- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Zsmester89 #43186 üzenetére
HBO GO val nézzen RTL KLUB-ot külföldön?
-
Zjunior
veterán
válasz
Zsmester89 #43133 üzenetére
Milyen hangutasítás?
-
dugomc
tag
válasz
Zsmester89 #43133 üzenetére
Tegnap vettem a 650esemhez magic remote ot. Kényelmes. Monjuk egy setting gombot rátehettek volna mást nem hiányolok. Nekem személy szerint nagyon bejön a hang alapú keresés.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Zsmester89 #43100 üzenetére
A hangbevitelre gondoltunk.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Zsmester89 #43045 üzenetére
Miért van jelentősége, hogy át is írja az ember a bemenetet?
-
huncutka1029
addikt
válasz
Zsmester89 #43017 üzenetére
nekem pár éve volt egy Radeon HD 4770 kártyám, és megette, megjelenítette XBMC-vel, powerDVDvel is a 3D BD tartalmat.
Persze most már izmosab a pc-m -
direwolf
őstag
válasz
Zsmester89 #43017 üzenetére
Ez gondolom nekem jött
Igazad van, mindig van jobb, amíg el nem érjük, hogy az alkotók által megálmodott felbontás, színek, hangzás, képkockaszám stb. natívan meg nem jeleníthető. Erre próbál megoldásokat szállítani a THX, de hát a technológia még nem tart ott (sajnos), hogy ez meg is valósuljon.
A színkalibrálás klassz dolog, de jelenleg nincs olyan tv a piacon (tudtommal) ami a teljes látható színspektrumot képes megjeleníteni (főleg nem helyesen!) Én sem mentem bele a színkalibráló menübe. Se műszerem, se tudásom hozzá. A családi fotókkal/filmekkel és az emlékeimmel () beállítottam a tvt ahogy a legjobbnak érzem.
A 3D BD-re meg: link ... nem tudom, nincs tapasztalatom, csak netes infók alapján írtam. -
direwolf
őstag
válasz
Zsmester89 #43011 üzenetére
Abból kéne kiindulni, hogy a pcn mindent tudsz állítani. A render láncban a forrástól a megjelenítésig elég sok minden történik. A legjobb képet pedig úgy kapod, ha a megjelenítőig lehetőleg a legkevesebb minden változik (jó minőségű alapanyagot feltételezve!). A színekhez hozzányúlni a megjelenítés előtt elég nagy eretnekség, ha már ezt említetted
De egy dedikált médialejátszóval pl. a dekóder kodeket sem tudod lecserélni, ahogy színteret sem tudsz állítani.
szerk.:
3D BD-t az összes Radeon tud a HD széria kezdete óta, ami jó sok évvel ezelőtt indult. Nvidiát nem tudom, de gyanítom hasonló a helyzetszerk2.:
a félreértések elkerülése végett írom, hogy én nem azt mondtam, hogy a pcvel a legkönnyebb a legjobb minőséget elérni! Az állítás arról szólt, hogy a pcvel lehet a legjobbat (a megfelelő tudás birtokában). -
vj0c1
aktív tag
válasz
r9 270x 2gb gddr5, ha ez számít valamit (többi az adatlapomon)
-
Warter
addikt
válasz
Almát érdemes az almával hasonlítani. Egyébként meg a tv-n érdemes a színeket állítgatni és nem a lejátszót. A pc-n meg egyébként is az a jó, ha kikapcsolsz mindent. Amúgy meg, de, jobb képe lesz egy htpc-nek, mint egy médialejátszónak. De kérdezősködj erről a htpc topicban is, ne csak a médialejátszósban.
Jut eszembe, te mit használsz?
-
huncutka1029
addikt
válasz
Zsmester89 #42934 üzenetére
komolyat soha nem fog csinálni.
Mit szóltál volna, ha 10-15 éve azt mondom, olyan telefon kellene, amivel tudok fényképezni, videózni, és még internetezni is, és nem kellenének rá gombok, csak megérintem a kijelzőt, és még szines is legyyen?Most vettem olyan okosórát, ami önálló android rendszert futtat, kamerája és saját sim foglalata van.
Marketing ide, vagy oda, a fogyasztói igények miatt kénytelenek lesznek gyártani, és elfoghadható áron adni.
És minél több lesz annál olcsóbban fogsz hozzá jutni.
persze igaazad van, nem lesz igazán érdeke, hogy a 2-3 éves készülékeket töredék áron felokosíthasd az új tv szintjére, de van olyan réeg, akinek nincs pénze cserélni, de igényli a pluszt, ez a piaci rés jó piac lesz nekik. -
válasz
Zsmester89 #42922 üzenetére
Kicsit fura kérdés: miben jobb egy okos TV (pl. webos-es LG), mint egy jobb monitor + Mede8ter lejátszó?
-
huncutka1029
addikt
válasz
Ja,
De nem mindenki szereti külső eszközöket, ami szerintem is jobb megoldás.
Csakhogy:
- plusz fogyasztó
-sokszor plusz távirányítóÉs nem kell minden évben evo kit, de ha idén megveszed a tv-t 3 év múlva veszel egyet, és még 3 évet nyertél.
Amit estleg az új tévébe is installálsz, legfeljeb csak a plusz memóriát, és plusz két proci magot használja, de már akkor is bejjeb vagy...
addig meg csak lesz olyan smart engine a tv-ben, ami már ér valamit. -
Zjunior
veterán
válasz
Holnap jönpont a mede8er egy syno Nas-al együtt!
El is költöttem egy valag pénzt, remélem jó lesz pár évig!
Remélem bd iso-al komoly minősége lesz a filmeknek, nem mint az mkv-nak! -
huncutka1029
addikt
válasz
Zsmester89 #42915 üzenetére
azért egy 50-60" os tv esetében már nem feltétlenül állja meg a helyét amit mondasz.
De kisebb esetében sem biztos.
Pl veszel egy szerényebb tudású tv-t, mint lg lb 650, és egy ilyen kittel +85K-ért lehet egy olyan tudásszintű tv, mint pl az LB 8xx szeria ( kivéve persze a felbontást, mert az nem lesz 4K.
Mondjuk, akkor is jó, ha nagyobb kijelző méretre vágysz, ezért kompromisszumra kényszerülsz.
mert bazi nagy az árkülönbség Pl 55 LD 730 ára 440K Az LB 650 ára ugyanebben a méretben:260 K
pl árak: LB650V
LB730v
mondjuk itt csak kb 65K a különbség, e ha az LG kidobna egy EVO kitet 50K körül, már volna értelme.
Vagy az előző évi modellekre tenné elérhetővé, akkor hamarabb kiüríthetné a készletet a kevésbé keresett modellekből is. -
Zjunior
veterán
válasz
Zsmester89 #42917 üzenetére
Én Hbo meg Sportot igen
Ios alkalmazassal megcsinaltam...
Tv kiirta h van frissites...
Nem mutatja hol tart vagy ilyesmi?:/ -
Zjunior
veterán
válasz
Zsmester89 #42915 üzenetére
Kedvenc csatornákat h kell belőni?
-
Atlantis
veterán
válasz
Zsmester89 #42896 üzenetére
Lehetséges, ámbár nem tudom, a kártyának mit kell ezen támogatni, egy nyomorult driver-opció kéne, hogy legyen az egész. Amilyen kihasználatlan számítási kapacitás van manapság a GPU-kban, nem hinném, hogy nagy gond lenne, ha ugyanazt a képet két különböző felbontásban kéne kitolnia.
Van esetleg linked erről? Itt olvastad a PH!-n?
-
vj0c1
aktív tag
válasz
Zsmester89 #42844 üzenetére
Értem, köszi a válaszokat!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Zsmester89 #42733 üzenetére
Igen, a kikapcsolt telefont chemtrailen keresztül követik..
-
BiP
nagyúr
válasz
Zsmester89 #42690 üzenetére
Szerintem egy videokartya által stereo3d-sitett jatek esetében sokkal jobb a helyzet, mint egy film 3d-sitese esetén, hiszen jateknal a videokartya birtokában van minden szükséges terinformacio, tehat Elvileg megoldható lenne. Ha nem is generálja le a 2. kepet módosított kameraallasbol, a melyseginformacio birtokában is tobb esélye van, mint egy "flat" 2D film 3D-be konvertálása esetén.
-
vj0c1
aktív tag
válasz
Zsmester89 #42554 üzenetére
-
Danika256
aktív tag
válasz
Zsmester89 #42555 üzenetére
Jól hangzik, de 3D miben jobb? Gondolom itt nem a készülék által konvertáltra gondoltál..
-
Azurooandrew
tag
válasz
Zsmester89 #42555 üzenetére
Ha nem néznék elég sok meccset már meg is vettem volna, ám attól tartok ha 55lb730v ha 55lb671v-t vennék, gyors jobbra-balra kameramozgásnál foltos lenne olykor a kép. Az egyik üzletben ki volt állítva egy 55lb671v, az éppen futó műsorban egy F1-es pilóta mutatta be a csapatkamiont amelyben sok volt a nagy világos felület az operatőr meg forgott jobbra balra a kamerával, és sajnos látható voltak a foltok. A sarkok problematikája annyira nem is zavarna. Jelenleg az 55lb730v/55lb671 és a Samu 55H6500 között vacillálok és a banding, dirty screen mértéke alapján szeretnék dönteni.
-
Domi84
csendes tag
válasz
Zsmester89 #42534 üzenetére
Neked ilyen TV-d van?
ha igen akkor meg vagy vele elégedve?
-
sapics
csendes tag
válasz
Zsmester89 #42483 üzenetére
Megnéznéd nekem, hogy a Skype bejelentkezés után mennyi ideig marad bejelntkezve?
Nálam egy két nap után a TV bekapcsolását követően már nem jelentkezik be. A youtube-ba a beüzemeléskor jelentkeztem be és azóta is megismer.A saját LG fiókodban volt már amikor elfelejtetted a jelszavadat?
A jelszó visszaállítás nem működik.A felhősödéses megjegyzésed nem értem. A mi falunkban mindig van jel az antenna bemeneten.
Egyébként mivel ez annyira sokszor előjön itt, megnéztem ugyan mi zavar annyira sokakat (rádióra kapcsoltam és vándorolt a "csak hang" felirat..
Ha nem nézési irányból (oldalról, vagy felülről) nézek rá, látszik a bevilágítás. Ha szemből akkor szinte észrevehetetlen. Az egyik korábbi hozzászólásban belinkelt kép durva félrevezetés. -
Azurooandrew
tag
válasz
Zsmester89 #42404 üzenetére
Mivel tv-t nem nézel, vélhetően focimeccseket se sajnos
, pedig ezzel kapcsolatban nagyon érdekelnének a tapasztalatok: mennyire jelenik meg a foltosodás, csíkozódás oldalirányú mozgásnál. Nálam amúgy az LB671 van versenyben 55" méretben, tehát nagyon elég szenzitív kérdés nálam, hogy milyen mértékű a DSE és banding a 2014-es direct led modelleknél - mert erre arra sajnos van panasz is rájuk.
A képek jók, szép a tv is még így sötétben is, világos (szürke, fehér) alapanyaggal is lősz majd tesztképeket
? egyszer ha lesz kedved időd rá persze ,)
-
Danika256
aktív tag
válasz
Zsmester89 #42404 üzenetére
No azért ez egy igen-igen rossz EDGE Ledes kijelző, példának nem igazán állja meg a helyét. Ennél sokkal - sokkal jobb az Edge ledes átlag szerintem, de az enyém biztos meg amiket láttam. Ezt csak azért írom, hogy nehogy sokan megijedjenek ettől a képtől, és a megfelelő tájékoztatás miatt is, azért messze nem ennyire rossz a helyzet, ha ilyen lenne mind, nem lenne egy hülye sem aki megveszi
Amit láttok, az jobb esetben alig észrevehető a legtöbbnél, de persze a kijelző méretének nagyságával ennek lehetősége nagyságrendekkel növekszik! És illik megfelelően beállítani azt a nyavalyás kijelzőt!
-
petya2012
őstag
válasz
Zsmester89 #42386 üzenetére
neked milyen tipusú tévéadás van??
analóg,digitális,HD??
-
plus44
veterán
válasz
Zsmester89 #42285 üzenetére
na ha egy konzol ára megmarad, nem leszek bánatos.
Köszi a segítséget!
-
szabferi
tag
válasz
Zsmester89 #42285 üzenetére
Huh, akkor lehet sikerült belenyúlnom a jóba, hogy - némileg az itteni fórumos válaszok alapján is - 50LB650 helyett inkább a picit kisebb 47LB730-ba vágtam bele. (mondjuk ez csak rendelésre volt, az meg olyan szimpatikusnak tűnt, hogy nincs raktáron sehol, akkor biztos jó lesz plusz nem visszahozott darabot kapok).
Egy pici pechem volt vele, a magic remote kimaradt a dobozból, kiváncsi vagyok vajon a bolt bemondásra fogja e pótolni...
-
plus44
veterán
válasz
Zsmester89 #42268 üzenetére
50-55-60" között keresnék és nyilván a képminőség fontos, legyen minél szebb, a keret 500k, de ha van 200ért is, nem fogok sírni.
3d meg smart baromságok hidegen hagynak.
-
Stef@N
tag
válasz
Zsmester89 #42198 üzenetére
Nincs benne, a kérdésem inkább arra irányult, hogy ez normális jelenség e
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #42160 üzenetére
Őőőőőő...azt kell mondjam tetszik...főleg a Bosszúállók kép. Ha élőben is megvan ez a kontraszt és színvilág, azt kell mondjam, hogy akkor nagy baj nem lehet. Milyen beállításokat használsz? Local dimming be van kapcsolva? Fekete szint? Vagy minden a gyárin?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Jó is, hogy csatoltad azt az am cap képet, mert filmnézés közben le sem esett a pulp fictionös easter egg.
-
Warter
addikt
válasz
Zsmester89 #42158 üzenetére
Hát az LG szerint az enyém is direct LED-es, úgy, hogy valami nem kerek. A képeket köszi, úgy látszik az idei modellek felhősödésből jobban vizsgáznak, mondjuk jó lenne élőben látni, a fotók sajnos sokszor elfedik az apró részleteket.
-
Danika256
aktív tag
válasz
Zsmester89 #42161 üzenetére
Jók a képek, jól látszik, hogy a fekete mennyivel jobb a direkt ledeseken.
-
Zsmester89
őstag
válasz
Lejárt a szerkesztési idő.. megijedtem, néztem az LG logós képet, azt hittem bal oldalt lent van egy pixel hiba, de nyugi, nincs
-
Danika256
aktív tag
válasz
Zsmester89 #42158 üzenetére
Ez csakis úgy jelenthető ki, ha 100%-osan biztos vagy abban, hogy a két TV-n ugyanazok voltak a beállítások és egyiknek vagy a másiknak úgy volt szebb a képe! Be tudnám neked bármelyiket állítani úgy, hogy a másik jobb legyen, főleg ha a drágábbat el akarom adni neked!
Ez csak így lehet reális!
-
Warter
addikt
válasz
Zsmester89 #42119 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy hogy bírjátok elviselni a felhősödést, hogy nincs se rendes fekete, se rendes fehér...ellenben minden szép szürke. Az meg, hogy a szélesvásznú filmeknél a fekete sávon látszik a bevilágítás, az meg kb a horror kategória szerint. Még 32-42 méretben csak-csak elmegy, de nagyobba...
-
törölt tag
válasz
Zsmester89 #42125 üzenetére
Linkelnél a konkrét típusról egy tesztelt input lag értéket ?? ( amúgy természetesen tökéletesen alkalmas játékra is pc bemeneti módban ) Ha nem tudsz akkor persze további jó kötekedést kívánva el kell, hogy tőled is köszönjek
-
törölt tag
válasz
Zsmester89 #42111 üzenetére
Én sem akarok vitát generálni,de idéznéd nekem azt a részt amikor is azt mondtam írtam,hogy nekem LG 49UB850V TV-m van??
Ha vetnél egy pillantást az adatlapomra akkor ugye kiderülne,hogy nekem LG 55LA9709 4K készülékem van.Ami ráadásul se nem direct,se nem edge ,hanem nano ledes
Nem is értem miből következtettetek erre, vagy hogy amiért egy kérdésre válaszolva azt írtam,hogy "49-"50 es méretben mi az elérhető típus,akkor az azt jelenti,hogy nekem feltétlenül az van a háztartásomban ??Az igazság az hogy sajnos itt véres rongy az UHD téma,mert egyből ráveti magát sok ember és bizonygatja,hogy milyen ócskák is ezek a TV-k és hogy képminőségben egy low kategóriás FHD is jobb náluk.( ami ugye teljes nonszensz a számomra és még bizonyára sok UHD Tv tulajdonos számára is ) A felhősödés jelen van a technológiából következően,de továbbra se tudom osztani az álláspontodat,hogy ez bármennyire is zavaró lenne,vagy hogy nagyobb ( !! ) mértékű mint a sima FHD TV- esetében.A képminőségbéli különbségek meg velőtrázóak az UHD javara a konkrét TV esetében megfelelő forrás használatakor.Azt még megértettem volna,ha szakmai kritikaként felhozzátok a HDCP 2.2 és a 4K/60p HDMI 2.0 hiányt,de már az is megoldódott egy ideje [link].Arról a hazai beidegződésről meg végleg el kellene köszönni,ami szerint,amire nincs pénzem az eleve szar is és akinek van az meg egy nagyképű barom és lehetőleg égjen le a háza TV-je és egyáltalán hogyan merészeli ezt.
-
sapics
csendes tag
válasz
03.23.25. Amint elérhető volt én is frissítettem, a gyári visszaállítás után is ez maradt.
-
Danika256
aktív tag
válasz
Csak nem EDGE ledesek ezek az UHD-k??
katasztrófa..
-
törölt tag
válasz
Zsmester89 #42093 üzenetére
És ki beszélt itt bármilyen alsó kategóriás UHD ről? Valamint nem felhősödik jobban, mint az FHD típusok.Mondom,ne olvasgassatok,hanem nézzetek meg egyet élőben,hogy bármilyen halvány lila gőzötök is legyen és ne irkáltok itt össze - vissza mindenféle zöldséget
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41997 üzenetére
Őőőő...így hirtelen nincs több kérdésem. Nem jó torrentre?
Nem kell
(#41998) CyborgX: Közben megnéztem én is még1szer...háttér megvilágosodás terén nincs különbség...köszönöm az észrevételt
(#41999) MR!!: Ha 5-10 évig elmeyg én már boldog leszek, utána pedig remélhetőleg már jöhet az oled csere...köszönöm a megnyugtató szavakat
-
CyborgX
csendes tag
válasz
Zsmester89 #41914 üzenetére
Hány szemüveget adtak a 730hoz?
-
CyborgX
csendes tag
válasz
Zsmester89 #41914 üzenetére
Es ha 3.5-4m-rol nézzük elég az 55"-s?
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41837 üzenetére
Szia!
Tv adás ment rajta, pont az M1-ről valami, utána meg egyéb természetfilm, és hát mivel tv-re elég nagy százalékban használva lesz, így ez a jelenség nem feltétlenül elkerülhető, és ez már bántó volt, ez nem csak egy kis piszok volt a sarokban, és még csak ha a sarkokban lett volna, de végig sötét foltok voltak amikor picit is mozgott a kamera, és biz isten nem arra fókuszáltam, viszont így még jobban megakadt rajta a szemem. Cserébe viszont pedig elvileg jobb a háttérvilágítás sötétnél, azaz nem jellemző a bevilágítás, ezt a te példád is mutatja. Ahogy elnézem ez megint szerencse dolga lenne, és ezen vagyok tényleg kiakadva, hogy egy vacak tv vásárlás is egyenlő a lovival. Vagy befut, vagy nem. Direkt megnéztem a Samut, basszus annak semmi ilyen problémája nem volt, pedig az is direkt ledes, viszont Samut nem szeretnék. Néztem a Panát is, az is pocsék. Néztem LA860-at, az jó volt, de kiállított darab volt...nem kell. Tudom, hogy velem van a baj mert túl nagyok az elvárásaim, de az lesz a vége komolyan, hogy nem veszek semmit, oszt majd nézzük a falat...azon nincs semmilyen anomália, de ha találok is akkor azt ki tudom javítani. -
nejad
aktív tag
válasz
Zsmester89 #41827 üzenetére
a tiéd aktív vagy passzív?
-
nejad
aktív tag
válasz
Zsmester89 #41802 üzenetére
hello! Te milyen képbeállításokat használsz? 3d mivel teszteljem? az analóg adáson lehet vmivel javítani picit? kösz
-
törölt tag
válasz
Zsmester89 #41740 üzenetére
Az utóbbi 2 év borzalmai után ez egy nagyon jól sikerült ár/érték LCD tévé.
(#41732) Warter
Szintén jó TV, nem ment nagyon össze?
Az utóbbi napokban felmerültekhez: Ha PC, HTPC-ről külditek a jelet és nincs játék, semmi szükség a PC bemenetet használni, ill. arra címkézni, nyugodtan lehet Blu-ray, stb. Ebben az esetben semmi gond nem lesz frekvencia váltásnál, 24p-vel és egyebekkel, ha megfelelő lejátszó szoftver felel érte, ahogy az összes skálázható funkció megmarad. Nagyon nem mindegy fényerő és egyéb szempontok miatt a kiküldött jelhez viszonyított HDMI fekete szint, ami úgy sejtem továbbra sem auto, hanem manuális beállítást kíván. RGB 4:4:4 estén HDMI fekete: magas, YC 4:4:4 esetében HDMI fekete: alacsony. Minden további képprofil beállításnak ezután essetek neki, különben rengeteg részlet elveszik.
-
Flashget
félisten
válasz
Zsmester89 #41757 üzenetére
.
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41740 üzenetére
Akkor maszatokat tisztáztuk. Fő kérdésem, mennyire emészthető a digitális SD adás, mondjuk egy földfelszíni. Ha van ilyened. Hát a feketék gyengén megvilágított szobában? Sötét képnél felhősödés? Asszem így hirtelen ennyi. JAh....Pixelpontossgág
Okok, ez utóbbira már válaszoltál
Fehérváron ilyen olcsón adták a masinát? Nem minden MM-ben egyformák az árak a jelek szerint? És akkor végül ez nem netes rendelés volt igaz?
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41727 üzenetére
KÜLDTEM NEKED PRIVÁTOT!!!
(bocsánat a kiabálásért)
(#41730) direwolf: Ezen minek kell látszania? Őőőő....ja megvan...ha csak ennyi, akkor szerintem nincs nagy baj
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41727 üzenetére
Hát ez annyira nem hoz lázba. Biztos nem L7II-t? A mamutban az eladó nagyon áradozott, hogy de jó lenne neki egy ilyen teló. Aztán lehet, hogy csak be akart etetni a kis huncut.
-
törölt tag
válasz
Zsmester89 #41661 üzenetére
Érdemes lenne utánajárni a lakásbiztosításnak is (már akinek van), beleszámít-e az új lapos tv, és az ilyen esetek
milyen elbírálás alá esnek. Nehogy két helyen legyen biztosítva a cucc, mert duplán úgyse fizetnék ki a kárt. -
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41661 üzenetére
Hogy őszinte legyek, nekem még nem volt jó tapasztalatom biztosítóval. Elolvastam, hogy mikor nem fizet a biztosító (Általános vagyonbiztosítási feltételek X.1-es pontja)...nem akarom elvenni a kedved, de nekem nagyon az jön le, ha akar fizet, ha nem akar nem fizet. És általában utóbbi szokott történni. Ez a szememben csak egy újabb bőrlenyúzása a magyar emberekről, aminek segítségével a nagyfelyű gyökér milliárdosok tömik még jobban a zsebüket. De ne legyen igazam! Az a plusz 1 év garancia részemről inkább megéri a 6000 forintot, így legalább nem neked kell az igazadat szavatosság kapcsán bizonygatni ha gond van, ráadásul az sincs ingyen. Nah, de ez csak egy vélemény, ami alapvetően nem jelent semmit.
-
Warter
addikt
válasz
Zsmester89 #41657 üzenetére
A magyar szerviz garancia se garancia sajnos, a bolti garanciások is sokszor így árulják mostanság. Annyi a különbség, hogy itthon viszik el szervizelni a Cobra Kft-hez. Ahol persze legtöbb esetben rosszabb lesz a Tv, mint volt.
-
apszi
őstag
válasz
Ez a kiterjesztett garanci nem is annyira rossz. De azt azért olvastad, ha gond van akkor a javítás a vételár 70%-ig, illetve maximum 100.000 forintig megy. Mondjuk ebbe talán egy panelcsere még bele is fér...amire természetesen nem lesz szükség
Viszont már írtam erről a 2 + 1 év garanciáról, vigyáz ezzel ne ugorjál be neki."A hatályos magyarországi törvények értelmében a tartós használati cikkekre (fú de hivatalos voltam
), köztük a televízióra is 3 év a szavatossági idő. Ami annyit jelent, hogy ha a gyártó mondjuk csak 1 év garit is válal, 3 év alatt ha meghibásodik a készülék akkor is ingyé javítani kell. A "csapda" ott van a dologban, hogy ha a készüléked a hivatalos gyári gari lejárta után hibásodik meg, abban az esetben neked kell SAJÁT KÖLTSÉGEN bizonyítani, hogy az eszköz gyári hibás volt. Ha ez megvan, jöhet az ingyen szerviz."
Azaz ezt a +1 évet megkapod, akárhol vásárolod meg a terméket. Kérdés csak az, hogy ez mennyire igaz a szürkeimportos termékekre.
-
Skillerz
aktív tag
válasz
Értem, és tudtok esetleg olyan webshopokat ahol a garancia magyarországi szervízre szól? Mert úgy vettem észre, hogy legtöbb helyen nincs leírva ezzel kapcsolatban semmi. Csupán ezt a termékbiztosítást reklámozzák ezerrel. Itt néztem ki magamnak a készüléket., de itt se nagyon írnak semmit a garanciáról, fentebb viszont azt olvastam hogy megbízható webshop a 220volt.hu, esetleg valakinek tapaszalata? Ha tudtok más alternatívát légyszives küldjetek párat, köszönöm!
-
momesz22
csendes tag
válasz
Köszi szépen sikerült
-
sapics
csendes tag
válasz
Zsmester89 #41645 üzenetére
Csak az LB870 kamerájának felbontását pontosítanám: 8Mp és zoom-ra is képes. Kamera használatával van lehetőség gesztus vezérlésre. Kikapcsolás, hangerő fel-le, némítás, csatorna fel-le. Ennél többre nem bírtam rávenni, bár máshol rendszeresen írják, hogy a menüben is lehet barangolni kézmozdulatokkal.
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41647 üzenetére
Ezt a 3 év garis verziót, hol tervezed venni?
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41647 üzenetére
Én is gondolkodtam ezen a plusz garin, de sajnálom rá a pénzt. Inkább egy médiajátékosba fektetnék. Egyébként gyönyörűen csorog lefelé az ára!
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41634 üzenetére
Bizony ha van kamera akkor az már igazi kém kamera és jól eldugták. Az LG saját honlapján tényleg fel van tüntetve. Asszem ott is írnak mindent össze vissza
Egyébként kb. 25000 forint a különbség
Mondjuk nekem a szalagtalp "sajnos" sokkal jobban bejön
-
törölt tag
válasz
Zsmester89 #41634 üzenetére
A honlapot még nem nézted?
[link]
A kiegészítőknél nézd. -
törölt tag
válasz
Zsmester89 #41632 üzenetére
+100Hz, beépített Skype-kamera és újfajta szalag talp.
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41625 üzenetére
Tulajdonképpen a talpon kívül van egyébb különbség a 670 és a 730 között?
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41623 üzenetére
Telóról ennyit írni? Te őrült vagy
Engem két mondat után már az idegbaj szokott kerülgetni. Külön köszönöm, hogy részletezted a véleményed
De komolyra fordítva a szót, ugye milyen jól fel tudom nagyítani a problémákat? Így csak pozitívan csalódhat az emberViszont voltam ma én is egy másik MM-ben ma tévé túrán, és többek között újra górcső alá vettem a masinát. Őszintén szólva nem hagyott nyugodni a dolog. Én is körbejártam minden készüléket...(a Samu F7000-nek bitang jó képe volt)...és a végére hagytam az eldzsííít. Minimum fél órát, ha nem többet töltöttem a tv-nél kisebb megszakításokkal, már a biztonsági őrök ott gyülekeztek körülöttem ugrásra készen. Mivel az Oled pont mellette van kirakva direkt úgy helyezkedtem, hogy véletlenül se essek kísértésbe, és még csak a szemem sarkából se láthassam
Szóval nézegettem a masinát, és szerencsémre pont rengeteg világos tartalom (kék ég, havas tájak) ment oldalazó kameramozgással, és bizony azt kell mondjam, hogy amire olyan sokan panaszkodnak focinál is, a sávosodást és egyéb tömbösödést én csak akkor láttam minimálisan, ha orbitál módon arra koncentráltam, de akkor meg a képet nem láttam. Egyszóval én erre nem igazán vagyok érzékeny, illetve ez nem zavar. Viszont a sarkalatos pont a sarok...nos az ott volt...és valahogy rosszabbra emlékeztem...és addig addig néztem a tévét, hogy a végére teljesen megbarátkoztunk egymással. Közben volt mindenféle 4K videó rajta, és azt kell mondjam, ciki, nem ciki...tetszett a képe. Volt sok sötét rész is. Neonok övezte fényárban még a feketéjével is teljesen meg voltam elégedve. Összegezve a fent leírtakat, annak ellenére, hogy eszemben sem volt LG tévét venni, eljutottam odáig, hogy erős késztetést érezzek rá én is, hogy esetleg magamévá tegyek egyet belőle. Amennyiben beszereznél egyet, mindenképp igényt tartok a részletes bemutatásra
-
LucasGrant
aktív tag
válasz
Zsmester89 #41623 üzenetére
Szerintem az LB870V-be más panel van, fele olyan keskeny a ,,fekete,, rész is, a Cinema Screen részt nézve.
-
Thunder78
őstag
válasz
Zsmester89 #41591 üzenetére
Nekem volt első generációs OLED kijelzős telefonom, ami még HTC volt. Samsung panellal szerelve. Akkor még adott el külsősöknek belőle. 3 év alatt nem vettem észre változást, pedig folyamatosan használtam, neteztem is vele. Kb 2-3ezer órát raktam a kijelzőjébe.
10.000 órát szerintem elmennek a tv-k is
Azzal jó sokáig lehet nézni így is.LCD-kre 50.000 órát mondanak, mint panel-élettartam. Ritka, ahol ezt elérik
Na oda nem OLED-et kell venni. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Zsmester89 #41589 üzenetére
Igen ez a másik elszomorító, hogy ennyi pénzt ad érte az ember és akkor is van benne kifogásolni való. Mennyit kellene kiadni egy "hibátlan" tv-ért?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Zsmester89 #41587 üzenetére
Én megértem amit mondasz. Csak hiába vesz az ember több 100k-ért tv-t mégsem az van amit várna...ezért "trükközni" kell.
(Választ nekem címezted de nem én keveseltem a tudását, nekem elég amit tud...)
-
Rhino666
addikt
válasz
Zsmester89 #41578 üzenetére
Hát ez nagyon szomorú, mivel az én naptáramban 2014 van írva.
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41555 üzenetére
Szia!
Köszi az ajánlást!
Amúgy az a +1 év gari (szavatosság) csak egy jó kis marketing fogás náluk, ami egyébként minden tartós használati cikkre vonatkozik kishazánkban. Ugye úgy néz ki, hogy a kötelező jótállás itthon 1 év (+amit a gyártó hozzáad), a szavatossági idő pedig 3 év (így jön ki nekik a 2+1). Ezt egyébként a LED topikban már valakivel ki is veséztük
Ettől függetlenül persze lehet megbízható jó bolt.Van a "jóféle.hu", az is egész jónak néz ki, mondjuk nem tudom, ott hivatalos magyar garis készülékeket forgalmaznak-e. Ha aktuális lesz rájuk fogok kérdezni.
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
Zsmester89 #41548 üzenetére
Egyik sem 3D-s...mert az már van itthon egy LG LM3400 Cinema 3D....sőt a monitorom is LG Cinema 3D IPS LED.Szóval most inkább egy "okosTV-t" akartam.
Lg-nél elég körülményes volt a Smart amihez ráadásul adnak egy kis igénytelen távirányítót.Ha tényleg használni is akarod akkor meg vegyél hozzá LG Magic Controllert.Samsungnál sokkal átláthatóbb a menü,és 4 magos proci is érezhetően gyorsabb.Belenyomtam hátra egy 120GB-os SSD-t amivel tökéletesen működik aTimeshift+Focimód és a felvételek.
Samsungnál az anyagminősége minden téren szembetűnően jobb és kidolgozottabb.Gyönyörű fekete keret+a hosszan hátraívelt krómtalp szerintem sokkal dizájnosabb mint az LG szürke káválya+ 2db fika talpvég.
Eddig nagyon meg voltam elégedve az LG-vel de sajnos most így jártam ,bár hála még időben kicseréltettem egy Samsungra.Szóval vásárláskor csak óvatosan a 2014-es LG modellekkel ...
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
Zsmester89 #41542 üzenetére
Símán csak pár színt nyomattam teljes képernyőn.
Itt vannak a színek amiket én használtam:
(#41540) apszi:
"Mert hülye azért nem vagyok...." -
LucasGrant
aktív tag
válasz
Zsmester89 #41528 üzenetére
LB szériába is van amúgy Edge Led, illetve van Netcast 4.5 is.
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41514 üzenetére
Szia!
Én pont tegnap néztem a Vadászat életre halálra című 33 éves Bronson remeket (még mindig tetszik). Hát egy ilyen alkotáson sajnos kiválóan kijönne ez a hiányosság, nem kell feltétlenül egyszínű háttereket nézni.
Na ez az én bánatom, és ezért vagyok még gondolkodó vágányon, ugyanis rengeteg full képernyős tartalom fog rajta szaladgálni.
-
LucasGrant
aktív tag
válasz
Zsmester89 #41485 üzenetére
LB870-et nem nézted még ? egyre közelebb van már árban is az LB730 hoz.
-
Thunder78
őstag
válasz
Zsmester89 #41485 üzenetére
Ha van rá lehetőséged, vigyél valamilyen lemezt vagy inkább pendrive-on MKV-t, aminek ismered a tartalmát és tudod milyennek kéne lennie, hogy legyen viszonyítási alapod.
Az a baj a multikban, hogy elég macerás összehasonlítani a képminőséget. Nem is alkalmas rá a terep, a fények sem olyanok, mint otthon.Én a Samsunggal otthon próbálkozhattam, egymás mellett volt a két tévé. Haverom vette, de én hoztam el neki és vittem le vidékre Bp-ről, így volt pár napom játszani vele.
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41464 üzenetére
Jól emlékszel a Webos szürkés felületére, és ezért is baromi szembetűnő rajta a probléma. Színes tartalomnál nem annyira vészes, de világos tartalmaknál .... hát nem tudom na. Maximálisan osztom a véleményed. Mondhatni ikertesók vagyunk a "problémában"
Nekem egyébként még nem voltak 3D tv tapasztalataim korábban, és mivel tudom, hogy aki használni fogja (szüleim), milyen körülmények között teszi majd, ezért is húzok inkább a passzív 3D felé, holott nem feltétlenül ez a szempont. Viszont ha már van rá lehetőség, akkor igenis használhassa az ember, és a lehetőségekhez képest élmény legyen és ne szenvedés.
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41444 üzenetére
SZia Zsmester!
Baj van. Tegnap voltam a Mamut MM-ben (nem kellett volna), és tüzetesebben szemügyre tudtam venni az LB730-at egy jó fej eladó segítségével. Tényleg rendes volt a srác kapcsolgatott mindent nekem, és nem unott pofával tette. Na, de a lényeg, én nem tudom, hogy láttad-e már a masinát élőben, de borzasztóan el van sz@rva a megvilágítás benne. Remekül kiadta a problémát a Webos, vagy mi a fütykösnek híjják, világos felülete. Számomra iszonyat "mocskos" volt a képernyő a sarkokból kiindulva, és nem csak a sarkokban. Én nem tudom mitől job ez a direkt led, vagy ez a koszolódás ennek köszöhető-e egyáltalán, de például volt ugyanott kirakva tavalyi LA790 és LA740-es masina is, szintén 55"-ban. Hát konkrétan "patyolat tiszta" volt a képernyőjük az idei LB730-hoz, vagy akár az LB671-hez képest. Komolyan az agyvérzés kerülgetett. Nagyon erősen gondolkodom, hogy amíg még lehet kapni, beszerzek vagy egy LA690-es, vagy egy LA740-es masinát, bár a 740 csillivilli dizájnja annyira nem bejövős, de lehet, hogy csak meg kell szokni. Szóval ki vagyok bukva. Ha teheted, és pesti vagy, érdemes lenne benézned neked is. Bár ha a fentebb vázolt probléma téged nem zavar, akkor mindegy. Nekem nagyon tudja bántani a szemem. Annyit még hozzá kell tennem, hogy a 3D-je viszont valahogy mintha picit jobb lett volna az idei 730-nak, még függőleges betekintési szög tekintetében is. Egyszóval most picit el vagyok megint kenődve. Kíváncsi leszek a véleményedre majd.
-
RealZuperman
tag
válasz
Zsmester89 #41365 üzenetére
Xar a garizás. Kb. 2 éve vásároltam háztartási cuccokat, fél milla értékben. 2 hónap múlva elromlott az indukciós főzőlap. Hiába volt meg a garipapír, elküldtek az Aristonhoz, hogy keressem meg őket, majd ők elintézik. Hát nem
-
apszi
őstag
válasz
Zsmester89 #41373 üzenetére
Szia Zsmester!
Ha netán sikerül beszerezned egy 55lb730v készüléket, megtennéd, hogy röviden értékelnéd majd?
A bemutatóteremmel annyiban vigyázz, hogy hajlamosak nem feltétlenül origi készüléket kiküldeni.(#41380) Asógor
Szia Sógor?
Én is gondolkodom többek között egy ilyen masinán? Mi a gond vele? Milyen tapasztalataid vannak? -
törölt tag
válasz
Zsmester89 #41373 üzenetére
Szerintem ez minden feltételnek megfelel: [tvplaza]
@james88, mall.hu-nál gyári 2 év garit adtak.
-
törölt tag
válasz
Több dolog miatt nem vásárolnék onnan.
1,a garancia időtartamot sehol nem tüntetik fel, erről a honlapon csak ennyit találtam :
"6.1.2. A jótállás időtartama egy év, amely a termék fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a Vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár."
2, a kiszállításért fizetni kell. (Bp.3000 Ft, vidékre 4200 FT)
Van több olyan webáruház is, ahol ingyenes az ugyanolyan árú készülék szállítása, és a legjobb ha ezenfelül még be is üzemelik a tévét és azonnal le tudod tesztelni, meg gyári garancia papírt adnak, plusz cserekészüléket is biztosítanak az esetleges javítás idejére...
-
gyeniko
őstag
válasz
Elmondom, hogyan: Karácsonyra megleptem a feleségemet egy nagyon drága csúcs mosógéppel (jó nagy TV ára). Néhány nappal Szenteste előtt szállíttattam ki, de nem haza, mert itt nem tudtam volna eldugni. A közelben egy garázsban tároltam, természetesen a bontatlan csomagolásában. December 25-én reggel csomagoltuk ki, ekkor vettük észre, hogy az oldalsó lemez burkolaton alul van egy csúf horpadás, mint ha megütötték volna egy kemény tárggyal. Ekkor zárva voltak (ünnep), de azért írtam nekik egy emailt, melyben leírtam a sztorit és bejelentettem a hibát. Az ünnepek közötti első munkanapon felhívtak azzal, hogy természetesen kicserélik - nem okoskodtak, nem kérdezősködtek -, de csak kb. január közepén kapják meg az utód készüléket, mert ilyet nem tartanak raktáron. Cserébe azt javasolták, hogy nyugodtan használjuk, amíg ki nem cserélik. Persze, hogy örömmel elfogadtam az időpontot. Január első napjaiban hívtak, hogy megérkezett a készülék és kérdezték, hogy mikor szállíthatják. A megbeszélt időpontban jött 2 ember, behozták az új masinát, kibontották, ellenőrizték, hogy sértetlen-e. Ezután összecsomagolták a másikat és elvitték. Pénzt nem kértek, adtam a szállítóknak 2 e Ft-ot, aminek nagyon örültek. Így intézék a garanciát, egy rövid időre Európában éreztem magam...
-
maliszka
csendes tag
válasz
Zsmester89 #41333 üzenetére
Köszi, működik
Eddig azt sem tudtam ( 3-4 év után ) , hogy van a médialejátszónak külön hangerőszabályzója
-
SunChemical
csendes tag
válasz
Zsmester89 #41322 üzenetére
Köszönöm!
Win7-em van, és ugyancsak Ati kártyám
Ki is próbálom, mikor hazaérek!!!Másik problémám, szintúgy 47LA690-el, hogy mikor kikapcsolom a készüléket pattogó, recsegő hangot ad ki a tv 2-3percenként, kb 20percen át.
Először azt hittem, hogy a talp még nem állt be a megfelelő pozíciójába, de nem erről van szó!
Maga hang olyasmi recsegés, mint ha megmozgatnánk a saját talpán álló készüléket és elkezd recsegni, nyekeregni a talpa...Mi lehet ez???
-
Pete87
tag
válasz
Zsmester89 #41283 üzenetére
Sok nyomkodás és próbálkozás után sikerült elérnem azt, h úgy működjön a 3D, ahogy én azt szeretném!
Lehet, h van vmi más beállítás is, de én már megszoktam, h SBS-es filmet töltsek le -
limpfred
csendes tag
válasz
Zsmester89 #41254 üzenetére
ugy tudom hogy a 670 ezust szinu, a 671 pedig fekete.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Zsmester89 #41228 üzenetére
Tudomásom szerint az edge ledes tv-knél elengedhetetlen a local dimming, mert ez próbálja kijavítani a háttérvilágítás egyenetlenségét. Sajnos még így is gyalázatos némely edge ledes tv háttérfényének egyenletessége. Nem véletlen hogy a nagyobb képernyőméreteknél a direct ledet használják. Na persze az se tudja az ezeréves crt tv-k egyenletességét.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Zsmester89 #41198 üzenetére
Fordítva értelmezted a mondatot.
Nekem nagyobb előny az éles kép, ezért nézem otthon, mint a 40 m-es vászon, meg húúú 3D. A moziban ha nem pont a "kijelölt tartalomra" fókuszálsz full homály az egész. Az először akkor tűnt fel, amikor otthon olyan filmet néztem 3D-ben, amit láttam moziban is.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Zsmester89 #41195 üzenetére
Imax
Ami ugye akkor jó, ha ténylegesen imax kamerákkal vették fel, ami a filmek töredékére igaz.
+amióta itthon lecserélték a vetítőt, nagyon sokat romlott a kép minősége. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Zsmester89 #41195 üzenetére
azt Imax-ben nézem meg, mert azt ugye nem hozhatja semmilyen otthoni tv, a többi meg online ocsó téka
Engem jobban idegesít a homályos kép, mint hogy nem hozza azt a feelinget. Inkább nézem éles képpel, kevésbé hatásosan, mint homályosan.
-
törölt tag
válasz
Zsmester89 #41134 üzenetére
Mindegyiknek van valami hibája,ha tüzetesen megnézed őket.Ám egyik se olyan súlyos,hogy ne lehessen harmonikusan együtt élni velük,csak nem ezekre kell fókuszálni és direkt keresni-észrevenni őket
(#41135) Tirexi : Csak kár, hogy kevés a jó 3D s film,illetve a technológia is kezd a süllyesztőbe kerülni.
-
Thunder78
őstag
válasz
Zsmester89 #41062 üzenetére
A sarkokon látszik, hogy sötétebbek. Ez leginkább egyszínű háttereknél veszed észre.
De nem tudom ki hogy van vele, én nem a tv sarkait nézem normál esetben
Őszintén szólva tv nézés közben még soha nem zavart ez, mert kiesik.Egyébként ez a jelenség nagyon sok LED világítású TV-nél megvan. Anno Euronics-ba végignéztem párat és megfigyelhető volt más márkánál is.
A dinamikus világítás is inkább a beállító képernyőknél vehető jobban észre, vagy amikor fekete lesz a kép, vagy feketéből vált. Olyankor egy kis késéssel sötétedik vagy világosodik a képernyő.
De erre megint azt kell mondanom, hogy tv nézés közben ez nem annyira szembetűnő.Szintetikus tesztekkel meg Szunya1 által is említett 500k-ig minden tévében lehet hibát találni. Még felette is szerintem
-
törölt tag
válasz
Zsmester89 #41060 üzenetére
Ilyen:[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest