- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eMPet72
csendes tag
válasz
#94529552 #67329 üzenetére
Köszönöm a választ.
A "V" jelentését már korábban kinéztem a nagyon hasznos összefoglalóból, igazából a bekapcsolási időre vagyok kiváncsi.
De az összehasonlító táblázatban megint találtam valamit ami inkább a 632-es felé dönti el a versenyt az 5800-ashoz képest.Igazából nem sürgős a dolog, így várok egy kicsit, hátha olcsóbb lesz.
-
whoever70
tag
válasz
biztos kell hozzá ez az adapter? nem csak a wifi nélküli készülékekhez?
csak azért kérdezem, mert én is gondolkodtam a távirányító beszerzésén, de ha még az is kell, akkor inkább hanyagolom.a hangprojektorom vezeték nélkül is csatlakozik a tv-hez, furcsa, hogy a távirányítóhoz külön eszköz kellene
-
Nightman1
tag
válasz
#94529552 #67324 üzenetére
Én itthagytam volna a topicot de már megszoktam itt..
Névszerint nem de amit hirtelen átolvastam..
Lf632 NEM 3D paneles így perszehogy nem volt a yutyub videók szerint 3d élmény..
Én nem tudom mi az az ips glow,lehet csak szerencsém van hogy sehol nincs bevilágítás?
Magic remote?
Hasznos lehet filmlejátszásnál,lehet én vagyok maradi,nekem alaptartozék volt a tv-vel,tán egyszer használtam hogy meglessem a "ficsőröket"..
De valahogy nem érzem azt hogy jobb mint a sima.. Talán a rámutatás pontatlansága miatt.. -
TBMC
addikt
válasz
köszönöm, igen az imént láttam a külföüldi oldalakon, hogy az mindenképp kellene hozzá.
viszont az még mindig nem tiszta, hogy az adapter vásárlás után melyik magic remote működhetne majd vele megfelelően vajon?az új: AN-MR600 már igen? vagy még csak az előző modell(ami már nem nagyon kapható)?
-
pepusos
senior tag
válasz
#94529552 #67230 üzenetére
A legalsó képen látszik hogy hol vannak a foltok és hogy mekkorák, a korábbi képek közül pedig talán kivehető hogy hogyan néznek ki ezek a világító foltok. A beállításokat megcsináltam aszerint amit linkeltén... egyébként nagyon szép képe van, nagyon tetszik. Már hívtam reggel a tesco ügyfélszolgálatot, cserélik 3 naposba elméletileg, de még utána kell járniuk a menetének?!
-
válasz
#94529552 #67186 üzenetére
Nincs ötletem, hogy nálad miért nem megy.
(Én sem használom a böngészőt, tegnap indítottam el először a teszt kedvéért...) A WebOS fejlesztői leírása szerint a szabványos szövegbeviteli elemek mindig feldobják a virtuális keyboard-ot, ami azonban eltűnik, mihelyt elkezdjük használni a fizikai (USB) billentyűzetet. És én nagyjából mindenhol ezt is tapasztaltam. A böngésző lényegében a WebOS része (az LG fejleszti (portolja), gondolom), ezért feltételeztem, hogy a standard módon (a standard beviteli mezőket használva) működik. A YT is így működik elvileg, pl. számokat be lehet vinni az USB billentyűzeten is, csak a betűk nem mennek valamiért. (De a YT-ot sem próbáltam eddig soha.) Viszont, ha jól tudom, a YT alkalmazást a Google fejleszti.
-
vargalex
félisten
válasz
#94529552 #67148 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy konkrétan milyen típusról van szó, de édesanyám 32LB5800-asán simán megy böngészőben/youtube-on a billentyűzet (Logitech K400r).
-
válasz
#94529552 #67148 üzenetére
"Nem megy a böngészőben a bill."
Tegnap este rádugtam egy vezetékes billentyűzetet egy LF650V-re, elindítottam a böngészőt és simán be lehet írni az URL-t vele."A villanyfényt úgy helyezd el, hogy ne tükröződjön."
Sajnos (szerencsére) nem a fényforrások tükröződnek, hanem a TV előtt ülők (meg a szoba). Ezen is lehet(ne) talán javítani a fényforrások átszervezésével, de teljesen megszüntetni nem. Amúgy monitorból is van fényes (pl. elég sok laptopé), állítólag multimédiára jobbak, mert szebbek a színek, de én filmet is szívesebben nézek matt monitoron... -
hitman,
őstag
válasz
#94529552 #67088 üzenetére
Őszintén szólva fogalmam sincs mi lenne a jó mivel én nem értek hozzá és ez nem is nekem kéne hanem faternek böngészni cikkeket olvasni, de pl youtubera nem is használná.
Amúgy kapásból én is ezt néztem ki : Genius KB-8000X
-
bozsozso
őstag
válasz
#94529552 #67102 üzenetére
Egyelőre még személyesen nem néztem, viszont pont most a váltással döntöttem el, hogy nem fara rakom fel és a talpával nem vagyok kibékülve. Meg így az MR is biztos hiányozna a hangja meg kifejezetten tetszett. Viszont az UHD-től meg félek, hogy az SD adások nem lennének megfelelőek rajta és persze drágábbak is.
-
szapeboy
tag
válasz
#94529552 #67072 üzenetére
Fél hétkor voltam ott, aztán megkérdeztem az egyik eladót, hogy hány tv lesz és hol. A darabszámot megmondta (12), de hogy hol, azt nem. A következő eladó viszont elárulta a kipakolás helyét. 8-kor pont elém tolták ki a békát, húztam is le egyből, szerencsére erősebb voltam a másik oldalon állónál.
-
törölt tag
válasz
#94529552 #66967 üzenetére
Játékgép módra van állítva a tv. Az lesz, megkérdezem. Vagy egyik ismerősömet, aki lg tv-kel foglalkozik az LG magyarországnál
Hátha :/ Igazából ps3-nál produkálja ezt hdmi csatlakozón. Amiklr kábeltvn van ott nem veszek ilyet észre vagy usb filmezésnél. Kábeltvnél pl ki is van szürkitve ez a fekete erősség mód vagy micsoda.
-
törölt tag
válasz
#94529552 #66959 üzenetére
Köszi a segítséget, mindent kikapcsoltam de nem változott. Olyan menut találtam, hogy fekete szint... Alacsonyon van alapértelmezetten. Ha magasra viszem mintha valami fehér fátyol kerülne a képre de megszűnik az automata elsötétedés. Elvileg szerviz menuben ki lehet kapcsolni ezt az auto dimming funkciot.
-
Cyrus
tag
válasz
#94529552 #66876 üzenetére
A Sony CSAK 50 Hz lenne? Erről hol lehet olvasni, mert most eléggé ledöbbentem. A honlapja 200 Hz-et emleget, de az valamilyen feltornázott érték elekronikusan, azt magam is gondoltam, de reméltem, hogy legalább a 100 Hz-et tudja. Szóval ez az 50 Hz-es értéket hol tudnám én is megnézni?
-
Laca1212
őstag
válasz
#94529552 #66854 üzenetére
Az a fura nekem, hogy nem csak úgy viszi a kurzort ha pl. merőleges a tv képernyőre az MR eleje. Azaz ha úgy jön ki, akkor a táv függőlegesen áll és úgy is mozgatja a kurzort. Ha egy lézer pointerrel játszol, akkor az oda világít ahova mutatsz vele... Tehát MR akkor is mozgatja kurzort ha MR elejével nem a tv-re mutatok merőlegesen. Nem tudom jobban leírni.
De biztos bennem a hiba -
Dancii
tag
válasz
#94529552 #66822 üzenetére
Nem online vásároltam, szóval lehet egyszerűbb lesz, ha visszaviszem és megpróbálom cseréltetni.
Én 160ért vettem, ezek szerint lett volna olcsóbban is, hát, sebajÁramtalanítva már volt, de megpróbálom még egyszer. Firmware-t nem tudok rajta frissíteni, mivel eleve újabb van rajta, mint ami az LG oldalán fent van..
Esetleg ezt a gyári beállítás visszaállítást még meg tudom próbálni.Köszönöm a segítséget mindenesetre, ha van még jó ötlet, szívesen várom.
-
direwolf
őstag
-
direwolf
őstag
válasz
#94529552 #66680 üzenetére
"Gratulálok! Most rendesen beletapostál a lelkébe a nyílvánosan LG és a passzív 3D utálónak. Pedig egyedül csak benned bízott.
Pedig ha friss tapasztalata is lenne a 3D-s filmekről... Persze van egy tippem, hogy honnan veszi ezeket a régmúlt elméleteket. Ezek már elavultak nagyon."
Nem értelek komolyan. Miért kell mindenből valami sportversenyt csinálni ahol csak egy nyerhet.
Senkinek se tapostam a lelkébe, csak elmondtam a véleményem. Nem akartam hittéríteni, nem akartam földbe döngölni, ahogy Ti szoktátok a más véleményen lévőkkel. -
L4D1K
őstag
-
MrBazsi
senior tag
válasz
#94529552 #66709 üzenetére
Tudom h működik a magic de az körülményes. Nem be, hanem beleléptetés, beleurgás.
Mondjuk ha nézel egy 45perces sorozatot, az első 2-3perc az előzmények, illetve főcím általában megnyomod a jobb nyilat és addig ugrasz amíg nyomod, nem kell körülményeskedni. tekerésnél ugye 5ször kell menyomni h gyorsan tekerjen, ha túltekered, tekerheted vissza, ááá köülményes az is, minden csak nem kényelmes. Mint a km player, nem kell szórakozni az egérrel a lejátszósávon, billentyűzeten jobb nyíl, 10mp-et ugrassz előre. nagyon hasznos feat, de ez szinte minden lejátszóban alap. -
csab2
veterán
válasz
#94529552 #66583 üzenetére
Nem kértem megoldást a problémára. Én csak jeleztem, hogy bizony az "olcsóbb" tévéken (nem felső kategóriásokon) igenis lassú a WebOS 2.0. Szerintem a fórum erre is van: kibeszélni a dolgokat, a problémákat. Mint írtam, együtt tudok élni ezzel, de akkor sem fogom azt mondani, hogy kellemes a rendszer, mert nem az. Ez téged nem zavar, engem igen. Még egyszer mondom, nem annyira, hogy ezért lecseréljem a tévét, mert egyébként meg vagyok vele elégedve. Ha kiírom magamból és látom, hogy mást is zavar, akkor az kicsit megnyugtat. Ugyanakkor esetleg hasznos információ lehet a most tévét vásárolni szándékozóknak, a későbbi idegeskedést elkerülendő.
Véleményem szerint én teljesen normális hangnemben írtam le a véleményemet, nem "köpködtem", meg ehhez hasonlók. Én úgy érzem, hogy nem is szidtam túlságosan, vagy alaptalanul ezt a típust (LF652V), sőt másoknak is ajánlottam, azzal a megkötéssel, hogy nem a sebesség bajnoka, de ez - mint a jelen tapasztalat is mutatja - nem mindenkit zavar.
Mást nem írok, mert tisztelem itt a fórumon a ténykedésedet, sokaknak segítesz tanácsokkal, információkkal.
Bevallom, kicsit rosszul esett, amit és ahogyan írtál. Én nem azért írtam azt amit, mert okoskodni meg nyafogni akartam. -
sajo13
senior tag
válasz
#94529552 #66590 üzenetére
Kedves Pumma! A stílusod nem túl megnyerő: "...Online rendelés esetén, 14 napig visszaküldheted(nem tudtad, jah).." A válaszom, mindenféle (le)becsmérlést mellőzve: de tudtam, de nem online rendelés volt.
És nem szaporítom a szót, olvasd el a linket az előző hozzászólásomban, ott más már leírta a dolgokat a bolti vásárlással, nincs mindent lehetőséged ott helyben kipróbálni. Egy kicsit hosszú a leírás, de megéri elolvasnod. TÉNYLEG!
És a felesleges off-olás helyett, ha kell segítek a topic összefoglalóba beírni a tapasztalataimat a webOS 2-vel kapcsolatban.
-
sajo13
senior tag
válasz
#94529552 #66588 üzenetére
Hogy ne csak magamat ismételgessem, itt valaki bölcsen leírta, hogy a legjobb lenne a topic összefoglalóba beleírni a "tényeket".
Íme: [link]
ui:
Sajnos, amikor én vettem a TV-t nem volt lehetőségem kipróbálni és előtte a fórumokra hagyatkoztam, ahol annyit írtak, hogy a webOS2.0 milyen király és gyorsabb, mint a régi. Bele sem merek gondolni ezek után, hogy milyen lehetett a régiÉs az autós hasonlatod olyan, mint a gondolatolvasós. A fentebb linkelt írás frappáns magyarázatot ad arra is.
Részemről ennyi, használom a TV-t, a sebességet leszámítva elégedett vagyok vele.
-
sajo13
senior tag
válasz
#94529552 #66583 üzenetére
Szerintem ide senki sem köpködni jár, ha elmondjuk a véleményünket, az azért van, mert úgy érezzük, hogy tényleg lassú.
Egy fórum szerintem nem attól fórum, hogy csak arra adjunk segítséget, hogy milyen színhőmérsékletet állíts be, vagy hogy a set-top boxhoz hogyan konfiguráld a TV-t. Egy fórum arról is szól, hogy megosztjuk a tapasztalatainkat, véleményünket. Ez másoknak pl. segíthet a választásban. Nem tudom miért fáj valakinek, ha néha-néha negatív kritika is érkezik a TV-ről, talán beépített LG ember?
Na jó, ez utóbbi csak vicc volt.
-
csab2
veterán
válasz
#94529552 #66426 üzenetére
Nekem nem az a bajom, hogy bekapcsoláskor lassú. Sőt! Én bekapcsoláskor inkább kivárnám azt a fél-egy percet ha utána minden úgy menne, mint a karikacsapás. De nem. Hiába megy a tévé már 2 órája, az első EPG iszonyat lassú, az első Live Menü úgyszintén. Az a baj, hogy ezeket nem tölti be a háttérben. A beállítások menüt meg inkább hagyjuk... Szerencsére azt viszonylag ritkán kell használni.
Még egyszer hangsúlyozom: nem zavarna a dolog annyira, ha nem tudnám, hogy meg lehet csinálni normálisan is. Az előző tévémben ezek mind sokkal gyorsabban működtek, pedig az 2012-es modell volt.Ja, és az én tévém LF652V.
-
z123456789
addikt
válasz
#94529552 #57735 üzenetére
Szia!
LG43LF630V
Digi Smart CamKicsit régi a hozzászólás, de ennek a módját hol találom? El vagyok veszve ezzel a ChanSorttal. Tegnap sikerült végül a 600 csatornából 100-at csinálnom. Gyorsabb is lett a TV egyből, de rengeteg csatorna nem jön be.
Van valami konkrét tanácsod, hogy mit mi után csináljak?
Mint péáldául:
1. transzponder szelektálás (hogyan?)
2. csatornák kimentése USB-re
3. PC-n szerkesztés ()
(Itt meg kell néznem hogy mi az amit a szolgáltató biztosít az előfizetésben igaz? És értelem szerűen ami kódolt, azt alapból Lock vagy Hide?)
4. USB-ről vissza TV-reElőre is köszönöm.
-
axlfsi
veterán
válasz
#94529552 #66542 üzenetére
Hali!
Koszonom, ezt en is olvastam mar, de ugyanugy elakadok a 3-as pontnal(!). Valaki szanja meg a hulye fejemet, kerem! Hol a loturoba kell "bejelentkezni" akarmibe is webOS 2-nel? ... egyszeruen nem talalom ezt a lehetoseget (csak miutan megtortenik ez a lepes, tudok USB-rol telepiteni alkalmazast, de onnantol mar menni fog az altalam linkelt Plex is...).
WebOS Demo v1.0.30 (20151126)
HOW TO RUN DEMO ON TV:
1) Download the app file (.zip) on your computer.
2) Unzip it to the root of USB drive (must be formated as FAT32).
3) Sign in to the TV with your webOS TV Account
4) Insert the USB into TV.
5) Go to TV menu and check for appIgen, olvastam, hogy mar majdnem, majdnem, de megsem
... valamiert mindig visszadobta eddig az LG a fejlesztoket, de jo hir, hogy azt irtak, nem adjak fel es kuzdenek, elobb vagy utobb sikerulni fog.
Szoval, bejelentkezes hol?
-
válasz
#94529552 #66434 üzenetére
Nem panaszkodom. Nem bántam meg, hogy ezt vettem. Sebesség tekintetében kb. erre számítottam, és engem egyáltalán nem zavar (volt dolgom épp elég lassú számítógéppel). Az árra vonatkozó (viccesnek szánt
) megjegyzés pedig pusztán arra próbált utalni, hogy a 200 ezres tévé nem a benne lévő számítógép miatt drága, hanem pusztán a mérete miatt.
A live menüt nem mértem, de az érzetre gyorsabb. A szolgáltatóm pedig a DIGI (kábel). (De az EPG sebességével sincs bajom, csak a tartalmával. És számomra is érdektelen, mert más műsorújságot használok.)
Az oldalról nézős utalást sajnos nem értem.
(#66435) olasz69: Nem szeretnék egyik oldalon sem állni. Egyáltalán milyen oldalak vannak?
-
válasz
#94529552 #66403 üzenetére
Hát, valójában nem, az agyban is legfeljebb 1920x540-es lesz, mert a két félkép ugyanazon információt mutatja, csak más szögből. A passzív 3D-nek ez a legkomolyabb hátránya: felezi a felbontást (függőleges irányban). Vannak akik ezt állítólag látják is (azaz látják, hogy 3D képen a sorok között hézag van).
-
olasz69
senior tag
válasz
#94529552 #66127 üzenetére
Idézem a te általad linkelt francia oldalról:
1, TV Tuner: 1 beépített digitális tuner MPEG2 és MPEG4 (stream SD és a HD) és HEVC /H.265 (4K stream)Analóg TV tuner: 1 NICAM sztereó tuner
Tuner: Tuner (DVB-T és DVB-T2 / Földfelszíni digitális tuner) Szánjon időt, hogy látogassa meg:
További részletek a áttérés DTT míg MPEG4 április 2016
hogyan kell fogadni Canal + által TNT?
el tájékoztatónkat a digitális átállás
Műholdvevő: SAT (DVB-S és DVB-S2 / digitális tuner a műholdas vétel) Szánjon időt, hogy látogassa meg: • több magyarázatot TNT műholdas • hogyan kell fogadni Canal + / CanalSat vagy műhold?
(google fordítás!)2, Egy szóval sem írtam,hogy az OS.-nek köze lenne az uhd tuner-hez akár?
Az eredeti kérdés (#66009) sixpak
"Hi.
Melyik a legolcsóbb 55 inches LG tv, amelyik hdd-ről lejátszik 60fps uhd forrást?
Thx." -
Medical
aktív tag
válasz
#94529552 #66001 üzenetére
Teljesen meg vagyok vele elégedve. Nagyon örülök, hogy ezt választottam! Ez idáig semmi gondom nem volt vele, remélem így is marad!
Jelenleg az ASTRÁN áll a tükör, még nem sikerült szabadon fogható 4K csatornát befognom. Esetleg tudsz ebben segíteni, hol keressem. Frekvencia?
Watt25 UPC _vagyok.
-
BITBOYS
addikt
válasz
#94529552 #66001 üzenetére
Nincs rá több keret, meg még a nyáron vett egy nx500-as fényképezőt, azóta minden videót 4K-ban rögzít a családról, kirándulásokról, stb..gondoltuk milyen jól néz majd ki ekkora tv-n. Meg jött ez a nagy akciós nap és vele a kihívás
Rég nem követem a televíziók fejlődését, azt gondoltam a gyártók weboldalán megtalálok minden szükséges adatot, sajnos nem így történt.Mindenesetre köszi a választ, beszélek vele aztán lehet inkább újragondoljuk ezt az egészet.
És elnézést az off miatt
-
nightzone
aktív tag
válasz
#94529552 #65898 üzenetére
Köszi, tavalyi 47"-es csak azért nem mert ha jól tudom webos 2.0-t nem kapták meg, pedig árban jók lenének.(pl LG 47LB671V ami tetszene).
Mindenki: Tudtok Bp-n.olyan Media Markt-ot ahol az LG 50LF652v 200 alatt kapható? (Csak MM érdekel egyéb ok miatt, a többi webshopban látom hogy van.) Sos-ben kéne az info, köszi!
-
nightzone
aktív tag
válasz
#94529552 #65868 üzenetére
Usákoknak biztos az jön be jobban, Európában meg a másik. - Igen ez elképzelhető.
Viszont 47" egyikből sincs. LF652V- ből pedig nagyon jó lett volna ebben a méretben, nem is értem miért hagyták ki. Nekem kb ez a méret lenne az ideális. Most választhatok a kicsi 42"-esből vagy a drágább 50"-esből, mert LF-ből 3D-s FHD 47" méretben ha jól tudom más nincs. Szerinted melyik inkább a jobb választás? (ha 3D-hez is kellene választani ~2,5m-hez). Köszi előre is!
-
PioDVD
senior tag
válasz
#94529552 #65868 üzenetére
Leginkább azért nem néztem meg, mert nem vettem észre, a telefonomon nem kiabált a hivatkozás. Azért kösz a választ.
Hogy miért analógot néz, nem tudom. Talán csak analóg csomagja van/volt, a tv-je meg elromlott és vett egy laposat - nem is tudom, mekkora választék van crt-ből. De, szvsz, elég sokan néznek még analógot és ha meghal a tv, mindenki laposat vesz.
(5869) szarvitomi:
Én sem tudom, mi legyen. Ha már reggel kint lenne, csak régi áron, akkor hajlanék rá, hogy a kocsiban őrizgessem. De hogy 8-kor elkezdjek verekedni... Hátha dob valaki valamit a többi cégtől, bár sajnos nem jellemző az ilyen mértékű leárazás, nem is értem, mi történt a Tesco-val. Kizártnak tartom, hogy az LG odaadná nekik 30-40 e-rel olcsóbban, mint másnak. -
Nightman1
tag
válasz
#94529552 #65830 üzenetére
Eszerint valóban tudja.
Akkor már csak azt nem értem mért ilyen drága egy uhd box..
Nálam viszont egyáltalán nem szempont a 4k.
Munkám miatt nagyon jó fullhd-s videó-promóanyagok gyártása során,uhd-s videókarit,kamerát meg csak ezért nem vennék (vagy kölcsönöznék a Szolnok tv-től..)
Annak örülök hogy a "postázandó" helyeken nem fossák össze magukat a gépek amiken lejátsszák.. Sajna ez a nagy magyar átlaghelyzet.
Nekem ez a felállás tökéletes.
De ha már a jövő ketyeréi szóba jöttek.
Uhd csatik kapcsán van az Astrán egy uhd sportcsati,aminek a nevében ott a 360-jelölés.
360Fokos videók vannak a youtube-on,de ott ugye a telefonod mozgatod a térben így te változtatod a képet.
Na de ezt tévéadásnál??? -
olasz69
senior tag
válasz
#94529552 #65830 üzenetére
Nekem ez tetszik: 4K3D+ Most már még jobban örülök,hogy anno hallgattam rád és nem az UB820V-t vettem!
-
Nightman1
tag
válasz
#94529552 #65822 üzenetére
Enyém is 4k-s,de csak usb,vagy hdmi esetleg netről megy a 4k.
Mintahogy az lf680-nal is így van: "4K 60P HEVC
A HEVC dekóder támogatja a 4K tartalmak 60 képkocka/másodperc megjelenítését, ami éles és elmosódásmentes képet eredményez a gyors jelenetek közben is. Ráadásul mostantól külső eszközök nélkül is élvezheti az internetről vagy USB-n keresztül érkező 4K tartalmakat."
Ez azért még annyira gyerekcipőben jár hogy nagyon drágák a tunerek.. -
forol
tag
válasz
#94529552 #65774 üzenetére
Ez igy nem teljesen igaz, a Plex-nek csak a webOs 1-es és most 1.4-es verzióra van appja a store-ban. 2.0-ra ahogy most átböngéztem a plex fórumot még mindig nem fogadta el az LG és a fene se tudja, hogy el fogja e valaha. Kettő alternetiva van jelenleg a store-ban ami a plex serverhez tud csatlakozni, mind a kettő fizetős.
-
forol
tag
válasz
#94529552 #65766 üzenetére
Internet van a tv-n, újrainditások is megvoltak de a hiba azóta is maradt. Addig sikerült azóta eljutnom, hogy a Windows 10 beepitett DLNA serverével gond nélkül ismer fel és játszik le majdnem mindent. Amint viszon azóta se sem sikerült megoldani az az, hogy a tv DLNA-n keresztül felismerje a külső feliratokat. Ahogy eddig olvasgattam erre még talán senki nem talált megoldást semmilyen DLNA-val. Plex-nek a saját appja volna jó erre de úgy néz ki, hogy még maga a jó isten se tudja mikor fog megérkeni webOs 2.0-ra.
Viszont ha ez a felirat kezelés tényleg megoldhatatlan hálozaton keresztül akkor marad a jó öreg HDMI kábel, vagy esetleg egy chromecast beszerzése és azon keresztül Plex futtatása. Minden esetre ez eddig nagyon szomorú.
Más. Edge Led-nél másnál is ennyire feltünőek a fehér foltok a tv sarkaiban? Eddig kb semmilyen megjelenitőnél nem vettem ilyet észre, nem nagyon vagyok ezekre a hibákra allergiás de itt nagyon feltünő.
-
ricsip
addikt
válasz
#94529552 #65705 üzenetére
Én a prohardver/mobilarena/stb. oldalra és a fórumba azért járok, mert nincs időm (és már nagyon ingerenciám sem) minden műszaki kacat vásárlás előtt 4-6 hónapot nyomozni munka család hobbi mellett. TV, okosTV, mobil, okostelefon, wifi rúter, klíma, időjárásállomás, okosóra, CI kártyaolvasó Telekom digittv.hez, RG6 tri-shield coax kábel, stb. stb. stb. stb. Ez már főállású munka mindegyiknek utánamenni oknyomozó szinten. Felületesen nem elég, a példa megmutatta.
Elolvasom az összefoglalót, és ha abban leírja a kedves topikgazda / lelkes fórumtárs / bárki h. az LG 2015-ös TELJES termékpalettája nem tudja a face-t, nem tudja a bolygó perpill. legnagyobb VOIP szolgáltatását futtatni, akkor neki se állok megnézegetni a konkrét típusokat, mert még1x mondom, ez egy SMART címkével hazudott elektronikai eszköznél kizáró indok nálam. A Skype app-ot kiadta az LG webstore keresője, én elmentem eddig is. Most komolyan, ki fogja ezt megkeresni, és ráadásul itt még ezek után se derül ki hogy valójában nincs is skype, az valami ottmaradt kamu app. Tényleg ilyen nagy kérés beírni a topikindítóba még ezt a 2 sort? Nem tudom ki a topikgazda (nem látszik, titkos?) akinek accountja van szerkeszteni azt a hozzászólást, de ha vki elárulja, akkor megkeresem direktben, és nem ide fogok írogatni.
Csak annyit kérek, ha már nekem ennyi időm
elb*sztamráment a nyomozásra, a következő MM-ban átvert / behazudott vásárló ne járjon már úgy mint én. Az LG.com-tól nem lehet elvárni pártatlan és objektív tájékoztatást (Igen, bevalljuk, az alkalmazás-storeunk 1 kalap f*s, és rutinszerűen távolítjuk el az összes fontosabb gyártó app-ját, ami van ott az még fingó-app szintű bornyúság, kutya nem használja), az MM-ben az LG inges fickó az aznap eladott darabszám alapján kapja a prémium-ot, tőle se várhatom el h. teljesen igazat mondjon. Itt a fórumban nagyon remélem még a fogyasztók vannak képviselve a folyamatosan megújuló gyártói trükközések kivédésére. Nem lehet mindenki mindenben expert, én TV-vel nem foglalkozom, de bárki nyissa meg az aláírásomban látható linket: WP-ról magyar nyelven nem kapsz alaposabb kivesézést, és ha bármi kérdés van, bárkinek szívesen válaszolok. TV vételre viszont nincs ennyi energiám hónapokat túrkálni az internet bugyrait.Ezért akarom h. ne csak a "szép képe van" meg "gyors a menüje van" felületes dolgokról szóljon a fórum (az amúgyis full szubjektív), hanem az ilyen tényszerű korlátokról. Akkor nem kell 6500 hozzászólást végignyálazni. Senkinek nem jó h. itt a hsz-ok 60%-a ugyanazt kérdezi, a válaszok is kb. mindig ugyanazok. Hatékonytalan, erőforráspazarló (idő, tárhely) működés.
-
Nightman1
tag
válasz
#94529552 #65708 üzenetére
Ha arra gondolsz a google mögöttes szándékáról hogy adatokat gyüjtsenek minden felhasználó minden lépéséről akkor igen,van potenciál az okos tévékben is főleg ha kamera is van benne.
Az LG-t kb egy éve buktatta le egy hekker aki beleásta magát a tv oprendszerébe és kidült hogy a tv minden infót "hazaküldött a gazdinak"
Míg a Samsungnak épp most van pere Frankfurtban ahol ugyanez derült ki egy samu okostévéről is (a 6203-as modellről) azzal a különbséggel hogy a Samu a felhasználó beleegyezése nélkül tette ezt.
Szóval oké hogy megfigyelnek minket amiért mi még fizetünk is,de akkor cserébe kapjunk már használható appokat,és ilyen téren a google azért a droid régebbi verzióján is elérhető a youtube,face..
Más: ha a tv)n nincs bekapcsolva az eco mód akkor nem kapcsolja ki egy idő után a külső hdd-t? -
Nightman1
tag
válasz
#94529552 #65705 üzenetére
Nemtom reklamálás volt e,de ha az is,nézd el neki. Mivel sokesetben a felhasználó érdekeit nem veszik figyelembe a gyártók így max itt fórumon egymásnak puffoghatunk..
Egyébként egyre több tévén látok androidot futni így pár év és tuti elérhető(bb) áron lehet majd hozzájuk jutni.
Én lg helyett most pl egy 55collos Xiaomi csúcskategóriás paneles 8 magos androidos tévét vettem volna kb 200ezres áron,de mivel egyenlőre a tv annyira új hogy csak Kínai nyelv van benne,így kihagytam.
De a Philips tv-k is Androiddal futnak,orionok úgyszint..
Sonynál vagy Panánál láttam még droidot szerintem idő kérdése és a google bekebelezi a többi gyártót is.. -
ricsip
addikt
válasz
#94529552 #65699 üzenetére
"Ha nem tudnád marketing az egész világ. Smart és egyebek mindegyiknél arra való, hogy eladják vele a tévéket-és el is adják. Ilyen világ van. Ha pedig még használható cuccok is vannak benne, akkor lehet örülni."
Cinikus hozzáállás. Ott sántít, h. a 600 ezres LG webos2.0 TV-ben sincs facse és szkájp, pedig az már remélem "drága" smart TV.
"Senki nem fog egy 135k-s tévébe még 20-30k-ért kamerát venni. Ezekre mindenkinek van már mobilja, vagy tabletje, meg bármije, ami sokszor drágább mint egy ilyen óriás tv."
Ha lehetne jól videó-szkájpolni IT-laikus rokonokkal/hozzátartozókkal, nem lenne nagy beruházás.
Ha olvassa a topikgazda (és ha van ilyen egyáltalán), tényleg tegye már bele ezt a 2-3 mondatot a nuku-skype, nuku-facse felhívást a webos bekezdés alá. Ha 1-el kevesebb embert sikerül átverni a boltban, már elérte a célját. Nekem pl. nagyon hasznosnak tűnt ez a nyomozás kimenetele, ezek a fórumok pedig remélem a fogyasztót képviselik, nem pedig a minden létező fronton átverni próbáló gyártókat.
"Minden másik gyártónál is sorban szüntetik meg a 2 évnél régebbi tévékre a YT-ot és az egyéb dolgokat.
Szóval végigmehetsz az összes fórumon."Az pedig h. a gyártó rutinszerűen dobja a régi terméke támogatását, nekem sem új tény. Az viszont pofátlanság, ha nem egészen 1 év után csinálja. Ha tényleg igaz, h. minden gyártó blokkolja 2 év után a YT-ot a TV-n, én eső sorban szeretném ezt olvasni azokban a topikokban, és a büdös életben nem veszek attól a gyártótól smart tv-t. Komolyan mondom, 1. sorba az ilyesmit!
-
Nightman1
tag
válasz
#94529552 #65689 üzenetére
De igen viszont a boxom képességei kb 10 x jobbak mint a tévéé.
Próbaképp persze rádugtam a földi és a 4 fejes parabolát is,de a csatornaváltás sebessége,a műholdas tuner érzékenysége jóval elmarad a boxétól.
De a legnagyobb bajom a sorbarendezés.
Földi és műholdas csatornákat is nézek a tv menüjében a 2 egyszerre nem megy.
A Diseq kapcsoló vezérléséről nem is beszélve,így biztosan marad a box mint forrás. -
-
Croaker
csendes tag
válasz
#94529552 #65251 üzenetére
Pumma:
Lg honlapján betettem a három LF-et, az UF ből pedig a 7727-et (Mindegyik 43 col kivétel a 652V)
A 3 db 6-os között a különbség az volt, hogy:
-652-ben direct, többiben edge led.
-652-nek 900 PMI, másik kettő 450
-652-ben +1 hangzási mód (Smart)Az UF7727 és a 652V között eltérés:
-4K felbontás és felskálázás
- Edge Led
-1400 PMI
-True Black color
-Képmódban Játék
-2 utas 4 hangszóró az 1 utas 2 hangszóró helyett
-Ultra surround a Virtual helyett
-Az egyik USB 3.0-ás
-S-con helyett MR-15 távirányítóA felsorolásban volt még a 7787, annál pedig a 7727 és 87 között csak a talp különbözik, árban a 87 egy 10-el több.
Kérdezném, hogy a PMI mennyire megbízható, illetve a 450 vs 900, illetve a 900 vs 1400 mennyire jelentős különbség a matematikai arányszámot leszámítva.
Milyen értelemben fociznak más ligában, pontosan mire gondolsz?
Bocs, ha sok hülyeséget kérdezek, de kb 3 hete kezdtem el foglalkozni a TV-kkel, mivel most tartunk ott lakásfelújításban, hogy ha kész lesz a bútor, akkor jöhet a TV.
Köszi a választ előre is!
-
geriwise
csendes tag
válasz
#94529552 #65228 üzenetére
Köszi a választ. Következő probléma
: EDGE LED vs. DIRECT LED mennyiben számít? sokkal szebb a képe az EDGE LED-nek? Műszaki boltban láttam egymás mellett egy LG 43UF7... nem tudom pontosan melyiket, meg egy Phillips PUH6400-t és a Phillipsnek sokkal "élesebb" képe volt. Pedig az én olvasatom szerint az UFnek is EDGE LED világítása van, ergo kb ugyanolyan élesnek kellett volna lennie, avagy tévedek valamiben.
Picit félek hogy az LB630 DSE-je elég zavaró lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest