- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ragnar95
félisten
válasz
#92942848 #18295 üzenetére
Szerintem mindenkinek joga van azt az oprendszert használni, amit akar, bár a kereső használata valóban alap dolog lenne,de ez az egész fórumon így van kb minden topikban,h a legtöbb ember erre se képes
Én nem vagyok teljesen átlaguser, de azért saját kexteket se tudok írni, még vettem a bátorságot,h OSX-et használjak, mivel a windows instabilitásából elegem lett, linux meg nem elég elterjedt számomra + szeretem,ha magától működik a gépem és nem kell folyton haxolni -
törölt tag
válasz
Ragnar95 #18291 üzenetére
Átlag user használjon windowst linuxot meg amit akar,ne terhelje a fa**ságaival a hackintosh scenet.
szerk:
kieg,kibontom:De tényleg.asztal körül kergettek bárkit,hogy arra lóbálja az e-p*nist mekkora osxfag?
A hónap trendi operenciás rendszere egyébként is a freebsd,szóval inkább azt kéne berhelni mindenkinek....Tessék warezolni windowst nagyobb a felhasználóbázisa,majdmindenszarhoz van alá driver.
komolyan mondom elnézést a kirohanásért de a ki*as*ott keresőt se használja seniki mindenki kommentel agy nélkül orrvérzésig ha kell ha nem és unalmas leirni hónapokon keresztül ugyanazt a **art...
-
Ragnar95
félisten
válasz
#92942848 #18289 üzenetére
Az az egyetlen probléma,h az átlag userek számára ez az egyetlen lehetőség
Egy átlag user, akinek nincs 300k-ja egy igazi Macre vagy ha fontos neki a teljesítmény, 600-700 ezre, nem fog nekiállni kexteket írogatni, mivel azt se tudja, mi fán terem az, nem még hogy hol kéne elkezdenie...
-
kenny123
addikt
A poweriso-val, illetve a transmaccal készült pendrive-ra is fujjog a gép, amikor bootolna annyit kiír hogy hibás boot.ini, vagy mi..
Na mndegy, lopok majd valakitől egy inteles gépet. -
Máté94
addikt
válasz
HollyBoni #18281 üzenetére
AppleHDA Rollback, DSDT volt, ugye?
Illetve kereső használatát ajánlanám...
HD5450-hez buherált kext kell.
-
kenny123
addikt
válasz
Phantomhive #18279 üzenetére
E szerint az oldal szerint minden okés vele, hp mini 110.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
kenny123 #18275 üzenetére
típus, konfig?
minden adatot adj meg pontosan és/vagy ha tudod, akkor magad is rágooglizhatsz ha mögé írod, hogy osx vagy osx86 és láthatod, hogy van-e értelme próbálkozni.
a nehézségi listán az amd proci a legelső. a 2. a laptop-ok(amd-s laptopokat említeni se érdemes)
-
kenny123
addikt
Amd-s a másik gép volt, most éppenséggel az inteles netbookról próbálkozom. Csak nem írtam oda, elnézést.
-
kenny123
addikt
ITT, boncolgatnak pár leírást, ultraisoval, meg ilyesmi. Most akarok nekiállni, illetve már csinálom. Működhet?
-
HollyBoni
veterán
ALC888b integrált hangkártyához mit kéne felrakni, hogy legyen hang? MultiBeast-ből már próbáltam szinte mindent, de egyik sem jó. Illetve a videókártyához (5450 512MB) kell valamit külön felrakni?
-
HollyBoni
veterán
Felraktam az OS X-et, de Sinne nem tudok bootolni hiànyzò bootmgr miatt. Ilyenkor mi a teendő?
-
kenny123
addikt
Akkor sehogy sem megoldható?
-
kenny123
addikt
Légyszi segítsetek!
Azt írja, amikor beadnám vmware-nek az osx-et:
cpu has been diasbled by the guest operating system, please reboot or reset.
Wtf van ilyenkor?
-
kenny123
addikt
Na, éppen csinálom a bootolható pendrive-ot. Az os verziója 10.7, ezt tudom majd telepítés után frissíteni, különösebb mókolás nélkül?
-
törölt tag
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Nekem van egy dell inspiron 1525 laptopom. eddig a 10.6.8 volt rajta.Szeretnék rá Liont.Probálgattam de elég nehezen ment rá,vagy ha rá is ment fagyott.Van valakinek valami ötlete?Most ubuntu van fent,de nekem jobbban bejön a mac os.Neten láttam hogy ilyen laptopon futott a lion.
Előre is köszönöm!
-
törölt tag
-
HollyBoni
veterán
Unibeast-el most másolom éppen a pendrive-ra az OS X-et, de már fél órája csinálja. Ez tényleg ilyen sokáig tart, vagy valami gond van?
-
törölt tag
válasz
kenny123 #18247 üzenetére
De lehet simán. elmész torrentbotba és szedsz le iso formában iatkost/más taknyolt telepitőt.
Ezt a lapot ido-, erdeklodes-, batorsag-, kaja-, pia-, no- es alvashiany miatt ugyszolvan nem tartom karban, es emiatt mindenfele zavart, terido elhajlasokat, furcsa zajokat, hideg erintest a s*ggeden es hianyzo linkeket tapasztalhatsz. Ne zavartasd magad azzal hogy szolsz nekem, mert tisztaban vagyok vele. De ki nem sz... le.
-
kenny123
addikt
Ismét itt vagyok, bocsi a sok hülyeségért.
Adott egy snow leopard iso formátumban. Annyit el tudnátok mondani, hogyan tudok készíteni egy bootolható pendrive-ot belőle?
A leírás-ból ezt a részt nem igazán tudom kihámozni, boot után már szerintem mennének a dolgok.Köszi
-
törölt tag
kénytelen voltam a bootloadert újrairni.
nuh 10.8.2 megoldva
holnap-holnapután szerintem lesz trunkba is változás.
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan gépet építeni, ami elfut az OS X is. A processzort már megvettem hozzá (i5-3570k), ehhez szeretnék egy megfelelő alaplapot venni, méghozzá Z77 chipset-el.
Ahogy olvasgattam Tony oldalán a Gigabyte lapjai jól működnek, és minimális szenvedéssel lehet rájuk felrakni az OS X-et. Tudtok esetleg konkrét típust ajánlani ami valakinek itt bevált?
AMD 6870 vid.kártya problémamentesen működik?
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Bocs a láma kérdésért.
PCIe 16x foglalatba lehet rakni sima PCIe kártyát s fog az müködni??? -
Xero
nagyúr
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Topkilakók segítségét kérem, be kéne szereznem egy OSX-et.
Illetve mekkora hely kell neki minimum? Pendrive-ról lehet telepíteni?
-
Játékos
addikt
Bocs, nem ide akartam...
-
törölt tag
-
törölt tag
-
DanielK
addikt
válasz
#92942848 #18214 üzenetére
A 10.8.1 nálam eléggé parányi volt!
Normális?
Az ubuntut meg simán szét lehet barmolni, ha nem hozzáértéssel csinálják. Párom apukája a meglévő dolgokat használja. Másra nem igen. Így legtöbbször a virtualbox frissítésekor kell csak kernelt forgatnia. De azt is leírja szájbarágósan hibaüzenet, hogy mit gépeljen be a terminálba.
-
törölt tag
Nuh közben 10.8.2 beta is kijött tegnap. (641.8Mb)
Elég tekintélyes kext változásokat hoz.
-
törölt tag
-
DanielK
addikt
válasz
#92942848 #18211 üzenetére
Egy kicsit vitatkoznék azért (hiszen az ubuntu a legfelhasználó orientáltabb manapság).
Legjobb példa erre párom apukája.
Van egy viszonylag normális gépe (bár win7-et nem száz százalékosan futna rajta, xp úgy ahogy stb), ami céges. Számára a mindennapokhoz szükséges volt egy szövegszerkesztőre és az abevjavara. Ezenkívül netezni szokott még. Ezekre bőven elegendő a linux terminál nélkül. Szóval azért a használatához nem feltétlenül szükséges a terminál tudás. De vanak olyan disztrók, amelyekhe létszükség. De azokat nem is user orientáltnak reklámoznak.A másik jó példa a pear os. (Ez teljesen olyan mint a mac.)
-
törölt tag
válasz
DanielK #18210 üzenetére
Áttételesen használod naponta amikor sms-t irsz telefonálsz pénzt veszel ki a bankból,megnyitsz egy weboldalt,... a lista végtelen.
tudom nem ilyen lovat akar sok ember de ez mégiscsak igy van.
Ennek a filzófiának az első két termése a tty és a vi.Aki ezzel a kettővel tud bánni az bármilyen posix/unix/linux/bsd rendszerben elboldogul.
aki meg nem az ne haxoljon vegyen gyári macet.
-
törölt tag
azért egy freebsd desktop felépitése terminál nélkül jelenleg megoldhatatlan.
aztán sl0waris desktop meg van de minek mert nem arra van kihegyezve
aztán a/ix-re nincs desktop environment...és sorolhatnám a jobbnál jobb rendszereket amiket bankok,isp-k,multicégek és persze l33t h@x0rok buzerálnak szabadidejükben.
-
Xero
nagyúr
válasz
#92942848 #18207 üzenetére
Nem feltétlenül álom. Inkább úgy mondanám, és most maradjunk a Ferrari analógiánál, hogy olyan mint egy Ferrarit vásárolni, fenntartani, majd max 2000-ig forgatva boltba járni vele. A feladatot maradéktalanul ellátja, baja sem lesz, de sosem fogjuk megízlelni így a Ferrari lehetőségeit.
-
kenny123
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest