Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proly01
őstag
válasz
BloodRay #9705 üzenetére
EZ a mostani sony-m.
Szerintem ehhez képest bármi jobb lesz....
Az a baj tudod,hogy sajnos ha fogom és egy optikai kábelt a tv-be dugok egyet pedig a házimoziba akkor elméletileg ami a tv-n megy azt mindent lejátszik térhangzásban a tv.Szóval ha PS ezek vagy a PC ről nézek filmet azt is térhangzásban kellene hogy visszaadja.De mivel a tv nem tudja a DTS-t ezért nem fog DTS ben megszólalni semmi se a full HD 3D s avatar se egy grand turismo 5.Csak hogy 2 példát említsek.Ezért vennem kell kapásból egy hátlapi optikais csatlakozót a pc hez jobb esetbe ha kapok.Ha nem akkor egy új hangkártyát ami kb 20 aztán 1 HDMI kábelt és 2 optikai kábelt és még egy optikai kapcsolót is vagy egy optikai elosztót mivel a házimozin egy optikai bemenet van de nekem 2 kéne a pc és a ps3 miatt ez összesen olyan 30.000.- szóval már a házimozi megvétele előtt 30ezerrel bejebb vagyok ha veszek egy komolyabb lg-t mondjuk 90. ért akkor az kapásból már 120 ezer lesz a kiegészítők miatt nekem meg jelen pillanatban mindennel együtt 90 em van erre a célra.
Vagy rosszul tudom amiket írtam?
Esetleg tudsz ajánlani valami jót a samsung helyett mondjuk nálatok? -
huncutka1029
addikt
válasz
BloodRay #9622 üzenetére
pici adalék
Többször említettem, hogy én is Webshopban vettem a Tv-t
( jóféle.hu)
nem régi áruház, és nem is piros MO -i garilevelet adnakDe most megdöglött a Magic Motion távirányítóm, amit egyébként ajándékként adtak a TV-hez.
Ma felhívtam óket, és elmondtam mi a szitu, CSAK ANNYIT KÉRDEZTEK MIKOR VETTEM A TV-T ÉS MI A NEVEM......
5 mp-vel később a telefon másik végén a hölgy már mondta is a selial numberemet, a vásárlás dátumát, és a címemet.
Valamint, hogy sajna már volt gond a távkapcsokkal, és cserélik vizsgálat kérdés nélkül.
Szerintem ez mindent elmond a boltról. és a vevői kapcsolatokról.
Tényleg nem a boltot akarom fényezni, de követendő példa mindenkinek
Ezért is ajánlottam mindenkinek jó szívvel amióta ismerem őket. -
-
nightshadow
veterán
válasz
BloodRay #9472 üzenetére
Esküszöm neked, hogy én nem kötözködésből írom ezeket, de annál a hozzászólásodnál nem a szerintem maradt el, hanem az, amit írtam, a választás lehetősége, de mindegy, úgyis elbeszélünk egymás mellett, én befejezzem, és az olvasókra bízom, aki akarja, megérti az én hozzászólásomat, aki meg nem, az nem.
-
nightshadow
veterán
válasz
BloodRay #9469 üzenetére
Nem értesz továbbra sem.
Nem azt írtam, hogy ráerőltetem a saját véleményemet másokra, hanem statisztikailag tapasztalatom szerint hogy 10 átlagemberből legalább 8-nak sokkal jobban tetszik a polarizált megoldás még úgy is, hogy fogalma sincs a valós előnyeiről.A #9454-es hozzászólásodban így válaszoltál Kindar-nak:
"LM611S valós 100Hz-es, nem netes, csak DLNA-s tv. Én azt mondom ebben a kategóriában az alapján válassz, hogy mennyire fontos neked a 3D. Mert abban egyértelműen jobb a polarizált megoldás."
Nem azt válaszoltad neki, hogy nézzen meg egy aktív meg egy passzív készüléket, s döntse el, neki melyik 3D-és megoldás tetszik, hanem kijelenteted, hogy egyértelműen jobb a polarizált megoldás. Honnan tudod, hogy ő nincs benne abban a kettőben, akinek a te statisztikáid szerint is nem a polarizált jön be? Itt se hagytad meg neki a választás lehetőségét.
-
nightshadow
veterán
válasz
BloodRay #9466 üzenetére
Én viszont nagyjából igen, jól mondod. Mivel hogy ezzel foglalkozok.
Én szerintem meg ezt te nem tudod eldönteni, csak a vásárló, mert ő fogja nézni. Bár engem nem érdekel a 3D, de nekem is a passzív jön be jobban, de én a saját véleményemet nem fogom ráerőltetni senkire, hanem mindenkinek meghagyom a választás lehetőségét. Van, akinek az aktív jön be.
Azt meg teljesen komolyan mondom, hogy nem vagyok LG fan. Meglepődnél milyen kevés ilyen márkájú készülékem van.
Elhiszem neked, de mint kívülállónak a hozzászólásaid nem ezt sugallják, legalábbis nekem. Egyébként azzal sincs baj, ha valaki egy adott márkának a fanja mindaddig, amíg másnak meghagyja a választás lehetőségét.
-
-
nightshadow
veterán
válasz
BloodRay #9460 üzenetére
Egyébként már komolyan kíváncsi vagyok ha szabad tudni hogy honnan ez az óriás hozzáértésed, tapasztalatod?
Tudod, én nem vagyok szakértő, mert én például nem tudom megmondani, hogy a leendő vásárló szemének melyik technológia fog bejönni, az aktív vagy a passzív. Te persze igen, hiszen mint írod több hozzáértővel is találkozol.
Nem vagyok LG fan.
Ezt még te se gondolod komolyan.
-
törölt tag
válasz
BloodRay #9462 üzenetére
Háccccccő jelenleg LG LCD buzi vagyok
, számomra jelenleg ők gyártják a legjobb LCD-ket. Ennek ellenére elolvasok minden neten található (nívós oldalakét) tesztet, nézem őket élőben, és elismerem-ajánlom a többi márkát is. Számos tavalyi Philips tetszik, a Samu D8000 is nagyon bejött, csak ne lenne a Samuk 99%-a tűréshatáron túl sávos.
-
PLaci58
addikt
válasz
BloodRay #9456 üzenetére
Én is a passzívra szavazok
A plazmát hagyjuk. Semmivel sem lehet jobb. Az aktív technológia eleve felére csökkenti az egy szemre jutó fényerőt és képfrekvenciát és elég nagy a crosstalk. A plazma max. 60Hz-es képfrissítésével szemenként 30Hz-es képet tud adni. Ezért mondták, hogy legalább 240Hz-es TV kell az aktívhoz, hogy a szemenkénti 120 képet létre lehessen hozni.A gyakorlatban az aktívhoz megfelelő fényviszonyok (sötét szoba) és lehetőleg mozdulatlan fej kell a megfelelő nézési pozicióban.
A passzív sokkal rugalmasabb ilyen téren és nem bántja az ember szemét a villogás.
Amikor kipróbáltm egy boltban, akkor az aktívnál koncentrálni kellett merev nézéssel, hogy összeálljon a 3D, ezzel szemben a passzív egyből pofánvágott egy frizbivel a szemüveg felvételekor -
törölt tag
válasz
BloodRay #9454 üzenetére
Ha valakinek normális leírásra van szüksége a 960-ról, nem ilyen mónikasó szintű techradarra, akkor egyelőre ez van: WHAT HIFI LG 55LM960V Az 5 csillagos Samsung UE55ES8000-val egy kategória, ellenben az ára miatt kissé lehúzzák. Ezzel egyet is értek, bár én mindegyik ilyen kategóriás LCD-t pénzkidobásnak tartom. Ár/értékben sokkal jobb választás egy LM760, szvsz. 47-50"-ig látom értelmét a közép, felső-közép katnak, felette plazma és vagy vetítő.
-
nightshadow
veterán
válasz
BloodRay #9456 üzenetére
Hiába, minden fórumba kell egy önjelölt szakértő, aki mindig, mindent tud. Tudod, még az a szerencse, hogy a hozzászólásaidból nem sugárzik az LG fan feeling. Viszont ha már itt tartunk, tisztelettel megemelem a kalapom és térdre borulok
a szakértelmed és nagyságod elismerése jeléül.
Tudod, csak az újoncokat sajnálom, mert ebben a két-három napban rég olvastam ennyi hülyeséget egy „szakértő”-től, de hát sok ember vágyik a saját homokozóra, ahol kiélheti magát. Mindenesetre további sok sikert kívánok neked itt a fórumon.
-
nightshadow
veterán
válasz
BloodRay #9454 üzenetére
Mert abban egyértelműen jobb a polarizált megoldás.
Szerintem ez elég merész kijelentés, mert ez az ami abszolút egyénfüggő. Az LCD topikban nem egy ember van, akinek meg az aktív jön be. Azt nem tudom, hogy te honnan tudod, hogy az ő szemeinek melyik jön jobban be. Én például soha nem venném a bátorságot, hogy ezt valaki más helyett eldöntsem, mert nem én fogom nézni a tévét, hanem Kindar.
Kindar
Én mikor elolvastam a hozzászólásodat, akkor az a kérdés merült fel bennem először, hogy komolyan ki akarsz-e adni 180-200k-át egy 32”-es tévéért. Borzalmas az ár/érték arány.
-
nightshadow
veterán
válasz
BloodRay #9446 üzenetére
Az LW980-asnak is a legelső firm-el rosszabb volt jóval az input lagja, viszont tesztkor már jó volt
Itt egy idézet az LW980-as tesztjéből. Ha jól értem a szövegkörnyezetet, akkor ezen már az új firmware van. A 45ms-ot nem mondanám jónak, csak jobbnak a 90 ms-hoz képest.
„For some reason the input lag on LG displays this year have been quite high with some measuring a delay of over 90ms even in Game mode. To their credit LG have been working on this and have released firmware updates in an effort to reduce the input lag. On the 55LW980 we measured an input lag of 45ms in Game mode which, whilst a lot better than some other LG displays this year, might still be a bit slow for the serious gamer. We tried naming the input PC - as some on the forums have done - but we found this made no difference to the measurement.”
ha lesz alkalmam holnap lemérem neked.
Köszönöm, külön nekem nem kell lemérni, mert én nem játszok a tévén. Tudod, én nem a 90 ms-hoz ragaszkodok, hanem a tényekhez. Én nem vagyok se az LG, se más milyen márkának a fanja. Amikor írod, hogy „ebből gyanítom, hogy ugyan így javíthatták az 5590-nél is, illetve a többi szériában is.„ na ez az, ami nekem kevés, mert ez nem más mint hitt. Ez persze nem zárja ki, hogy javíthattak rajta. De most gondold el, hogy idejön tanácsért egy újonc, keres egy 3D-és tévét, játszani is szeretne rajta. Erre ajánlod neki mondjuk a 42LW5500-at, mert hát biztos javítottak az input lagen. S ha mégse, akkor mi van? Akkor kidobott 200k-át fölöslegesen, főleg ha még érzékeny is az input lagre, mert a 90 ms az nagyon sok. Én például ezért szeretek a tényekhez ragaszkodni, semmi másért.
-
nightshadow
veterán
válasz
BloodRay #9440 üzenetére
Ez a rész nálad kimaradt?
:
#9437 "Utána arról ír, hogy állítólag az új firmware segít ezen, s visszatérnek, hogy mérésekkel igazolják az állítást, de ez azóta se történt meg, így a 90ms az irányadó."
"we will confirm these measurements in a future review of an LG LCD display."
Ez az ami nem történt meg, így addig, legalábbis számomra a 90ms az írányadó.
-
nightshadow
veterán
válasz
BloodRay #9434 üzenetére
Itt is rosszul mérték ha olvastad.
Nem tudom, hogy mire gondolsz, mert azt írja, hogy sehogy se tudták lejjebb szorítani, még úgyse, hogy átnevezték PC-re. Utána arról ír, hogy állítólag az új firmware segít ezen, s visszatérnek, hogy mérésekkel igazolják az állítást, de ez azóta se történt meg, így a 90ms az irányadó.
-
törölt tag
válasz
BloodRay #9404 üzenetére
Az LM620-at tippelem slágerkészüléknek. Igaz nem sokáig, de láttam élőben és bejött. Egyetlen problémám az LG idei árképzése, kicsit elszaladt velük a ló. De legalább az idáig látottak alapján ők képesek voltak nagyobbat fejlődni, a Samsung például közösségi oldalt és médialejátszót varázsol a tévéiből.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
BloodRay #9393 üzenetére
Én is, de akkor mire is a jobb minősítés?
Én nem látom hogy jobb lenne a minősítés, sőt az LG több reference értékelést kapott mint az ET50. Gondolom az ajánlás az ár/érték aránynak szólt mert "közel" ugyanazt kapod az ET50 esetén 42colban 250-ért mint az LG esetén 400-ért.
A WT50 esetében már lehet, hogy van ok a morgolódásra.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
BloodRay #9389 üzenetére
Azért ez az elfogultság érthető, a pana plazmák általában ugyanazon az áron nagyobb képátlót és(vagy) jobb képminőséget mutatnak fel mint akármelyik LCD. Persze ez csak annak jó aki nem érzékeny egyik plazmabetegségre sem(. Villogás, foszforlag stb)
Az ET50 meg egy csöppet más árkategória, szerintük ez a TV ennyit bőven nem ér, és én egyet is értek velük.
-
Azurooandrew
tag
válasz
BloodRay #9290 üzenetére
Szia BloodRay, köszönöm a prognózist!
Az említett hónapokat még kivárom, a hazai paletta is bővülhet még, az árak is formálódnak talán. Samut már csak a 3D technológia miatt se akarok venni, ezt most csak megerősítettétek ,)
Még az is befolyásol majd, hogy élőben mekkora a képminőség (ha van egyáltalán észrevehető) és a fizikai, esztétikai különbség a 620S és 660S keret nélküli megjelenése között
-
Vakegérke
félisten
válasz
BloodRay #9292 üzenetére
Azok. Tapasztalat, hiszen nekem is volt szerencsé(tlensége)m megvenni egyet. Nem tegnap volt, és hagyományos készülék. Kiszerettem a márkából. Mondom ezt úgy, hogy Samsung SyncMaster 913N monitorom van, amely hosszú éveket húzott le nálam, és nem mondhatok róla semmi rosszat.
A boltok is hunyók. Egy eladó elárulta, hogy csillogóvá teszik a kevésbé kelendő, vagy eredetileg sem túl jó tulajdonságú készülékeket, hogy megakadjon rajtuk a vevők szeme, vegyék, vigyék.
No most poén a berzenkedésemben, hiszen az LG-vel nincs tapasztalatom. Jöttem tanácsért, és jó szívvel ajánlottátok, én pedig hiszek nektek.
Talán ezért is vagyok Vakegérke. -
Vakegérke
félisten
válasz
BloodRay #9290 üzenetére
Nem te írtad, de idézem.
"Amúgy ma voltam MM-ben és Saturnban is... kicsit megdöbbentő (feltűnő), hogy mennyivel erősebb fényerővel és szebb, természetesebb színekkel vannak beállítva (?) pl. az Arénában a Samsung tv-k az LG-khez képest. Nem akarom elhinni, hogy ennyivel jobb a Samuk képe, az ott dolgozók, a promóterek állítgatják ezeket be (át) ?"
Nem mai gyerek vagyok, és bár soha nem voltam bolti eladó, az egyértelmű, hogy azokat a cuccokat csillogtatják, amelyek kevésbé kelendőek, hogy megszabaduljanak tőlük. Ezért nyomatják a kontrasztot, színt csutkára.
- Némá apjuk, az de szíp, aszt vegyük meg!
Ezzel persze nem a tájszólást akarom lebecsülni, a lényeg az, hogy parasztvakítás.Egyszer volt Samsung tévém, soha többé nem kérek belőle. Az "ezer éves" Panasonic káprázatosabb képet produkált, és a hangminősége is meggyőzőbb volt.
No mindegy, holnap hozzák új szerelmemet, az LG 42LW5500-at. Remélem mámoros délutánom lesz.
-
helicon
csendes tag
válasz
BloodRay #9249 üzenetére
Igen, én is így gondoltam volna, de sajnos ha gond merül fel már elfelejtik ezt az alapvető elvet. Nem az én hibámból sérült, hanem a tápkábel fel van ragasztva a tv hátuljára és túl közel van a dobozhoz, mert keskeny. A doboz amúgy nem sérült. De mindegy, egyszer így jártam ebben a boltban, majd tanulok belőle.
-
Azurooandrew
tag
válasz
BloodRay #9262 üzenetére
Az árak mozgására én is nagyon kíváncsi leszek, jelenleg így áll a 3 készülék amelyek közül én is szeretnék majd választani:
42LM615S - 249.890 Ft-tól
42LM620S - 242.140 Ft-tól
42LM660S - 299.890 Ft-tól - itt nagyon tudnák örülni majd egy erősebb zuhanásnak
Jelenleg ezeket az árakat találtam az árgépen...@ BloodRay a Te előrejelzésedre elég kíváncsi lennék, az EB majd az olimpia vagy az utánuk következő őszi szezon mennyire alakítja majd ezen árakat ?
Amúgy ma voltam MM-ben és Saturnban is... kicsit megdöbbentő (feltűnő), hogy mennyivel erősebb fényerővel és szebb, természetesebb színekkel vannak beállítva (?) pl. az Arénában a Samsung tv-k az LG-khez képest. Nem akarom elhinni, hogy ennyivel jobb a Samuk képe, az ott dolgozók, a promóterek állítgatják ezeket be (át) ?
-
helicon
csendes tag
válasz
BloodRay #9203 üzenetére
Nem trolkodni akarok, de én többet nem veszek hivatalos forrásból nagyon semmit, illetve nem ez lesz a vásárlásnál a fő szempont. Igazán nem vettem észre, hogy a panasz intézésénél különbség lenne, sőt...
Az E-digit...-ben vett 47LW579s készülékem káva sérülését egyszerűen nem akarták kezelni. Sok levél után egy használt rossz készülék káváját tették volna rá a két napos készülékre. Mikor mondtam nekik, hogy akkor a széria számmal mi lesz, azt mondták valahogy majd csak rámatricázzák, egy 290 ezerért vett készülékre. Tényleg így gondolja az LG a garancia illetve panasz hivatalos intézését? Őszinte leszek ezek után a kinézett LG mosógépet már nem vettem meg, inkább egy neves európai gyártótól vettem meg és azt hiszem jól döntöttem. -
sz.z.csicsi
tag
válasz
BloodRay #9238 üzenetére
A cserére vagy visszafizetésre gondolsz ugye? Mert mondjuk egy "hibásba" ugyanúgy beleszaladhatok ott is mivel a hivatalos is ugyanúgy ugyanazt behozza csak lehet elegánsabb az esetleges garanciális folyamat lebonyolítása...bár nem minden esetben lásd pl. a MM -ról találtam fórum oldalt ahol hát mit mondjak nem a dicséretekről szólt a cikkek újjkénti forgalmazása és garanciális eljárások folyamata.Bár ezek csak a negatívumok amik természetesen mindenhol vannak.Te milyen helyen vagy értékesítő(lehet írtad már ne keressem vissza)?Van már kézzel fogható 55lm 7..sorozat?És jó lenne ha jóval 600 alatt lenne
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
BloodRay #9169 üzenetére
Digitalko.hu-ba vettem.
Ezt az LG szervízes mondta nekem,hogy ennyit tud mivel hiba nincs rajta.
Az előző samum attól a 659s-től ami nálam volt sokkal szebb képet produkált mind sima tv csatorna nézésnél HD-nál nem is beszélve.Ha kérdeznéd akkor a válaszom biztos hogy LG szervízes volt mivel az LG központ is tud róla.De sajna semmit nem tudok ellene tenni mivel a szervíz nem talált hibát és a központ is a szervíz véleményére ad.Én nem fogom vinni sehova hogy bebizonyítsam hogy ennek nem ennyit kellene tudnia!Nem vagyok samus mivel olvasok más forumot is és arról is van jó és rossz vélemény.
Az LM sorozatból én is minimum a 7.. sorozatot néztem csak az még most nagyon drága, -
Re-Tech
aktív tag
válasz
BloodRay #9184 üzenetére
Látom te már láttál idei LM6-os szériát, azt meg tudnád mondani, hogy a korábban linkelt agyondícsért 3D megoldást használják az itthoni modellek is?
Tesztben konkrétan 47LM6700 volt,ugyanez a megoldás van az itthoni LM620S és 660S szériában is? És tényleg jól olvasom hogy valahogy megoldották polarizációs technika mellett is a full HDt? Vélemény róla ha már láttad?
És egy ráadás kérdés, feketéje milyen? Mert azt azért lehúzták a konkrétan tesztelt típusnál.Végére egy kisokos azoknak, akit érdekel az idei LG tévé széria:
[link] -
BRAAJEN
tag
válasz
BloodRay #9184 üzenetére
Te szakértesz az új LM szériában? Mit jelent a két méret? már a befoglaló.
pl: LG 47LM669S
Szé x ma x mé (mm) - 1) SZETT (Állvány nélkül)1095 x 665 x 27,5
Szé x ma x mé (mm) - 2) Állvánnyal1330 x 810 x 141
Szélességben mi adódik hozzá?
Mert a keret nélküli verzió mérete a 47" nek majd akkora mint az LW széria 42" nak.
Igaz még húzós az ára!De majd alakul!
-
nightshadow
veterán
válasz
BloodRay #9180 üzenetére
Mondd, olvastad amit írtam?
Ettől függetlenül nekem furcsa, hogy egy ilyen alapvető dolog, ami a korábbi években magától értetődően benne volt a készülékben és a manualban, azt utólag rakják bele a tévébe, miután már kint van kereskedelmi forgalomban. S az LG képviselői a tesztelőnek se szólnak legalább utólag, hogy orvosolva lesz a dolog. Ne haragudj, de én ilyenről korábban nem halottam, nekem továbbra se kerek a történet.
-
nightshadow
veterán
válasz
BloodRay #9176 üzenetére
A tesztíró gondolom nem most látott elöszőr LG tévét: "There was no mention of it in the menu, the manual, or the on-board TV user guide." Kettő, a valódi 100Hz mellékhatása a soap opera effekt, ezt se látta: "There is no Soap Opera effect as far as we can tell." Azért fél információnak nem nevezném. Majd kiderül a többi tesztből.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
BloodRay #9136 üzenetére
Amúgy nem trollkodom,csak próbálok véleményeket,tapasztalatokat összegyűjteni.Addíg amig rossz tapasztalatom van (azbigaz csak 1 és az első LG-re)addig nem tudok pozitívumot mondani.Eddig arról mondtam negatívumot amit láttam (az enyémet).Gondolom ezen a fórumon nem csak dicsérni lehet.?A szervíz véleménye szerint semmi baja.Én nem bírálhatom őket felül.Én márka független vagyok és figyelem hátha lesz más is az mert annak a véleménye és javaslata már elgondolkoztató.Olvastam 5590 tesztet és majdnem hogy jobb mint a 659s. Ezt tapogatnám hogy mi lenne jobb....ugyanis még ezek után is LG-t nézegetek a passiv miatt elsősorban bár kb. évi 10 filmet néztem az előzőn.De a másik fontos dolog sokat van x-boxal használva.659s-nél késett a hang a saját hangszóróján.
Szóval nem rossz indulatból írogatok. -
GEO001
aktív tag
válasz
BloodRay #9061 üzenetére
Köszi, kíváncsi vagyok rá, hogy ezen is fejlesztettek-e.
A 3d-s hatásbeli különbságet én nem vettem észre az aktív shutteres vs polarizációs kijelzők között. Még az LG vásárlása előtt MM-ben teszteltem egy Pana-t, ha jól emlékszem talán plazma volt, és a saját promóciós 3d-s média lejátszásakor szintén egész jól érzékeltem a "kijövős" jelentet, de a szemcsi nagy és kényelmetlen volt persze. -
kemalboy01
tag
válasz
BloodRay #9055 üzenetére
és képes 1080p-ben 3d-t játszani?
(samsungoknál csak töltős szemüvegek vannak?,mert midíg,mikor próbálok nézni rajtuk 3d anyagot,akkor nem látok semmi lényegeset...gondolom ez a szemüveg lemerülése miatt lehet,de viszont lg-nél nagyon durván látszik a 3d...Ezekszerint még nem láttam aktív 3d-t? :S Neked személy szerint melyik jön be aktív vs passzív?)
-
torma1981
veterán
-
Dany007
veterán
válasz
BloodRay #8931 üzenetére
Akkor jó! Megnyugodtam!
Most a 47-es lw 260 körül megy. Arra meg amúgy se lett volna pénz. Ergo ha jövőre ez a séria is eddig megy le, még akkor se lenne rá pénz.
Amúgy tényleg ütős ez a kinézet. Ami még érdekelne, hogy a kávája tényleg olyan vékony, mint ahogy a képeken látni? Vagy az csak marketing? -
Dany007
veterán
válasz
BloodRay #8793 üzenetére
Igen, egyetértek, hogy a vásárlók 90%-nak csak a marketingszöveg kell. Sőt, továbbmegyek, a legtöbb vásárló első ránézésre még különbséget sem lát az IPS és a TN (nem VA) között.
Ez tapasztalat.
De szerintem nem olyan ördöngösség ez. Főleg akinek ez a munkája, netán szereti, érdekli is. Ő pár éves gyakorlat után simán naprakész tudna lenni minden tekintetben. És tényleg képes lenne a vásárló igényeinek és pénztárcájához képest a legjobban ajánlani.Másik példa, helyi Euronics. Kérdezem, hogy milyen IPS paneles készülékek vannak? Ez még ~ 2-3 éve lehetett. Csávókám reflexből rávágja, hogy itt már minden TV IPS paneles! Én meg hő
Samu tévékről már akkoriban is lehetett tudni, hogy VA, PVA panelesek stb... Szóval erről ennyit, többet nem kérdeztem.
De pl a TV-k elektronikájával kapcsolatban illetve, hogy hány bites a színkezelésük stb... szal erről nincs sok ismeretem. Erről szívesen beszélgettem volna a csávóval a boltban, de nyilván esélyem se volt.Egy biztos, nagyon kevés az olyan "szak"eladó, aki csak egy kicsit is értene hozzá.
Én sajnos még nem találkoztam olyannal, mint te.szerk.: amúgy sokáig engem is megvezetett a marketing bullshit. Persze nem is foglalkoztam komolyabban a tévékkel, amíg nem kellett egy nekem. És az a kép alakult ki bennem, hogy a Samu egy igen jó kategóriába mászott fel az évek alatt. Gondolom erről láttam a legtöbb reklámot, a legtöbb hirdetést stb...
Plusz dolgozott egy haverom Fehérváron asszem a Philips-nek szereltek TV-ket (vagy a Panának?) és mesélte, hogy a hibás paneleket is beszerelik gond nélkül. Aszondja ezek nem olyan hibák, amik egyből előjönnek, majd csak 1-2 év múlva. De nekik azokat is be kell szerelni.
Az LG meg a gyenge PC-s DvD írói miatt maradt meg gagyinak az én tudatomban. Jó, ez már az én hülyeségem.Ellenben, mikor elkezdtem utánanézni a tévéknek itt a neten, meg a fórumon, akkor megfordult a kocka. Láttam mit tud az LG, milyen jó árban van és milyen jó vélemények vannak róla és egyből megtetszett. A MM-ban látva az IPS panelt meg végképp beleszerettem. És ennyi elég is volt ahhoz, hogy alapvetően megváltozzon róla a véleményem. Meg is vettem és teljesen elégedett vagyok azzal, amit kaptam. Főleg azért, mert pont erre számítottam. Ilyen is ritka nálam
álltalában túlértékelem az eszközöket és többet várok el tőlük - a leírtak alapján - mint amit kapok. De itt az LG esetében ekte azt kaptam amire számítottam. Sőt...
-
Kroni1
veterán
válasz
BloodRay #8796 üzenetére
ismerosre is ugy soztak ra egy kozepkategorias samsungot, hogy abba annyira jo a panel, hogy a sony csak egy ev mulva kapja meg, es a tobbi gyartonak is csak kesobb lesz ilyen hipersuper panelje!
nekem van egy saturnos sony termekmenedzser ismerosom, o is probal korrekt lenni, es zavarja hogy a tobbiek meg szidjak a masik gyartot az o fule hallatara is! amig ilyet lehet egy termekmenedzsernek addig nem is engednem hogy az ilyen nagy muszaki boltokban gyartok altal fizetett dolgozok legyenek, mert ez igy nem a vevo es nem is a bolt erdekeit szolgaalja, csakis az eladoet a jutalekert, meg az adott gyartoet. gondolom ez nyugaton muxik rendesen csak nalunk kell igy kaparniuk a fizuert...
-
-
Skynet258
veterán
válasz
BloodRay #8793 üzenetére
Nekünk itt a Pólus Centerben szintén abszolút pozitív véleményünk van az LG-s srácról; értelmesen elbeszélgettem vele, képben volt a dolgokkal, és az olcsóbb modell felé hajtott, mikor kiderült, hogy a drágább tényleg felesleges lenne nekem...
Az más kérdés, hogy ő is azt mondta, hogy bár minden vevő ilyen lenne (a fő beszédtéma ugyebár nem a csillióvillió dinamikus kontraszt és társai voltak), de nálam meg az alap, hogy rászánok két napot a neten, ha valamit meg akarok venni.
Szóval itt is jó fej a srác. A Pana-s gyerekről ezt nagyon nem tudom elmondani, na ő az, aki tényleg nyomja a prospektusok szövegét, ha meg kérdezel, akkor visszaugrik két sort.
Érdekes kép van bennem egyébként is az LG-vel kapcsolatban, nekem ugye okostelefontelefon irányban van hozzájuk közöm, voltam a központjukban, mérnökkel beszéltem, pr-ossal stb. A készülékeiknél sokszor van valami defekt, de a vevőhöz való hozzáállásuk szerintem kivételesen jónak mondható.
Ha össze tudnák hozni a Samu féle marketing bullshit erőltetését, és mellé továbbra is így állnak az emberekhez... na akkor nem kellett volna sok embertől azt hallgatnom a 2X vásárlása kapcsán, hogy hülye vagyok, ezek csak mikrót tudnak gyártani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest