- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
molnarpeter
nagyúr
-
Ha pára ellen akarod akkor szerintem extra dolgok kellenek az autóba (évente levegőszűrő csere, klímatisztítás és használata még akár télen is, harisnyában vagy zokniba macskaalom ami begyűjti a nedvességet az autóból).
A kar végén lévő rongyot minden takarítás után tisztítod-kimosod? Ha igen, nincs baj vele, ha nem, akkor van. Karcolni fog és maszatolni. -
BigBlackDog
veterán
Frosch Spiritus ablaktisztítót ajánlom. Mi nedves mikroszálas ronggyal szoktuk áttörölni, benedvesíteni kicsit a szélvédőt, majd egy tiszta, száraz mikroszálas ronggyal szárazra van törölve. Így korrekt szokott lenni az eredmény.
A "plusz izé" is használatban van, de csak a szélvédő tövében, ahol nem lehet kézzel elérni rendesen.
-
macilaci78
nagyúr
Én is a nemzeti mutyi oldalán szoktam venni. Annyi a kényelmi többlet, hogy a bizonylatot könnyebben tárolom, egyrészt ott van a szolgáltató oldalán, másrészt a levelezésem beállítása szerint címkéz minden érintett e-mailt, amiben a rendszám szerepel és csatolt fájlként megkapom a bizonylatot, digitális matricát is.
-
tboldi
nagyúr
Japán autó lévén esélyes, hogy ez a fajta kell, a legnagyobbtól eggyel kisebb, de az a biztos valóban, ha megnézed, mi van az autóban.
Ha valóban ez kell, az Unixban is tudsz venni 1200 Ft körül. Nyilván drágább, de legkésőbb holnap át is veheted.
-
Doki16
addikt
Ha mindenképpen akkumulátoros takarító kell akkor érdemes beruházni egy flexicsővel rendelkező xiaomi porszívóra. Egyszer kell megvenni és nagyon otthonra valamint a kocsiba is. Nagyon szeretem használni, nem kell kínlódni mindig hosszabbítóval meg a porszívó rángatásával. Bőven elegendő szívóereje van. Simán lehet vele kocsit takarítani és még van hozzá forgós kárpittisztító fej.
-
Szada85
aktív tag
Én is elég sok negatív véleményt olvastam róla, de úgy voltam vele, hogy ha már kaptam egyet, adok neki egy esélyt.
Én azt gondolom, hogy helyén kell kezelni ezeket a kütyüket, illetve szándékosan írtam úgy, hogy nekem arra, hogy a heti/kétheti rendszerességgel a port, koszt a szönyegböl, ülésekböl, müszerfal részeiröl eltüntessem, arra bevált.Ha mosóba megyek, akkor jellemzöen porszívózok is ott (illetve porszívóznék), viszont mivel a porszívózós placcokon végzi mindegyik véglény a szárazolást/ablakpucolást/mindenféle ápolást, majd zárásként a porszívózást, ezért gyakorlatilag sosincs hely.
-
A maiak állítólag kb. ennyit bírnak, szóval kb. reális. Asszonyé is vibrált picit, aztán nem sokkal utána lekapcsolt 1x, utána cseréltem. Időt nehéz mondani, mert neki van nappali menetfénye, így csak sötétben megy a xenon.
Ha cseréled, akkor vigyázz a külső szál borítására, hogy az ne pattanjon el. Ha törik, attól még működik, de van esély rá, hogy bekapcsoláskor kisül az izzó.
Bixenon emlékeim szerint egy izzóval oldja meg az egész történetet, csak vagy az izzót mozgatja refi esetén vagy kitakarja tompítottnál a vetítési képet, szóval igen, ha kiég, akkor marad a helyzetjelző/menetfény.
Qru: mondjuk ekkora éves futásra mi a taxit szoktuk ajánlani, nem a bérautót. :)
-
Qru
MODERÁTOR
A trafó kezd behalni benne, érdemes cserélni mert az nem jó móka ha éjszaka köszön el teljesen.
Tsebacsi: Ha csak melóba jár vele akkor felesleges a sok extra. Jó a sávtartó, meg radaros tempomat, a heremaszírozós ülés de ha csak pár km-t mész akkor nem igen tudod kihasználni. Ergo feleslegesen költ(ött volna) rá... Viszont a tartalék olyankor is jól jön.
-
Qru
MODERÁTOR
Én is meglepődtem rajta. De lehet ez csak szakaszátlag amit itt ír? Franc tudja, még ismerkedős szakaszban vagyunk.
Szada85: Jó de az egy GTI, ez meg csak egy csóró dízel.
EQM: Bubiba is csak 98-as megy lassan egy éve és így is marad. Fogy különbsgé alig van a 98 javára de alul nyomatékosabb tőle.
-
Doki16
addikt
-
fant0mi
őstag
Mivel nem kotelezo tartozek, nem kapsz szankciot ha lejart van a kocsiban. Nem romlik meg. A nyomas legyen rendben, van rajta muszer. Amugy meg egy csomo ceg van aki oltokeszulekekkel foglalkozik, megvizsgaljak, ujratoltik ha szukseges, ervenyesitik. Csak van mikor tobbe kerul a hercehurca minthogy veszel egy ujat.
En a cegtol hoztam el lejart szabvany 6 kilos oltokat. Semmi bajuk, megvan az eloirt nyomas, csak mar olyan fovizsga kellett volna rajuk ami draga, vettek ujakat. Itthonra jo, garazsba jo. -
Magnum_
nagyúr
Olvasd el az adasvetelid. Kotelezo a nyilatkozatot belefoglalni, hogy az elado es a vevo a ra vonatkozo hataridon belul bejelenti az eladast a hataskorrel rendelkezo hatosagnak.
Biztositonal celszeru mielobb eljarnod, mert az adasvetel napjanak hatalyaval szunik meg a kgfb. Es visszakapod idoaranyosan, ami jar.
Doki16: UFFelkapun is le lehet jelenteni az eladast
-
Doki16
addikt
Van rá 8 napod. A biztosítónál egy hónap. De ne centizd ki
Az adásvételire ráírt óra és perc számít. Ha bármi történik az után már a vevő felelőssége. Ha a hazauton tértink valami vagy gyorsan hajt akkor még neked küldik a csekket, de te már az adásvételivel tudod bizonyítani, hogy eladtad. Azért is érdemes még aznap bemenni a kormányablakba és lejelenteni. 5 perc az egész
-
Cifu
félisten
Tényleg, ha mondjuk nem éri meg a casco-t bevonni (pl.: önrészen felül tegyük fel 10-20 ezer Ft-ot fizetne csak a biztosító, cserébe viszont 1 hónapig is eltarthat az egész folyamat), akkor magam fizetve a teljes költséget átvállalva casco kihagyható? Vagy ilyen esetben is be kell vallani, hogy volt káreset, csak a biztosító bevonása nélkül lett rendezve?
Nem kell. A Casco esetén csak az számít, hogy Casco ügyintézés volt-e. Ha ropira törted az autót, de nem Casco-ra javíttatod meg, akkor (elvben) nincs árváltozás. Az apróbetűs részt azért érdemes elolvasni az ÁSZF-ben, mert akadnak érdekes vonatkozások, például a Groupamánál az üvegkárnál nincs bónuszfokozat-büntetés.Amikor átmegy valaki másik biztosítóhoz, akkor a casco bónusz is vihető?
Igen. De értelemszerűen ha Casco fizetés miatt rosszabb fokozatba kerülsz, akkor a módosult számít. -
Cifu
félisten
A pontos arányok biztosítóról biztosítóra változnak. Én sikeresen megtörtem apám Hiluxát egy tolatáskor tavaly, a kárérték nagyságrendje 250 ezer forint volt, százezres önrésszel, a Casco maga viszont a duplájára emelkedett (volna) a következő évre. Így inkább másik biztosítónál kötött újat (ott is be kellett vallani a káresetet, de ennek ellenére is jóval kedvezőbb volt az ajánlat).
-
Cifu
félisten
-
Doki16
addikt
Ha nem tudja megfelelően szállítani a vizet a pumpa akkor még rövidebb távon is feltud melegedni. De ez nem prius specifikus. Bármilyen másik autóra igaz. Nyáron gázos a helyzet. Télen városban az életbe nem fog felmelegedni még akkor se ha már alig szállít a pumpa
Érdemes szerezni egy Techstreamet pár ezer forintért és fél évente ránézni. 200-250k km környékén meg cserélni, ha mér 2900 rpm körül forog. Egy hagyományos autóban eleve hamarabb szokták.
Amúgy 2400 a referencia, de azt mondták Jenőék, hogy a gyári új is már 2600-at forog. 2900-nál már cserét javasolnak, ha nyár jön. Télen elmegy még gond nélkül.
-
-
Gaben92
őstag
-
Redneck
nagyúr
A Genertel biztosítási tájékoztatójában 3,000,000 Ft felső határt ír az autó értékére. Amit nem értek hogy a csomagoknál miért csak 2,000,000 Ft van.
Nekem kicsit zavaros ez az egész, a kommentek miatt biztos nem választom. Már csak azon gondolkozok hogy Extra vagy Max csomagot válasszak az Allianznál.
Nem szeretnék majdnem dupla annyit fizetni, és óvatos is vagyok, nem játszom a Fittipaldit, de vajon rongálásnak minősül-e ha mondjuk leparkolnak valahol. Vagy az is töréskárnak számít? Az én értelmezésemben utóbbi a baleseti törés.
-
Magnum_
nagyúr
Nem tudom, hogy az akksis mennyire hatekony. Esetleg olyan megoldas lehet, hogy az ablakbol leeresztesz egy jo hosszu hosszabbitot?
Amugy en is a moso porszivojahoz vagyok kotve (kiveve balatonon, de ott se porszivozom 5 percnel tobbet), megis tiszta az autom. Igaz, hetente mosok es taksritom a belteret is (egy oras program). A durva faszazasokat balatonon csinalom, de az evi par alkalom (waxolas, ilyesmi) -
Magnum_
nagyúr
Csak egy tipp: elobb pakolj ki mindent a kocsibol, a porszivoba csak azutan dobd be az ermet. Ugy nem lesz szukseg tobb ezret bedobalni.
Btw en csinaltattam magamnak sajat arramforrast a parkolomba, a tervem az, hogy a lakas kap uj porszivot, a meglevot meg a taroloban fogom tartani belter tisztitashoz.
-
Gaben92
őstag
En eddig levittem a porszivot (minden parkolohoz van konnektor) es ugy.
A mosason viszont meg mindig gondolkodom, mert a legközelebbi kezi moso 20km-re van...
Gondolkoztam egy akksisban de rohadt dragak, cserebe uzemideje sincs, viszint matol lesz a Lidl-ben szivargyujrorol muködö porszivo, potom 12€-ert. Annyit nekem meger, aztan ha nem valik be, majd azt mondom ellottoztam....
-
Reggie0
félisten
30k helyett akkor mar vennek egy aggregatort. Az meg aramszunet eseten is jo szolgalatot tesz. Vagy egy invertert ami elbirja az induktiv terhelest es addig jaratnam a kocsi motorjat.
Ha heti egyszer porszivozol, akkor csak 2 ev utan terul meg a beruhazas, ha 100ft/5perc a mosos ar es 15 percet porszivozol heti egyszer. Nem biztos, hogy megeri vacakolni vele.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hardcore café
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Gyúrósok ide!
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest