- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #4883 üzenetére
Akkor ez sem jó? Nincs hozzá másik szoftver? Fogom magam, aztán hagyom a francba az összes tévét, csak akkor persze a videómat sem tudom nézni.
emre: Audio drivert előtte tetted fel? Nálam is csinált ilyet (mondjuk cak Vista x86 alatt), akkor szét kellett választani a bemeneti eszközöket a hangkezelőben, és utána már látta mindet, addig nálam sem működött.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #4879 üzenetére
Ja, hát TM-ért nem kell pénzt adni, adja az ASUS. Vagy csak próbaverziót? De ennyi erővel a Nero-nak is tudnia kell kezelnie. Lehet, ASUS-t választok (addig kérek egy linket valami jó kis kezelőfelülethez
), aztán ha az sem megy, akkor kénytelen leszek lapot cserélni. Bár annyira jól elvagyok már vele...
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #4874 üzenetére
Én úgy értettem, hogy abba a kis X4 slotba tenném, az kevésbé érdekel, mennyit használ belőle. Vistához Ready driver +-t nem próbáltad?
DVR3100H-t akartam, de nem tudtam olyat rendelni.
A belső hangkábel nálam elektronikus zajt eredményezett, legalábbis a kisebb hangcsatival, a nagyobbat meg nem tudom a kártyára dugni a VGA fölött, mert a roppant eszes Leadtek tervezők nyákra merőlegesen tették fel a csatlakozót, ergo az már önmagában eléri a VGA-t.
TotalMedia, az milyen? Most nézem, hogy ilyen van a bolt kínálatában, erre tudnék cserélni esetleg. És akkor legalább ez is ASUS lenne.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #4872 üzenetére
Jaj, hát ismerősöm vett egy ASUS tunert, még progit/drivert sem kapott hozzá, nem is tudom, végül mivel hozta működésbe.
Bár elméletileg az ASUS lapban mennie kéne.
Az igény:
Az említett felbontású felvételi képességek, szabályozható minőségi beállításokkal, nekem szoftveresen és MPEG2-ben OK, de hardveresen jobb lenne.
Analóg/digitális vételi lehetőség, erősítős szobaantennával működjön.
TV/TXT/rádió, bár amilyenek mostanában a rádiók, az felőlem mindegy.
Lehetőleg külső hangkábel a lapba (Line-in jack-be).
Távirányító.
Vista x64 kompatibilitás!
PCI-EX4 kis slot kompatibilitás, ugyanis csak oda tudom rakni, PCI slot csak közvetlenül a VGA mellett van egy üres. Bár eddig nem befolyásolta a VGA hűtését a ventit bő félig elfedő TV2000XP, azért jobb szeretném, ha nem ott lenne.Ha ezekre van használható javaslatod, szívesen fogadom. ASUS tuner milyen lenne? Sajna mondjuk levásárolnom kéne a 3200H árát, de vásárolhatok mást is azon.
Te lax messze (bár az adatlapodon nincs), nem én!
Valakinek nincs a környéken P6T Dlx-a?
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #4870 üzenetére
Ja, hát a szabvány, ugye, az elmélet, mint a RAM-oknál, amelyek aztán vagy mennek egy lapban, vagy nem.
ASUS-nál az említett hiba előfordul (másnál is), bios-frissítésekkel szokták javítani, no de pl. a RAM-kompatibilitást előre megnézheti az ember, hogy mit vegyen.
Kösz az ismertetést, én a PAL-nál abból indultam ki, hogy eleve azt állítja be rá a TV2000XP (nem vagyok nagy TV-guru
). No de a 768x576 a 4:3 arány (tudom, ez nem érdekli a gyártókat).
Hát, a külső tunerekkel nekem is ez a bajom. Ahányat néztem, már eleve nem tűnt jónak egy sem. +1x köszönök minden segítséget.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #4868 üzenetére
Szűz rendszerre tettem fel a drivereket, ott halt el. SEMMI nem volt telepítve (brrr..., coec pack, azokkal lehet csak jókat "játszani"
). Nem lehet, hogy nem kész X58-ra a kari? Neked ugyanis nem olyan lapod van, ezért talán itt lehet probléma. Sajna abban a topicban meg nem tunereznek.
Lapokkal eddig az MSI egy P4-es és egy 580X-es lapján kívül még soha nem szívtam, azon kívül csak ASUS-om voltak, és 1db GB.
A puszta számadatokból következik, hogy a PAL felbontás nagyobb, mint a DVD. Egyébként egy rakás filmem van videón, és ezeket inkább digitalizálom be minél nagyobb felbontáson (és mivel ugye PAL az adás, a 768x576 ideális, ráadásul XCoderrel még levágni is tudom a széles vászonról a fekete csíkokat).
8 napon belül elállhatok a vásárlástól, v. kérhetek cserét, egyébként meg korrekt a bolt. Azért is kértem még tippet esetleg másik (külső) tunerre. Sajna minden haveromnak a legmodernebb slotja az AGP.
Jobb lenne persze, ha előre lehetne tudni minden ilyen kis bisz-basz gondot, de mindez csak a vásárlás után derül ki. Sajna bármi a gond, attól a kari még nálam nem OK. Ha mégis tudsz valami beállítási tippet, nem csak azt, hogy biztosan nem jó a lap, azt köszönettel fogadom.
-
-
brd
nagyúr
válasz
#65675776 #4804 üzenetére
Igen, az, lemértem (bár az EVR-t pont nem néztem).
A PVR2 igen, de nálam pl. úgy van beállítva a monitor, hogy a desktop fényerejéhez van igazítva, így viszont a filmek túl sötétek, és ezen az Overlay beállításaival globálisan lehet segíteni, nem kell minden videolejátszó alkalmazásnál állítgatni. -
-
bevik
csendes tag
válasz
#65675776 #4785 üzenetére
azbest, da-raa, köszi a válaszokat.
Azt szeretném még megtudni, hogy be lehet-e szerezni valahogy ezt a CardMate nevű kiegészítőt az analóg és a digitális jel közösítéséhez, vagy kénytelen leszek külön antenna közösítőt beszerezni? Egyáltalán azzal megoldható-e az, hogy kábelek cserélgetése nélkül tudjak lapozgatni egyszerre az analóg és a digitális csatornák között is? -
hunmyke
aktív tag
válasz
#65675776 #4745 üzenetére
Kipróbáltam a DV2000-est is a P4-es gépében, azzal is meghülyül az XP. Anno P2-es gépbe vettük még a DV2000-est, abban még ment szépen.
Hétvégén újratelepítjük, lehet csak ez hiányzik a gépnek.
Kösz a segítséget, meg az ötleteket. Hétvégén remélem be tudjuk állítani a dolgokat. -
mester111
csendes tag
válasz
#65675776 #4694 üzenetére
Fizikailag passzol 100%-ra a PS2, és az álltalam áhított bemeneti csatlakozó.
Egy az egyben olyan, még az aretáló müanyag pöcköt sem kellett kitörni mint amikor az S videót dugtam be, mert azon másképpen helyezték el, hogy ne lehessen bedugni.
PS2 van mindenkinél, a TV kártya csatija pedíg a képen.De akkor hogy kérjem a boltban ezt az átok csatlakozót?(dugót)
Amire szükségem van a bemeneti osztó elkészítésekor? -
Scholes9
nagyúr
válasz
#65675776 #4697 üzenetére
igen, csak falun nem kapsz bármilyen kábelt, de ha tudtok vmi online boltot az jó lenne
Update: nah minden baba, sikerült rendesen a hangot is összekötnöm, már csak az az utolsó dolog kellene, hogy ne mono legyen, azaz ne csak a jobb oldali hangszórón halljam a tv-t, mi oldja ezt meg?
-
Scholes9
nagyúr
-
torogyuri
aktív tag
válasz
#65675776 #4656 üzenetére
a kedves hozzászólásodra reagálva: a környezetemben nem épp rózsás a helyzet a számtech üzletek terén ami éppen drága nekik raktáron alig van cuccuk és mire hoznak legalább 1 hét a másik helyen pedig drága és lehet várni ugyanennyit. Én pedig beleuntam és azóta netről rendelek
-
torogyuri
aktív tag
válasz
#65675776 #4649 üzenetére
hát na, kipróbáltam egy sima egyszerű fülhallgatóval és tökéletesen passzolt bele, úgyhogy szerintem ezzel van a bibi, csak nem tudom hogy ilyen hogyan fordulhat elő:
a bal oldali a távirányítóhoz tartozó kábel a jobb pedig a fülhallgatóé.
Ja, és azt nem tudom még hogy vajon elég-e csak szimplán erre a nagyobbra kicserélni a csatlakozót
-
-
törölt tag
válasz
#65675776 #4627 üzenetére
Nekem így is fog maradni a rendszerem :-). Eredeti tervemről a crossfire rendszerről ugyanis lemondtam. (A teszteket olvasgatva rengeteg az ellentmondás a crossfire fronton, az 1 darab erős VGA megbízhatóbbnak tűnik).
Ennek köszönhetően maradt 1 darab üres PCIe 2.0 x16 csatlakozóm, ami ideális hely a tunernek. Elég távol van a melegedő videokártyától, és pont mellette van a hangkártyának.
Kénytelen voltam visszatenni a régi audigy 4 hangkártyámat, mert az alaplapi hangkártya minőségével nem vagyok elégedett. Az alaplapi hangkártya például a tuner esetén csak az analóg kimenetét hajlandó használni, az audigy 4 pedig mindent kiküld az 1 darab digitális kimeneten.
-
Csorbi
addikt
válasz
#65675776 #4618 üzenetére
Tehát magyarán a PVR2000 belső átkötését szüntessem meg, majd állítsam be a PVR2-ben hw előnézetre, ekkor a hang is PCI buszon át közlekedik.
A Global-t kössem rá az Audigy4-re, a Realtek-et tiltsam le és tádáá, kész is.A VHS hangjával az a baj, hogy a hangkártya Line-in bemenete foglalt már, és nem akarok mindig ide-oda dugdosni.
Eddig nekem a VHS hang közvetlenül a PVR2000-re volt dugva, de akkor szerintem azt fogom ezután a VHS rögzítésre használni (legalább közben másra is tudom használni a gépet), a Global meg marad TV-zésre meg a TV-ből felvételre, értelemszerűen ha nézem a TV-t, közben úgysem csinálok mást, és elég lesz a SW enkóder is.Ha jól írtam le a dolgokat, akkor nagyon köszönöm a segítséget, még az Audigy4-et meg a Global-t megpróbálom megcserélni, hátha...ettől egy kicsit tartok, hogy nem fog változni a helyzet.
-
Csorbi
addikt
válasz
#65675776 #4616 üzenetére
"Egyébként a PVR2 nem nagyon tud két hangkártyát egyszerre kezelni."
No ezt nem tudtam, bár belegondolva tényleg ésszerű"Hardveres előnézetet használva pedig még csak össze sem kell kötnöd a hangkártyával."
Ezt nem igazán értem. Hol hallom akkor a hangot?(Tudom, a fülemen...
)
Mit ajánlasz akkor egy olyanhoz, hogy szeretnék tv-zni mondjuk a PVR2000-rel (és akár fel is venni közben, ha olyan a műsor), és vele egyidőben mondjuk egy videomagnóról rögzíteni a Global segítségével. Hallani a VHS felvételt nem akarom egyáltalán, csak tálcára lecsukva szépen menjen az ő PVR2-es ablakában, a másik PVR2 ablakban meg menjen a TV adás, azt persze hallani is szeretném. Egyáltalán meg lehet oldani ilyet?
-
Csorbi
addikt
válasz
#65675776 #4614 üzenetére
Nekem pont EZ van, én ezen csak egy AUX csatlakozót látok.
Emellett, azt szerettem volna megoldani, hogy ha pl. az egyik tv-n nézek valamit, a másikkal közben tudjak felvenni mást, és a két hang ne zavarjon be egymásnak. Vagy akár mindkettővel felvenni egyidőben más-más forrásból. Ezt egy hangkártyával is meg lehet oldani, hogy csak az egyik hangját halljam?
-
solika
tag
válasz
#65675776 #4605 üzenetére
köszi, akkor ezek szerint a "rendszerváltás" ártott meg neki anno...
nos hát, a mappához való hozzáférési jogot hol lehet beállítani? mert a gazdagépről szimplán be tudok lépni rá, hálón keresztül ugyanarról a gépről sem, meg más gépről sem...
az lehet gáz, h megvan osztva? -
Csorbi
addikt
válasz
#65675776 #4600 üzenetére
A BIOS-ban nagyon nem mutat ilyen, csak 3 sor van a 3 PCI-hoz, és tudok választani hogy AUTO vagy manual. Viszont a legújabb Everestben megnéztem az IRQ kiosztásokat, nagyon furcsát én nem találtam:
A memóriahozzáférés is jónak tűnik, mindkét Global-os eszköz megkapja a maga kis kiosztását. Na majd egy kártyacserét is megpróbálok, de már csak az Audigy4-et és a Global-t tudom megcserélni, a PVR2000-nek legalul kell maradnia a hülyéntervezett csatlakozója miatt (közvetlen nem megy alá más, mert beleütközik)
Óóóóóó, Leadtek, Leadtek, miért nincs még egykártyás-kéttuneres megoldásod!!
-
sonaj0203
aktív tag
válasz
#65675776 #4549 üzenetére
Köszi!
Azzal már próbálkoztam, önmagától is azokra a mhz-ekre állt be, de nem talált nézhető csatornát. Próbáltam kézzel hozzáadni, ugye úgy kell, hogy frekvencia hozzáadása, beírtam de semmi nem változott, mármint ugyan azon a frekin maradt.
Ha a jel gyenge, (bár a pár méterre odébb lévő tv-n simán bejönnek a csatornák), hogyan tudnám felerősíteni van erre valami hatékony eszköz, módszer?Köszi
-
törölt tag
válasz
#65675776 #4544 üzenetére
az enyém valamiért szoftveresen nem megy vista x64 alatt - akadozik a kép - a cpu terhelés nálam nem gond, szinte észre sem veszi a gépem!
Nem nagyon fájlalom a dolgot, mert hardveres módban tökéletes, főleg amióta a tanácsod szerint készítettem egy egyedi hardveres profilt és felhúztam a bitrátákat :-)
CBR 10000 KB/sec kép és 48KHz 384Kb/sec hang melett is gyönyörűen, akadás mentesen nyomul PCIaudió módban is. A felvétel is tökéletes ebben a beállításban
(nálam a fájlméret nem számít, csak visszanézem és letörlöm).Ez a leadtek tuner sokkal jobb mint az előző ASUS tunerem (igaz az egy régebbi PCI-os kártya volt.
-
bzoley
veterán
-
törölt tag
válasz
#65675776 #4468 üzenetére
PXDVR3200 H PCIe Tuner + GA-MA790FXT-UD5P socket AM3 alaplap.
A PCIaudio csak a tévé nézéskor működik jól, mert szoftware MPEG-2 felvétel közben egy idő után elcsúszik a hang, igaz maga a felvétel jó lesz. Hardware MPEG-2 felvétel közben nézhetetlen, mert a hang bugyborékol.
Pedig erőforrásból van bőven, még a legmagasabb felbontású software felvétel sem tudja kihajtani a gépet.
Föladtam, be kell látnom, hogy a PCIaudio még nem az igazi. Pedig szerintem a PCIe már elég sávszélességet tudna biztosítani hozzá.
Bekötöttem az analóg kábelt, így minden tökéletes. Annyit azért még megjegyeznék, hogy az alaplapomra integrált Realtek ALC889A hangkártya még mindíg nem éri el a 3 éves Creative Audigy4 kártyám hangminőségét! Viszatettem ezt is az új alaplapba, most ezzel van összekötve a Tuner.
Perfekt, annál is inkább mert az Audigy4 az analóg hangkábel jelét is kiküldi a digitális SPIDF kimenetre (az alaplapi Realtek ezt sem tudja, a Tuner hangját csak az analóg Line out kimenete küldi ki).
-
k_petya
tag
válasz
#65675776 #4436 üzenetére
Kinyitottam, de nálad csak Falcon találtam. A furcsa betűs oldal meg nem müxik.
PVR2ben még mindig nem javították, hogy stereoban induljon Expert karival?
Az egy dolog, hogy kézzel átállítom, de ugye nem a mono hangból csinál sztereot?!
Régebben nem tudott felvenni ugy a PVR2, hogy levágta a fekete csikokat?
Tök jó, hogy lehet a csatorna listát exportálni importálni, de mivel lehet szerkeszteni? Mert uncsi egyessével törölni a nem használt csatornákat.
-
attiLANte
tag
válasz
#65675776 #4436 üzenetére
Ok, köszönöm!
Kicsit tesztelgettem, és kártya nélkül sem tökéletes a cucc, úgyhogy más gond (is) lehet a háttérben. A táp sem zárható ki, bár terhelés alatt stabil a gép... De ez már amúgy is más téma.Viszont ha már itt vagyok, megkérdezem: a PVR2-ből 3.22-est használtam utoljára, mivel jobbnak találtam a minőséget közepes bitráta mellet - valszeg az ArcSoft codec miatt -, viszont a megszokott módon (720x576, Interlaced TFF MPEG2) rögzített felvétel TV-n visszanézve a gyors mozgásoknál remeg. Nálam volt a hiba, vagy másnál is előfordul ilyesmi?
Sajnos már nem tudtam kideríteni az okot, mert közben megzakkant a gépállat... -
gurabli
őstag
válasz
#65675776 #4399 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget. Ha jól tudom, akkor a UPC-nél nem is lehet más eszközt használni a digitális adás vételére, csak a saját set-top boxot...
Akkor kilőve a digitális, és marad a PVR3000-es. Emígy egy Samsung 2333SW (16:9) monitoron milyen képminőségre számíthatok, ha nem a boxot kötöm rá, hanem a meglévő analóg kábeltv jelét kapcsolom? (igaz, hogy a UPC hamarosan megszűnteti az analóg adást?)
Gondolom mivel (szinte) minden adás továbbra is 4:3-as, vagy széthúzom a képet vagy kétoldalt fekete csík lesz?
-
crazygamer
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Ford topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Léghűtés topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged