- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
válasz
mongoose123 #18996 üzenetére
Másik DVI portot kell használni. Csak az egyik megy( már ha kettő van)
-
mongoose123
aktív tag
Sziasztok.. Nekem egy olyan kérdésem lenne, h 5770-hez van valami varázslat h qe/ci működjön? A felbontás rendben van ( 1920 x 1080 ) már a telepítés elején is.. Amiket neten találni azokból nem teljesen derül ki, hogy most jó e vagy sem Mountain Lion alatt..rendes boot-nál a végén szürke kép, nincs egér.. -x -el bootolva megy, akkor az amdradeonaccelerator kext nem töltődik be, ami gyárilag van ML-be.. ha azt törlöm, akkor normális bootolással is elindul, de nincs kraft hozzá h bármit is lejátsszon pl youtube videók, szóval felbontás van, de minden más laggos. Már próbáltam a vga ID-t berakni az 5000-es és az accelerator kext-be. Illetve GE -t is, és AtiConfig - vervet et is.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Mac alatt mi a neve annak proginak, amivel képet, videót és zenét tudok összevágni egy nézhető tartalommá. Gondolok itt pl.: a Windows alatti MovieMaker-re.
-
törölt tag
Mountain Lion-hoz milyen ingyenes megoldás létezik, hogy lehessen NTFS partíciókat írni/olvasni?
-
t.hsp
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni főleg DSDT kérdésben. Sokat olvastam ezt a topicot, de valahogy nem lettem közelebb a megoldáshoz.
Jelenleg 10.8.2 van fent egy acer timelinex 4820tg-n (i5 460m/2,8GHz/,hd5650,alc269,atheros ar5b97)
Minden működik kextekkel vagy külön kext nélkül, kivéve a hang. nem tudom működésre bírni, kinti fórumokon dsdt-t javasoltak. a problémám, hogy nem találok patchet, magam meg nem igazán értem az egész dolgot. nincs valami egyszerű megoldás dsdt készítéséhez? ha dsdt-t használok, az általam telepített kextekre szükségem lesz?
egy másik jellegű kérdés. mountain lion alatt már van airplay mirroring. ezt a rendszer magától ajánlja fel, ha a hálózaton erre alkalmas eszközt lát és a gpu teljesítményét megfelelőnek tartja. jelenleg teljes felbontáson qe/ci mellett fut a hd5650, aminek szerintem elégnek kéne lennie a feladatra. nincs ötletetek hogy tudnám használni az airplayt? az apple tv-t látja, hangot tudok rá küldeni, csak mirroring nem megy.köszönöm szépen
-
törölt tag
válasz
varsam #18988 üzenetére
Nem próbáltam, de itt egy ilyesmiről írnak. Windows alatt készít USB pendrive-ot Chameleon-al. (regisztráció kell a letöltéshez)
-
törölt tag
válasz
varsam #18986 üzenetére
Én Chameleon Wizard-al szoktam feltenni.
- kényelmes GUI
- letölti a legfrissebbet
- installálja ahova akarod
- editor is van benne, nem kell xml-ben irkálni
- témákat tud letölteni a boot képernyőhöz -
varsam
őstag
üdv
jelenleg 1 vinyón van win7 és SnowLeo, dual bootba, chameleon bootloaderrel megoldva.
Újra kell tennem a win-t, win8 lesz helyette.
Kérdésem, hogy a chameleon-t hogy tudom utána visszavarázsolni?
Illetve most még csak 10.6.7 van fent, fel akarom tenni 10.6.8-at, ehhez kellene egy új chameleon, tudnátok linket adni?
köszi -
sp@rtan
senior tag
Elkezdtem picit buzerálni a TP-Link WDN4800-at, és nem igazán akar menni.
Routerünkhöz egyáltalán nem akar csatlakozni, egyből dob egy timeoutot, még mielőtt jelszót kérne. Ha sikerül is csatlakozni, kap a gép IP-t, stb., akkor sincs kapcsolat, ugyanúgy timeoutol. Próbáltam telefonról megosztani mobilinternetet, ott meg jelszó megadáskor timeoutol.
Windows 8-on tökéletesen megy... -
d3kk
senior tag
Sikerült felpakolni a genuine OSX 10.8-at..
HURRAY!!!!
Sok sikert mindenkinek
UI.: Még vár rám egy 10.8.2 update
-
Mr. Teddy
őstag
Hali!
Érdekes dolgot vettem észre. MSN-en beszélgetek haverommal, és néha elküld a szövegem előtt egy valami fura karaktert. Gtalkon is csinálja, ott elvileg egy ?-et ír a sorom elejére. Mitől lehet ez szerintetek? -
ginfoka
tag
csináltam egy videót hátha valaki
http://www.youtube.com/watch?v=grDZOtJP8yg -
ginfoka
tag
Hali, megpróbáltam retaillel is, de úgyanúgy újraindul a netbook...
-
ginfoka
tag
lenne, egy olyan kérdésem, hogy sikerült valamit feltenni, de amikor el akarom indítani -v vel akkor ezt kapom: http://kepfeltoltes.hu/121025/IMG_0311_www.kepfeltoltes.hu_.jpg és ez után újraindul a netbook, szerintetek mit tegyek?
-
Tucsok04
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni, hogy erre a configra: Core 2 Duo E4500, Ati HD2600Xt, MSI P965 Neo F v2, működő képes OS X-et szeretnék! Megoldható ? Lionnál öregebbet nem nagyon szeretnék! Bár ha csak az van megpróbálhatom! Válaszokat üzibe kellene!
Köszönöm!
-
freestyler8
csendes tag
válasz
freestyler8 #18947 üzenetére
ALC887b-hez keresek működő 5.1 drivert Mountain Lion alá. tud valaki segíteni?
sajna a fentebbi módszer nem megy, mert a 2.0s driver van fent.
-
freestyler8
csendes tag
válasz
freestyler8 #18947 üzenetére
ALC887b-hez keresek működő 5.1 drivert Mountain Lion alá. tud valaki segíteni?
sajna a fentebbi módszer nem megy, mert a 2.0s driver van fent.
-
HollyBoni
veterán
Ha veszek egy 5750-et ami a mid 2010 iMac-ben van, akkor nem is kell hozzá semmi kext vagy ilyesmi?
-
törölt tag
Nagyon jó, pont ilyenre gondoltam. Viszont jó volna ingyenes verzió belőle.
DanielK: MiStat ingyenes? Látom App Store-ból lehet letölteni. Majd megnézem, ha a rendszert az SSD-re tettem, mert most még csak hdd-n próbálgatom, de úgy tűnik elég jól összehoztam, mehet a végleges helyére.
blokad: Találtam a géphez megfelelő DSDT-t, ami kikapcsolja az Optimus VGA-t (GT540M) és nem kell kext-et törölni hozzá. Így kevesebbet is fogyaszt.
-
HollyBoni
veterán
Ha túlhúzom a procit, akkor arra az OSX hogy reagál? Ugye Windows-nál terhelésnél kékhalál, itt mi?
-
törölt tag
Ugy nez ki sikerult a laptopon ML alatt mar a sleep-et is megcsinalni es mukodik a trackpad is. Erzekeli a gesztusokat is. Szeretnek telepiteni olyan appot ami kijelzi a homersekletet, orajelet, terhelest, stb. Mit ajanlanatok?
-
d3kk
senior tag
válasz
HollyBoni #18951 üzenetére
Én is kérhetek segítséget?
Felkészültem a teljes hdd repartition-re (fullformat)
és arra vagyok kíváncsi hogy esetleg milyen módon tudom felpakolni a 10.8.2-t (update-el vagy anélkül..)
config(bár ezt már feljebb írtam de):
INTEL core2quad Q6600 G0
Kingmax 2 x 4GB 1600Mhz Nano Gaming
MSI G41M-P28
XFX 9600GT 512 (single slot)
-
ginfoka
tag
Hello, lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Samsung N145 plus netbookom és szeretném rá felerőszakolni az OSX-t, mivel nincs DVD olvasó benne, így kénytelen leszek USB-n keresztül
Próbáltam a iAtkos S3-t, de az nem tetszett neki, sőt szerintem a képfájl is szar volt, no nembaj... az iAtkos L1 amivel most próbálkozom, de eddig az se annyira akar bebootolnivalaki tud segíteni?
köszönöm! -
d3kk
senior tag
Van egy helyzetem:
iatkos L2-vel megcsinálom a pendrive re a restore-t (10.8) viszont migor a partition-nel mikor próbálok hfs+ -t csinálni akkor nem engedi..
-
sp@rtan
senior tag
válasz
freestyler8 #18939 üzenetére
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Ma egyik pillanatról a másikra hirtelen elment a hang, ha iTunes-ban akarok valamit nem játtsza le, mintha nem lenne hozzá kext. Hogy lehetne ezt valahogy megoldani? Konfig az adatlapon, rendszer: 10.8
-
d3kk
senior tag
Van egy felállásom, amire szertnék valahogyan osx-et telepíteni.. (akár egyedülálló rendszerként is)
Konfig:
MSI G41M-P28 (int.GPU Intel X4500 | audio: VIA VT1708S)
Q6600 G0
8GB (2x4GB) Kingmax Nano gaming ram
VGA még folyamatban de 6870 vagy 6850 lesz valószínülegMegoldható, vagy felejtős a dolog?
-
törölt tag
Hogyan lehetne kideríteni, hogy mi nem engedi sleep-be menni a laptopom?
-
freestyler8
csendes tag
sziasztok!
nem rég állitottam össze a konfigom, fel van telepitve a ML 10.8.2, minden tökéletes, kivéve a hangot.
ALC887-ről van szó (alaplapom: Gigabyte Z77-DS3H), sajnos az 5.1 nem akar működni.
2.0ba szól a multibeast 5.1 verzióval, de nekem 5.1 kellene.tud valaki segiteni?
-
blokad
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy toshiba l735-137 notebookom, a mountain lion tökéletesen fut rajta, de egy két csiszolgatni való van, illetve lenne rajta, bár nem tudom, hogy mondjuk dsdt-vel kiküszöbölhető lenne-e. Ez lenne a fő kérdés. A képernyő fényerejének szabályzása nem működik, elalszik, de egyből felébred (az egyik usb eszköz, a kártyaolvasó, vagy a webkamera kelti fel, erre már rájöttem), és kikapcsolás után ún. deadlock, azaz, ki kell vegyem az akkut és visszatenni, ahhoz hogy újra be tudjam kapcsolni a gépet.
Vajon a megfelelő DSDT.aml fájl elkészítése segítene a problémáimon?
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #18935 üzenetére
Lehet az lesz, de az igazság az, hogy nem tudom hogyan kell dsdt-t csinálni. Egy letöltöttet használok én is.
Valahol viszont olvastam már olyat is, hogy egy srácnak összejött az optimus trükk. Nem váltogatta ugyan a VGA-kat, de nem az intel HD3000-t használta a gép, hanem a GT525M-et azt hiszem, de gyakorlatilag GT540M is jó.
Geforce GT540M -> HD3000 -> CPU - így néz ki az optimus felépítése.
A HD3000 mindig be van kapcsolva és folyamatosan dolgozik a CPU felé. Amikor az optimus életbe lép, akkor a GT540M is bekapcsol és akkor az intel VGA nem számol semmit, hanem kizárólag fogadja a képi információkat az NVidia-tól. Na most OSX-en az a probléma, hogy két különálló VGA-nak hiszi. Ezért, ha bekapcsol az NVidia, kikapcsol, pontosabban sleep-be kerül az intel. És itt a gond, mert gyakorlatilag megszakad a VGA adatfolyam a CPU felé, hisz az NVidia nem direktbe, hanem az Intelen keresztül érné el.
A srác annyit csinált, hogy valamelyik kext-ben az Intel VGA sleep-be kerülését meggátolta és tudta használni a GeforceM-et, amit az OSX indításkor egyébként alapban elindít és használ. Ezt alá is tudom támasztni, mert nekem sem volt kép csak -x paraméterrel, amíg ki nem törölten két NVidia-s kext-et.Ezt kellene még összehozni ;-)
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#68216320 #18933 üzenetére
Ó, hát akkor itt nincs is kérdés.
Nem értek mélyen a dsdt-hez, de ha ebben a kódban definiálni tudod a kilövendő gpu-dat, akkor probléma megoldva. Nem tudok sajnos tanácsot adni, de ha adsz szerintem egy nyers dsdt windows/linux alól meg ezt hozzá linkeled 1 poszthoz valamelyik hacintosh fórumon és szépen pislogsz, akkor szerintem összerakják neked a dolgot vagy ilyesmi.
Van egy Mald0n nevű hapsi, aki elég nagy dsdt gurunak tűnik InsanelyMac-en, őt megpróbálhatnád megkeresni és jól megkérni. -
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #18932 üzenetére
Én emiatt gondoltam csak rá.
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #18930 üzenetére
Rendben, folyamatos minden.
Már csak a sleep-et kell valahogy megoldanom.
Optimus-t nem eröltetem, valahogy DSDT-ben kikapcsolom a GT540M-et, hogy ne is lássa és ne fogyasszon. -
Phantomhive
aktív tag
-
törölt tag
A chess gyárilag van benne, mert nem találom. DVD-m nincs, de eléggé folyamatosnak tűnik
Gondolom optimus-os laptomomon a GT540M-et továbbra sem tudom használni.
Valamiért az sleep sem működik. Csak kikapcsol a képernyő, de nem megy sleep-be. Ebben tudna még segíteni valaki? -
törölt tag
ML alatt hogy tudom ellenorizni h a HD3000 vga hardveres gyorsitasa rendben van-e?
-
-
kisjimy
aktív tag
válasz
Phantomhive #18923 üzenetére
Lehet!És erre van valami megoldás,vagy inkább maradjak a SL 10.6.8-nál?Ha jól emlékszem volt olyan hogy az inditásnál -v-s el indult csak,ha nem irtam be akkor kp volt.
Gondolom az ML ezek után meg sem probáljam
-
kisjimy
aktív tag
válasz
Phantomhive #18921 üzenetére
Olyan fagyás volt,hogy ment a lion eltelt 5-10 perc és megált minden semmire sem reagált,de volt olyan is hogy megállt,de kiirta a kp-t.Mondjuk 10.6.8 alatt sokkal jobb a kép,élesebb dinamikosabb,mint a lion alatt.Ott olyan matt mindta nem használta volna rendesen a vga-t.szvsz
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron 1525 laptopom. Most a Mac os 10.6.8 fut rajta hibátlanul.
Szeretném feltenni a Lion-t,és segitségeteket szeretném kérni.Régebben probáltam fel is ment de nagyon fagyott frissiteni sem tudtam.Azóta hátha jött valami megoldás.
Hardverek:
Proci: T8100 2.1 core 2 duo
Ram: 2gb 667mhz ddr2
vga: gma x3100
wd vinyó 250gb
Ethernet:Marvell Yukon Gigabit Adapter 88E804Z Singleport Copper SA
wifi: Third-Party Wireless Card
Hang: marad a voodoohda
Szerintetek érdemes neki állni? -
spacer
aktív tag
Time machine-t nem lehet vhogy kompatibilissá tenni NTFS fájlrendszerű vinyóval?
-
Ragnar95
félisten
válasz
szabonagyur #18915 üzenetére
VMWare-ből csak az előre telepített a jó, Virtualboxba tudod magadnak telepíteni az OSX-et ISO-ból. Itt találsz Virtualboxos telepítést
-
szabonagyur
félisten
válasz
Phantomhive #18914 üzenetére
Sajna nem tudom, de hagyom inkább és keresek egy ISO verziót. A DT sem kezeli.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
szabonagyur #18913 üzenetére
halvány elképzelésem sincs. konveráljad át valamivel. ilyen gondom még sosem volt.
de ha dameon-tools segítségével be tudod tölteni a képfájlt egy virtuális meghajtóra, akkor onnan is kezelni fogja neked a vmware. -
szabonagyur
félisten
válasz
Phantomhive #18912 üzenetére
Nagyobb probléma nekem, hogy a képfájl nem ISO és a vmware csak iso-t kezel. Azt hogy lehetne megoldani?
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
szabonagyur #18911 üzenetére
vt-x támogatás kelleni fog a cpuba, ha gond nélkül akarod telepíteni.
ennek hiányában vinnyogni fog a vmware és olyan hackelésekhez kell folyamodni, amit én régen nem tudtam megoldani valamiért (de ez ne tántorítson el)
-
szabonagyur
félisten
válasz
Phantomhive #18910 üzenetére
Hmm ez eszembe sem jutott, köszi
Remélem a gépem támogatni fogja, hogy a vmware virtualizáljon OS X-t
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
szabonagyur #18908 üzenetére
igazából tudsz: vmware feltesz, abban telepítesz egy osx-et (snow leopard, lion, mtlion, tök8) és az alól megcsinálod. reboot és telepítesz.
-
Máté94
addikt
válasz
szabonagyur #18908 üzenetére
Sehogy.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok!
Hogy tudok windows 7 alatt bootolható pendriveot készíteni hackintos számára?
-
felix13
csendes tag
válasz
Phantomhive #18905 üzenetére
benne van a leírásban, de most akkor kiírom külön (a gépet nem vettem még meg, ezért nem tudok device id-t küldeni.)
1.
INTEL PENTIUM DUAL CORE G850 S1155 Sandy Bridge
NVIDIA GEFORCE GT6302.
INTEL PENTIUM Dual Core G850
ASUS-MSI INTEL-RADEON 6670 -
felix13
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ez a két gép alkalmas-e hackintoshnak, illetve futna-e rajtuk a Mountain Lion?
1.
AMER INTEL PENTIUM DUAL CORE G850 S1155 Sandy Bridge ,Intel H61 I3,I5,I7 support 4096MB DUAL DDR3 RAM 500GB SATA HDD vagy 60GB SSD 22X dual layer DVD író NVIDIA GEFORCE GT630 4096MB RAM DVI/HDMI 8 CH HD audió 10/100/1000 Lan, 6DB USB 2.0, 2db elõlapi USB és audio
2.
P8 HD PC ASUS-MSI INTEL-RADEON 6670 LIGHT GAMER INTEL PENTIUM Dual Core G850 + 22" LED monitor. Socket 1155 64BIT I3,I5,I7 CPU support 8192MB DDR3 RAM 1000GB SATA HDD 22X dual layer DVD író Radeon HD6670 2048MB VIDEO HDMI/DVI OUT 8 CH HD audió 10/100 Lan, 6DB USB 2.0, 2db elõlapi USB + audio
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged