Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica
üzenetére
Ne sajnlad, jo dontest hoztal.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78
üzenetére
Kb ilyen hasznalat mellett fizettem Bubira casco-t de ahhoz tenyleg draga vt minden. Szerencsere nem vt ra szukseg de ezt nem tudhatod elore. Ez a te rizikod, arazd be neked er-e ennyit. Nekem nem erne ha - mar bocs de - egy tucat autom lenne.
-
szőröscica
addikt
Elvitték.
-
macilaci78
nagyúr
A Passatot szerettem, de örek, kissé ütött-kopott autóként nem sajnáltam, 5-6 év lett olyan baj vele, amire a Casco megoldás lett volna.
Ennek szinte új autó szaga van ahhoz képest, többszörösét éri, de a banán is többszörösébe kerül hozzá.Amin lehet faragni az éves díjon, az a magasabb önrész. Pl 120k helyett 200k önrésszel az éves díj 20-30 ezerrel kevesebb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78
üzenetére
Keveset hasznalod es garazsban tartod. Nem kotnem meg ennyiert. Nincs aranyban a varhato rizikoval.
-
diegho
nagyúr
Szerintetek az első úton a Kugával kaptam kavicsot, vagy kaptam kavicsot? Casco még nem él, mert nem volt szemle... ez van.
-
Alusky
senior tag
Jött ma egy pali elvinni néhány meghirdetett cuccot. Azt mondja terepjárója van, de nincs négykerékhajtás. Gondoltam magamban biztos nem hajt az eleje, előfordul, mi is jártunk így hónapokig.
Ahham, odaér egy suv-val
. Ja hogy így nincs négykerékhajtás... Hát mondom akkor megyünk a mienkkel aztán majd itt lent átpakolunk, segítek benne.
Vannak helyek ahol 30-40 centis a vízmosás a keréknyomban meg még vannak kidőlt ágak mindig, partoldalból legurult focilabda méretű kövek. Ezeken az utakon csak mi járunk helyiek, meg a vadászok, meg a vizesek és villanyosok, mindenki pickuppal vagy doboz terepjáróval (Pajero, Monterey stb) vagy traktorral, takaraítani nem takarítja senki, az autók meg a gépek tapossák ki járhatóra minden alkalommal, ide nem elég egy suv. -
HoaryFox
őstag
Mi már itt vagyunk
-
brumi1024
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
17:30 én is
-
válasz
macilaci78
üzenetére
150-ért szerintem az OK. Én megkötném.
-
HoaryFox
őstag
Indulunk

-
macilaci78
nagyúr
Megjött a Casco ajánlat. Persze a tartalom nincs részletezve.

Az Alfa ajánlatában az alábbi biztosítási elemek:
- gépjármű törés (kötelező)
- elemi és tűzkár (kötelező)
- üvegtörés
Az opcionális elemekből pedig:
- assistance
- kátyúkár
- rágcsálókárA vadkár, jégkár, viharban kocsira eső faág, vagy a teremgarázsban térdig érő víz elemi kárnak számít. A rágcsálókár például a nyestet jelenti, évi 4-5k ez a díjtétel.
A kocsi egy 2017-es Kia Ceed SW 1.6 CRDi, 205k km-rel. Újkori ára 6,3 mFt, mi kb 3,3 mFt-ért hoztuk el.
Megbeszéljük otthon.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Szerintem Vilike szivesen veszi a tarsasagot az Ikaruszon, legalabb nem egyedul jon.

-
Nekem össze kell dobnom egy céklás rizottót a csajoknak, fél 6 körül érek csak oda.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Gyanúsan nem mostad meg a Golfot.

Bakker, én meg vettem új gyári szőnyegeket is, aztán megint a gumi lesz benne, mert egy alapos takarítást követően terveztem berakni az újat. Ahhoz meg lusta voltam.
#277763 macilaci78 Jajj, de lusta vagyok!
(Majd a hamarosan esedékes műszaki vizsga előtt.) -
BigBlackDog
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Kíváncsi vagyok rá, remélhetőleg odaérek én is!
-
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Négymozgás.
-
macilaci78
nagyúr
A Kiában a csomagtérvilágítás is kiment, valószínűleg csak az izzó. Egy 8W-os kis vacak megy egy műanyag búra alá.
Arra gondoltam, hogy egy 12V-os ledmodullal jobban járnék, ami a fényt illeti. 8W-nyi ledből már tisztességes fényerőt ki lehet hozni.Van valakinek bevált termékre beszerzési lehetősége. 4000-4500K körüli színhőmérsékletre gondoltam.
MunezXBK: inglisül fonetizáltam.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Fírmósön.
-
sagesz93
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Nálunk is téma volt a cégnél, Swace helyett bevállalnám-e a teslát majd ha cseréről lenne szó, igazából a válaszom idáig abszolút nemleges, főleg ha Model 3-ról van szó. Futómű a magyar utakon sokkal rosszabb(és szerintem hangosabb is), a belső tér sedan mivolta miatt egy kombival nem hasonlítható össze, a töltése meg cégesként bonyodalmas, otthon amúgy sem annyira akarok töltikézni.
Van egy Model Y Long Range is fehér belsővel a feleségének, na az már komolyabb
de cégesként nekem nem kéne. -
macilaci78
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Úgy látom, piacra került a jó öreg 1.9 TáDé fórmősön.
-
norrberth
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
-
Az az
plusz új kiegyenlítőtartály - utóbbi létjogosultságában* nem vagyok biztos, de már megvettem. * Élőben mondta szerelő még július elején, hogy akkor cseréljük azt is. Majd mikor időpontot egyezettünk augusztus közepén, akkor kérdezte, hogy azt meg miért vettem...
Nem a világ vége, 26€ a gyári. -
macilaci78
nagyúr
Már ilyen is van:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica
üzenetére
-
válasz
Peter.70
üzenetére
Hát persze. Bilibe lóg a kezem még jelenleg, de ki tudja mit hoz a jövő
Most vett főnök a feleségének model Y-t, megmutogatta, aztán rágerjedtem én is a tetylára 
Egyébként meglepődtem, mekkora hely van az Y-ban. Elöl-hátul nagyon kényelmes, hatalmas fejtér, hátul 180cm-el elvesztem magam mögött kb, három ember is elfér egymás mellett, csomagtér óriási, elöl is van frunk, nekem családinak abszolút tökéletes lenne (bár nyilván ha 3 év múlva egyáltalán szóba jöhetne ilyesmi akkor is max model3).
-
Alusky
senior tag
[link]
Tiktokon nagyon imádják az ilyen videókat.
-
brumi1024
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Mi otthonról, autóval, két héttel számolva csak Alesundig megyünk (nagyjából Oslo-Odda-Bergen-Hjelle-Alesund->haza), ez messze van még a sarkkörtől, de így is 6-8 órás autózások lesznek az utazós napokon. Két hétbe nem tudtuk belesűríteni a sarkkört úgy, hogy ne csak átautózzunk az országon, 10 óra vezetéses napokkal 10 nap a Nordkapp oda-vissza Budapestről, vagy 8 a svéd útvonalon.
-
rbalint88
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Ahhoz a keruletbol se kell kimenni, csak el kell guritani egy sarokig es ott nezni a karacsonyfat
-
-
válasz
szőröscica
üzenetére
azert oda megiscsak a 650i-vel kene menni, furan fog kinezni a kamiq a teslak es 911ek kozott

-
brumi1024
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Persze. Oslon kívüli létről majd csak egy hét múlva tudok, de az árakról valamit már igen. Drága, de rosszabbra számítottam, Izland emlékeim szerint drágább Európán belül, kívül meg bőven vannak drágább helyek. Közért amúgy nem vészes, gyümölcsök, zöldségek nem jelentősen drágábbak. Vendéglátóhelyek drágák, street food “helyen” (kb mint egy vásárcsarnok, de vannak asztalok/padok és rengeteg stand különböző konyhákkal) 7000 huf egy cipó+benne helyi pörkölt (~1000 kcal, szóval nem kicsi, de nem is hatalmas adag), speciality kávé 1600 Ft/doppio, szóval az is közel duplája az otthoninak.
Parkolás 9000/nap, közepes belvárosi zónában, bírság emellé 30k (tapasztalat
), behajtás a városba benzinessel ha jól értelmeztem ilyen 2-3k lesz/alkalom, de az majd utólag derül ki, egy appban kiszámlázzák. Dízellel a behajtás drágább, az itt közellenség. A természet miatt jön általában az ember, az ugye ingyenes, de a programok tudnak meglepő árúak lenni: vezetett csoportos túra (27km mászás) a Trolltungára 100k két főre.Oslo amúgy egy zseniális város. Tiszta, az egy dolog, de nagyon csendes (ha van ICE az sor5, flat6, V6 vagy V8), nincs dugó, megfér egymás mellett a gyalogos, biciklis (biciklibérlés itt is remek, és helyi árakhoz képest filléres), rolleres és az autós, 0 konfliktusunk volt biciklivel, pedig teljesen ismeretlen a város. Nem zargatnak semmivel, nem akarnak szórólapot adni, nem szólnak be ha fényképezel, nem kéreget senki, egyszerűen mindenki tiszteletben tartja a másikat.
Btw: ha Nordkapp és roadtrip akkor érdemes hosszabb időt szánni rá, innen időben az unalmas de gyors útvonalon is messzebb van Nordkapp délebbi egyik városa, mint Budapest. Norvégiában maradva pedig ~30 óra egy irányba.
-
EQMontoya
veterán
válasz
brumi1024
üzenetére
Amugy teljesen igazuk van, de itthon sem vagyunk mar ettol messze.
Most 18m ugye egy alap model3, es 21m a long range, mikozben egy 320d vagy 320i xdrive 18-19 kornyeken indul.
Viszont azt pletykaljak, hogy ha kijon az uj, modernebb gyartastechnologias model3, akkor megint vagni fognak az arbol. Amiben van racio, mert most tul kozel van az Y-hoz.
Ha a long range bejon 20m ala, akkor tenyleg ki a banat venne ugyanannyi penzert egy 20d-t? Persze, a bmw azert jobb minoseg belul, ezt alairom (bar igazan akkor, ha meg 3-5 millionyi extrat belekonfiguralsz), de az uzemeltetesi koltsegeket es a menest figyelembe veve sehogy nem adja ki a matek. -
válasz
szőröscica
üzenetére
Én csak Stockholmban voltam pár napot munka miatt 5 éve kb, de a mentalitás érezhetően más volt, a szolgáltatások olyan drágák, hogy inkább repülő/szállás/munkadíjat fizettek nekünk 2 főre, mint ott válasszanak fotóst.

Nem lenne ilyen buta nappali és éjszakai időtartam változás, megfontolnám, hogy északra vegyük az irányt. -
brumi1024
veterán
válasz
Snoop-y
üzenetére
Hát mint kiderült számomra ma, nem mindenhol 1.5x annyi. Norvégoknál 12-16 egy Model 3, 34 a Model S Plaid és a base Taycan, 19-22-ről indul egy i4. Ezekhez képest 25-ről indul egy 320d, nem csodálom, hogy ha vesznek is ICE-t az tuti valami sportmodell, 911, vagy V8. Egész nap Osloban sétálva abszolút ez jött le.
-
szőröscica
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
[link] Remelem ez megy. Ez sem az izgalmak netovabbja, nem egy Bentley, de azert kellemes kozeg.
Remelem a vilagos autora valo Fussot felkenhetem a fent linkelt hupikekre is.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Első link egy üres semmi, nem lesz izgi belülről

-
-
szőröscica
addikt
Ilyen lesz belulrol az auto: [link]
Viszont az extra fenyezes mar sajat zsebbol ment volna, es 180k-t en nem adok ki a ceges auto szinere, helyette beraktuk a futheto kormanyt, automata tukroket, stb, ezert ilyen alap kek lesz: [link]Gondolkoztunk eddig a nevadason, de a szin tukreben a Törpilla mellett dontottunk.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Szada85
üzenetére
19:15-re vagyok várható. Majd írjátok meg, ha nem a meghirdetett nyári rezidencián vagytok, hanem fedél alá húzódtatok.

Az én témám a kavicsfelverődés házi javítása worshop keretein belül, instriktor focvis. Ha megvár.
Lesz nálam pár hálós rendező a csomagtartóban és ha nem felejtem el berakni, akkor egy táska is. -
Szada85
aktív tag
válasz
cOxeR
üzenetére
Szerintem azzal mindenképp színesíted a programot.

Petsoky-val volt tervben kiindulásképp némi autómustra, felmerült a szürkeállományában a váltás gondolata, nekem meg a hiányzó V6 gondolata, ezeket próbáljuk meg mindketten elhessegetni majd.
Esetleg ha focvis kilátogat, lehet bekéredzkednék mellé egy "élö-adatos kanyarra", összehasonlításképp meglesni, mit mutat az Ö EA888-a. -
Szada85
aktív tag
Kire lehet számítani holnapi talin?
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem látom már, S-ekhez volt korábban és igen sajnos lassabban tölt, többet is fogyaszt.
Lenyeg a lényeg elvitték, mennyi idő alatt? Kezdek aggódni, hogy drágán tettem fel a Z4-et.
-
Alusky
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ez a hatodik fiókom 2008 óta. Jutalmul kaptok egy régi képet, ezen már ki van takarva előre a rendszám.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% ÁFÁS!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Egyetlen darab kátyú nincs.
. Ja hogy így nincs négykerékhajtás... Hát mondom akkor megyünk a mienkkel aztán majd itt lent átpakolunk, segítek benne.
(biztos azért esett, mert mindenki készült a topiktalira)

(Majd a hamarosan esedékes műszaki vizsga előtt.)

Most vett főnök a feleségének model Y-t, megmutogatta, aztán rágerjedtem én is a tetylára