Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
RockHaRD
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
Ha már sikerül lebeszélni az RMA-t, és visszaküldi, akkor kb csak kívülről nézik már meg a kártyát, hogy nem volt-e megbontva. (Sőt, én meg is bontottam, mégsem nézték meg nagyon) Nekem mikor cseréltem a 3080-at 2-3 hónapja, akkor csere után pár héttel írták csak, hogy szerintük amúgy semmi baj nem volt azzal amit visszaküldtem, de mégis küldték a másikat. Amint a követésen láttam, hogy megérkezett hozzájuk, másnap már jött a mail, hogy úton a csere darab vissza. Idejük nem volt komolyabban tesztelni.
-
Reggie0
félisten
válasz
sittes79
üzenetére
Ha jatek kozben nem lehet reprodukalni, akkor nem tudom hogy lesz ebbol gari, mert a gyarto banyaszasra nem vallal garanciat.
[link]
What is not covered by this Limited WarrantyThis Limited Warranty applies only to Products used in accordance with this Limited Warranty and EVGA's published documentation, and does not cover:
- Any damages to the components, hardware and/or assembly of the Products including but not limited to damages caused as a result of neglect, abuse, accidents, misuse, or unusual physical, electrical or electromechanical stress (including due to uninterrupted use of the Products, or use of the Products for blockchain processing, cryptocurrency mining, or similar purposes). -
sittes79
addikt
Lehet eldobta magát a evga 3080 ultra nálam is, folyamatos crash trex alatt
na mindegy megy gariba aztán árát végülis kibanyaszta -
RockHaRD
addikt
válasz
koko52
üzenetére
Jó, ennyi erővel eladhattam volna 2 hónappal ezelőtt amikor még 800 ezerért mentek, és veszek 1 év múlva. Akkor még nyertem is pár százezret.
Nincs ezzel sem gond, csak akkor már nem állja meg a helyét az, hogy "ingyen váltottam eggyel nagyobbra".Így meg konkrétan amikor megkaptam a pénzt a kártyáért, 1 óra múlva fizettem ki az újat, nekem meg ez volt a terv, h ne legyen üres járat.
-
RockHaRD
addikt
Lecsereltem a 3080-omat ti-re. Első dolgom? Bánya!
Nem tudtam, hogy ez az LHR úgy működik, h szépen fokozatosan veszi vissza, ezért megállt a szívem egy pillanatra, amikor megláttam a 120mh/s-t. Aztán persze szépen megfelezi. Végül kereken 200wattal tud 66mh-t nyomni, kőkemény 54 fokos nem junctionnel.
Ez még pont az a határ, amivel megéri járatni.
-
Frozen
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Ott kerheted hogy kifizesenek 0.01 felett aszem de nagyon sokat levesz es a banyasz fizeti a dijat nem a pool.
Igazabol semmit nem nagyon tudsz vsinalni igy fizetnek ki.
Vagy abahagyod vagy beletorodsz hogy havonta kapod a kiutalast.
Vagy amit keservesen osszehuzol annak egy reszet elbukod h kived idő előtt -
Dare2Live
félisten
jelenleg HW walettbe bányászat esetén hol a legalacsonyabbak a kiutalási limitek?
2minerst néztem ott 60MH/3070 esetén mire 0.05 összejön az 30nap... nah az sok.
-
Frozen
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
figy én is vettem egy keretet lengyelből semmi nem paszolt... összedobtam ugy h áll és rátudtam pakolni mindent. szerintem nem az a mérvadó hány csavar vagy hogy néz ki. hanem inkább az hogy stabilan menjen ami rajta van
#68576 mert nem értenek hozzá és lusta utána nézni 1-2 alap dolognak.Ha ingyen áram van akkor is rossz ,mert több áram több hőt termel a semmire a hashrate meg nem lesz több ahogy Laraxior is írta.
Lara amúgy én nem tudom nekem 4 kártyám volt eddig 30xx mind ment 1500 el,nem ennyin járatom hülye nem vagyok csak bírnák ezt a szintet simán. Szerintem téged szívat az nvidia,mert sokat vásárolsz
-
Laraxior
titán
válasz
SzlobiG
üzenetére
...és milyen jó lesz tőlük majd annak aki megveszi...
#68576Pietrosz: Azért mert youtubeozik valaki még nem lesz hozzáértő. Magából csinál bohócot, még ha azt is hiszi, hogy tök menő. Minek 260-270W-on járatni amikor úgyse lesz több a hash? Jelen esetben meg pláne nem, mert kb-re levetítve a 3080-ak még a 100-at sem érik el, szóval tök felesleges melegíteni a semmiért.
Maradjunk annyiban, hogy hozzáértés hiánya. -
Frozen
addikt
válasz
Pietrosz
üzenetére
Lol ,hogy lenne már rendben? ne viccelj
230w/101mh /db
3070 max 115w
rendszer 50w számoljunk maxal 100w ettől ha több az már nem rignek való.
Nyugodtan rászámolhatsz mindenre +10w akkor sincs 1600w.....
max tényleg úgy ahogy Laraxior is írta kivette a dobozból vagy alapból nem nagyon értet a kalibráláshoz és 0 utána olvasás ,de akkor az a kártya olyan is... -
Pietrosz
addikt
Nem tudom melyik a nagyobb vicc, hogy elszámolta vagy hogy két helyre is beírta
szvsz simán rendben van az az érték. -
Laraxior
titán
5x3080
1x3070
1600W/h....
Jézusom, most aztán jönnek az apróra a rigek olyanoktól is akik csak kivették a cuccot a dobozból és had menjen... mekkora vétel lesz ez
-
Frozen
addikt
megjött a trezor be is állítottam ,de eth miért nem tud tárolni? a beállításokban csak btc meg ilyen litle meg ilyen akármiket látok kb 10 db-ot a weoboldal szerint pedig 1000 féle érmét is kezel.
-
llacee
őstag
Abban tudnátok segíteni, hogy mi a legkevésbé sarcos megoldás?
Ez lenne a terv:Revolutra utalok/bankártyával->Conibase EUR->Coinbasen venni ETH-t.
Ez így oké? Conibase standard a walletem oda megy a bánya is.
Gondoltam, ha 500e környékére lemegy esetleg valami minimális vásárlással bepróbálkozom. -
Pietrosz
addikt
Kipróbáltam a flexpool-t. 0,01-es eth utalásnál 0,62$ volt a fee ami 3,3%. Úgyhogy annyira nem éri meg ilyen kis összeget utalni de ezt mondjuk írják is.
A stale 1% körül van pedig a minerben 0-át ír tehát útközben tűnik el valahol. -
koko52
nagyúr
Az éjszakai vihar letarolta a kertet, tetőket vitt el , fákat döntött felénk, de ami a legdurvább áram sem volt reggelig így a kieső ETH-t ki téríti meg nekem??? Ez persze nincs a hírekben.
-
Frozen
addikt
Ezt nem tudom honnan veszed, talán valaki súgta?
A kezdetektől fogva emelkedik a tencencia nem napról napra hanem évről évre. És erre most benyomsz egy olyat,hogy nullázodik.. Pont nem a btc fog nullázodni amiből fix limit van és olyan mint a gyémánt (ha nem tudnád ez is egy értéktelen kő és rengeteg van a földben csak mivel limitált mennyiség van a piacon ezért tartják fent a magas árát)...
Az eth ha elkezdi magát égetni pár év alatt olyan értéke lehet ,hogy csak na, itt az a kérdés csak mekkora darabszámig engedik elégetni majd a mennyiséget.Illetve szerintem ebben kevesebben hisznek mint magában a bitcoinban és ezt sokan is bányásszák. Hirtelen túl sok ember gazdagodna meg ,ha nagyon felmenne az árfolyama. Ezért ez sem valószínű. De hosszú évek alatt semmi nincs kizárva. És még annyi minél kisebb árfolyamon tudja valaki megvenni annál nagyobb lesz a profit a végén...
(Még egy példa ,hogy érthető legyen. 100 € veszel 100 coint 1€/db áron kásőbb felmegy az ára 1100€/db = 110.000€
Veszel 100€ ban 0,1 coint 1000€/db felmegy az árfolyam 1100€ ra =110€
A különbséget szerintem te is tudod mérlegelni. ezért nem mindegy hogy valaki most vesz vagy amikor beszakad az egész piac ez még most nem jött el majd akkor amikor tél lesz) -
F_Balazs
aktív tag
Most 1800-as ETH-nál szerintem érdemes lehetett egy kicsit belevásárolni.
-
Kiskokó
veterán
Ajj ajj, mindjárt jönnek a "ez a bányász topik!!!" stb beszólások, vigyázz

Na nem részemről, engem is érdekelnek ilyen dolgok. Mondjuk én altcooinnal kicsit túlzásba estem
, csak 1 kivétel van a többi jó szerintem.
Theta nekem is van.
Neo, Rune, Ave, Sol, Vet meg ilyesmik vannak, kb 25-30. -
htc07
addikt
Nekem TFuel most a portfoliom kb. 90%-a
1-2% meg shitcoin, a maradék ADA. BTC-m nulla, ilyen nem volt még szerintem az elmúlt 7-8 évben.Hosszútávú tervek közt szerepel a TF-ből Theta-ra konvertálni valamennyit ha közelebb kerülnek az árfolyamaik, meg a cardano részesedését 30% körülire felhúzni.
Solana is érdekesnek tűnik, azon is gondolkozok hosszabb távon.
Ha tudtok még mondani olyan kisebb projektet, ami "más", egyedi, nem csak "smart contract meg nft", kíváncsian hallgatom
-
Danex
addikt
válasz
Kiskokó
üzenetére
Én kicsit elosztottam a portfoliomat, nagyon erősen ETH központú volt.
Most ez inkább
ETH: 50%
BTC: 26%
ADA: 17%
XLM: 6%Hogy miért ennyi, hát nem tudom, reménykedem hogy a PoS miatt az ETH majd megy szépet egyszer, BTC mert az most stabilabb az utóbbi időben, ADA mert talán ha az ETH elbénázik valamit akkor az ADA még jó lehet. XLM meg hogy valami piciben is legyen és a chia bányából arra váltok

De amúgy kiváncsian várom, hogy ki milyen portfoliot és miért olyat állított össze magának. -
phanzetomox
őstag
Nagyjából én is így vagyok vele. Azt számolom, mennyi lesz a várható értéke 3-4 év múlva, és az alapján bőven megéri bányászni. Ha le is fut a crypto láz, azt gondolom egy a btc következő felezése után megint lesz egy kisebb (vagy nagyobb) felfutás, ami még bőven jó VIP kiszállót lehet akkor is ha elszaródnának a dolgok.
Plusz az, hogy a fél világ ebbe a két coinba fektetett, igazából nekünk előny mert ez adja majd a későbbi támaszokat.
-
BeLucZ
addikt
Az a nagy kérdés, hogy majd a PoS-ra történő átállás milyen hatással lesz az árfolyamra. Szerintem az egy nagyon nagy vízválasztó lesz. Reméljük hogy felmegy a csillagos égig.

-
Kiskokó
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Hát nem tudom, hol lesz az alja... de mivel a lejárat ma van, HA lesz nagyobb eladási hullám az most indul, és ha húzza magával az általában amúgy is mínuszos hétvége, szerintem hétvégén lesz lejjebb. De hát kitudja, lehet most hétvégén kel fel reggel egyszerre BILGÉC meg DZSEFBÉZOSZ és tol be trillókat... akkor más a helyzet, lehet báááááármi.
-
Frozen
addikt
válasz
k1raly
üzenetére
Át lehet váltani a másik tényező pedig nem csak én de sokan mások sem bíznak benne pl a nagy cégek stb... Ezért is nem szállnak bele olyan nagyobb összeggel ami kozgatná az árfolyamot.
Meg annyit a kriptó tél elfog jönni és a lufi vele együtt kidurran. Miért várom?Mert akkor lehet majd sokat nyerni és bevásárolni.

Aki meg azon rugozik hogy most 5-10% emelkedik meg csökken az árfolyan és ez milyen jó annak lehet tényleg ez a jó ezen is van nyereseg csak nem annyi. -
mihione
őstag
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Ez az ETH felezés vagy micsoda jul 1jen vagy 14.en lesz. Illetve gyakorlatban ez azt jelenti hogy ettol az idoponttol fele etht lehet kibanyaszni ugyanazon ido alatt?
-
GAbre
veterán
Üdv!
Gondoltam megkérdezem,hogy ismerősnek néznék olyan lapot,amin van 3 db 3060-nak x8-as pci-e.Elkezdtem keresgélni,de talán egyszerűbb bekérdezni,van-e valakinek ilyen lapajánlata,mik a legolcsóbb lapok hozzá?
Köszönöm -
válasz
RealTedMosby
üzenetére
-
hmm.. most nézem, 7 órája kinn az Eip.. érdekes lesz..

-
oZone762
tag
Szerintem az ETH értékét az a bizalom adja, ami a decentralizált működésből (tehát a bányászatból) ered. Ha az ETH2 egy jóval centralizáltabb tranzakciókezelő coin lesz, akkor mi tartja az értékét? Kell, hogy legyen értéke egyáltalán? Szerintem olyan lesz mint a Stellar (XLM): átváltom -> elküldöm -> visszaváltom. Leszarom mennyi a Stellar értéke, mert összesen 5 percig állt benne a pénzem.
-
htc07
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Igazából szerintem még az "okos" része sem indokolja annyira az értékét mint a PoS.
Illetve ahhoz képest, hogy bányászásról szerintem hallott már a gamerek javarésze (akik potenciálisan részt tudnának venni benne), míg az appok ...
Értem, hogy okos meg decentralizált, de én eddig javarészt csak váltókat láttam dapp-ként meg kaszinókat, meg egy rakás shitcoint. Egyiknek sincs gyakorlati haszna abból, hogy decentralizáltan fut... Illetve talán a shitcoinnak van belőle haszna, de a shitcoinból meg keveseknek van haszna.
És próbáltam megérteni, keresni valami példát egy dapp-ra, ami tényleg villant valami értelmeset, ami tényleg előremutató és kihasználja azt, amit az ethereum smart chain nyújt, de nem találtam.
-
phanzetomox
őstag
Dare2live:
Én szeretem látni, hogyan számolnak mások, jó a több szemszög.

Sajnos én elég későn szálltam be (1 db 3070el februárban, 5 db továbbival pedig májusban).
Cégre vásároltam, (tevékenységi körbe be lett téve), így az áfa megspórolásra került. Ha ezt levonom akkor a teljes RIG kb. 2,7 millióba fájt.
Úgy terveztem, hogy ha jövő március környékéig tudnék bányászni (ez talán meg lehet), akkor kis túlzással kihozná magát az egész nullára.
Ha ez sikerülne, az már önmagában szép eredmény. Itt a bánya csopiban elég drasztikusan használják sokan az "épphogy kijön nullára" kifejezést, pedig ez valójában vaskos profitot jelent. Ha a jelenlegi szintről még további 40%ot esnek a használt vga árak, és eladom az egész riget, akkor még mindig marad millió feletti nyereség, kevesebb mint egy év alatt, egy 2.7m forintos befektetésen.
Mivel nicehash-en bányászok ezért btc-t kapok jutalmul. Azt gondolom 3 év tartással a következő btc felezésig, nem lehetetlen elképzelés hogy újra lesz 50k (bár nekem 80k környéke a cél). Ebben az esetben még szebb a kibányászott profit, adózni meg majd akkor kell ha átváltottam.
Illetve van még egy döntés lehetőség is, ha már nem lehet ETH-t bányászni akkor körbe nézek a piacon és ha van profitábilis egyéb coin, akkor lehet el se adom a rig-et hanem tovább bányászok. Bárhogy is csinálom szerintem 3-4 éves távlatban csak nagyon drasztikus (a teljes crypto világot érő negatív esemény) esetén járhatok rosszul. De ez igaz bármilyen befektetésre.

Szóval én egyelőre tartom a riget, és bízom benne hogy az árfolyam csökkenésével még kicsit nő is a kitermelt coin mennyisége

-
Fetyoka0
tag
Itt most elég jó árak/raktárkészlet van és MO-ra is szállítanak. Rendelt már valaki tőlük?
www.e-tec.at -
Dare2Live
félisten
én sem. viszont szerintem nagyon más a helyzet mint amikor 2017, 2018, 2019re igérgették. Igazából nem volt konkurenciájuk. Most sincs. (persze ott a BNB ami nem is decentralizált vagy a...) Viszont idén cardanon végigfut a Gogen. Deklaráltan cél, hogy ethereum könnyen transzferálható legyen. Innen az eth féle 10-20$ egy tranzakció meg 5perc tarthatatlanná válik, mert van más ami olcsó és gyors.
ethereum vagy akárhogy olcsó lesz és gyors vagy appok portolódnak cardanora.Sztem az ETH népszerűségét az adja, hogy az "egy" "okos" coin és nem az, hogy bányászható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Crimson Desert
- Eredeti játékok OFF topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- ASUS routerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 17 Pro 512GB & 1TB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- iPhone Xr 64GB 100% (3hónap Garancia)-ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

na mindegy megy gariba aztán árát végülis kibanyaszta
Nincs ezzel sem gond, csak akkor már nem állja meg a helyét az, hogy "ingyen váltottam eggyel nagyobbra".
Nem tudtam, hogy ez az LHR úgy működik, h szépen fokozatosan veszi vissza, ezért megállt a szívem egy pillanatra, amikor megláttam a 120mh/s-t. Aztán persze szépen megfelezi. Végül kereken 200wattal tud 66mh-t nyomni, kőkemény 54 fokos nem junctionnel.

max tényleg úgy ahogy Laraxior is írta kivette a dobozból vagy alapból nem nagyon értet a kalibráláshoz és 0 utána olvasás ,de akkor az a kártya olyan is...