- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Őőő olyasmi megoldás kéne amivel az "alma menüből" is sleepbe tehetem. Amikor elmegyek itthonról vagy bármi amikor nem kell a gép mindig sleep-be szoktam tenni. És ez nagyon hozzám nőtt. SleepEnabler kext esetleg megoldaná ? Vagy lehet DSDT-t varázsolni a lapomhoz ?
-
RaZroX
addikt
Ja meg még annyi hogy DSDT nélkül is működésre lehet birni a sleep-et ? Csak mert az én lapomhoz tuti nincs semmi
-
RaZroX
addikt
Ha a mostani gépemen megy az ML (retail) hibátlanul akkor a Mavericks is fog ?
-
5150head
senior tag
Akkor ajánlanátok ehhez a konfighoz 25-30 körül lapot? A többi jó?
Elsősorban hangfelvételhez és szerkesztéshez lesz. -
5150head
senior tag
-
5150head
senior tag
Sziasztok!
Összeállítottam ezt a gépet és a véleményetekre lennék kíváncsi. A gépet dual bootban szeretném majd használni: Hackintosh és PC. Jó lesz majd a mac rendszerhez? A dual boot beállításához van esetleg vmi leírás, vagy aki csinált már ilyet az hogy csinálta?
Előre is köszi a segítséget. -
steeel35
tag
Az mitől lehet, hogy visszahallom a mikrofonnak a zaját úgy, hogy nincs is bedugva mikrofon? Le lehet valahogy tiltani?
-
Tigerclaw
nagyúr
MT1806 :
Termékazonosító: 0x1806
Forgalmazóazonosító: 0x0e8d (MediaTek Inc.)
Verzió: 0.00
Sorozatszám: R8KN6GAC6014GZ
Sebesség: Legfeljebb 12 Mb/s
Gyártó: MediaTek Inc
Helyszín ID: 0x14200000 / 5
Rendelkezésre álló áram (mA): 500
Szükséges áram (mA): 500
Kapacitás: 830,6 MB (830 604 096 bájt)
Cserélhető adathordozó: Igen
Cserélhető meghajtó: Igen
BSD-név: disk1
Partíciós térkép típusa: Ismeretlen
S.M.A.R.T. állapot: Nem támogatottA DU meg ezt mutatja:
TSSTcorp CDDVDW SE-208AB
Röviden összefoglalva felismeri jól, működik, de ha CD vagy DVD-ROM-ot rakok bele először akkor a DU rá se bagózik, csak a Finder, hiába indítom ez manuálisan a DU-t, de ha belerakok egy üres lemezt, onnantól már a DU-ban is megjelenik, miután kiválasztottam azt a reakciót.
Sajnos a rendszerbeállítások CD-DVD részen nincs ROM autorun válaszreakció opció.
-
Tigerclaw
nagyúr
Azóta annyit sikerült elérnem, hogy ha írható lemezt teszek bele, akkor feldob egy kis ablakot, ahol kiválaszthatom a DU-t és akkor megjelenik ott a meghajtó és a lemez is és ha lemezt cserélek, akkor nem tűnik el onnan, szóval tudok image-t készíteni elvileg (most készül...), csak nem értem, hogy CD-ROM, DVD-ROM berakására miért nem dobja fel ezt az ablakot?
-
Tigerclaw
nagyúr
Lenne egy olyan gondom, hogy rádugtam a macbook air-emre egy külső USB-s DVD írót, ami meg is jelenik a Finderben, ha teszek bele lemezt, de a Disc Utility-ben nem jelenik meg, ami meg gondolom kellene az íráshoz. Elsősorban image file-t szeretnék csinálni a betett lemezről, de ez se megy ugyanezen okból.
Mi lehet a gond? (Az író USB-ről kapja az áramot, de hiába adok neki kakaót mindkét USB 3.0-ás portról, nem jelenik meg, csak a Finderben)...maga az író USB 2.0-ás Samsung SE-208
-
Xero
nagyúr
-
RaZroX
addikt
Közben megcsináltam saját kútfőből
Még annyi hogy magától nem bootol, szóval ha nem választom ki hogy melyik HDD-t inditsa akkor el sem indul. Ezzel mit lehet tenni ? -
RaZroX
addikt
Van isten! Találtam egy pendrive-ot
Na erre hogyan tegyek fel bootloadert ?
-
RaZroX
addikt
Közben megcsináltam a hangot is. Már csak ezt az AHCI-s problémát valahogy oldjuk meg hogy menjen mert csak ennyi kell hogy fusson a Retail Mountain Lion
Szerk.: Amúgy van pont erre valami kext nem ? vagy én emlékszem rosszul ?
Szerk2: Ez müködhet ML alatt nálam ?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
RaZroX #21068 üzenetére
AHCI support has been dropped from -G/-GF boards on an earlier firmware release and, up to my knowledge, never restored. There must be something wrong with AHCI on these boards:
2JKT37A/2JJT37A
- Removes AHCI support from -G/-GF boards even if they have an AHCI-capable ICH SKUAmúgy jól sejtem hogy te ő vagy?
-
RaZroX
addikt
No felment a rendszer elsőre, majd multibeast-ben feltettem az EasyBeast-et, az AppleIntel Hank's E1000-es kextet meg a Voodoo HDA 2.8-at. Jelenleg csak a hang nem működik, minden más megy tökéletesen.
Viszont másik problémám van. Elég régi alaplapom van, (Thincentre m55p) és az a gond vele, hogyha bekapcsolom a SATA AHCI-t akkor nem tudok HDD-ről bootolni. Fogalmam sincs miért azóta ilyen ez a gép amióta nálam van. Kikapcsolt AHCI-vel meg ugye nem indul el a rendszer, szóval csak akkor megy a rendszer ha pendriveról bootolok és onnan választom ki hogy induljon el. Az iAtkosok mentek kikapcsolt AHCI-val tehát valami megoldásnak tuti kell lennie. Tud valaki segiteni ? Vagy van bárkinek bármi ötlete ?
-
RaZroX
addikt
Rendes Pendrive-ra a MyHack nekem durván 30 perc alatt megcsinálta a telepitőt.
Miután fent van a rendszer, multibeast-ből telepitsem az EasyBeast-et is vagy csak a kexteket ? -
FeketePok
tag
MyHack tetu lassan irja ki a telepitot pendrive-ra is ,nekem ML kb 2ora volt mire kesz lett de maga a telepites 30 perc alatt lefutott.
-
RaZroX
addikt
Kész! agyvérzést kaptam.. már majdnem kész volt... egy alkalmazás miatt nyomtam egy Esc gombot, de nem vettem észre, hogy a MyHack van előtérben és lemégsézte az egészet.. mind a 4 óra munka kukába ment egy gombnyomás alatt... Elegem is lett majd hétvégén talán nekiállok megint..
-
RaZroX
addikt
Soha többet nem csinálok telepitőt SD kártyára... már órák óta csinálja a MyHack....
-
steeel35
tag
Nem sok kellett, hogy agyvérzést kapjak, mikor ma megláttam, hogy windows van feltelepítve egy Macbook Air-re!
-
RaZroX
addikt
Most ugytünik a MyHack megbirkozik vele ugyhogy egyenlőre megvárom hogy sikerül-e neki
-
RaZroX
addikt
Mert a UniBeast kidob azzal hogy sikertelen...
Szerk.: Be kell másolni az App fájlt az Applications mappába és akkor fogja látni a UniBeast elméletileg ugye ? Na az egyiket nem hajlandó feltelpiteni a pendrive-ra mert hibát dob ki, a másikat meg nem tudom betenni az Applications mappába mert "nem olvasható".... A harmadik meg egy iso ugyhogy azzal nem is fog müködni..
-
RaZroX
addikt
Meg annyi, hogy gondolom az nem gond ha nem 10.8.0-ás telepitőm van hanem 10.8.3 ugye ?
-
RaZroX
addikt
Egyszer van szabad napom, hagy hasz náljam ki
-
RaZroX
addikt
Na én ma felrakok egy Retail ML-t. Láttam hogy többen irták hogy az iBoot nem nagyon működik vele, szóval mit használjak a Mountain Lion-höz ?
-
-
FeketePok
tag
válasz
Ragnar95 #21032 üzenetére
Teljesen biztos vagy a kijeletesedben?En nem lennek annyira.
Amugy kicsit olvass utanna van mar kernel is meg direkt amd-s boot cd is ,ha megkeresed van tubon egy ruszki ficko aki csinalt tutorialt amd-s installrol,meg van egy kanadai weboldal is ami foglakozik ezzel a temaval.Amugy ha hetvegen lesz idom vele foglalkozni megprobalom en is a ML -t amd-s gepre folpakolni -
törölt tag
Vad kalandba kezdenék. A laptopom (i7) OSX babrálása után (minden működik, multis tapipad is szerencsére, sleep is van, csak szorzót nem vesz vissza) egy asztali gépre akarok ráeröltetni egy ML-t. A nagy kaland ott kezdődik, hogy AMD-s a drágaság.
Van ismeretetek ilyen vonalon is vagy csak a gyári kernellel? Az érdekelne igazából, hogy a pendrive-os telepítőt érdemes buherálnom vagy teljes distro-t használjak? Pl. iAtkos, stb.
-
Xero
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #21029 üzenetére
-
FeketePok
tag
válasz
Ganz-[HUN] #21027 üzenetére
Miert akarod a .pkg filokat meg a progikat beleganyolni a telepitobe?Egyszeruan egy mukodo Mac-en Unibeast-el vagy myHack-al kiirod a dmg filet egy 8 gigas stickre telepited a rendszert es amikor a frissen telepitett rendszer feallt egy masik stick-rol felrakhatsz barmilyen progit,kext-et,barmit.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #21025 üzenetére
mindegy, meg oldottam OSX-el, csak eddig nem volt letöltve. Mostmár csak azt kellene tudnom, hogy kell szerkeszteni a telepítőt, úgy, hogy az áltam kiválasztott .pkg file-okat (Driverek, további programok)?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
A kérdésem csak annyi lenne, hogy melyik a legolcsóbb alaplap, amivel kompatibilis az OS X? Miniitx-ben gondolkozom főleg, ott tudom, hogy a B75N a leginkább ajánlott. Esetleg még ennél is olcsóbb?
-
Xero
nagyúr
válasz
tibor452 #21020 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy az iAtkos és hasonszőrű buildek tele vannak hányva teljesen felesleges dolgokkal, amik hátráltatnak nem egy és nem két dolgot, valamint rendkívül sok fura hiba forrásának az okai lehetnek.
Tehát buherált, és az arra alkalmas gépen vanilla rendszer helyett használni, egyszerűen hülyeség.
-
tibor452
tag
persze lehet én tévedek az is elő fordul,rejtve valamelyik mappában egészet nem néztem át.
-
tibor452
tag
válasz
RaZroX #21016 üzenetére
nem fogok senkivel se vitába szálni azt hogy nem "no komment"-et írtam az egy dolog mi ebben a probléma nállad?és miért offolod szét a topikot?és szerinted én vitatkoztam is valakivel itt miért kell itt bele kötni mindenbe,azért jöttem ebbe a fórumba hogy olvassak hozzászóljak,mellesleg nem írta le az egyén hogy miben van "buherálva".hogyan lehet letiltani egyes embereket?
-
Lazika
senior tag
Hali!
Valakinek sikerült ivy-s procin beállítani a turbót úgy,hogy mindegyik sppedstep működik? 16, 34 van eddig . 34x a max szorzóm 36 helyett valamiért :S Thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest