Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Lord Dragon
üzenetére
ma nem úgy gyártanak, mint 40 éve, mesterséges avultatás van, semmi nem bír annyit, mint régen, a mérnök dolga sok esetben nem a fejlesztés, hanem, hogy kiszámolja, hogy mennyit bírjon és az túl legyen kicsit a garancia időn
-
fant0mi
őstag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Bosch S3 szerias akksi nalam pl nem birt ki ket honapot sem. A Bosch is olyan mint minden, az olcso szar belole, barmi is alljon a cimken.
-
máyköl
veterán
válasz
Doki16
üzenetére
Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C jobb választás.

-
máyköl
veterán
válasz
Magnum_
üzenetére
Szerintem ugyanaz az olaj menjen bele, en is igy tettem legutobb (Liqui Moly long life, marha draga
)
Sokkal praktikusabb igy, van egy 1 literes biztonsagi flakonom, ha barmelyik kerne, akkor csak ratoltok. (nem keri egyik sem szerencsere).Ha tudja az eloirast, siman beletennem a Totalt a bmw -be
-
A bosch nem számít valami jó márkának aksiból akkor?
Van egy Bosch fúrógép itthon. Fater még a múlt rendszerben vette. Kb 40-42 éve jól szolgál. Annyi anyag van benne mint az állat. Kurva nehéz.
Nincs azért napi szinten használva, de 40 év alatt már kegyetlenül sokat lett használva, ha összeadnánk... És a megvásárlástól számítva még soha nem kellett hozzányúlni, csak használni kellett.
Még a szénkefét se kellett cserélni 40 év alatt... nagyon durva...
De például a bosch mosógép anyámnál az már nem bírta csak alig 5-6 évig... nemrég kellett abból is új .... 
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
rbalint88
üzenetére
Fiorino 1.3 dízelben meg asszem 45 Ah a gyári akku, szóval hamar merültek is. Mondjuk jó fejek voltak az olaszok, kézzel oldható a test saru, az tetszett. Mondjuk a Punto-mnál szintén így van megoldva, de abban elfér akár 62 Ah-s akku (legalábbis svédeknél akkorát sikerült). Itt az 1.9 Multijet volt a legnagyobb motor - az 1.9 SDI Golfba meg beleférne az a 90 Ah-s is, amit traktorhoz vettünk

-
rbalint88
veterán
én az 1.2 splashbe raktam 61Ah-s exide premiumot, mert csóri autó van, hogy hónapokig nincs beindítva, talán ez jobban bírja. néha rámegy a lidlis csodatöltő, eddig 3 éve bírja kényelmesen. mondjuk amikor december közepe után a következő használat márciusban lett volna gumit cserélni (mert nem hittek nekem ,hogy négyévszakos kell rá...), akkor csak annyit mondott, hogy nyekk

-
Magnum_
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
& Boldi:

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Nagyon bika az az akksi egy ilyen kis méretű motorhoz, jót választott hozzá bárki is vette (márkában nem, kapacitásban igen).
-
Magnum_
nagyúr
Kinos kinzo kerdes, direkt itt kerdezem, szamomra ez a relevans csoport (mivel a szemelyes olajtanacsadom nem valaszol MOST kielegitoen, rad nezek, MotionBlur
)Tehat.
Erik az ezust nyilban az olajcsere, lehet, hogy mar szombat reggel megoldanam.
5w40 ment bmw-be legutobb, szereti.
Smartba is. (Maykol ajanlasaval, rendben is vagyunk a smarttal).Bmw castrol edge, de ugye elvettek a bmw minoseitest toluk. Marmint a castroltol. De gyari olaj... volt... 710es alkatreszre castrol van irva.
Smartba Total quartz, mb229 a szabvany (mercedes-benz).
De! Ugyanez az olaj tudja a BMW LL-04et is. Ami kell a csodabmw-mbe.
Menjen akkor ugyanez a bmw-be??? Nem ciki? A bnw-be Total?
Arban amugy olcsobb a Total, de 2000Ft-on nem vacakolok (5 liternel ennyi a diffi, kell 4, de ugyis tobbet veszek mindig, de nekem praktikus lenne ugyanazzal etetni a ket autot, smarton is lesz meg egy csere az osszel).Btw smarton kinyirt valamit a hosszu ut, olyan hangja van... szerelo szerint valahol kifujja levegot, pl turbocso. Majd jovo heten megcsinaljak.
-
Nah, sikerült megnézni:
Egy Bosch S4 004 van benne most, ami döglődik, mert régi. Ilyen: [link]
Ez ki is tölti maximálisan a rendelkezésre álló helyet. Egy késélet sem kell mellé betenni a tok alá. Szóval ez a maximális méret ami belefér fizikailag. Ennek a helyére kellene majd egy új. A Rocket szimpatikus egyébként, azok közül amit írtatok.

-
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
válasz
i-sti
üzenetére
Oké, de nem értem, hogy számomra ennek mi a jelentősége.... használtan vettük a kocsit, ahogy írtam is... annyit mondtam, hogy "SACCRA" a 3. aksi lehet ez ami most benne van. De ha az első 10 évet bírt majdnem, akkor lehetséges, hogy ez csak a 2. aksi... és?
Ez alapvetően totál lényegtelen, hogy hanyadik... nekem csak az volt a lényeg, hogy milyet vegyek, ha most veszek majd nemsoká. -
anorche1
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
50% -os. Teljesen attetszot szerettem volna, de nem volt a sracnak.
Azt nem tudom, hogy kell leszedni? Melegiteni kell? Vagy csak kezdjem el valahol ovatosan felkaparni es le lehet huzni egyben?(#175378) focvis
Ja
De legalabb az izzokat nem neztek meg. A tompitott az osram night breaker laser, de a tavolsagi az off-road (hisz ugysem kapcsolhatom fel ha jon szembe/megy elott valaki, akkor meg mar nem mind1 milyen fenye van?) -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Akkor érdemes indulás előtt tölteni, ahogy írod, és akkor elvan egy darabig még. Szerintem az ártana az akkunak, ha ilyenkor töltés nélkül lenne erőltetve
(kb ezt tapasztaltam ki én is, hogy egyrészt állás közben nem szabad túlmerülni hagyni, és terhelés előtt érdemes inkább rátölteni, ha bizonytalan a töltöttségi állapota) -
norrberth
addikt
válasz
anorche1
üzenetére
Hát nem mindegy hanyassal van lehúzva elől.
Hány % os van elől?
Meg szintbe szokták vágni elől.
Hátul visszahagyni.LLumar nak van olyan fólia előre.
Ami teljesen engedélyezett. AIR 90 CL SR HPR (Clear)
Hővédelembe többet tud mint nekem elől a sötét 50% os! [link]Fólia nélkül esélytelen nyáron autózni.
Szarrá éget a nap. -
i-sti
senior tag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
2011 A4-ben eredeti AGM akksi van
2013 Jazzben eredeti akksi, talán Yuasa
2014 Caddyben eredeti akksi van, Exide -
törölt tag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Nekem eddig bármilyen márkájú akksi volt az autómban, mindegyik kereken 7 évig bírta. A gyári is, a legolcsóbb is, meg a drágábbak is. A legnagyobb meglepetés az AKKSI márkájú akksi volt, mert az is bírta addig, mint a márkásabbak.
-
Doki16
addikt
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Én egy ilyet használok kárpitra és sima porszívózásra. (közel nem ennyiért vettem black fridaykor, valami 40k HUF volt azt hiszem) Baromira jó ez a gép és ezen felbuzdulva kerestünk egy másikat szüleimnek. Akkor került képbe a Xiaomi Roidmi F8. Na ez kétszer olyan erős mint a philips és alapból olcsóbb. Egy flexi csővel nagyon jó cucc.
Minden másra meg ott van a gyagyi Sencor SVC 45.
-
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Gyári akksi tovább bírja valamiért.
-
Az a helyzet, hogy nem értek az autókhoz... egyáltalán...
Számítógép szervizes (kocka) vagyok.
És ez az első autóm egyébként meg. 
Most az előtted szóló F_Zolee elbizonytalanított kicsit. De végül is a most benne levő aksi meg kb 7,5 éves, szóval nem tudom alátámasztani, hogy csak 4 évet bírnak... de most érted... 1 tapasztalat az nem valami acélos... egyéb tapasztalatom meg nincs.... nem tudom fejből, hogy milyen van benne most, de majd ránézek.... annyit azért még meg tudom csinálni, hogy leveszem a tokját.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Subaru de nem egy erőgép gondolhatod ha a gyári akksi 48Ah-s...

Brumi1024: A hengerelrendezés maris stimmel.

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Múlt héten vettem EP Premium akkut. 56ah-st, eddig még birja.
Ahogy olvasgattam a tapasztalatokat nem sok haszna van drága akkut venni, mert ugyanúgy megmakkan 4év körül. Vérszegény Bosch akkum volt előtte ami 5évet kibirt simán igaz manapság 3-4 nap után már lemerült ha nem mentem az autóval.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Szívesen!

A másik topikba nem írnék még egyszer, érd be ezzel az eggyel.

-
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Akkor a lehető legnagyobbat tedd bele ami belefér az akku tálcába vagy rendszeresen töltsd okostöltővel.
Nekem a gyári 48Ah-ás helyére 65-ös ment (Rocket), nekem is sokat áll (van hogy 1-1.5 hónapot) és simán bírja 4 éve az akksi. Pöccre indul most is.
-
tboldi
nagyúr
-
oliwire
őstag
Kicsit jobban pörög ez a topik, hátha valaki tud innen véleményt adni:
A milyen autót vegyen topikból másoltam ide:"Már korábban kérdeztem az i40-ről, de 1.6-os motorral. Mi a véleményetek a 2.0-es benzines motorral és automata váltóval szerelt verzióról?" [link]
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Qru, molnarpeter :
Köszönöm az infókat!
Igazából nálunk az a baj, hogy mostanában sokat áll a kocsi. Tehát (jelenleg) home office miatt van hogy két hetente egyszer indítjuk be ... akkor pedig megyünk vele 30-100 km-t.... úgyhogy 4-5 hónap alatt meg is adta magát az aksi, amióta ez a fajta használat van... előtte rendszeresen volt használva, de tegnap már nem indult be. Jó már 7-8 éves ami benne van aksi, de azért eddig még nem volt vele baj....
Azon agyaltam hogy akkor inkább töltögetek rá mindig egy kicsit mielőtt elindulnék vele és még nem veszek újat... mert ha tényleg ennyire nyirbálja az egy helyben állás, akkor lehet, hogy halogatni kéne még a vásárlást és csak akkor megvenni az újat, amikor ismét rendszeresen használni fogjuk ...
-
Peter.70
addikt
válasz
Tsebacsi
üzenetére
[Autóporszívó]
Ugyan nem ilyenre gondolt Doki, de jókat írtak róla -
Chereiose
addikt
Pest környékén tudtok ajánlani valami jó kárpittisztító céget? A full ülés kiszedésesre gondoltam meg műanyagápolás stb.

-
anorche1
őstag
Bevallaltam az elso ablakok foliazasat. Tudtam hogy tilos, de remeltem nem szolnak erte.
Hat nem igy lett.
Mondjuk igaz, kb. en harcoltam ki a buntetest.
2motoros rendort miskolcon km -eken keresztul kovettem 2motoros rendort, 2x2savos utan. Adtak a tempot, kmora szerinti 60nal mentunk, gyonyoruen eloztek az autokat jobbrol is.
Derekszogben kanyarodott az ut jobbra, en moguttuk mentem a szelso savban. De lattam, hogy a belso savos a kanyar utan tok ures, ott meg at erhetek a zoldon. Ugyhogy kanyarban savot valltottam, es meg eloztem oket szinten kanyarban.
Vegul nem ertem at a zoldon, alltunk a pirosnal. Mikor zoldre valtott villogot felnyomtak, es mutattak ram meg a benzinkutra, felrealltunk.
Kerdeztek hova sietek. Meg mondta, hogy latja B oszloptol hatra fele folia van. Mondom igen, nyultam is a mubizonylatert, de mondta hogy nem kell. Kerdezte, hogy az elso ablakon is van? Mondom nem (mind2 vegig le volt huzva, nem lattak). Megkert, hogy huzzam fel, majd elkezdte kapirgalni, hogy akkor ez mi?
Vegul egy 10k -s buntetessel megusztam. Illetve figyelmeztettek, hogy ok meglatjak a kocsit, es nincs leszedve a folia, akkor legkozelebb a rendszamot veszik le.
De mondtak is, hogy ha nem sietek, turelmetlenkedek, akkor vigan mehettem volna.
Tudom mi a tanulsag, felesleges leirnotok. Ne huzogassam az oroszlan bajszat, ne hazudjak, es legalabb akkor ne siessek, ha zsaruk latnak. Csak hat szakitas utan az ember altalaban nem a legturelmesebb. -
Doki16
addikt
Ha mindenképpen akkumulátoros takarító kell akkor érdemes beruházni egy flexicsővel rendelkező xiaomi porszívóra. Egyszer kell megvenni és nagyon otthonra valamint a kocsiba is. Nagyon szeretem használni, nem kell kínlódni mindig hosszabbítóval meg a porszívó rángatásával. Bőven elegendő szívóereje van. Simán lehet vele kocsit takarítani és még van hozzá forgós kárpittisztító fej.
-
válasz
Szada85
üzenetére
Nekem az vette el tőle a kedvem, illetve most az aldistól is, hogy ezeknek akkor ha jól értem kisebb a szívóereje mint a mosónál lévőeknek. Na ez azért baj mert én a mosós verziótól se estem hanyatt, elég gyenge. Másrészről viszont nekem is kb olyasmire kellene mint neked. Meggondolom még mi legyen.
-
brumi1024
veterán
Nagyon jó volt. Most voltam először, szóval nem tudom mennyire szoktak sokan lenni, de a pálya teljesen élvezhető volt ebben a létszámban, 8-9 autó volt menetenként. Nagy bátran (és nem elég alaposan átolvasva a tájékoztatót) bejelöltem a 2-es kategóriát (150 LE felett), szóval a 2 20 perces körömben volt 2/3 Porsche 911/718 (a sportosabb változatok, de nem GT-k), egy olasz M3 (ő nem volt kezdő, gumimelegítőben hozta a csere kerékszettet), E63s AMG, Mustang, valamelyik SL Merci, illetve a másodikban Type R és egy TTRS is. Mókásan néztem ki ebben a sorban, két Porsche közt.
Ettől függetlenül hibátlan volt az első menet, az M3 és a Porschek elmentek, utána teljesen soloban mehettem, kétszer találkoztam Porkéval. A második már kevésbé volt problémamentes, beszorultunk a TTRS mögé a Civic-kel, és annyi tartalékunk nem volt, hogy elmenjünk mellette, viszont a legtöbb kanyart nagyon lassan és nagyon rossz íveken vette (közel hajtűkanyar belső íven, középről kezdett neki mindennek, és végig fékezett), és hiába jöttünk ki jelentősen gyorsabban, egyenesben nyomta, így beszorultunk mögé. Végül aztán elengedett, szóval ott is volt pár jó köröm.Az autót nem éreztem egyáltalán kevésnek a tudásomhoz, szerintem a mezőnyben átlagosan mentem, de a fék nem panaszkodott, végig fogott ahogy kell, a gumikon rendesen látszott a használat, de a gyártó is 80-20 közút-pálya használatot ajánl, úgyhogy bírta és tapadt ahogy kell. 190 környékéről erősen fékezve észnél kell lenni, mert rövid az autó és nagyon elkönnyül a fara, ezen kívül viszont nagyon kezes. Teljesítményben is oké volt így a gyári felett, simán tartottam kigyorsításokkor a tempót az (előző gen) TTRS-sel és a Civic Type R-rel. Egy sperr persze sokat segítene, de most végig bekapcsolt (de sport módbeli) menetstabival mentem, nem elsőre akartam emberkedni.
Itt amúgy végre van értelme a Sport menetmód-Sport váltómód kombónak, közútra nagyon durva.2x20 perc amúgy nekem bőven elég volt, fárasztó azért.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Gyakorlatilag mindig a legolcsóbb akkut szoktuk venni (jellemzően Jász), van több kocsi, mégtöbb traktor
Akku nálunk user error miatt megy tönkre mindig úgyis (de egyáltalán nem panaszkodnék az élettartamra, csak mondjuk 4-5 év alatt elég 2-3 alkalommal rajta felejteni a világítást, és le is merült - nagyobb kapacitású akkuval ezt a határt tudod kitolni). Szóval akku tálca méret alapján néznék valami nagyobbat árukeresőn, meg vennék Aldi/Lidl/Penny vonalon 5-10k között egy okostöltőt, és néhány évente rá lehet pillantani a savszintre. Ha magadnak ki tudod cserélni (pótkerék szerszámkészlet majdnem elég is), akkor én nem adnék többet érte. Persze lehet próbálkozni AGM-mel, vagy akár ott az Optima is, de utóbbira olvastam panaszokat, hogy már nem a régi, és élettartamra fajlagosan nem jönne ki a matek nekünk pl.Cégnél új kocsikban meg látszólag random élettartam volt, de leggyakrabban az egy helyben állás ártott meg nekik (vagy egymás után sok rövid utas indítás, pl szervizbe beáll-kigurul).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Yuasa, Moll. Ezek a top akksik.
Másodvonalból a Rocket jó választás (Yuasa gyártósoron készül az is).
-
Sziasztok!
Abban tud valaki segíteni, hogy Auto akkumulátorból milyen márkát érdemes venni, ha minőségi akksit szeretnék vásárolni? Vagy meg sem éri 2x annyit költeni rá, mert úgysem lesz 2x annyi az élettartama mint az olcsónak? (VW Bora, 1.4 benzineshez kellene, de a gyártó a lényeg ... a pontos típust majd kiválasztom úgyis.)
Előre is köszi a választ!

Üdv! L.D.
U.I.: Azért egy pár mondatot ha írtok mellé, hogy mit miért ajánlotok és nem csak idesoroltok pár gyártót, az hálás lenne.

-
brumi1024
veterán
Ha már fogyasztás: Hungaroring nyílt nap után 19.1-et mutatott a BC. Tud ez enni, ha kergetik.
-
Szada85
aktív tag
Én is elég sok negatív véleményt olvastam róla, de úgy voltam vele, hogy ha már kaptam egyet, adok neki egy esélyt.
Én azt gondolom, hogy helyén kell kezelni ezeket a kütyüket, illetve szándékosan írtam úgy, hogy nekem arra, hogy a heti/kétheti rendszerességgel a port, koszt a szönyegböl, ülésekböl, müszerfal részeiröl eltüntessem, arra bevált.Ha mosóba megyek, akkor jellemzöen porszívózok is ott (illetve porszívóznék), viszont mivel a porszívózós placcokon végzi mindegyik véglény a szárazolást/ablakpucolást/mindenféle ápolást, majd zárásként a porszívózást, ezért gyakorlatilag sosincs hely.
-
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
-
Szada85
aktív tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
A mélygarázsban nálunk nincs aljzat, így nekem pl. a karácsonyra kapott szivargyújtós B&D PD1200-as kis flexicsöves kéziporszívó teljesen jó alternatíva lett, természetesen nem üti meg a kézi mosó gépi porszívójának erejét, de pl. a lábtér szönyegébe "taposott" kosszal, falevéllel sem gyült meg a baja.

Mosóba nem járunk hetente az autókkal, viszont ezzel a "kicsivel" a belteret, szönyegeket akkor is át tudjuk tisztítani. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Igen, olyan 25 korul szokott lenni.
-
-
stickermajom
addikt
A gyári sötétített üvegek fényáteresztése hogy alakul? Valószínűleg kérdeztem már, és valami miatt ~25% rémlik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Normalisan felszerelve egesz jo auto, Bogre Fokaja pl tok rendben van.
-
válasz
CactuS
üzenetére
Az automata zárást tudtommal Eu-ban valamiért nem engedélyezték, nekem is szoftveresen állították be. A gombos buzerálás nem sikerült

A szélvédő fűtést egy idő után nem látod, de ez akár több hét is lehet, míg megszokod.
Baromi jó pára eltüntetésére is, mikor már nem akarod használni erre a klímát
A gumizaj nagyon burkolatfüggő, az M7-es pl. a 90-es kőig zajos, onnan meg csend és nyugalom az új jobb burkolat miatt.
A sportos futóművel meg kicsit ráz, én lehet inkább a ringósabbat választanám, nem esik az le az útról, csak úgy tűnik
Viszont télen idiótább, mint a Civic, sokkal később és sokkal gyérebben avatkozik be a menetstabi ha megcsúszol vagy forszírozod a csúszást (kézifékkel pl.), van aki játszósabbnak mondja, én inkább parásabbnak.
Nem tudom vennék-e újra Fordot, egyelőre nem hiszem
-
máyköl
veterán
Tegnap enis becumiztam az M7 -et. Horvatorszagbol jottunk haza, a tervezett 5 oras utbol lett a vegere 7,5. Ebbol kb 1 volt az M7, a tobbi az imadnivalo kapus rendszeruknek koszonheto #kitalaltaeztki?, meg a hataron araszolasnak.
M7:
[kép] -
-v-
addikt
Most akkor vegyek vagy ne vegyek balatoni nyaralót, mi a konklúzió gyerekek?
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Elvileg ha 1x engedélyezik, onnantól már mindig lehet állítani. De hogy őszinte legyen már elég régen ültem fókában, mostanában már inkább Kia van a cégnél. Kevesebb a gond velük.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
CactuS
üzenetére
Igen, valami hasonlót próbáltam is, de nem dudál. Aztán Tsebacsi is megerősítette, hogy EU-s Fordoknál ez le van tiltva és csak OBD-n keresztül lehetne bekapcsolni.Nem tudom, hogy egyesek hogyan tudják elviselni, de tegnap is már naplementekor is "életveszély" volt szerintem, ha szembe sütött a nap vagy szemből jövő erősebb fényszórót használt. Olyan nagy felületen elkezdenek tükröződni/törtni a fényt ezek a fűtőszálak, hogy zavaróan sok lesz a holttér.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
- Nincs indulás utánni automatikus ajtózárás.
Ez elvileg programozható. Nem emlékszem, hogy felszereltség függő-e, de ha jól emlékszem, akkor nyitott vezető ajtónál, gyújtáson 3x zárás, gyújtás le, 3x zárás > gyújtás fel (dudál), ha rövided nyomod a gombot, akkor autolock-ot kapcsolsz, ha hosszan, akkor autounlockot. Gyújtás le kilép a tanítás módból.
Viszont lehet, hogy felszereltség függő, akkor nem működik (bár gyári szoftverrel aktiválható).
Csirkeháló valóban zavaró tud lenni, télen viszont kellemes, bár erre az évi max 1 alkalomra igazából felesleges. A cseréje viszont legalább baromi drága egy sima üveghez képest (anno kifutó kocka transitokat csak ezzel szerelték a végén).
-
AMD Power
titán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
En ilyen 1.5-2 milla közti Focusokat néztem. Aztán beszéltem több autó szakival kérdezték,hogy/hol/hogyan használnám, mik az elvárások és érdekes,hogy egyöntetüen mindenki a Suzuki Sx4 mondta. Pedig nem is ismerik egymást.

-
BigBlackDog
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
A tapasztalt nyűgjeim szerintem mind kiküszöbölhetőek értelmes konfigurálással. Pl. benzines motorral, jó minőségű, csendes gumikkal, szélvédőfűtés nélkül és állítható középső kartámasszal már egész korrekt autó lenne. Ülések kényelmesek, futómű tényleg jó (úton is marad és csillapít is). Az AA bug miatt első körben egy szoftverfrissítést próbálnék meg, hátha segít.
-
Gergőke88
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
De ez még mk3 ugye?
-
AMD Power
titán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nem győztél meg. Jó mondjuk én amúgy is a benzinesekez néztem. De valahogy mégsem kell. Pedig lassan nekem is bele kell vetnem magam az autó vasàrlós buliba.
-
kisza25
félisten
válasz
rbalint88
üzenetére
Ok, de abban te nem fogsz pihenni a nyáron
ez most olyan vita, mint, hogy benzin, vagy diesel a jobb.
Amúgy meg a nyaralóban saját ágy és pontosan tudod, hogy mi vár, valaki az állandóságot szereti, amúgy attól, hogy van nyaraló még mehet máshova is. A lakásnál nem kell füvet nyírni
Egy szállodába, apartmanban elsőre lutri, meg ki tudja ki aludt ott előtted.
Én kiadáshoz külön matracokat használok, meg ágyneműt meg mindent. Volt olyan amit 2x kimostunk és inkább kidobtuk, mert nem ment el belőle a vendég "savanyú szaga", de nem csak a huzatot kellett kidobni, hanem a párnát/takarót. Mióta nyaraltatok nem vágyok szállodába
amúgy is volt némi tapasztalatom 10+ évet dolgoztam szállodába 
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Az a csirkeháló borzasztó, engem is nagyon zavar, ha egyszer észreveszem.
-
Megjártam a hosszú hétvégén Lengyelországot az Accorddal és hát rá kell jöjjek, alattam ez nem eszik sehogyse keveset
~900km átlaga 7,8L/100km, klíma végig, nagyrészt egysávos 90-es szakaszok, néhol autóút. Az út nagy része előzgetésekből állt, a hegyre föl (Tátra) sokan 60-80-al alig bírtak felvánszorogni, én a saját tempómban olyan 90-120 között (autóúton 130 körül) haladtam. Valószínűleg a sok forgatás hozta meg az étvágyát az autónak, amúgy lehetett volna ez kevesebb is. Cserébe egész élvezetes volt
Első külföldi utam volt ezzel az autóval, kényelmes hosszú távon is, 3 óra után is csak a pisiszünet miatt álltunk meg. A szlovákok úgy mennek mint akinek nincs holnap, domb tető és beláthatatlan kanyar a kedvenc helyük ahonnan lehet indítani az előzést. 2 balesetet láttunk odafele, az elsőnél isteni csoda hogy nem lett baja senkinek (elkottázta az ívet, áthajtott a szembe sávba és elkapta a szembe jövő autó oldalát), a másodiknál sajnos már mentő vitte el a szalagkorlát és sziklafal közé szorult kisbusz utasait. Zakopane még mindig gyönyörű.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jura Ena 8 kávégép
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 32GB DDR5 4800MHz CAMM Laptop memória 1év garancia
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Még a szénkefét se kellett cserélni 40 év alatt... nagyon durva...

Ez alapvetően totál lényegtelen, hogy hanyadik... nekem csak az volt a lényeg, hogy milyet vegyek, ha most veszek majd nemsoká.

(kb ezt tapasztaltam ki én is, hogy egyrészt állás közben nem szabad túlmerülni hagyni, és terhelés előtt érdemes inkább rátölteni, ha bizonytalan a töltöttségi állapota)