- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
"Mely dc++ kliens ill mely torrent kliens ajánlott régi gépekhez?"
DC-t szerintem felejtsd el. Inkább próbáld ki az emule-t, ami linuxon amule. Ez kb a DC és a torrent vegyítése, de a torrent mögött ez is elbújhat.
Torrentre qbittorrent-nox (nó iksz, azaz nincs grafikus felület, illetve van mert ), a http://localhost:8080/ címen érsz el defaultban, böngészőből.
Illetve ott van még az rtorrent, halál egyszerű a kezelése, terminálból fut, egy kis utánaolvasást igényel hogy működik, de annyira nem vészes, 5MB memóriából elvan (nálam legalábbis). -
Fritz Teufel
addikt
Igen, ha figyelmesen olvastad az általam linkelt szöveget, abban is benne volt csak nem ennyire szájbarágósan. Magyarul, nem nagyon érdemes vele kísérletezni. Igazából már az is megindítja az ember fantáziáját, hogy valaki ezt miért szeretné. Olyan, mintha az autómra egy másik rendszámot szeretnék feltenni. Vajon, miért...?
-
mzx
senior tag
Itt ezt olvastam az imént:
" "Átírod a mac címet Tcp/ip nél megadod az alhálózati maszk alap értelmezett átjáró majd választasz egy Ip címet a szolgáltató Ip cím tartományából."
Na ez az amit nem ajánlatos megtenni. Ugyanis belefuthatsz olyan IP-címbe, amit már a DHCP-szerver kiosztott, így a dinamikusan kiosztott IP-cím tulajának IP-cím ütközése lesz, ami hálózati problémákat okozhat nála. És ami a szolgáltató ügyfelénél gondot okoz, az a szolgáltatónál is gondot okoz.Mivel a szolgáltató nem csak a te MAC-címedet tudja, hanem a kábelmodemét is, az által be tud azonosítani, és a hálózathasználati irányelvek értelmében kitilthat a hálózatról."
-
Fritz Teufel
addikt
"Nos kezdjük az elején, mi is ez a MAC cím:
A MAC cím vagy MAC Address ("Media Access Control") segítségével tudjuk azonosítani a hálózati eszközöket, függetlenül a géptől vagy az operációs rendszertől.Első körben a különbségei az IP-címmel szemben: ez a cím a fizikai eszközhöz kötődik, tehát ha másik gépbe tesszük a hálózati kártyát, annak a kártyának a MAC címe nem fog változni, a gépnek magának pedig nincs is MAC címe. Ez minden egyes eszköz esetében egyedi cím, tehát nincs még egy eszköz elméletileg, amely ugyanazt a címet kapta mint a miénk. Erről az IEEE szabványügyi hivatal gondoskodik, ő osztja ki a felhasználható címeket a gyártóknak (azért írtam hogy elméletileg nincs még egy ismétlődő cím, mert virtuális eszközök esetén vagy ahol átírható ez a cím, elvileg lehet ütközés).
Mivel tudjuk, hogy jó sok ilyen címre van szükség, nem csoda ha ez a cím hat pár, tizenhatos számrendszerbeli számból áll. A szabvány első formájában 281 474 976 710 656 kiosztható címet biztosít, ami az előrejelzések szerint kb. 2100-ig még elég lesz, szóval egyelőre ezen ne fájjon a fejünk!
Amiért ezt a címet érdekes lehet tudni, az például a tűzfal / router beállítások. Itt ugyanis MAC cím alapján megadhatunk korlátozásokat, pl. csak az általunk megadott MAC című eszközök férjenek hozzá az internetkapcsolatunkhoz (mondjuk wifi esetén) és senki más nem. Ez pedig jó lesz első szűrőnek, hiszen a saját MAC címeink nem fognak változni és idegen eszközök pedig más címmel rendelkeznek, amivel nem fognak tudni csatlakozni."
-
törölt tag
ez DHCP szerver konfigurációtól függ. a DHCP úgy működik (AFAIK), hogy egyszer kioszt egy IP címet az adott gépnek (interfacenek) majd a lease time paraméterig fenntartja a címet az adott gépnek, viszont a lease time felénél már megkezdi a lehetséges lease megújítást, illetve lenne-e másik gép, aminek adhatná ezt a címet. a kliens kéri a szervertől, hogy még tartsa fent a lease-t (ha a kliens nem szól, a szerver úgy veszi, hogy dobhatja a lease-t), illetve renew esetén hogy megint kapja meg ugyanazt a címet, amennyiben lehet. de végül a szerver dönti el, hogy milyen IP-t kap a gép.
de jellemzően adott MAC-hez esetek zömében ugyanazt az IP címet osztják ki. ha mindenképpen új IP-t akarsz minden csatlakozáskor, akkor a MAC címet mindig újra kell írni és újracsatlakozni.
-
mzx
senior tag
-
mzx
senior tag
Csak most probáltam ki a parancsot, mert amíg nem érkezik újabb válasz, nem akartam elsietve kísérletezni, de így fél óra múltán beírtam, amit javasoltál:
sudo dhcpd eth0
Hibaüzi:
sudo: dhcpd: command not found
Tehát nem találja a parancsot.Kértem egy helpet is:
dhcpd --help
->
No command 'dhcpd' found, did you mean:
Command 'dhcpcd' from package 'dhcpcd' (universe)
Command 'udhcpd' from package 'udhcpd' (universe)
Command 'dhcpd3' from package 'dhcp3-server-ldap' (universe)
Command 'dhcpd3' from package 'dhcp3-server' (main)
Command 'dhcpx' from package 'irpas' (multiverse)
dhcpd: command not found -
Rimuru
veterán
A DHCP-t a legkönnyebb belőni. Mivel nem ismerem a Linux Mint-et nem tudom hogy az egyéb beállítások hogy vannak (démon stb.) de ha kiadod a sudo dhcpd intefész parancsot akkor az aktuális munkamenetben lesz net. Az interfész helyére a sajátodat kell írni, pl eth0 (hogy mi a neve megtalálod itt: ls /sys/class/net/ )
-
mzx
senior tag
*inviteles pppoe-s netem, TEHÁT A KORÁBBI netszolgáltatómtól a net rendben működik (még egy pár napig él az előfizetésem utóbbira)
-> mindkét rendszeren, tehát a jelen linuxmint -emen is megy, arról írok most is, mint eddig is, korábban is.Az új netszolgáltatómtól azonban egyelőre csak windows-on megy a net.
-
Rimuru
veterán
Beállítod vele hogy kié legyen a fájlrendszer tartalma (ő lesz a tulajdonosa). Jelen esetben ez te vagy, de lehetne mást is írni, sőt még csoportot is meg lehetne adni (ennek akkor van értelme ha mondjuk többen használják a gépet külön külön felhasználóval) gid="szám"-mal (lekérdezéshez echo $GID, elméletileg a többi felhasználónak is itt kell lennie).
-
No, végre sikerült megoldanod! Örülök ennek! Most kicsit megnyugszol.
poen volt
Jórészt úgy valahogy, volt 10-12 disztró fenn(nem egyszerre), párral meg is gyűlt a bajom, volt amit ki is tudtam nyírni. Azért próbáltam Debian vonalon maradni és Unityt, KDE- t kerülni, egyedül a Manjaro Xfce lóg ki a sorból, az most is megvan valahol. Első időkben volt közös /home, na azzal aztán tudtam érdekes dolgokat művelni!Laonak csak később adom át az üdvözleted!
-
Úgy láccik tényleg szerte- széjjel ágazott a figyelmem! Már nem is először ma, itt a tavasz, bocs!
Nekem is pici kapacity volt a HDD- m, de nem ezért vettem újat! A régi rossz bőrben volt és a Win7- ből is kezdett elegem lenni, így párhuzamosan kezdtem a Linux disztrókat kipróbálni és az új HDD- re áttelepülni. Mindezt hozzá nem értőként! Volt katyvaz mind2 winyón, ráadásul cc. 400 Gb torrentet is futtattam közben ntfs- ről, de még a Wint se ölhettem le, mert kellett a HD Sentinel a nem stabil winyó miatt. Már minden 100%- os, időbe telt, de sokat tanultam mind2 témában.
persze nem eleget
-
Rimuru
veterán
A Linuxos és Windowsos jogosultságok nem egyeznek meg nem érdemes kavarni őket, amúgy meg ha majd megcsinálod amit írtam(írok) akkor a saját normál felhasználódé lesz.
Terminálba normál felhasználóddal beírod ezt: echo $UID
Ilyesmit kapsz, innen a szám kell nekünk (nálam 1000 nálad lehet más lesz):
cc@cc> echo $UID
1000Utána szerkeszted az fstab-ot, azon belül a megfelelő sort (ami az NTFS-hez kapcsolódik), azt a rész kell változtatni ahol van a defaults stb. Követed a szintaktikás ha új dolog írunk be akkor kell egy vessző és beírod azt hogy uid=1000 (neked az a szám kell az 1000 helyére amit kiírt az első parancs.
Egy példa sor:
/dev/sda3 /mnt/Win ntfs-3g defaults,uid=1000 0 0(#24820) mzx: Igen, de neked lehet nem 1000 kell, erre van az első parancs, lásd eme hozzászólás off-ba tett része.
-
mzx
senior tag
Ja arra gondolsz, hogy iktassam a
locale=hu_HU.utf8,
és a
0 0
közé azt, hogy
uid=1000
?Tehát így?:
locale=hu_HU.utf8,uid=1000 0 0És ennyi?
(#24819) ubyegon2
Nem figyeltél.Írtam a "hacsak"-jaim után a kivételeket.
Erre te megismételted most.
Azt már harmadszor írom számodra, hogy pici kapacitású a hdd-m, nem férek el rajta. Szűk a gyatyám.
Csak egy kérdés: tegyük fel, hogy valakinek van elég helye a hdd-n. Na most, így linuxmint9-ese mellé felrak egy másik particiojára mondjuk egy linuxmint16-ot. Ez milyen esetekben lehet hasznos, érdekes?Mert ugye ha az illetőt, csak a mint16 érdekli, a mint8 már nem, akkor ennek semmi értelme. Más eset létezik? Tehát volt olyan, hogy mondjuk nem azért raktál fel pl mint16-ot, mert csak az tetszett, hanem mikor a régi verziószűmúval, mikor meg az újabb (16-os) verziószámúval bütyköltél, neteztél, stb? Csak hogy értsem.
Én isrespekt, írányodba, mielőtt ismét félreértenél.
-
Rendben! Ne szemantikázzuk el az időt!
"hogy egy másik verziószámot kizárólag annak árán lehet feltenni, ha a korábbi linuxmint telepítést formázzuk" Ez nem így van!
Csak GB kapa city korlátja van annak technikailag, hogy akár 5 féle Linux MINT is legyen ugyanazon a HDD- n! A GRUB- ot nem nagyon zavarja. Én is használtam már LTS és Petra verziót, nem kell gyalulni semmit! De újra hangsúlyozom, respektálom a döntésed!
-
Értem, bár nem gondolnám, hogy csak egy újabb verziószám
miatt érdemes váltani, de ha neked jó, akkor jó!
Hallottam én is, hogy a MINT nem szereti a verzió frissítését
, kerültem is erősen a frissítés szót, mind hiába!
Halkan jegyzem meg, hogy egy régi gépen nem biztos, hogy rosszabbul fut egy újabb verzió! Az én gépem 8 esztendős és vígan fut a MINT 16 Cinnamon 64 bit.Ja és bocs, hogy felbosszantottalak ezzel!
-
Fritz Teufel
addikt
Szívesen!
Itt minden megtalálsz erről a témakörről szép magyar nyelven: wiki.ubuntu.hu - Fstab Azt hszem, innen vettem a beállításokat én is. Szerintem ennél egyszerűbben nem lehet megoldani. Szinte csak egy copy-paste and reboot.
-
mzx
senior tag
Gyanítom, h ez a "címke" kifejezés is félreértést okoz közöttünk.
Sebaj. Szóval sztem már rég értem, miről van szó, de most megez zavart meg engem.
Csinálom, aztán szólok mi lett.SZERK.:
Látom, egyszerre post-oltunk hárman.Decepticon:
nálam nem engedi a címkét (label) megnézetni, azaz szürke menüsor."Nem kell neki semmilyen címkét adni, inkább írd le meddig jutottál, jöhetsz privátban is. Ha nem megy kérnék majd egy sudo blkid kimenetet."
Na ezt mondom én is ,h a címke sztem megint egy felesleges kör, vagy félreértés, inkább csinálom most már.
Köszi mindkettőtöknek.
-
mzx
senior tag
Decepticon:
Tippem - ezen belül, hogy
ntfs-3g defaults,windows_names,locale=hu_HU.utf8 0 0
a címke név ez?:
windows_namesTehát ha ehelyett mondjuk azt írom:
JAJDEJOCIMKE_names
akkor JAJDEJOCIMKE lesz a cimkenév?
És ez lesz a mappa neve is az alatt, ahova felcsatolja boot után az fstab? -
Fritz Teufel
addikt
A címke a meghajtó elnevezése: Zene, Film akármi. Ezt kell megadni a becsatolás útvonalánál.
/media/Windows-nál a Windows nem mappa név, hanem a meghajtóm címkéje!Felcsatolás után egy ilyen (ez én esetemben Windows) nevű mappaként látom, de az valójában maga a meghajtó és nem csak egy mappa.
A végét names,locale=hu_HU.utf8 0 0 valóban ne módosítsd, az már a jó beállítás. Jól érted a dolgot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sehogy, mert Firefoxos vagyok
. Amugy a chromium az resze a csomagkinalatnak, az egybol telepitheto. A chrome meg a kozossegi tarolonak, ott csak forrasok vannak, a disztro letolti a forrast es le is forditja, mikozben lehetoseget ad a forditas parametereit tartalmazo fajl szerkesztesere, de ez nem szokott kelleni. A leforditott csomag meg siman telepitesre kerul.
-
Fritz Teufel
addikt
Igen, válaszd le a partíciót.
Aztán a gParted-ben nézd meg az NTFS UUID címét, mert az azonosítja a maghajtót a rendszer számára.
Nálam ez: UUID=6FC979640AE2E767gksu gedit /etc/fstab - ez a parancs root joggal, szerkeszthető módban nyitja meg az fstab-ot a gedit texteditorban.
Itt több sort fogsz látni, az enyémhez hasonlóan. Ugorj az utolsó sor végére és egy enterrel hozz létre egy új sort.
Ide kell bemásolni, azt az egy sort, amit megadtam:
UUID=6FC979640AE2E767 /media/Windows ntfs-3g defaults,windows_names,locale=hu_HU.utf8 0 0Itt írd át a UUID-t a tiedre.
Most jutott eszembe, hogy kell címkét is adni az NTFS partíciónak. Nálam ez a Windows. Ezt a gpertedben egy pillanat alatt el lehet végezni. Kell, mert így adod meg a felcsatolás útvonalát:
/mnt vagy /home vagy /media ami tetszik és az NTFS címkéje
vagyis: /mnt/Windows vagy /home/Windows vagy /media/WindowsAz utánuk lévőket nem kell módosítani, azok pár más dolgot kódolnak: írás/olvasás és a fájlrendszer lokalizációját - ezt már magyarra állítottam.
Elnézést, az eredeti sorokban zavaró módon volt vastag betűs rész, ez zavarhatott meg
-
Fritz Teufel
addikt
1. gksu gedit /etc/fstab
2. Bemásolod, mint nálam, az aljára:
UUID=6FC979640AE2E767 /media/Windows ntfs-3g defaults,windows_names,locale=hu_HU.utf8 0 03. módosítod a UUID-t és megadod a létező útvonalat, ahova fel akarod csatolni (vastagon kijelöltem a módosítanivalókat)
4. Ment
5. Reboot és örül...
-
Rimuru
veterán
Magyar leírás. Nem kötelező /mnt alá rakni, majdnem oda rakod ahova szeretnéd. Lehet ez a home mappádon belül is, a lényeg hogy létező út legyen, viszont sudozni így is úgyis kell.
Sorban:
/etc/fstab fájt szerkeszd a kedvenc szövegszerkesztőddel, ide kell beírni az adott sort (ehhez már kell root jog).
Ha még nem létezne a mappa ahova csatolni szeretnéd hozd létre, ezt lehet mkdir paranccsal is, de nautilus is megcsinálja.
Ha fel van már csatolva akkor válaszd le (pl. sudo umount /dev/sdxy)
Ha ezekkel megvagy add ki ezt a parancsot, így már most is fel fogja csatolni, ha pedig hibaüzenet fogad akkor azt írd be nekünk. Ha nem ír ki hibát és megtalálod ott ahova csatoltad ezentúl minden indításnál oda fogja neked csatolni.
sudo mount -a(#24727) mzx
pár példa:
sudo mkdir /mnt/Windows
sudo mkdir /media/Windows
mkdir ~/Windows (ekkor a te home mappádon belül lesz, pl.: /home/mzx/Windows) -
Fritz Teufel
addikt
Pontosan így jártam és is. A Ubuntu felcsatolta nekem az NTFS-t, de nem osztotta ki a jogosultságokat. akár csak neked. A torrent letöltéseket az NTFS partícióra irányítottam, így amikor elindítottam bármelyik torrent klienst, volt több órás konzisztencia teszt, majd elakadt. Majd megőrültem vele, mire rájöttem arra, abban a pillanatban megy a mount, amikor az NTFS partícióra megyek. Mivel a torrent kliens nem férhet hozzá, így az indításakor ő elvesztette a letöltési helyet. Aztán ráakadtam a leírásra: az etc/fstab-ot kell mósodítani gedit-tel, így: ez az én példám
UUID=6FC979640AE2E767 /media/Windows ntfs-3g defaults,windows_names,locale=hu_HU.utf8 0 0Neked csak a vastag részt kell személyre szabnod. Az UUID-t megtalálod a gParted-ben.
-
Rimuru
veterán
Fstab-ban csatolod akkor nem lesznek ilyen problémáid. Itt megtalálsz mindent ami kell. A csatoláshoz a lényeg kb ennyi:
Első pont maga a partíció, pl /dev/sda3, a második a linux fájlrendszeredben létező mappa (pl létrehozhatod /mnt/windows alá) és mindig ide fogja csatolni, a többit ne piszkáld.
/dev/NTFS-part /mnt/windows ntfs-3g defaults 0 0 -
eastsider
nagyúr
megnézem az ubuntut, szerintem jó lesz. ezt már használtam, próbálgattam régebben
gondolom így is jóóval alacsonyabb az igénye, mint a windows8.1-nek, és ez is simán megy nagyon....
tudtok segíteni windows mellé telepítésben?
konkrétan van egy 111gb-os partíció C-nek, amin a win van. ebből kéne lecsípni 15gb-ot az ubuntunak. hogy álljak neki?
sh4d0w: köszi!
szóval a mint tudja alapból magát a win mellé telepíteni, de ahogy nézem az ubuntu nem, ott csökkenteni kell a partíciót, amekkorát szánunk az ubuntunak, és úgy telepítjük [link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem tudom a szolgáltatónak mire kell ez a vacakolás, egyszerű DHCP kliens. Nincs most neted azon a gépen?
Am. pendrivera nem tudom, de pl. egy teljes formázást megnéznék. Ha az sem, akkor vennék egy újat, 16G-s pendrive nem kerül 3000Ft-ba sem.
tvamos: igen van rá esély, hogy legalább a vga környékén az okoz gondot. Nem nagyon ismerem az nVidia cuccait ezen a téren.
-
mzx
senior tag
UP.
Valaki esetleg?
Ha legörgeted itt az éppen legfelső hsz feletti barna sávról az "összefoglaló kinyitásá"-t, többek között ezen kérdésedre is kapsz választ, pl látsz majd linket is, ami elvisz weboldalra, szempontok szerint szemezgethetsz rajta, disztrók közül.
Egyébként a Lubuntu, ami az áltaslam ismertek közül igen minimális erőforrűás igényes, és javasolom számodra. Tehát LXDE környezetű ubuntu-ról van szó, a Lubuntu esetén. Javaslom, h LTS verziót telepíts, persze lehetőleg a legfrissebbet.
-
Apollyon
Korrektor
Egyelőre én még csak konvertáltam vele, mert azt iszonyatosan gyorsan csinálja. Sorry, a filedarabolásban még nem tudok segíteni, mert most épp az rtorrent beüzemelésével foglalkozom.
Viszont nekem is van jópár FLAC, ape, wavpack tömböm, amiket szét kéne szedni, szóval majd rámegyek erre is. Gondolom neked is hasonló kell cue file alapján (vagy anélkül). -
Penty
aktív tag
Ezt találtam a neten. Nem próbáltam ki, hogy működik-e, de szerintem egy próbát megér. Egyszerűnek tűnik.
mp3cut examples
The following examples cuts a 120 minute MP3 in 2 parts where the first file will be 70 min long
$ mp3cut -o output1.mp3 -t 00:00+000-01:10:00+000 input.mp3
Writing to output1.mp3
Extracting 00:00:00+000-01:10:00+000 from input.mp3
output1.mp3 written
.
$ mp3cut -o output2.mp3 -t 01:10:00+000 input.mp3
Writing to output2.mp3
Extracting 01:10:00+000-00:00:00+000 from input.mp3
output2.mp3 written -
mzx
senior tag
Igaz, nem "média file barát" egy egyszerű file daraboló, ogg, m4a, mp4 hangfile-k esetén nem működött Total Commanderrel...
De MP3 file bármelyik utólagos darabja megszólal mp3-ként.Legalábbis mp3 kiterjesztésre átvenezéssel biztosan.
Teszteltem a köv. média lejátszókban:
Audacious
vlc
gnome player
sm player
totem playerAzonban ha vki tud egy EGYSZERŰEN KEZELHETŐ audio file darabolót, ami nem csinál nagy temp file-okat, szóljon, please. Lehet parancssoros is.
-
mzx
senior tag
HOPP! Van mellette egy kulcs ikon! Lehet h csak zárolt?? Netán a táblagépem valamely app-ja zárolhatta tegnap, tudtomon kivul??
Most nézem, a legtöbb más partíció (pl hdd-s particiok) mellett van kulcs ikon, és azoknál is szürke a "format to" parancs... Még nem jöttem rá, hogyan kell használni a gparted-et...
FLAG-elni érdemes, hogy formázhassam a micro sd-t? Hogyan?
-
mzx
senior tag
A "szomszédos csigusz bajtárs" előtt/után szólván
, tömören az android topicból csak annyit emelek most ki, a félig androidos, félig linuxos kérdésemből, hogy érdekel, hogyan tudok linux mint-ből formázni micro sd kártyát? És h az megoldja-e, h tegnap ota nem tudom írni per pill?
-
LógaGéza
veterán
Amúgy miért hackelt egy rendszer, amibe 1 darab kext/driver kell, hogy rendesen működjön, megfelelő hardveren? Nekem a gépemen csakis OS X van, nincs más rendszer. Jövőhéten jön meg az új VGA-m, és ha minden összejön, akkor teljesen Vanilla OS X-et tudok futtatni - ez nem hiszem, hogy hackelt lenne...
F34R
Több cikkben is olvastam, hogy azért van hiány a 280X-290X-ekből, mert nagy számban veszik a Bitcoin bányászok. Ahogy ez elindult, elkezdett fejlődni a Linux AMD támogatása - kétlem, hogy nincs kapcsolat a kettő között... Esetleg csak én gyártok összeesküvés-elméletet itt?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Androidnak annyi köze van csak a Linuxhoz, hogy fut alatta egy Linux kernel, benne a telefon hardveréhez kellő dolgokkal. Terminál is csak akkor van androidon, ha töltesz le a marketből egyet. Az android egy tucat termék, kezeld az szerint.
Egyébként valszeg n+1 x86 kompatibilis oprendszer van, mint hogy Linuxból is van pár száz, szóval gugli.
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
persnongrat
tag
-
kispx
addikt
"Kicsit" elnagyolva: Lesz egy fájl a merevlemezen. Azt kell a Truecrypttel megnyitni és a fájl tartalmát Win esetében egy külön meghajtóként, Linux esetében a /media (vagy a /mnt)-be fogja felcsatolni. Te a fájl tartalmát mappák/fájlok-ként fogod látni. (Mint pl a dokumentumok mappa). Viszont minden írás/olvasás a konténerfájlban fog történni. Kvázi "egy fájlrendszert képez le egy fájlba" a program.
-
Vladi
nagyúr
-
-
rokefeller
senior tag
Gondolom NTFS vagy Fat32 a filerendszer? (ha már látod win alatt)
chkdsk (lemez ellenőrzés talán a menüben?), esetleg a testdisk nevű cucc, ami legalább le tudja szedni talán az adatokat, aztán format, vagy kuka.Mi okozhatta? Diszk hiba, bad sector, filerendszer hiba, hibás leállítás, ezer meg ezer dolog :-)
-
-
rokefeller
senior tag
Nem tudom pontosan mit értesz biztonsági módon, de szerintem nem az.
A failsafe gnome szerintem olyan beállításokkal próbál elindulni, hogy mindenképp sikerüljön neki. VESA mód mondjuk valami alacsony felbontással.
Az xterm meg egy sima grafikus terminál.
Ez a kettő gondolom azért van, hogy ha valami elcsesztél a rendszeren, akkor ne a sima fekete képernyőn kelljen megjavítani.
Kockázata nincs, csak minek. Xterm nem gui, ha meg megy a rendes gnome, akkor minek a failsafe? Windows-on sem próbálod ki a csökkentett módot, amíg nem muszáj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest