iBoot után, sőt látja a 2 ntfs part. és el is indul a win7 szépen. Ennek az alaplapnak a bios-ban nem találok ahci beállítást vajon ez lehet a probléma? Csináltam két képet amikor -v bootnál kiír a masina.Örülnék, ha valakinek lenne kedve segíteni!
-
törölt tag
sziasztok!
Jelenleg fentvan az iAtkos L1, viszont felszeretnem rakni ra az uj Mountain Liont. Telepito meg is van, ha jol tudom UniBeast kell hozza, es egy pendrive. Tudtok segiteni?
-
törölt tag
-
törölt tag
sracok!
iAtkos L1-nel mindig egy a megallni tilos tablahoz hasonlo jel jon elo.. nem tud valaki gyogyirt ra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest