Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
blakey #108846 üzenetére
Sajnos (vagy nem sajnos) ebben az évszakban rohadt sok a szabadidőm,munkámból adódóan sokszor hétköznap van a pihenőm is.
Asszony egy ideje nincs (legalábbis állandó),gyerek sincs,barátok meg sokszor csak hétvégén érnek rá.
Garázsban sem tudok bütykölni,sajnos nem fűtött.
Szóval sol időm van filmezni.
Tavasztól nem lesz ilyen,jönnek a kertimunkák (éljen a falusi élet),házon is kell ezt-azt csinálni,meg elindul a motoros szezon is.
Na késő őszig nem nagyon lesz időm filmezni,szóval valószínűleg évszakhoz kötött lesz a legtöbb előfizu.
Kivéve a YT Prémium és a Spotify.Előbbi a reklámok miatt,utóbbi meg azért mert a kocsiban és a bukósisakban is mindig szól a zene. -
-
-
rainman72
nagyúr
válasz
blakey #107806 üzenetére
Én látom élőben.
Nano IPS vs. IPS.
Nem tesz hozzá semmit,még gyengébb a képminőség.Lehet hogy tavaly vagy régebben meg drágább készüléknél elő jön az előnye de az idei IPS Nano753-nál biztos nem.Egy SK9.. vagy SM9.. sorozatú nanocell biztos jobb azt elhiszem ha nem látom is.De ezekről lemaradtam sajnos. -
válasz
blakey #107790 üzenetére
Köszi, most is kalibrált van. Néztem pl az LG 43 NANO75-öt, ami elfogadható árban DE egy teszt szerint zavaróan vibrál, és valami ilyen érzésem volt, amikor élőben láttam nanocell tv-t. Ez általános?
A másik a kéretlen reklám, ami a webos 2-n még nincsen. Ez elkerülhető? Melyik verziótól van? -
Alien!
senior tag
válasz
blakey #107382 üzenetére
az rtings tesztje szerint még a 753 VA panelje is kérdéses. (amellett, hogy tisztességesen le is húzták).
-
vargalex
félisten
válasz
blakey #107382 üzenetére
Fogalmam nincs, hiszen én év elején vettem egy 49UN74003LB-t, amit cseréltem (teljes típust érintő hibás működés miatt) egy 50UN81003LB-re. Előbbi ugye IPS, de RGBW paneles (pedig ugye UN74-nél korábban nem így volt), utóbbi pedig VA. Én nem cserélgetem sűrűn a TV-ket.
-
rainman72
nagyúr
válasz
blakey #105994 üzenetére
Én se gondolnám hogy nézhetetlen lenne.
Főleg kisebb méretben pl 43"-49".
Az ára miatt meg főleg az átlagemberek veszik akiknek fogalmuk sincs róla,hogy variálnak a panelekkel a gyártók.
Ez azért is érdekes mert itt a topikban a ne vedd meg tv az UN71.Aztán meg kiderül hogy akaratán kivül is megveszi vki egy másik modelben.
Kérdeztem ugyan,de nem jött válasz a képminőséget érintve.Màs:Idei modelekkel jön az új MR,ami nekem személy szerint az eddig làtott legjobb tàvnak nézni ki külsőre.
Ez külön megvásárolva működne a 2020s tvk-el? -
nahatka
újonc
válasz
blakey #105863 üzenetére
Nem inkatív, vagy hát nincs kiszürkítve, de ha kvázi használni akarom, akkor kiírja üzenetben, hogy csak külső forrásnál használható. Abban bíztam ez a parancs valahogy kiüthető, nem is értem a lényegét, mert csak a tv saját applikációi közben nem lehet használni.
Most rádugtam egy régebbi apple TV-t, azzal indítottam netflix tartalmat, ott engedni az összes nagyítást, kicsinyítést, csak ott egyértelműen gyengébb a képminőség, vagy hát folyamatosság a saját applikációs lejátszáshoz képest.
-
TeeJay
félisten
válasz
blakey #105689 üzenetére
Semmi bajom nem lenne vele ha RGB helyett itt a középső OLED RGBW lenne ahol a 4 subpixel (RGB+W) akkora méretű mint balra mellette az RGB 3 subpixele. Az egy tök jó LCD panel lenne csak itt sajnos a jobb felső M+ RGBW van alatta meg összefésülik hogy abból mennyi ami színt ad és mennyi ami csak a fényerőt adja. Ebből látható hogy 25%-al kisebb a valós felbontása tehát 3K inkább 4K helyett.
Ha a középső lenne elég boldogok lennénk még jó pár évig az LCD-vel, pláne ha ezt VA panellal csinálnák meg. Bár mivel 3 subpixel méretre kellene 4 subpixelt betolni drágább is lenne jóval így gondolom azért sem gyártják. Meg akkor konkurencia lenne a drágább OLED és quantum/nano TV-nek
-
vargalex
félisten
válasz
blakey #105678 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz. Nem minden RGB pixelhez tartozik egy W pixel, hiszen akkor igazából jobb lenne a megjelenítő, csak 1 pixel nem 3, hanem 4 subpixelből állna. Viszont itt arról van szó, hogy az RGB subpixelek után van egy W subpixel. Viszont 1 pixel ugyan úgy 3 subpixelből áll, csak ugye ennek "köszönhetően" nincs meg minden pixel esetében minden színkomponens. Azaz, összességében a subpixelek száma azonos egy RGB és egy RGBW panel esetében, viszont utóbbinál minden 4. (azaz a subpixelek 25%-a) fehér, azaz ennyi színkomponens valójában hiányzik a képről.
Itt láthatod, hogy hogy néz ez ki valójában. Ezen kép alapján szépen látható, hogy csak minden 4. pixel képes bármilyen szín előállítására, a többi pixel esetében valamelyik színkomponens hiányzik. Pl. az 1. sor 2. pixele esetében nem tud tiszta kék színt előállítani... -
TeeJay
félisten
válasz
blakey #105300 üzenetére
DTS-nek kellett volna engedni az árakon és akkor meghagyták volna a támogatást
Így most bukta van már sok gyártó felé, ennyi
Gyártóknak meg igaza is van, a vevők tetemes része sosem fog rajta DTS hanggal filmet nézni mert legtöbben sima kábelTV-t néznek majd rajta
Magyar szinkron meg elvétve van DTS-el, ha meg mégis én úgyis PC-vel MPC-BE + madVR-el játszom a filmeket és az megold mindent a 2.0 Edifier hangfalamra -
vargalex
félisten
-
agressor12
senior tag
válasz
blakey #104370 üzenetére
Egyáltalán nem lenézésből írtam,csak probáltam megérteni illetve rávilágítani,hogy az emberek nagyon kis százalékánál lehet esetleg létjogosultsága a normális hangrendszer megléte melett a lejátszónak.
Vagyis mint kiderült van létjogosultsága,mert vannak akik azt se tudják,hogy le tud játszani filmeket,mint kiderült.
Ezt a "bithelyes legyen a megjelenítés hangban és képben egyaránt" hogy érted?Hogy tudod megállapítani?Mihez viszonítasz?Érzésre? -
agressor12
senior tag
válasz
blakey #104363 üzenetére
Egyeül a hang téren megértem a lejátszó használatát,a fülfetisiszták,akinek van valami minőségi hangrendszere oké,de ez mennyi a felhasználók 0,5%-a?
Mozizáshoz persze,hogy nem jó,arra ott a mozi,vehetsz otthonra nagyon drága dolgokat,de akkor se fogod azt kapni,amit egy 400m2-es mozivásznon van,megfelelő hangrendszerrel. -
asdf_
veterán
válasz
blakey #104284 üzenetére
Ha rá lenne gyógyítva a fémház a hűtőbordára, akkor igen. De mivel a műanyagseggűn egyetlen nyomorult centinyi résen levegőzik az egész valószínű elég az is ott neki (bár azért nekem megvan az a félelmem, hogy inkább arra mentek rá a minimális réssel, hogy minél kevesebb por kerülhessen bele, így pedig a panel mögé is, bemocskolva a háttérvilágítást (mert légmentesen lezárni ugye luxus lenne))
-
szimszonos
őstag
válasz
blakey #104259 üzenetére
Akkor elnézést kérek a tudatlanságomért.Akkor az eladó semmit nem értett hozzá.Még az IPS panel előnyeit is felfedezte az 50-es 793-on.Na ez a nem semmi.Teljesen kivilágított boltban voltam,de még így is szép volt a VA panel,és oldalról is betekinthető volt ennél a 793-nál.Igaz 4k demo ment rajta.Nem romlott a betekinthetőség akkorát amit gondoltam.Igaz nem volt IPS panel mellette hogy összehasonlítsam.A sima lednél egy 49 7100 meg egy 50 7400 között egymás mellett már kijött a különbség ugyanazokkal a beállításokkal ment igaz hd tv adás nem 4k film de a VA fakóbb volt szemből és a színek se voltak olyan szépek,és oldalról már sötétült.Igaz olyan fényárban úszott a bolt hogy olyat otthon sose csinálnék.Lehet azért ez a nano technika még is javít egy kicsit VA panel hiányosságain.
-
djszido
tag
-
gyeniko
őstag
válasz
blakey #103591 üzenetére
"Az, hogy egy készülék vagy egy típus firmware-je hibás még nem jelenti azt, hogy az adott márka a sz@r, mert ezzel az erővel az összes márka sz@r, ezt kéne megérteni. Fogalmazással, kijelentésekkel van a gond, nem azzal, hogy előfordulhat hibás példány, széria vagy firmware. A legújabb LG-s firmware pl. "megölte az eARC-ot" egyes készülékeken, akkor az LG a sz@r?"
Végre!
-
wwhy
veterán
válasz
blakey #103591 üzenetére
Tényleg nem vitatkozom, de ha a netes fórumok tele vannak azzal, hogy sz@r, akkor csak nem mindenki hülye ... megjegyzem, hogy kb. 101 éve foglalkozom monitorokkal, kalibrálok elég magas szinten, és ha egyszer nem jó, akkor nem jó.
Ezt a Philipset (50PUS7805) konkrétan gyári beállításokra visszaállítva, alapoktól próbáltam élvezhetővé tenni, de nem sok eredménnyel. OFF, vége
Vki tudja esetleg, hogy a 793 és a 803 nano között van-e érdemi különbség, illetve érdemes-e bármelyiket megvenni a 7600PLB helyett -
asdf_
veterán
válasz
blakey #102930 üzenetére
Ez amúgy teljesen értelmetlen előttem. Miért kéne ahhoz DTS dekóderrel rendelkeznie egy készüléknek, hogy kitolja optikán a DTS hangot? Jön az adatforrás, benne vannak a headerek, ez a videotartalom, ez az audió, az audió részt ki kell tolni 1:1-ben az optikán oszt annyi, a túloldal majd dekódolja, ahogy akarja, annak csak a bitfolyam kell. Bár nem ez lenne a leglogikátlanabb dolog, amikkel találkoztam
-
válasz
blakey #102928 üzenetére
Külső lejátszó nem lesz, csak egy Logitech Z906 hangrendszer. Utóbbiról ugye azt írja a gyártó, hogy: "képes dekódolni a Dolby Digital és a DTS kódolású hangsávokat".
Ezért kérdéses számomra, hogy a DTS-t nem támogató LG TV hajlandó-e átadni a nyers DTS hangsávot optikán a Z906-nak.
-
Unbaised-Ben
senior tag
válasz
blakey #102897 üzenetére
Köszönöm a válaszokat srácok, én pl nem szeretem, hogy Philipsnél és akkor gondolom az összes Android Tv-nél ha be van dugva a felvételre szánt merevlemez akkor pörgeti állandóan, számomra ez tök felesleges, az sokkal jobb ha én kapcsolom be, ha akarom.
nekem konkrétan az a problémám a Philips Tv-mel főleg, hogy beállítok valamit és totál felvesz mást, későbbre rakja az időpontot, van, hogy a felvételek közt "holnapi" műsor már benne van, 4 hónapja szívok ezzel, és már kiidegel. Az pozitív, ha a saphi jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest