- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Indiában szeretnek TV-zni
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gamer187
tag
Üdv
Érdeklődnék hogy erre a konfigra fel e lehetne telepíteni valamelyik OS X-et, ha igen akkor maximum melyik verziószámút és melyik típusút?
HP DC7800
Processzor: Intel® Core™2 Duo Processor E6550 (4M Cache, 2.33 GHz, 1333 MHz FSB)
Memória: 2GB DDR2
HDD: Maxtor 80GB, SATAII, 7200rpm
Samsung 320GB, SATAII, 7200rpm
Optikai meghajtó: Samsung CD-DL-DVD-RW SUPER MULTI
Integrált VGA: Intel® Graphics Media Accelerator 3100
+Bővített VGA: Sapphire Radeon HD6450 1GB 64bit DDR3 PCI-E -
Syl
nagyúr
válasz
#92049152 #21596 üzenetére
Nincs vindóz a gépemen, ubuntut használok. Viszont a gépen csak egy oprendszer van. Tehát vagy a linux, vagy az osx. Osx befürdés után az ubi visszaállítása pár perc - clonezilla, usb3-as külső vinyóról a belső ssd-re.
De azért köszi, majd kipróbálom a következő telepítésnél. -
Landon
addikt
Sziasztok,
Attól tartok nem a leg megfelelőbb a topic a kérdésemnek de még mindíg ez áll a legközelebb hozzá: macbook pro-ra szeretném feltenni a Mavericks GM-et pendriveról. A neten leírtak alapján megcsinálom a bootképes USB-s drive-ot de elég gyanús módon csak az "install OSX Mavericks" file kerül a pendrivera semmi más és bootnál hiába nyomom az Option key-t nem ajánlja fel az OSX telepítését a gép. Mi lehet a probléma? Próbáljak egy másik GM verziót?
Én úgy emlékszem, hogy a boot-képes OS X pendrive-on külömböző mappák és egyebek vannak normális esetben, nem csak az "install OSX x" nevű file és ezért gondolom, hogy esetleg az én GM verziómmal van a gond és csak upgrade-re jó. Vagy valamit én csinálok rosszul.
Mindenképp szeretnék egy tiszta install-t ezért is lenne fontos, hogy pendrive-ról tudjak installálni ne csak upgradelni (tele van már szerencsétlen gép mindennel, Bootcamp etc.).
Köszönöm a segítséget!
-
pcgamer01
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni hogy Mac Os x-et honnan tudom letölteni??
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
Santantica #21569 üzenetére
Az appok között kell legyen, különben nem találja.
Próbáld meg ezt: [link] -
Máté94
addikt
válasz
Santantica #21569 üzenetére
"Install Mac OS X Mountain Lion.app" fájlod neve és benne van az Applications mappában, ugye?
-
Santantica
tag
Hali!
Unibeast-el próbáltam USB-s boot-ot készíteni de az instal mindig failed.
próbáltam több USB-vel - ugyan az
próbáltam mind PC-macen (10.8.4) és rendes nagy macen is (10.6.4) a jelenség ugyan az.teli van a fórum ezzel a hibával a tonymacx86-on van vagy 15 fórum erről, de sehol egy épkézláb megoldás erre.
egy videót találtam valami eszement bonyolult módon, arra nem vállalkoznék első körben...amit találtam az mind betartva (formázási mód, angol nyel stb mind betartva)
http://www.tonymacx86.com/unibeast-archived-threads/101527-unibeast-installation-failed.html
azt honnan látja az unibeast hogy éppen hol van a MacOSX DVD (image) ?
-
Syl
nagyúr
Nos. Pár hete próbálkoztam Lionnal, sikertelenül. Most unibeast-tel készített 10.8-as pendrive-om van. Szépen bebootol, települ, majd újraindulás után elakad az almánál. Verbose módra a következőt adja:
[link]
Mellesleg pendrive nélkül be sem indul a gép (i3, b75 alaplap, ssd, 8 giga ram - semmi más)
Valakinek valami ötlete? -
janika226
csendes tag
üdv
Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro 7.1 hanghártyámat és a hozzá tartozó front panelt szeretném működésre bírni mit kell hozzá leszednem -
5150head
senior tag
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok dual bootra megcsinálni egy pc-t.
Az ssd-t ketté partzícionálnám és az egyiken osx a másikon win lenne. Ezt hogy tudom megoldani, illetve hogy tudok majd váltani a két rendszer között? (nyílván nem párhuzamosan, hanem felváltva használnám)
Ha egy érthető leírást adtok az is tökéletes lenne. Előre is köszi a válaszokat. -
gergobaby
aktív tag
Hali
Feltettem a Mountain Lion 10.8.5-t, de nem tiszta valami ezzel a DSDT-zéssel... Ha rámegyek a DSDT database linkre mindig eldob a tonymacosx86 fórumába, ahol ha rákeresek a lapomra, írják, hogy van hozzá, de csak egy hsz.ben szerepel a lap neve.aml fájl. Akkor most hogyan is kell beszerezni ezt a DSDT-t??
Köszi előre is -
McSzaby
őstag
válasz
lordjancso #21556 üzenetére
Igen, igen. Mondjuk nincs annyira erős procim, mint neked, de nem is használja ki. Én 2,3 Gigát adtam neki (ennyi fért ki a csövön a 4 gigámból). Gondoltam rá, hogy kevés lesz az a 4 Giga.
A dual-boot-s kérdés mondjuk érdekelne még, mert ahogy olvastam többen kisebb-nagyobb hibák árán, de tudják használni Lenovo U510-n is a Mac-t.
-
lordjancso
senior tag
válasz
McSzaby #21555 üzenetére
Szia!
Én is feltelepítettem a saját gépemre vmware-n keresztül a mountain lion-t.
A konfigomat látod a nevem alatt. Totál szaggatott, fagyott az egész, csodálkoztam is... Aztán vettem bele még 4 giga memóriát (így lett 8), és így tökéletesen működik.
2 processzormagot és 4 giga memóriát adtam az os x-nek.
Úgy vettem észre, hogy a memóra elég sarkalatos pont virtuális gépnél (teljesen érthető is).
Na és arra is vigyázni kell, hogy a virtuális gép ne legyen "jobb", mint a gazdagép. -
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Van egy Lenovo U510-s ultram/laposom, amin virtuálisban kipróbáltam a 10.8-s Hegyi Oroszlánt. Minden király volt, csak valamiért totál nem használta ki a gazdagép erejét és ezért lassú volt, de ettől függetlenül az lenne a kérdésem, hogy mennyire életszerű a vmware-s futtatás? Szal, ha ott volt hang,kép,touchpad,kamera, meg minden cukiság, akkor éles helyzetben mennyi rá az esély?
Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy ha élesben is kipróbálom, akkor hogy tudnék megoldani egy dual-boot-t winfossal összerakni??
-
gamer187
tag
Üdv
Érdeklődnék hogy erre a konfigra fel e lehetne telepíteni valamelyik OS X-et, ha igen akkor maximum melyik verziószámút és melyik típusút?
HP DC7800
Processzor: Intel® Core™2 Duo Processor E6550 (4M Cache, 2.33 GHz, 1333 MHz FSB)
Memória: 2GB DDR2
HDD: Maxtor 80GB, SATAII, 7200rpm
Samsung 320GB, SATAII, 7200rpmOptikai meghajtó: Samsung CD-DL-DVD-RW SUPER MULTI
Integrált VGA: Intel® Graphics Media Accelerator 3100
+Bővített VGA: Sapphire Radeon HD6450 1GB 64bit DDR3 PCI-E
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Na végre sikerült feltennem a mac os x 10.8.5. Mindent felismert egyedül a hangot nem!Olyan kérdésem lenne,hogy a multibeats-bőt tegyem fel a drivert,vagy külön keressek rá kextet?
Hang: ALC892
Jha és az mennyire gond ha optikat használok kimenetnek?
-
DanielK
addikt
válasz
kisjimy #21545 üzenetére
az nem jó.
van DSDT-d? mert csak akkor pipáld azt.
javaslom, hogyelőbb csak az easybeast vagy userdsdt valamelyikét pipáld ki és nézd meg, hogy bebootol-e. a multibeasttel később is tudsz drivert feltenni (többi pipa).
ha az első kettő közül pipáltál, akkor chimera nem kell. -
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Fent van a 10.8.5 most a multibeast et csinalom de nem tudom miket pipaljak be. Pl a bootloaders-nel mit kell?ne kelljen pendriverol bootolnom
-
DanielK
addikt
válasz
DanielK #21505 üzenetére
Nagyon remélem, hogy tudtok segíteni!
Felment a hackli unibeasttel.
Van DSDT-m, csak ezt kellett feltenni az ACL662 hanghoz: [link]
Így az alaplapon van hang, de ezt csak jacken keresztül egy erősítőhöz tudom kötni. Szeretném, ha a videókártya hdmijén keresztül menne a tévébe a hang.
Ehhez elméletileg ezt találtam: [link]
Itt jön a gondom, mert nem vágom, hogy pontosan mit is kéne tennem. Mit, mikor hova tegyek? És hogyan? valaki nem tudná egy kicsit leírni az én videókártyámra specifikálva a menetét?Nagyon megköszönöm!
Nethez a multibeats apple rtl kextet tettem fel. Minden működik , kivéve a fent említett hdmi hangot.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Valaki árulja már el légyszi,hogy miért nem jön be a mavericks grafikus felülete a telepítésnél. Csak fehér képernyőt kapok, pedig 7770el kéne mennie. Vagy talán az alaplapom miatt lehet? A gépem leírása a profilomban. Köszi!
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
OSx re tud valaki olyan programot mondani amivel lehet virtualba futtatni gépeket ?
Mint pl windowsos a vmware.
-
kisjimy
aktív tag
válasz
bobooo #21531 üzenetére
Na megsem hagyott nyugodni a dolog,nekilattam. A pc-n tobb vinyo van,kihuzkodtam oket,csak az ssd-t hagytam meg amire akarom telepiteni.( ocz vertex 3)
Na most megint meggondolta magat,es olyat csinal a telepito,hogy mikor beadna a nyelv valasztasokat megjelenik a toltesjelzo forog a karika es annyi. Megneztem -v el is de vegig megy,amint feher kep van xsak toltesjelzo van,nem jon be a nyelvvalasztas.Ez megint mi? Nehuzzam ki a vinyokat? Vagy nem tetszik neki az ssd? -
DanielK
addikt
válasz
bajnokpityu #21533 üzenetére
Töltsd le a chameleon wizardot és azzal csinálj egy boot plistet. Van egy ilyen opció bnne, hogy meliyk particio az alapértmezett
-
bajnokpityu
félisten
chameleon multiboot esetén hogyan tudom beállítani, hogy a 2. partíció legyen a default,ne az első?
1. nálam a hackintosh, 2. a win.köszönöm
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne,hogy megcsináltam a boot pendrive-ot ( 10.8.5) Be is bootól,megy az alma logo,utána fekete kép,és azt irja nincs jel(hdmi) Valakinek ötlete?
-
ThuG4LifE
senior tag
Van friss CUDA driver.
-
kisjimy
aktív tag
Lenne mégy egy kérdésem,hogy a 10.8-al lehet csinálni boot dvd,vagy lehet a 10.8.5-el is? Vagy tegyem fel a 10.8-at és frissitsem fel 10.8.5-re.
-
gergobaby
aktív tag
Sziasztok! Belekezdenék a 3. (ezúttal remélem hosszútávú) Hackintoshom építésébe, ehhez kérnék némi segítséget/megerősítést. Ha jól láttam a lap és a VGA támogatott lesz.
Kérdésem: Mavericks telepítésével lehet-e valami nagy gond, ami a 10.8-nál nem jelentkezik esetleg?A konfiguráció adatai: ~
Gigabyte PH67-UD3-B3
Intel i5-2310
4 GB DDR3
9500GT
2TB HDD
(a többi gondolom nem érdekes.. amennyiben a lap minden része működik, a ram 8 GB-ra fog hízni, és kap majd egy új VGA-t is feltehetően egy GTX 570-et)Melyik bootloadert érdemes mostanság használni? (telepítéshez)
Köszönöm segítségetek.
Hajós -
kisjimy
aktív tag
Van egy dell laptopom, amin mac os x 10.6.8 fut.Van boot cd-m de az a laptophoz van.Probáltam lion- is de a gma x3100 nem támogatja,meg csomoszor lefagyott. Nos ugy döntöttem hogy a laptopomat odaadom a páromnak,én meg vettem egy ipad4-et az iphone 4 mellé.És gondoltam egyet felteszem az osx-et az asztali gépre.
Van egy teljes leirásom lion telepitésre,ugy kell csinaálni a ML nél is?
-
Syl
nagyúr
válasz
kisjimy #21520 üzenetére
Az első, hogy kell egy eredeti Mac amin elkészíted a boot pendrive-ot. Utána ha arról bebútol a géped, akkor indulhat a szopás, a driver keresés. Jobb esetben úgy jársz, mint én, hogy bár a gépem minden komponense osx kompatibilis, még csak be sem bootol a gép. Pár másodperc után folyamatos rebootot dob, bármilyen kapcsolóra.
-
Lui82
tag
Hp620 laptomra felmenne a leopard? 1,66ghz 2x, 4gb mem, intel gma 450 integràltm celeron procis , samsung ssd vel.
-
Lui82
tag
Hp620 laptomra felmenne a leopard? 1,66ghz 2x, 4gb mem, intel gma 450 integràltm celeron procis , samsung ssd vel.
-
DanielK
addikt
válasz
Phantomhive #21508 üzenetére
Nem jött be. Be van pipálva és ezt lnx2mac drivert is kipróbáltam de semmi...Közben multibeasttel felment az apple realtek és van net
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnek feltenni erre a confogra mac os x 10.8 -at.
Asus p8z68-v/gen3 , gtx-570 , ocz vertex3.
Ha valaki leirna hogy mit hogyan csinaljak,megkoszonnem.
Van egy laptopom,amin 10.6.8 van.
-
doc
nagyúr
sziasztok!
valakinek esetleg van tippje, hogy az alabbi configra mekkora szivas lenne OSX-et reszelni?Dell Precision 490 Workstation MB, Dual CPU support
1x Xeon 5335 quad core 2.00 GHz
Nvidia EN8600GT silent 512MB (Dual DVI port) -
lordjancso
senior tag
válasz
tDr1v3r #21510 üzenetére
Ez egy az AppStore-ból letöltehető Mac-es program, vagy a Windowsba kellene telepítenem? Esetleg valami VMWare extension (ha van ilyen)?
Azért kérdezem csak, mert a Google nekem sok kis ukulele gitárt dobál fel.Szerk:
Áhh azt hiszem erre a programra gondolsz: [link]
Kezdő Mac user vagyok. Hogy érdemes ezt telepíteni? Lehet az AppStore-ból?Szerk2:
Úgy látom nincs AppStore-ban (kolléga Mac-jén néztem meg).
Akkor marad a download + unzip + telepítés kombináció. Nem baj, legalább szokom a rendszert.Köszi a segítséget!
-
tDr1v3r
veterán
válasz
lordjancso #21509 üzenetére
Ukelele lesz a te programod.
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
VMWare 9-en van feltelepítve egy Mountain Lion OS-em.
Azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet-e valahogy oldani globálisan, hogy a billentyűzetemen lévő windows billentyű (ami a mac-es command billentyűt reprezentálja) és a ctrl billentyűim funkciói felcserélődjenek?
A gond az, hogy így egy copy-paste művelet windowsbill+c windowsbill+v művelettel lehet megoldani (és minden más olyan művelet is, amit a Windowsból már megszoktam és a ctrl billentyű szükséges hozzá).
Az Xcode miatt telepítettem OS X-et, tehát programozni fogok, és ezek a gyorsbillentyűk felcserélése elég komoly problémákat okoz menet közben.
Előre is köszi a tippeket, ötleteket! -
Phantomhive
aktív tag
válasz
DanielK #21507 üzenetére
1) bootloaderben EthernetBuiltin kapcsolo Yes-en van? (vagy ez az opcio mar csak kozmetikai funkciot tolt be?)
2) lnx2mac drivert dobd fel probakeppen. extensionsben nezzed meg, hogy nincs-e esetleg mas halokartya driver felrakva, ha van, tedd ki asztalra, nehogy osszeakadjon.
nincs most jobb otletem
-
DanielK
addikt
-
DanielK
addikt
válasz
DanielK #21505 üzenetére
végül myHack-kel feltettem egy mountain liont a gépre. Ati configgal (vertex) szépen fel is ismeri.
Már csak két dologra lenne szükségem: a hangra (vagy az alaplapi ALC662-re vagy az ati hdmis hangkimenetére) - a hdminek jobban örülnék. És az alaplapi RTL8102EL 10/100M ethernet kártyára.
Az ethernet kártya ment unibeasttel belépve, melyik kextet használhatták?
-
DanielK
addikt
Újra helló!
Van egy asztali gépem, amit media centerré alakítottam, és eddig xbmcbuntu ment rajta, de nem nagyon tetszett. Ezért felraktam rá egy mountain liont. Plexet akarok majd használni, de van egy kis gondom...
A gépem:
Alaplap: Asus P5KPL-AM SE [link]
CPU: Intel Core 2 Duo
GPU: Asus ATI Radeon 5770 CuCore
RAM: 4GBFelraktam az os x-et a tonymaces unibeastel (vanilla nem akart felmenni rá
). Odáig eljutottam, hogy usb-vel bebootol az ssd-ről a mac. Szépen fut. Hangja nincs, egyedül azt nem ismeri fel (se az alc662-t, se az ati kártya hdmi-jét). Kérdés: most mi legyen a következő lépés?
Azért kérdem, mert a multibeasttel amikor telepítettem a drivereket és a sima univerzális dsdt, akkor bebootolás után már nem volt net sem (vezetékesen megy az alaplapi aljzaton), se rendes felbontás (tehát már a videókártyát sem ismerte fel). Szóval valamit sikeresen elk*rtam.
A másik fontos kérdés, hogy a gpuval hogyan csináljak hdmin hangot? mi kell hozzá?
A DSDT-t úgy tudok csinálni, hogy bebootolok usbvel a macre, majd MaciASL-lel létrehozok egy asl-t, majd azt beforgatom chameleon wizarddal aml-re?
Előre is nagyon köszönöm!
-
xedos
addikt
tDr1v3r
Látom te is látogatod a tonymacx86 oldalát :-)
Egyszer lesz időm, akkor csinálok ide is leírást a gépről...
A G4 monitor átalakítást ötletét dremmel junkie-tól vettem... de neki ment 5V-al is... Nekem melegedett a vezeték... másik oldalon olvastam, hogy a panel max 3.5V-ot bír el :-(
Szóval itt van az asztalom mellett - nem tudom jó-e :-(
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Hálózati / IP kamera
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-roller topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest