- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
Üdv
Hyper-V-ben Linux Mint Cinnammon Live módban folyton Cannot allocate memory üzeneteket dobál. XFCE-t is kipróbáltam, ott a telepítő kidobott ugyanezzel Live módban.
Valaki valami ötlet? A RAM nem dinamikusra van állítva.
-
MasterMark
titán
Üdv
groupadd-al csinálok csoporot, hogy lehet alcsoportot csinálni alá, hogy egy hierarchiát lehessen építeni?
-
MasterMark
titán
Üdv
Fedlet-et próbálnám kirakni pendriver-ra. Rufus-al csináltam, viszont körbe megy a kis karika, és valami hibával megáll.
Most olvastam, hogy egyébként nem ajánlják a Rufus-t az oldalon.
Ami baj, hogy UEFI-s boot kellene mindenképpen ugye. Amit ajánl azok linuxos megoldások, jó lenne win-ről megoldani.
-
MasterMark
titán
válasz
Rimuru #34737 üzenetére
Nemrég volt egy verseny, Euroskills 2016 elődöntője. Ott az egyik feladat volt, hogy Putty-on egy távoli Linux szerverre jelentkezzünk be. Ha jól emlékszem talán debian vagy ubuntu volt. De a legtöbb parancsra hibát dobott, hogy nem ismeri.
Viszont tegnap próbálgattam a BlackPanthert és annak a termináljában is ugyanez jött elő.
-
MasterMark
titán
Olyan linuxnál, ahol nem mennek a szokásos parancsok pl.: ifconfig, ott hogy kell ezt megoldani? Lehet másik shell-t felrakni? Vagy ilyenkor mit kell csinálni?
-
MasterMark
titán
válasz
spammer #34682 üzenetére
Köszi.
más: VirtualBox alatt nem tudtam rájönni, hogy lehetne a felbontást nagyobbra állítani. Most Ubuntu Studio-val próbálkozom, de sima Ubuntu alatt sem jó, csak 640x480 van, így nem fér el semmi a képernyőn.
128 MB vram van állítva és 3D bepipálva.
Tudom hogy az integrációs izét kell telepíteni, de nem rakja fel, mert szerinte nem jó x windows system fut.
Ezt esetleg tudja valaki?
szerk.: Van olyan parancs az apt-get install-hoz ami minden függőséget, és a függőségnek a függőségét is telepíti automatikusan?
-
MasterMark
titán
válasz
quailstorm #34606 üzenetére
Mi az a xorg? Tudom hogy a vgahoz és a képmegjelenítéshez van valami köze, de googlizással sem értem mi ez pontosan.
-
MasterMark
titán
Üdv újra
Különböző disztrókat ki lehet tenni úgy egy pendrivera, hogy választani lehessen melyiket szeretném bootolni? Mindegyik más alapú linux lenne, ha ez számít.
-
MasterMark
titán
A végén látszik, hol kellene csatlakozni. Meg esetleg neked sincs aktiválva a kártya, ha nincs wifi ikon a panelen.
-
MasterMark
titán
válasz
ubyegon2 #24784 üzenetére
Mivel nem tudom pontosan, ezért nem írtam le. Csak gondoltam segítség, hogy nem itt.
Ha jól emlékszem csak szimpla kattintás a wifi jelre a panelen, akkor kijönnek a hálózatok, és ott valamelyiket kiválasztja, és ott lehet megadni a titkosítást és egyebeket.
Javaslom, hogy amit már elállítgatott ott azt csinálja vissza.
A 802.1x security az más.
cool13: Nem tudom mit csinálsz.
Alapból nincs a panelen neked wifi kapcsolat ikon?
Igazi fénykép helyett pedig screen shot-ot csinálj a print screen gombbal.
-
MasterMark
titán
válasz
Apollyon #24478 üzenetére
Jajj, már futottam egy kört azzal a kernellel. A tied is AGP-s?
Próbáltam már a Catalyst-es topikban is, de igazából már nem is érdekel. Vasárnap lesz egy másik alaplap (sőt kettő másik) 775-ös, remélem jó lesz. Ha nem akkor kuka...
szerk.: Bár már annyira megszoktam ezt a Mint-et, hogy szerintem arra is ezt rakok. Esetleg majd ha másik kártyával még a hardveres gyorsítás is menne majd az lenne a jó. Amikor Win-en vagyok, hiányzik ez a többasztalos kezelés. Pedig először nem igazán értettem mire jó ez.
-
MasterMark
titán
válasz
Apollyon #24476 üzenetére
Gigabyte által összetákolt AGP-s Radeon HD4650. Sajna hivatalosan ilyen kártya nincs is. Legacy driver nem is látja. A régebbi Hotfixeset szoktam felrakni.
Csak az a fura, hogy az előző alaplapomnál nem emlékszem, hogy gond lett volna vele. Csak amikor az IC7-G-re váltottam, meg ezzel jött egy nagyobb proci.
Ezért gondolok inkompatibilitás + driver bajra. Win alatt ott valami nem szereti egymást.
-
MasterMark
titán
válasz
Apollyon #24464 üzenetére
Linux alatt továbbra is jó. Memtest nem mutat hibát.
A kékhalál atikmpag.sys vagy ilyesmire hivatkozik. Szóval valami driver, vagy inkompatibilitás lesz. Sokszor van az is, hogy kiírja ezt. Viszont most a cseretáppal egy hétig jó volt. És még régen miután megcsináltattam a saját tápom, kb. fél évig nem volt baja.
Most veszek a héten másik alaplapot, másik procival. Meglátjuk a VGA abban jól megy-e.
-
MasterMark
titán
Nem tudom emlékeztek-e még, de mondtam régebben, hogy a tápra gyanakodok a win kékhalálok miatt, viszont Linuxnál jó.
Hát csere táppal sem jó. -
MasterMark
titán
válasz
ubyegon2 #24440 üzenetére
Bocs, eddig sosem használtam a programot. Amikor az OpenElec-et tettem fel, akkor láttam, hogy ez valami particionáló. Mivel a telepítőből nem tudtam kicsinyíteni partíciót, így megnéztem. Elsőre ment minden ahogy kell. Szerintem nagyon egyszerű használni.
Szóval ezért írtam, csak a programot, mert minden tök egyértelmű rajta.
-
MasterMark
titán
Ja és még egy kis probléma. Restart után cserélődik a hangkártya "azonosítója" ALSA-ban. Egyszer hw0 egyszer hw1. A másik a HDMI.
Lehet ezt valahogy fixálni, hogy melyiket kapja?Bocs a sok hsz-ért.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #24429 üzenetére
Újraindítás után ezzel az átírással sikerült elérni, hogy most már a Windows hálózat-ba se enged be.
A megosztások listájának lekérése meghiúsult a kiszolgálóról: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
-
MasterMark
titán
A Youtube megjavult...
Hogy tudom a megosztásokat összehozni a Win-es megosztással? Alapbeállításon látom a win-es hálózatot, eddig bele is tudtam menni a munkacsoportba, de most már nem enged.
Magamat is látom a workgroup munkacsoportban. Hogy tudnám magamat is a saját munkacsoportunkba rakni? (Szerintem emiatt nem érem el.)Próbáltam a samba conf-ban átírni, de nem csinált semmit szerintem.
-
MasterMark
titán
Nemrég a youtube videók gyorsítva játszódtak le, most már egyáltalán el sem indul csak áll 0-nál. Stabil Chrome, Linux Mint 16. Valaki ötlet?
szerk.: Jah tudom, rakjak fel másik disztrót.
Bocs.
-
MasterMark
titán
Ha már itt tartunk, a .sh kiterjesztésű fájlt futtathatom? Vagy hogy kell telepíteni?
-
MasterMark
titán
Hogy tudom beállítani, hogy automatikusan alvóba menjen a gép egy idő után?
-
MasterMark
titán
Csak így halkan mondom, hogy új fejlemény, hogy már Win-en sem tudok seed-elni...
Vagyis valószínűleg nem a linux baja.
De azért a hardveres gyorsítás még mindig érdekelne. Érdemes próbálkozni régi rendszerekkel? Olyan kéne, amire alapból rámegy a zárt legacy. Vagy túl elavultak a régebbi linuxok?
-
MasterMark
titán
Nemár, nektek mindenre az a megoldás, hogy akkor használjak másik disztrót.
CPT.Pirk: Na majd holnap megpróbálom.
szerk.: Nem Ubuntu, Linux Mint!
-
MasterMark
titán
Továbbra sem megy a feltöltésem torrentnél. Beraktam már DMZ-be a routeren a gépem, vagyis nem érvényesek rá a tűzfal beállítások meg stb. ugyanúgy nincs. Átírtam ugyanazt a portot ide is, ami Win alatt megy, így sincs.
Bármi ötlet? Magába az oprendszerben van bármilyen szabályozás erre? (Mint a win tűzfal?)
Ja igen qBittorent, alul a kis ikon zöld.
-
-
MasterMark
titán
válasz
ubyegon2 #23996 üzenetére
Néha szenvednek a vinyók is a felpörgéssel, és már lett javítva a tápom korábban kétszer is. Másodszorra már én csináltattam, a púpos, és kifolyt kondik lettek csak cserélve, utána egy ideig abbamaradt ez a kékhalálozás, kiakadozás. De most megint elkezdte.
Csak az furcsa, hogy linux alatt meg minden oké.
-
MasterMark
titán
Egy Linuxnak (pl. Mint) nagyon más az energiakezelése, mint egy Windows-nak?
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #23879 üzenetére
Vagy az rtgui-t?
Bocs a sok hsz.-ért.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #23878 üzenetére
Közben látom, hogy ez konzolalkalmazás. rtpg-www csomagot is felrakjam hozzá, hogy legyen web gui?
-
MasterMark
titán
Transmission nem seed-el valami ötlet?
-
MasterMark
titán
Kipróbáltam végre az OpenElec-et, ugyanaz mint eddig...
Rossz color range...Mit csináljak?
-
MasterMark
titán
Linux Mint-en Chrome-ban furcsa a weboldalak betűtípusa. Mire állítsam ami ugyan olyan mint Win-nél?
-
MasterMark
titán
válasz
CPT.Pirk #23748 üzenetére
Na ez a gond, hogy Ubuntun is egy régebbi 3.2-es kerneleset kellet felrakni a 3.5-ös helyett, amikor anno próbálgattam.
Akkor Mint-re gondolom ugyanúgy nem lesz erre a kernelre legacy. Mert próbáltam a 3.2-es kernel verziós Mint-et is írtam is. És ott volt driver. Csak gyorsítás nem.
Manjaron pedig láttam a zárt drivert, de hát ugye mi lett a vége...
Meg ugye hiába raktam újabb kernelt Mint-re is, a nyílt driverrel sem jutottam sok mindenre.
Iscariah: Igen, ott free, meg non-free volt. A non-free nem a zárt driver?
Vagy fizetős vagy mi? -
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Eddig sem ment. Nem tudok vele mit csinálni, erre magamtól már nem fogok rájönni. És XBMC meg mindenképpen kéne. De mondjuk szerintem ha az egyik lejátszóval megy, akkor a többivel is.
Viszont amikor megcsináltam az előző rendszerrel ezeket a dolgokat, csak egyre instabilabb lett. Videóknál folyamatosan kiakadt.
-
MasterMark
titán
A Mint-em friss, minden újra lett rakva. Viszont így nem érdekel Mint alatt a gyorsítás.
OpenELEC viszont XVBA-val megy. Régebben volt egy kis color range problémám vele, az remélem most már nem lesz... Ha igen, akkor kezdhetek azzal szórakozni...
Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek.
-
MasterMark
titán
Egy parancsikonra tudok több parancsot is rakni, hogy két programot is megnyisson?
sh4d0w:
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #23734 üzenetére
És sikerült egyedül.
Na mit szóltok?
-
MasterMark
titán
Új ötlet: Felrakom az OpenElec-et is, és egy Mint-et is.
OpenElec telepítője nagyon gagyi, csak úgy tud települni, hogy mindent felülír.
Elsőre felraktam ezt, és a Mint telepítőjével lekicsinítettem a partícióját. És mellé tettem a Mint-et. A gond, hogy nem csinált grub-ot. Ezt manuálisan hogyan tudnám beállítani?Melléjük még lesz egy Win 7 is. Szóval most majd felrakom az ugye felül ír mindent. A Mint-et újrarakom így már lesz egy grub aminél a Mint és a Win között lehet váltani. Ehhez kellene hozzáadni az OpenElec-et is valahogy majd.
Egyelőre így néz ki, az üres hely a Win-nek lesz.
-
MasterMark
titán
Felraktam a Manjaro-t. Frissítet. Kernelt frissítettem. XBMC-t felraktam. Először nem volt semmi, aztán újraindítás után két filmnél is volt gyorsítás. Viszont hang nem volt...
Harmadik filmnél kiakadt. Azóta nem indul az X vagy mi... -
MasterMark
titán
Mint 16 igen, 3.13-as kernel.
Most, hogy felraktam ezt amit LógaGéza mondott, már ad ki egy csomó mindent a vdpauinfo, de lejátszásnál nem indul el a videó, aztán elszáll a kép.
Csak azt látom, hogy a monitor kapcsolgat készenléti, és bemenet között, de csak fekete kép van.Esetleg még megmenthető ezek után?
LógaGéza:
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- The First Berserker: Khazan
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konteó topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motoros topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Macbook White 13" unibody
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest