Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
válasz
DreadZozzy #5023 üzenetére
Nálam akkor van ilyen jelenség, amikor 24p-s videót, streaminget nem 1080p@24 -en játszok le, hanem pl. 60 Hz-en. Lényeg, hogy olyan képfrissítéssel kell lejátszani a videót, amilyen maga a videó.
25p esetén 25Hz vagy 50Hz, 30p esetén 30Hz vagy 60Hz, 24p esetén 24Hz, 23,976p esetén 23,976Hz... stb.Nálam ez a jelenség Fire Tv sticken (is) jelentkezik, de PC-n nem néztem.
-
KTTech
veterán
válasz
DreadZozzy #5029 üzenetére
Nem ugyanaz a kéz hiba. A hidassal nem lehet mit kezdeni, az Moaré...
A 24p anyagot 24p-re állított Kodival nézném meg, nem 60p-re állítottal először. -
sicc_innen
tag
válasz
DreadZozzy #5033 üzenetére
Csak annál az egy 23,976 fps-es filmnél jön elő ez a hibajelenség?
-
DreadZozzy
csendes tag
válasz
DreadZozzy #5033 üzenetére
Ja, kimaradt: a PC-t mutató HDMI inputnak kicsit eltérő beállításai vannak, mint a Kodi-s portnak, de nem jelentősen. A PC-s input Game módban van, hogy ne legyen lag.
-
sicc_innen
tag
válasz
DreadZozzy #5031 üzenetére
Próbáltad már VLC-vel a tévén Kodi helyett?
Nálam is vacakolt a Kodi (boxon és PC-n is). Az a két verzió (20, 21), amiket próbáltam belőle, nálam több sebből is vérzett. Ezért aztán nem erőltettem tovább, inkább kiváltottam a tévéboxon más, kisebb progikkal, amik simán viszik a videókat meg az iptv adásokat. -
sicc_innen
tag
válasz
Helló!
Interferencia lehet a vibrálás. Az eltérő fps miatt jelentkezhet, másrészt vagy az apró képrészletek éppen egyeznek az aktuális felbontással. (Pl. sűrűcsíkos zakó esete HD felvételen, bizonyos távolságból kamerázva.)
A PC-n milyen softveren játszod le a videókat? -
KTTech
veterán
válasz
Ez egyszerű moaré. Jó eséllyel az eredeti anyag ilyen.
-
blakey
titán
válasz
Túlélesített a TV.
-
gyűrű
addikt
válasz
A tv "mozgásjavítója" tud ilyeneket csinálni.
Kapcsold ki az összes ilyen hókuszpókot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Yettel topik
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest