- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clickbait
aktív tag
Elkészíthető különálló telepítőként?
Vagy meglévő OSX-et futtató rendszeren lehet csak updatelni? -
Clickbait
aktív tag
Nálam is eljött az az idő hogy újra feltenném a 10.8.3-as verziót.
Előtte már futtattam 6850-el, de most újítottam egy 7850-re.Nincsen integrált VGA, sem átmeneti kártyám, szóval vakon kéne bootolnom?
Illetve hogy USB bootoláskor, alapjáraton már a 10.8.3-as verziót kell indítanom?VAAAAAAAAAGY.
A Mavericks Developer preview már elérhető?
Ehhez kérnék tanácsokat, inkább feljebblépnék 10.9-re. -
tDr1v3r
veterán
válasz
#92049152 #21296 üzenetére
Ezt töltsd le, Login Items-hez rakd be, aztán következő boot-nál bejelentkezés után (amit vakon kell megtenned) lefut a script és lesz képed.
Vagy GE=Yes mellett a kép kikapcsolásakor sleep-be rakod és felébreszted a gépet, úgy is lesz kép elvileg. Vagy elsődlegesnek az IGP-t állítod be... de akkor vakon fogsz boot-olni de lesz látható login screen-ed. Mondjuk ezeket nem próbáltam, szóval kezeld úgy...
Mavericks alatt natívan megy amúgy a HD7-es széria, most is azzal használom a saját 7770-em.
-
törölt tag
Valaki próbált már hd 7770-es videokártyát működésre bírni 10.8 alatt?
Ha igen, akkor valami tutorialt tudtok küldeni hozzá!
Köszi!
-
RaZroX
addikt
Felraktam a Windows a másik HDD-re ahogy kell de ezt kapom ha bootloader-ből elindítom:
-
RaZroX
addikt
Na annyi van hogy nálam az AHCI nem nagyon működik, mármint működik csak ha bevan kapcsolva nem látja a gép a HDD-ket.. mert kicsit régi gépem van.. mindegy.. a lényeg hogy Pendrive-on van egy bootloader és onnan bootolok mert csak ugy tudom bekapcsolt AHCI-val elinditani a rendszert. Nem lesz ebből g ond ?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Számomra a régi AT-s billentyűtezem a leg kényelmesebb.
-
RaZroX
addikt
Mekkora munka lenne egy Windows 7-et feltenni az OSX mellé ?
Van egy 80GB-os és egy 160GB-os HDD-m. A 80-ason van az OSX (retail 10.8.4) és a 160-asra felhuznék egy Windows-t, de semmi képp sem szeretném hogy a 80-assal bármi történjen. Meg lehet ezt oldani ? Ha igen hogy ?
-
-
-
"A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek."
Magyarországra mióta nem vonatkoznak az Apple licence feltételei?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
DataTraveler #21283 üzenetére
A 2011-es azt kéri minimumnak.
-
DataTraveler
tag
Sziasztok! Mac OS X 10.5.8-as alatt működik valamelyik Microsoft Office csomag? Ha igen akkor melyik? 10.5.8 alatt a Safari böngészőt frissítik még vagy annak is már megszűnt alatta a támogatása?
-
Ragnar95
félisten
válasz
RaZroX #21277 üzenetére
Ez butaság, mivel gyári iMacekben is van 1TB-os vinyó és én is használtam 1,5TB-os belsőt és 1TB-os külsőt hacklival is és most iMac-el is, bár igaz,h nem azokon volt a rendszer, de ettől még ha gyárilag 1TB-al veszed a gépet, akkor azon lesz, tehát semmiképp sincs 500GB-os korlát...
-
törölt tag
válasz
Santantica #21276 üzenetére
Szia!
Pontosan nem tudom milyen vinyóról van szó és milyen a boot sectora, de itt van egy kis leírás ami biztos segíteni fog!
A legelső hozászolást próbáld meg!
-
RaZroX
addikt
válasz
Santantica #21276 üzenetére
Ha jól tudom max 500GB-os partíciók lehetnek, de ez nem biztos.
-
Santantica
tag
Hali!
vadi új 2T vinyóra tettem fel 10.8-at PC-re. (Asus P8P67, i5 2500k, 8gb)
próbáltam egy particíóra is meg szeletelve is.
a kiírt DL dvd-ről fel is kúszik rendesen a rendszer.
majd restartolni már csak a /dvd - F8 - vinyó/ kombóval lehetséges.
feltettem a bootloadert (Chimera 2.1.2) ami annyi változást hozott, hogy most már a vinyóról való bootolásnál nem a "semmit" jelzi, hanem boot:test párszor, majd error...
a dvd-ről továbbra is tudok bootolni, de ez igen viccesen használhatatlanná teszi a rendszert.
láttam másnak is volt hasonló gondja és nem kapott rá megfelelő választ.
próbáltam a cameleon 2.2-t de az sem hozott sikert.
a particionálásnál el lehet szúrni valamit? jó lenne ha lenne megoldás mert, amúgy minden más úgy tűnik megy (kivéve az alaplapi hangot) de külső m-audio jó meg net is volt már...de ameddig nem megy a vinyoról való bootolás, addig használhatatlan a rendszer így....
köszi előre is a segítséget
-
xedos
addikt
10.8.4 alá milyen half mini pci express wifi kártyát tudtok ajánlani?
Atheros AR5B93 vagy AR5B95-öt láttam... -
Lazika
senior tag
Hali! Na megpróbáltam csak a hd 2500al bootolni usbről,de az is szürkeképernyőt ad, mint az nvidia az apple logo után. a hd 2500 pedig behozza az ml telepítőt gond néllkül. Valakinek ötlete,hogy mi lehet? Thx
-
Lazika
senior tag
Úgy még nem próbáltam csak úgy,hogy rákötöttem a hd2500-ra a monitort,de azzal se jön be az install grafikus felülete. Próbáltam nvram helyett acpi-t most,de még mindig szürke. Dsmos has arrived,szal nem tudom mi a fene baja van. No nálam fekete képernyőt ad :S Extra mappába mi van neked? Azon belül extensionsben? Köszike
Neked a 4600al bejött az install simán?
-
Darko
senior tag
válasz
Lazika #21260 üzenetére
Nekem a Mavericks (Haswell-re, ideiglenes 8600GTS-el) először csak GraphicsEnabler=No -val akart elindulni, majd biosban letiltottam a HD 4600-ot, és onnantól gyönyörűen futott. Ha jól emlékszem a HD2500 letiltáson már túl vagy. HD2500-el próbáltad már, hogy nincs bent a vga kari??
szerk:
(#21264) Lazika: szerintem nem elég átdugni, ki kellene venni a vga-t. -
Lazika
senior tag
válasz
RaZroX #21259 üzenetére
Igen...
Nemrég vettem ezt a videókártyát de már bánom,h nem kicsivel többért vettem. Igazából erős nem kell,mert nem játszok meg ilyesmi,de ezt ha nem tudom beüzemelni akkor kénytelen vagyok venni egy újat.
Edit: Vagy esetleg milyen kextet kell kivenni a mav telepítőből?
-
Lazika
senior tag
Hali!
Tudnátok ajánlani olyan videókarit ami 1000% működik mavericks alatt? Jöhet olcsóbb is és drágább is! Valamiért a gf 210el nem tudok bootolni pendirevról :S Köszi!
-
RaZroX
addikt
Ezek a régi Apple billek amiket mondtatok nem tul vastagok ? Mármint nem dudorodnak ki nagyon a billentyűk ? Mert a laposakat szeretem
Amúgy ja pont ilyen egyszerü lapos Windowsosra gondoltam
De az Apple-ös lenne az igazi
-
Xero
nagyúr
válasz
tDr1v3r #21251 üzenetére
Régi Apple keyboardot fillérekért lehet lőni, és teljesen jó. A MacPro-hoz most én is egy ilyet használok, mert elázott az Alu ezt előkaptam a fiókból és mecha-t akarok helyette, az pedig nem egyszerű mulatság Mac layouttal ne adj Isten ISO-val megspékelve.
-
RaZroX
addikt
Kezd nagyon tropára menni a billentyűzetem és vennék valamit ami illik stílusban az OSX-hez. Az Apple billentyűzetek marha drágák, szóval az felejtős.. Mit ajánlotok ami úgy néz ki mint egy Apple bill, de Windows-os kiosztású és 3k körül már kapható ? (Lehetőleg fehér legyen és legyenek numerikus billentyűk)
Ja és Magyar kéne
-
RaZroX
addikt
válasz
tDr1v3r #21243 üzenetére
Na GTX650-ből nem találtam 1 slotosat, de GT640-ből igen.
Ha veszek egy ilyet, akkor csak bele rakom és megy mint a 9600GS ?Szerk.: Ja meg ebbe a ThinkCentre-be AMD kártyákból HD4xxx feletti kártyák nem működnek. Nvidia téren is lehet ilyen korlát ? Csak mert anno vettem egy HD5450-et és utólag derült ki...
-
RaZroX
addikt
-
RaZroX
addikt
NV 9600GS mennyire elég az ML-nek ? Csak mert most lehet, hogy lesz lehetőségem újabbra váltani, de csak akkor tenném ha lényeges külömbséget fogok észrevenni, például hogy eltűnnek az akadások. Csak több óra használat után jönnek elő és csak az ilyenek mint pl iróasztal váltás, dock nagyitás effekt. És ezek az akadások se durvák, minimális laggokról van szó.
-
Ragnar95
félisten
válasz
McSzaby #21235 üzenetére
Nézz szét, hivatalos honlapja egyiknek sincs, de sok helyen fellelhetőek, mondjuk én nem találtam működőképeset, pedig próbáltam párat.
Mint írtam, VirtualBoxba ugyanúgy telepíted, mint bármely más oprendszert. iphoneclubon amúgy van leírás róla lépésről lépésre, keress rá, mert mobilról nem tudok linkelni jól -
Ragnar95
félisten
válasz
McSzaby #21233 üzenetére
Ha a procid támogatja a virtualizációt, akkor elég, ha letöltesz egy kész VMWare ML image fájlt, nem kell semmit telepíteni vagy VirtualBoxba telepítheted, mintha bármilyen más oprendszert telepítenél és menni fog. Amúgy az SL nem éppen win98, a Vistának feleltethető meg inkább...
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Ahhoz, hogy virtuálisba felrakjam a mount lion-t, mire van szükségem?
Elkezdtem keresgélni és ezt találtam, de ahogy belekezdtem a cikk átolvasásába odáig jutottam, hogy menjek le egészen a snow leopard legaljáig, majd annak is egy előre elkészített valami hülyeségéből kezdjek el építkezni. Kicsit tökölősnek érzem, ahhoz képest, ahogy itt olvastam topikban az ajánlást. Snow leopard helyett meg akár win 98-t is használhatnék!
Szóval, tudtok segíteni egy rövidebb leírással, vagy ez van ezt kell szeretni?
-
Lazika
senior tag
Sziasztok.
Attol lehet valami baja a procimnak hosszabb tavon,hogy csak 1600,3170 en megy a speedstep? A turbot ki is kapcsoltam, mert ha az eistet letiltom akkor a max az 3,37 ghz. Vmiert nem megy 3,6-ra. Probaltam nar ssdtvel de nem megy. Dsdt meg fogalmam nincs hogy kell csinalni. Koszi
-
xedos
addikt
10.8.4-en mit kell csinálni, hogy az USB3-asban lássa az USB2-es meghajtókat?
Telepítés közben még ment...
b75N alaplap és i5-3570k proci -
Ragnar95
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #21222 üzenetére
Ne használd, mert gányolt, maradj a retail verziónál...
-
Ganz-[HUN]
addikt
iAtkos ML2 vélemények?
-
Lazika
senior tag
válasz
kalimist #21219 üzenetére
Megcsináltam ahogy mondtad, felraktam a legújabb chimerát a tonymacről. Először bejött az alma logo pörgés és szürke képernyő. Utána próbáltam -v,f,v el de semmi egyből újraindult. Az előzőnél ott legalább bejött h dmsos has arrived meg az a bluetoothos akármi és utána jött a fehér képernyő.
-
Lazika
senior tag
-
kalimist
aktív tag
válasz
Lazika #21216 üzenetére
Elkepzelheto, hogy nem jol csinaltad a telepitot. A pendriveot GUID formazd HFS+ particioval. A 10.9 dp1-et mountolod majd az abban levo Install OS X 10.9 Developer Preview-n jobb klikk -> Show Package Contents -> itt a /Contents/Shared Support/InstallESD.dmg-t mountolod. Az InstallESD.dmg-bol pedig a BaseSystem.dmg-t kell mountolni es ezt kell restoreolni az usb-re disk utility segitsegevel. Ha kesz akkor az usb-n a /System/Installation mappaban letorlod a Packages konyvtarat es a mountolt OS X Install ESD-bol atmasolod a Packages konyvtarat a helyere. Aztan pacifisttel kiszeded a mach_kernel-t az /OS X Install ESD/Packages/BaseSystemBinaries.pkg-bol es az usb-re teszed a root folderbe. Az usb-n a /System/Library/Extensions mappaba bemasolod a fontos kexteket (FakeSMC, NullCPUPowerManagement) es csinalhatsz egy Extra mappat is amibe a mostani mukodo ML installod Extra konyvtarat egy az egyben bemasolhatod. Vegul telepitsd a legfrisebb Chameleon-t az usb-re. Ezutan mar bootolhato a pendrive es fel tudod tenni a 10.9-et. Ha vegzett a telepito akkor ne inditsd ujra azonnal hanem indits egy terminal-t es masold be a 2 kulcsfontossagu kextet az usb-rol a Mavericks particiora:
cp –R /System/Library/Extensions/NullCPUPowerManagement.kext /Volumes/Mavericks HDD(vagy ami nevet adtal neki)/System/Library/Extensions
cp –R /System/Library/Extensions/FakeSMC.kext /Volumes/Mavericks HDD(vagy ami nevet adtal neki)/System/Library/ExtensionsEzutan restart es az usb-rol bootolj majd ott a Chameleon menuben az elobb telepitett Mavericks-et valaszd. Miutan felallt a rendszer rakd fel a Chameleon-t a vinyora/ssd-re ahova telepitetted a 10.9-et es vegul masold at a meglevo Extra mappad tartalmat a 10.9 Extra mappajaba. Ezutan usb nelkul is menni fog a boot. AppStore-bol pedig megy a tobbi frissites dp5-ig.
Elnezes ha kicsit hosszura sikerult.
-
Lazika
senior tag
-
kalimist
aktív tag
válasz
Lazika #21203 üzenetére
Telepito usb-t tudsz csinalni a 10.9 dp1-bol es azt fel tudod tenni. En 10.9 dp5-ot hasznalok, mukodik minden
eszkoz es az egesz rendszer "haraposabb". Viszont kesobbiekben lehet majd gond bizonyos kextekkel mivel ala kell oket iratni az apple-lel. Egyelore van egy AppleKextExcludeList amiben benne vannak azok a kextek amiket alairas nelkul is be lehet tolteni, koztuk a FakeSMC ezert egyelore nincs problema de ez a kesobbiekben meg is valtozhat. Majd a gm-ben kiderul. De a kernel tovabbra is nyilt forrasu es hacklin a bootloadert is "mi" iranyitjuk szoval szakertok szerint ha le is "zarjak" a Maverickset az meg nem a vilag vege a hackintosh kozossegnek. -
spyduck
nagyúr
válasz
mongoose123 #21213 üzenetére
Teljesen jó lesz, köszönöm!
-
mongoose123
aktív tag
válasz
spyduck #21212 üzenetére
Talán ez, jobbat nem tudok. http://sidetree.com/extensions/Translate.safariextz , Lesz egy új gomb, és az által a Google fordítóval tevékenykedik.
-
spyduck
nagyúr
válasz
mongoose123 #21210 üzenetére
Nem, nem! Mint a chrome-nak a fordítója.
-
-
spyduck
nagyúr
válasz
mongoose123 #21207 üzenetére
Nem akarok mohó lenni, de esetleg webfordító?
-
spyduck
nagyúr
válasz
mongoose123 #21207 üzenetére
Köszönöm
-
mongoose123
aktív tag
-
spyduck
nagyúr
Még olyan safari kiegészítő kéne nekem ha ráhúzom az egeret egy linkre akkor kiírja alulra a forrsát, h tudjam hova mutat a link.
Ebben tudtok még segíteni?
-
xedos
addikt
Na ez mitől lehet?
B75N alaplap intel HD4000 VGA.
iPhoto rendben megy, egy csomó videót nézünk -egyszer csak nem jeleníti meg...
Mintha elment volna a QE/CI ???? -
Lazika
senior tag
Hali!
Ha felrakom a 10.8.5 dp-t arra rátudom valahogy tolni combo updattel ha 10.9 dp1-et,mert amikor a maverickset bootolom szürke képernyő fogad. A kártyám nvidia 210. Másik oldalon ugyanilyen kártyával gond nélkül felrakták, nem értem,hogy wtf baja van. Thx
-
spyduck
nagyúr
válasz
mongoose123 #21198 üzenetére
Szorítok!
Köszi, ez is jól jön!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged