- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Nekem is be kell írnom, csak 18.9 alatt működik is, 19.4 alatt meg nem. Az NFS nálam még csak nem is működik Kodiból, de még csak jelzést sem ad vissza, szimplán mintha rá sem nyomnék a gombra. Onnan tudom hogy mégis próbálkozhat, hogy pár másodpercig semmire nem reagál.
Ugyan az a megosztás, ugyanarról az eszközről, reprodukálhatóan, a korábbi verzióval megy, az újjal nem. Nincs több ötletem.
És ahogy írtam, a megosztás működik, mert minden mással el tudom érni, akár direktben (megjelenik a másik gépen a hálózatok rész alatt), akár ip címmel (az alhálózat miatt).
Majd ha rájöttem mi okozza, beírom.
-
zseko
veterán
válasz
Beni2360 #4492 üzenetére
Ne haragudj meg érte, de szerintem nem érted mit írok. Már WINS beállítást, vendég fiókot, felhasználónév/jelszó páros beírást, mindent idehozol, miközben eddig ezek nélkül is ment, és megy is, minden más eszközzel és programmal ami a hálózaton van, ahogy írtam is. Nem vendégfiókos megosztást használok, hanem a legalapabbat. És előbb írtam is, hogy a 18.9-es kodival működik az elérés, a 19.3/19.4-essel viszont nem, többször is oda-vissza újratelepítettem őket kipróbálni. Mivel a Kodin kívül semmi más nem változott, így ez szerintem innentől egyértelműen a Kodi hibája.
A WINS ügyfélhez amúgy nálam nem is lehet szöveget megadni, mint nálad látható, csak ip címet, és eddig azt se kellett kitölteni...és le is játszik a mappából videót?
Persze, simán lejátssza a videókat (már amelyikhez van kodekje a beépített lejátszójának, ha azzal akarnám nézni), és oda-vissza tudok másolni, törölni, könyvtárat létrehozni, bármit csinálni (persze csak akkor ha a Win-nél nem csak az olvasást engedélyeztem a megosztásnál, hanem az írást is, természetesen).De ott is kellenek az adatok.
Nem, nem kell. Magától megtalál mindent ami a hálózaton meg van osztva, és magától kitölti az adatokat (amit utólag tudok szerkeszteni, ha akarom) [kép1] [kép2]A VideoLAN nálam is kéri az adatokat, de ami nincs, azt nem tudod megadni. Nincs felhasználóneves-jelszavas hozzáférés beállítva a megosztásokra a gépemen, ki van kapcsolva. Ami működik is, hiszen írtam, hogy több más eszközzel, pc-vel, és appal, programmal elérhető.
Simán le kell okézni 2x az üres adatokkal és megy tovább. Sajnos minden mappába lépésnél, valamint video elindításnál el kell ezt játszani, tehát ez se tökéletes, de működik. És nem, a Kodiban sem kellett eddig megadnom semmit.
Egyetlen dolog változott meg csak: a telepített Kodi verziója. -
zseko
veterán
Most már biztos vagyok benne, hogy a Kodi hibája. Letöröltem, feltettem a 18.9-et, és bár a Windows hálózat (SMB) rész ugyanúgy nem működik, de az ip címet (és csak azt) megadva simán tallózható a tartalom, és hozzáadhatóak a mappák.
A 19.4-et visszarakva egyáltalán nem megy a hálózat elérése. Újra vissza a 18.9-et, és abban megint működik. -
zseko
veterán
"Nem tudom mit akarsz elérni"
Egy tök alap dolgot, a PC-men, a Win alatt megosztott könyvtárakat betallózni a tableten a Kodiban (így az a video nem erre megoldás), amire a Kodi, más programmal ellentétben, nem hajlandó.
Például az X-Plore-ban a LAN fül alatt az 'Új szerver > Letapogatás' része remekül működik és mindent megtalál. A VideoLAN videolejátszóval szintén fel tudok lépni a hálóra, simán megtalálja az is a megosztott könyvtárakat. (Ugyanakkor az MX Player-nél ugyan meg kell adni az ip címet, mert nincs automata keresés - így ez félmegoldás a másik kettőhöz képest - de utána simán felmegy rá ez is.) Ahogy egy másik, win 10-es laptop is simán látja a megosztásomat (és az én gépem is az övét), az X-Plore + VideoLan pedig magától betallózza mindkét gépet. A Kodi semmit. Így azt gondolnám, mégsem az én pc beállításaim a rosszak.
Ezen felül, a tesóm, és a kisgyerek gépén a Hálózati hely hozzáadása módszerrel (ahogy a most linkelt videódban is van) simán hozzá tudom adni és látható a megosztás, de mivel az a két gép külön (al)hálózaton van - az én gépem a 192.168.0, azok pedig az 192.168.1-es - így nem veszem ide figyelembe. De a laptop, a tablet, és a telefon ugyanazon van, mint az én pc-m."Hiba2: a megosztás nem érhető el." - Ezt adja, ha a Videó hozzáadása... elemen belül a Windows hálózat (SMB) részt választom. Ami amúgy a #4487-es hsz-ben lévő, szintén a te videódban ugyan úgy nem működik (bár blakey-nek viszont igen).
Ellenben az sem működik amit a videóban utána csinálsz, hogy csak az ip címet adod meg és utána tallózod be a többit. Ám most, hogy újrapróbáltam, már a direkt címzés sem működik, ami az előző próbálkozás alatt legalább ment, Operation not permitted hibakóddal tér vissza. Bezzeg az android alkalmazásokat kérés nélkül listázza, mert arra aztán kurv@ nagy szükség van egy videolejátszónál...Eddig meg sem találtam hol lehet letiltani ezt.
Mindkettő - tablet, telefon - friss telepítéssel próbálva.
Az SMB1-et nem kapcsolom vissza, hiszen minden más program, app simán lekezeli az elérést.
De köszi a segíteni próbálást -
zseko
veterán
Tudom, hogy így kellene működnie, de nem működik
Egy másodpercig nem állítom, hogy ez a kodi hibája lenne, nem pedig a windows-é, amit például sehogy nem tudok lebeszélni arról, hogy ő egy vállalati hálózat része [kép]
Szerintem már nagyon szétcsesztem a beállításait, majd adok neki egy alaphelyzetbe állítást, hátha észhez tér. Még az intézőben sem látja a Hálózat fül alatt a saját megosztásait. -
zseko
veterán
Nekem mondjuk az SMB még egyetlen egyszer sem működött még soha normálisan úgy ahogy - szerintem - elvárható volna, és ahogy más (másképp megírt?) appal működik, azaz csak rákattintok és kiadja a a hálózaton lévő gépeket, a megosztott mappákkal. Mindig kézzel kell beírnom direktben a teljes útvonalat, máskülönben csak hibára fut. Ráadásul még a kitöltése sem annyira egyértelmű, mint más appoknál.
Érdekes, hogy az X-Plore szimplán be tudja listázni a megosztott gépeket a hálózaton, nem kell semmi extrát csinálni hozzá.
Nem állítom, hogy nem a 'túlokosított' win, vagy a win konfigurálás hibája (részemről) okozza, mindenesetre úgy még soha nem működött hogy szimplán megnyitom és kész.
A Kodi kezdőknek leírás amúgy nagyon hasznos, de mellesleg nemes egyszerűséggel átlépi a Hálózati hely hozzáadása taglalását... -
zseko
veterán
válasz
aprokaroka87 #4467 üzenetére
Megnéztem tableten, hogy ebből rá lehet-e jönni valamire...
Remélem nem gond a sok kép.A H.264 kodekkel:
A H.265 kodekkel:
A harmadik képen ugyan az lenne, így azt nem fotóztam be.
És itt a választható videófolyam lista a képbeállítások menüben a video alatt, ha először a H.264-el indítom:
H.265-öt indítva nincs ilyen beállítás, képnek veszi a lejátszást.
#4466 blakey: "...semmilyen külön kiegészítőre nincs szükség..."
'Csupán' egy billentyűzetre...
-
zseko
veterán
-
zseko
veterán
Üdv, feltettem a tabletre a slyguy féle hbomax addont a 19.3-as Kodi alá, azzal lenne némi problémám.
A Kodira telepítve volt a Plex is - nem a sima, hanem az amelyik a felületet is magára rántja és lecseréli, most nem jut eszembe a neve. Szóval a HBO Max telepítéskor jól működött, 1920x1080 H.264 minőségben, a H.265-el nem volt kép, de lényegtelen, a H.264 ment. Mivel a Plex nem jött be, főleg hogy ráerőltette magát a felületre, ezért letöröltem (de még így is hagyott rengeteg szemetet maga után a felületen).
Hogy összefüggés van-e azt nem tudom, de azóta a Max-nál nincs kép csak hang. Letöröltem a teljes Kodit a tabletről, újratelepítettem, de a hiba ugyanaz, nincs kép, csak hang. Olyan mintha 'zenének látná' (), mert lejátszás alatt video vagy hang infohoz tartozó gomb meg sem jelenik, a jobb alsó sarokban lévő fogaskerék ikonra kattintva csak Vizualizáció, Vizualizáció beállítások, és Dalszöveg kiegészítőt hoz be.
-
zseko
veterán
válasz
envagyok #1659 üzenetére
Huh, hát most egy kicsit távolabb vagyok a tv-től (kb. 1500km-el
), így fejből nagyon nem emlékszem, valamint nem is az enyém, ismerősnek szánnám. Egy hónapja ismerem a kodit, így nem néztem meg tüzetesebben a tv-t, mikor legutóbb rá akartunk kötni egy multimédiás lejátszót, ami nem sikerült a hdmi hiánya miatt, így annyiban hagytuk. Úgy emlékszem, hogy egy első szériások közé tartozó samsung(?) lcd tv, amiken még nem voltak hdmi portok, így ez, és az s-video kivételével más az van. Tehát scart is, és vga is.
-
zseko
veterán
Üdv, tudtok ajánlati olyan hardvert kodit használni, amit rá lehet kötni olyan tévére, amin nincs hdmi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest