Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szőröscica
üzenetére
A Kamiq az egy emelt Scala, a Golf összességében azért minőségibb autó (szerintem), de utóbbiban csak szalonban ültem.
A gyakorlatban Kamiq és új Leon összehasonlítási alapom van (ilyenek vannak a cégnél), de kérdés nélkül utóbbit választanám. Írtam is néhány hete egy rövid összefoglalót a Seatról, amit még nem posztoltam:
Seat Leon 2.0 TDI (116 LE) manuál
Amikor először beültem az volt az érzésem, hogy mi ez a sz*r? Ránézésre rendben van, de olyan olcsónak érződnek benne az anyagok. Aztán mentem vele 600 kilométert (azóta már többször ennyit) és nagyon megkedveltem. A motor kicsit gyenge, 300 Nm ide vagy oda, főúton meg kell gondolni 1-1 előzést. A váltó nem olyan fémesen kattan be a fokozatokba, mint a Volvómban, de megszokható, a kuplung nagyon puha. Nagyon kényelmes az ülése, ebben nem fájdul meg a derekam (nagyon sok autóban igen), pedig csak “oldalsó kallantyús” deréktámasza van. Zajszigetelés rosszabb, mint a V40-ben, de sokkal jobb, mint a Corollában volt. Na de a fogyasztás.. ezzel bármit csinál az ember, nem lehet 5 liter fölé vinni! :D Ha a szabályokat teljesen betartjuk, akkor közelebb van a 4 literhez!
-
-v-
addikt
Egész jól meg lehet küldeni ezt az új gti-t [link]

-
-v-
addikt
BMW M3 CS – track setup on the roads
Ez is jó lenne nekem szaladgálósnak.
Ez azért elég tail happy
-
szőröscica
addikt
válasz
Kickass
üzenetére
En ma probaltam. Reggel parom O3 FL-jet vezettem munkaba, delutan ultem G8-ban. Nekem erezhetoen szukebbnek tunt a Golf. O4 is nagyobbnak erzodik nala.
Igazabol Kamiq vs. Golf 8 osszehasonlitas celjabol erkeztem. Jobb anyagminoseg es szemrevalobb, modernebb design van bent a Golfban, de ebbol sokat ad az alcantara utanzat uleshuzat es ajtoboritas, ami az enyemben nem lenne. Legrostelyok alatt kokemeny a Golf is, felette puha a Kamiq is. Golfban beleltek az ajtozsebek, ez mondjuk tetszik, de egy darab filcet en is be tudok ragasztani, ha kell. A Kamiq mindket sorban joval tagasabbnak erzodik a magasabb fejter miatt, szelteben kicsit szukebb talan, de legalabbis a konyokloje kisebb.
Infotainmentben nekem a Skoda regebbi rendszere jobban bejott, a Golf eleg bizonytalanul allt fel, bo fel percig toltott valamit.
Ahol a VW egyertelmuen nyer az a csomagter, masfel
arasszal hosszabb.Szerintem Kamiq lesz. Lehet, hogy valamivel gyengebb lesz a menetkomfort, de ha csak annyival mint erzesre az anyagminoseg, akkor nem lehet szornyen zajos. Csomagterben az Ampera is eleg volt, ennek meg picit nagyobb is.
-
Kickass
őstag
válasz
Dr. Oid
üzenetére
O3 pre-fl és G8 összehasonlítva szélességre kb ugyanakkora, nekem a G8 kicsit klausztrofób érzést kelt mert bazi széles a középkonzol, talán O4-ben se ilyen széles, illetve szerintem még attól függ, hogy mennyire lesz kihasználva a hátsó ülés sor. Az Octaviaban hátul azért jónéhány centivel több lábtér van mint a Golfban (gyerekülés, gyerek, rendszeresen hátul utazókra gondolván). Ha csak egyedül max ketten használjátok akkor Golf, ha magánhasználat is játszik és családos vagy akkor szerintem O4.
(lehet kövezni de nekem az a baromi nagy minőségbeli különbség se tűnik fel még az O3 és G8 között se, nemhogy O4 és G8 között...nem vagyok műszerfal taperoló fetisiszta
) -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tasiadam
üzenetére
Fél mm nem vészes akkor simán elég 1-et venned. Ha hátsó gumi volt akkor előre tedd a "felemás" kopottságút. Könnyebben megfogod gázelvétellel ha az orra megy el mint ha a fara (bár ekkora profilkülönbség nem befolyásol semmit gyak.) illetve a difit sem nyírod folyamatosan. Bár ezt sem kell túlparázni, a difi feladata, hogy differáljon dolgozik az akkor is a tökegyforma gumid van hátul.
-
bandus
veterán
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Huhh.
Ez ugye a BMW. Hátul a differenciálmű folyamatos terhelése miatt nem jó ha eltérő az átmérő. Elől pedig a fékezés miatt előnytelen az eltérés.
Még annyi, hogy a jobb oldalon valamivel gyorsabban szoktak kopni az abroncsok, mert az út szélén rosszabb állapotú az aszfalt. Tehát ha nagyon csak egy darabot akarsz venni ÉS a jobb oldali kereked lett defektes, akkor esetleg megúszhatod 1 db vásárlásával.
-
Dr. Oid
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nem is tudom, milyen szempontot tudnék felsorolni, ami a két autóból nem egyértelmű
Van egy plafon keretem, ezt ki is maxolja mindkettő, legyen kombi, legyen automata. ezeket teljesítik is. Amit nem tudok, az az. hogy manapság egy Octavia jobb autó-e minőségre, mint egy Golf.Hátha van itt olyan, aki mindkettőt hajtotta már.
-
Dr. Oid
senior tag
sziasztok,
bocs, ha voltmár, de talán nem mindennapos kérdés:
céges autót konfigurálok magamnak, octavia/golf fér bele a keretembe. számomra is meglepő módon egész hasonló szintet lehet összerakni adott pénzből, és méretre is elég közel vannak egymáshoz. semmi sem tűnik nem aktív userként elsőre drámaian jobbnak egyikben vagy másikban.
kb ezt raktam össze, csak az extrákat emelem ki. mindkettő vezeték nélküli carplayes fejjel jön:
Octavia kombi, 15 eTSI DSG Style 150LE, szövet kárpit, adaptív tempomat, fűthető szélvédő, kormány és ülések elöl, tolatókamera,
Golf Variant 1.5 eTSI DSG Style 150LE, alcantara kárpit, hátsó oldallégzsák, fűthető szélvédő, kormány és ülések elöl, tolatókameraa nagy kérdés: melyiket érdemes? tudom, hogy a Skoda kicsit nagyobb, de a Golf se kicsi. Hármas facelift előtti és utáni Octaviám is volt, meg vezettem is Passatot akkoriban és nagyon érződött a különbség, a mondás alapján a Golf is jobb volt akkoriban. most mi a helyzet? előre is köszi

-
tasiadam
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ugyvan. De valszeg 1 uj eleg, mert a masik alig kopott
-
-
tasiadam
veterán
Alig vagyok boldog. Palyan, kulso savban 130-140 kozott kaptam. Eppen ki tudtam huzodni. 1 eves a gumi kb
-
brumi1024
veterán
válasz
kisza25
üzenetére
nem tudom olaszoknál mennyi a büntetés és hogy mennyivel lehet gyorsabban menni amikor még nem villan a trafi
Kifejezetten barátságtalan, szóval óvatosan. Az 50 helyett 100 akár lehet 2100 euró és 3 hónap vezetéstől eltiltás is, szóval érdemes mértékkel követni a helyieket.
Ismerős ismerőse korlátlannak tekintette a pályát, 8000 eurót szedett össze.
-
kisza25
félisten
Ma át ugrottunk Padovaba, egy 200e lakosú város, nem tudom olaszoknál mennyi a büntetés és hogy mennyivel lehet gyorsabban menni amikor még nem villan a trafi, de ha 50 volt és 60- al mentem gps szerint, mert így is tötymörgő idiótának éteztem magam, kb mindenki 20-30- al gyorsabban ment nálam. Sávváltásnál nem indexelnek, amikor előznek kihasználják az utolsó molekuláját is a szélárnyéknak
körforgalmakban indexelnek minden fele 
Ma mentem 5savos dupla körforgalomban, egy élmény volt, mentem 2 kört, mert a gps nem volt a helyzet magaslatán, végül tábla alapján mentem ki
Az autópályán a fizető kapuknál az 50- es táblánál még simán 100- al mennek
Ami nagyon pozitív, hogy google írja a sebesség határokat, hogy éppen mennyivel mehetsz. Ezt itthon is csinálhatná
Szinte mindenhol 3 sávos tükör sima autópalya van, de külsőben csak a kamionok, középsőben 110 és még a belsőben sem tudsz menni 130- al, mert ott figyel ek 120- al
A kamion meg kb bárkit félre sodor és előz, ilyet napi szinten 2-3at látok, szóval nem egyedi eset -
brumi1024
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
Hát jó kérdés, de gyanítom ott sem annyi, hogy erősebb motor, feszesebb futómű és kész is van. BMW-nél az M-ek teljesen más termékek, más modellkóddal (G2x vs G8x, G30 vs F90, G15 vs F92), teljesen más motorral (szervizciklusban is látványos, meg közel 1 millió a szervizcsomag vs 150-200k a normál modelleknél), rengeteg felépítésbeli különbséggel (teljes futómű, annak rögzítése, merevítések, hűtés, szélesítés, átdolgozott kerékjáratok, mert a sima 3-as/4-es esetén nem férne el a 275/285 széles gumi, stb.). Ha hasonló az AMG-nél (miért ne lenne), akkor fájdalmasak lehetnek a gyenge eladások.
Euro 7 ide vagy oda, más gyártók meg tudták oldani a V8-at, Mustang is lesz európában, nem 100 millióért, sokkal kisebb elektromos modellpalettával.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Én rendszeresen szoktam ezt csinálni.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szőröscica
üzenetére
Ja sejtettem, de úgy írtad mintha nem lett volna oka rá.
Gondolom ezt tavasztól őszig csinálja nem csak nagy melegben. -
Nem tudom mennyire extra költség kifejleszteni egy AMG modellt, véleményem szerint nagyrészt polcokról levett alkatrészből dolgoznak. Persze az AMG divíziónak bukó lehet, de ha a végeredményben jól megy az eladás a teljes modellpalettán, akkor a Mercedes AG örül.
Amúgy EU7 miatt szerintem félnek V8-as motort beletenni, pedig szép lenne valami rendszer: x43 - 4, x53 - 6, x63 - 8 henger.
Én is úgy gondolom, hogy drágák az új modellek, pont a napokban olvastam, hogy az új E osztály alapára 25,2 millió Ft lesz
És az egy "fapad" E200, extrának további 5-10m Ft-ot simán rá lehet dobni. -
tboldi
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
A MiTóban (155 paci/230 Nm → 180 paci/288 Nm) szerintem elég kicsi teljesítményű lehet a kompi, nem is hűt annyira a legalacsonyabb fokozatban, mint a Jazz. Meg az Ypsilonban (90 paci/200 Nm) is ugyanezt éreztem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Megérzi persze, a nyomatékos autóknál nem érzeni viszont. Bubinál pl érzem a Superb-ben (190/400) sosem éreztem, hogy visszafogná.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szőröscica
üzenetére
Ha melege volt akkor a hűtőventit kéne járatnia, nem?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Én is inkább a melegre tippeltem, ilyen hőséget sok autónál megéreztem. Csak normál üzemmódú klímánál nem igazán jött elő érzésre.
-
Gergőke88
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Az aksit nem azzal huti?
-
szőröscica
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Lehet inkabb a motorvezerlo lustitja el az autot kicsit, hogy kimelje a hosegben. Nem hiszem, hogy a klima erezhetoen megfogna. Tegnap az Ampera meg akkor is jaratta a klimakompresszort, mikor az utasterben be sem volt kapcsolva a hutes - melege volt.
-
bandus
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
szerintem képzeled
én sose éreztem. -
426os
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Én érzem a Bravoban. Olyan, mintha kb 150-200 kilóval nehezebb lenne az autó ilyenkor (főleg elinduláskor tűnik fel). Emiatt is gondolkodom, hogy egyszer megkéne ismételnem a gyorsulásmérést klíma nélkül is

Viszont fogyasztásban nem látok egyértelmű különbséget, szóval annyira csak nem fogja. -
tboldi
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Akár. Nem ismerem az "ecsit", de a Jazz nagyon is megérzi.

Érdekes, hogy a digóknál nem tűnt fel még ilyesmi, se az 1.3 dízel Ypsilonban, se az 1.4 turbóbenya MiTóban, még csipszeletlen állapotában sem.
szerk.: Ezek szerint a VW még a régi iskola szerint a motorról hajtja meg a klímakompresszort?
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Természetesen megérzi
165LE-.s autónál is megérezni (1.5 Ford EB, kb. hasonló paraméterekkel bír, mint az 1.5 csí; kicsit erősebb, de kicsit kevesebb Nm)De még a 2.0Tdci is megérzi
A régi Galaxy, 1.9Tdi-vel is megérezte, segített is az erősebb motorfékezésben, amikor a Großglockner-ről jöttünk lefelé.
(persze nem közvetlenül a hegycsúcsról, csak a panoráma útról) -
BigBlackDog
veterán
Létezik, hogy a 150 lovas eTSi-t érezhetően megfogja a klíma? Tegnap tűnt fel, hogy 35 °C-os levegő mellett és bekapcsolt "max AC" módban (mikor minimumra veszi a hőmérsékletet és a ventit is maxon járatja) mintha nem annyira lelkesen gyorsulna, mint szokott. Gondolom, hogy a meleg is hozzájárul, de "max AC" nélkül nem érzem.
-
EQMontoya
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Hat CLA-t es hasonlot mar reg.
De az amugy is keresztmotoros. -
Snoop-y
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Mar regota. A45 mar eleve csak azzal volt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
brumi1024
üzenetére
Kíváncsi vagyok meddig tartják ki az árakat. Egy ilyen rövid modellciklus óriási bukta nekik, vmiből vissza kell hozni a profitot különben nem lesz meg az év végi bónusz a fejeseknek.

Anno a biztosítónál is volt nyereségérdekeltség, még a legpitibb ügyintéző is kapott bónuszt ha teljesült a kívánalom. És akkor csodálkoznak, hogy miért olyan sóherek a biztosítók...

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- 27% - Yodoit PTM15 hordozható 15,6 monitor! 1920x1080p / IPS / hangszórókkal
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB kék / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Az szép mentés volt.
am sztem rossz topic
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)