Hirdetés
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miikee
csendes tag
Sziasztok!
Elektronikához értőket kérdeznék.
Ninebot g30-ra vettem Monorim LR01 ( [link] ) hátsó indexet. Egyszerű módon ki lehet egészíteni első indexxel? Én arra gondoltam, hogy a hátsó indexhez menő kábelt elosztanám és rákötnék egy elsőt. Vagy ez "butaság"?
Előre is köszi a válaszokat -
DigitXT
félisten
OFF, mert motoros, de a szaltó 10 pontos.
Nem tudom, mit nézett.
-
s912
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kb. 1,5 éves akai f10 (nincs agyonhajtva). Üresjáratba nem áll le, viszont ha ráállok és úgy indulok, 1-2mp és kikapcsol, hibakód nélkül. Vissza sem kapcsol, egészen addig, amíg nem kap 220-at. De után keződdik előlről az "ördögi kör". Akku kuka?
-
phoenix1989
addikt
válasz
DigitXT
üzenetére
Hát ez nem konkrét szerviz vagyis ez egy érdekes dolog mert mindennel is foglalkozik a fickó akinek odaadták. Szekszárd egyébként. Én se értettem mi ez a duma, a bemeres szerintem ennyi volt ramert mennyit vesz fel és kész, mert nem ér rá más dolgokkal foglalkozik . Szóval ha van Szekszárd vagy környékén megbízható ne tartsa magában. El vinnem értelmes embernek megnézni.
-
DigitXT
félisten
válasz
phoenix1989
üzenetére
Milyen szerviz? Csak hogy tudjuk, hogy kit kerüljünk?
A bemérésen ők mit
értettek? Annyi, hogy megerősítik, hogy "nem tölt 54.6V-ra", és viheted haza?
Az a minimum, hogy ilyenkor cellacsoportonként lemérik a feszt, abból világít
ha valamelyik már 4.2V fölött van és emiatt állt meg a töltés - noha a többi az
4V alatt, és emiatt nincs meg az 54.6V a végén. Jellemzően akku törés okoz
ilyet, elpattan a nikkelszalag, és kiesik 1, vagy több cella a cellacsoportból...
Így az egyrészt hamarabb is merül majd, másrészt hamarabb is tölt fel, tehát
a BMS dolgozhat keményen, hogy megpróbálja balance-ban tartani (ha tudja).
Természetesen ilyen nagy kapacitáskülönbség esetén ez nem lehetséges.
Mi ez a duma, hogy felejt az akksi? Mit felejt, hogy hogyan kell működnie?

Akku külső méreteit mérd le, és akkor minden kiderül... Az biztos, hogy nem
túl jó minőségű cellákat használnak ezekben, a legjobb, amit láttam 2600-as.
Csak abból meg nem jön ki a 16Ah, azért gondoltam, hogy 2000-esek.
Szerk: ha törött az akku, és emiatt nagyot esik a feszültség, az épp okozhat
végsebesség csökkenést adott fokozatban, akár 20%-ot is... Mintha kevésbé
lenne felöltve az akku. Mert hát valójában tényleg kevésbé van feltöltve...
-
phoenix1989
addikt
válasz
DigitXT
üzenetére
Az a furcsa hogy nem használtam , szervizben volt mert ugye nem töltött 54,6 ig ott most állítólag bemertek és valóban nem vesz fel annyit de nem csináltak semmit.... Inkább hagyjuk is mi volt míg legalább bemertek. Előtte egyebkent faszan ment. Most hogy visszakaptam ez a fura. Azt mondja felejt az aksi de alig 20toltes van benne 550km. Szóval elvileg rakhatok bele nagyobb ah s aksit minden gond nélkül.
-
DigitXT
félisten
válasz
phoenix1989
üzenetére
Mivel már bőven nincs extrém hideg, ami során az akku teljesítménye csökken,
szerintem nem normális ez a visszalassulás, főleg nem ilyen mértékben...
48V 16Ah akku, ha gagyi kínai cellákból (2000 mAh papíron) épült, akkor 13s8p.
Ezt a méretei alapján lehet verifikálni (bontás nélkül). Ha ekkora akku befér, úgy
semmi akadálya normális cellákból (pl. LG MJ1) építeni 28Ah pakkot helyette...
(FB-on rengeteg akku építő ember találsz, akik jellemzően tetemes munkadíjjal,
de készítenek neked tetszőleges akkut. Én legutóbb egy 16s6p-t csináltam pici
pénzért, illetve egy gagyi S1 akkut még kisebbért, de utóbbinál megfogadtam, a
"baráti" árazásnak nincs értelme, mert a kedves megrendelő nem mindig baráti.)Ja és mégvalami: ha ragasztgatós a gyári akku, akkor olyannak a klónozását én
biztos nem vállalnám, szívás, és alapvetően tűzveszélyes konstrukció... Rendes,
fizikai szeparáció kell a cellák közt. Az a tuti. Ennek ára persze, hogy egy adott
térfogatba csak kevesebb cella fér, mert nincsenek úgy összezsúfolva: általában
ilyenkor kevesebb párhuzamos cella fér, pl. csak 7, vagy 6. Ez mondjuk MJ1-ből
még mindig valós 23.3, illetve 20 Ah kapacitást jelentene: nem minidig probléma.Ui: ha valami gyíkja van a gyári akkunak, azt leginkább ki kéne mérni: ha csak a
cellák ratyik, akkor lehet építeni helyette a gyári BMS-sel is, ám ha még a BMS
is szar, akkor arra is kell költeni. Akkor meg már érdemes a minőségre, illetve a
korábban felemlegetett okos funkciókra is rááldozni (az meg ilyen 20-30K plusz). -
phoenix1989
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy ezekben az időkben normális ha a roller sebességben nem hozza a meg szokottat? Gondolok itt arra hogy eddig 2 fokozatban ment alattam 37et most még alig éri el a 30at. Lehet köze az időjáráshoz?
Másik hogy mennyiért lehet csináltatni akksit? 48v 16ah ha valaki csinál ilyet mennyiért? Ha eddig a fent említett akksi volt a roller be lehet beletenni 18ah vagy akár 20ah vagy ahhoz mást is cserélni kell benne? -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius
üzenetére
Azért az okos funkciók megléte még nem feltétele egy jó BMS-nek.
Ami inkább gáz, hogy passzív balance sincs bennük, adott esetben,
aztán nyüstöli a user a kishibás akkut, amíg nagy hibás nem lesz.
Legutóbb vettem egy kicsi "buta" 10s BMS-t tökéletesen működött
a túlmerítés elleni védelem, 2.7V/cellánál tiltott.
Túltöltésre éppen
nem teszteltem, de ezek teljesen alap funkciók. Ami ezt se tudja, az
szerintem nem veheti magára a BMS nevet: amúgy kis LiPo akkukat
szinte sosem szerelik fel BMS-sel, ne akadályozza a nagy áramot, ill.
azokat mindenki balance-olás mellett tölti, lényegében cellánként... -
polo493
tag
néztem a kugoo g2 max rollert 1000w motor 25a vezérlő ha kicserélem a vezérlőt nagyobbra vajon a motor mennyit bírhat hány ampert hosszú távon is?
vagy lehet szoftveresen át állítani? -
Samam
friss újonc
-
PociAti
őstag
válasz
hakos1987
üzenetére
Ne nagyon foglalkozz ezekkel az apró problémákkal, ha a mostani megpatkolt rendszered stabil, akkor maradj meg mellette. Máskülönben félő, hogy csak bizonytalanságot, potenciális meghibásodást hoznál be a rendszerbe.
Olyan sebességgel menj, ami neked kényelmes. Aminél még normális távon belül meg tudsz állni, és az úthibákat kellemesen kirugózza a gép. Teljesen mindegy, mennyit mutatna a kilométeróra, érzéseidre hallgass. Első 1-2 hétben sebességmérésre jól jön egy telefon, de utána már vakon elég pontosan meg fogod tudni tippelni mennyivel mész.
Az index gépjármű és motor esetén jó dolog, rollernél nagyjából halott ügy. Ennél a típusnál ha jól látom a deszkán van, kb. 10 centire a talajból. Nagyon kevés szögből lenne látható. Konkrétan a balra kanyarodás ami veszélyes manővernek számít, de amint a mögötted lévő autós kicsit közel is ér hozzád, semmit sem lát majd belőle, mert már az autó holtterében van a talajközeli irányjelződ.
A világítás tényleg jó dolog tud lenni, viszont eszméletlen jó kerékpáros lámpákat lehet kapni. a probléma egyszerűen áthidalható.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Gondolom itt is vannak katalógusból választható konstrukciók, mint sok más területen. Néhány gyártó pedig rendelésre megoldja felmárkázást, és talán egy kis + dizájnolást is a megbeszélt módosításokkal.
Vagyis bérgyártás, kevés hozzáadott értékkel.
Már ha ez esetben is erről van szó.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Igen, jó kérdés ez is. Mert én is várni szoktam vele. Főleg nyáron, amikor dög meleg van kint.
Bár az is lehet, hogy ez esetben már sérült volt a roller alja, így kapott az akkumulátor is. Vagy beázott. Erről nem tudok pontos részleteket.
Szerk.:
Ahol ugye spórolnak a K+F költségeken, ott előfordulhat tervezési vagy felépítési probléma. Így ha nem teljesen rendeltetésszerű a használat, akkor az komolyan vissza tud ütni a felhasználó felé.Nem vágom a Momo (dizájnos?) rollerben milyen konstrukció.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Most láttam az egyik hír alatt kommentelt, akinél kigyulladt a roller. Abból az derült ki, hogy töltés közben történt. Bár ez sejthető volt.
Egy másik figura azt írta, hogy ez alsó akkufedeles roller. Nem tudom ennél milyen védelemmel van ellátva az alja az esetleges odaütések miatt.
-
hakos1987
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
szerintem reflexből dobja ha hibakódot ír, mert egy nagy dobozban csak kijelzők voltak
Indulásnál most nem túl finom, egyből nagyot húz, de nem rángat.
Köszi az okítást, így már értem
-
Peaceliker
addikt
válasz
hakos1987
üzenetére
Mondjuk szebb lett volna az embertől, ha hallt javítja
Lehet csak kontakt hiba, de maga a szenzor sem drága amúgy.
Hall mondja meg a vezérlőnek a mágnes pozíciókat, így nem kell kitalálnia random fázis kapcsolásból. Ez mondjuk leginkább indulásnál érdekes. És ezért van hogy a szenzor mentes picit rángatva hangosabban indul, mert keresi a pozíciókat.
Nehéz kérdés. Nyilván legegyszerűbb a hall mentes vagy amire írják, hogy nem érdekli. Kb bármit vehetsz, ami 30a körüli és 52v os. -
hakos1987
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Okés, nem elspórolni akarom a dolgot, hogy csak kijelzőt vegyek
Viszont Ali-n elvesztem a lehetőségek tengerében
Gyárilag van index, világítás is rajta, így jó lenne ennek megfelelő szettet találni.
Korábban ajánlottak Mantis-t, ami tényleg szuper, csak így is megfelel és nyilván olcsóbban megúsztam, meg kényelmes volt, hogy helyben elmentem érte, mint sem csomagolás, futár, látatlanba...
Az ember annyit említett, hogy E16 hibakódot írt, ami a HALL szenzor hibára utal a netes keresések alapján. Azt is megtaláltam, hogy ez adott esetben cserélhető, ha nem is túl könnyen... Célszerűbb HALL nélküli vezérlőt keresni és biztosra menni, vagy van értelme foglalkozni vele? Ha nem suta a kérdés, mire való pontosan a HALL szenzor által szolgáltatott adat?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem nagy cucc. Nálunk még a fém fali állványt is ellopnák.

-
Igen, közben néztem, egy "terem".
Érdekes, azt írták, h a nem leláncoltak között gyakori volt a lopás.
Hát gondolnám, h az ilyen helyeken minimum van kamera, már csak azért is, h ki lehessen tenni közszemlére aki erre vetemedik.
Gondolnám, h az ilyen helyeken azért nagyjából ismerik egymást az oda járók. Eszembe nem jutna pont ott lopni olyanoktól, akiket ha máshogy nem is, de látásból ismerek.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
+1
A stuttgarti Merci múzeum mellett kialakítottak egy villanybringa töltő-tárolót. Akku ki, szekrénybe be.
-
Peaceliker
addikt
válasz
hakos1987
üzenetére
Azok a vezérlők amik támogatnak kijelzőt jellemzően nem is mennem nélküle
persze van kivétel, de én azt tippelem, hogy erre nem fogsz tudni csak simán kijelzőt rakni.
Persze, értem, de 400ba már kapni patika zero 10x(ice q5, kugoo g1) gépet, ami elég kis műszer jószág. Nem mellesleg erősebb is mint ez (végsebességből ítélve). Persze értem, hogy ez nem lesz annyiba, csak most a 400k ról ugrott be ez
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
-
polo493
tag
Én maradok a hello-nál mert kerékpározom is és mióta elütöttek azóta van bizti ,hello kerékpárra is érvényes meg roller-re ,posta biztosító elvileg oda szól csak fizet a posta ha baj van ,de magyar mentalitás ,hogy mindenért harcolni kell ,a biztosító maffiával is ,az is csak szolgáltatás semmi értéket nem állítanak elő,többség egész életében fizeti őket és soha nem használja akkor csak megéri nekik!
-
Ezt a képet én is láttam, de azt hittem valami német szaküzlet.
A cégemnél hasonlót akartak, h a rollereket majd így összecsukva kell eltenni. Szerencsére megértették, h ezt ne olyanok döntsék már el, akik nem használnak rollert.
Sok ember sose csukja össze, plusz sáros/koszos, plusz némelyik nagyobb dögnehéz ahhoz, h emelgesse az ember. :/ -
hakos1987
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Felmerül a kérdés, hogy akár a jelenlegi vezérlő(k)höz nem lehet egy kijelzőt csatlakoztatni? Persze kérdés, hogy mivel kommunikálna. Még nem lett szétszedve, hogy most mi van benne pontosan, de ez lesz a köv. lépés.
Az eredeti terv az volt, hogy 400k-ból álljon meg a dolog, ahhoz képest még nagyon jó vagyok
Ezért sem riaszt vissza, ha egy jobb vezérlőt kijelzővel venni kell hozzá.szerk.: szerintem pont a hall szenzor miatt dobhatott hibát neki....
-
Peaceliker
addikt
válasz
hakos1987
üzenetére
Na ha nála van minden az faja.
Amit ki kell derítened, hogy motor szenzoros-e. Ha igen akkor olyan vezérlőt néznék én is. Ha nem az akkor figyelni kell, mert nem minden vezérlő fog menni szenzor nélkül. Pl az ajánlott mantis cucc tuti sírna miatta.
Ha mákod van ami benne van most eladható és akkor 250 be kb megáll a story ami talán jó. Ha 300 körül áll meg az sztem már nem volt akkora jó biznisz... De ez csak az én véleményem
-
hakos1987
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Úgy gondoltam igen, hogy vezérlő+kijelző, csak a beszerzési forrást, irányt nem találtam eddig.

Az akku kapacitását sem tudom sajna, mert lehet azt is cserélte. Hatótávot meg még nem volt időnk tesztelni, mivel tesómé a roller jobbára
Alkatrészt nála tudok beszerezni, van nála egy nagy kupac donor, meg vannak a javítottak ugye... Bár Ausztriában ha kapható hozzá alkatrész, könnyen ki tudok menni, de az emberke 10km-re lakik tőlem, így amíg ő lesz, alkatrész is lesz. Amúgy 220k volt az annyi. -
Peaceliker
addikt
válasz
hakos1987
üzenetére
Igazából szerintem nagyon nincs más, mint contorller és kijelző csere.
Valami dual vezérlő meg a kompatibilis kijelző hozzá. Alin körbe kell nézni. Vagy néha árulnak mantis gyári bélést 40-50 körül, asszem azt át lehet állítani 52v ra (48ra is akár). Ezen kívül már csak tudni kell mit hova kéne dugni
Mekkora az akku benne? Ha nem titok mennyit adtál érte? Alkatrészt kapni hozzá, ha esetleg megmegy benne valami (futómű alkatrész az izgi talán)? -
válasz
Casseius
üzenetére
Ilyen roller volt, ami kigyulladt tegnap:
http://momo-design-aro-85.html -
hakos1987
őstag
sziasztok!
Nemrég érdeklődtem nálatok, hogy milyen rollert... .Végül kiderült, hogy a környékünkön (nyugati határszél) van egy emberke, aki hibás rollereket hoz be Ausztriából kölcsönzőkből, és javít/újít fel... Elmentünk hozzá és vettünk tőle (szerintem nagyon jó áron) egy Be Cool eSC-PRO3 rollert. Ami a csavar a történetben, hogy hibakód miatt a gyári vezérlőjét kiiktatta, így csak egy fesz. mérő van rajta kulccsal és gázkarral. Ami még érdekes, elvileg gyárilag 48V-os lenne, de 52V-os most és átépítette dual motorosra. Így GPS-es méréssel 46km/h-t mértünk vele végsebességre a gyári 25 helyett (bár ez lehet szoftveres korlát volt)
Viszont, ami hiányzik: jó lenne mégiscsak egy kijelzős vezérlő rá, ami 52V és dual motort is kezeli, valamint a gyári világításait is kezeli és sebességadatot is mutat. Jó lenne, ha lehetne ezáltal teljesítményt vagy akár a hajtott kerekeket szabályozni, a gyári világításai most nem működnek, meg a telefonon való sebességmérés sem megoldás hosszú távon, nem beszélve az odométerről.... Van valamilyen kompakt megoldás erre?! Sejtem, hogy nem olcsó és ha kell hozzá mikroelektronikai ismeret, van hozzá ismerősöm a bekötéshez.
Köszi előre is a tippeket!
-
DGery
aktív tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
ITT találsz felelősségbiztit rollerra 6000/ év az optimum csomag ami 4m-ig biztosít, de van olcsóbb is 4ért.
Nekem ha lejár mint fentebb is írtam egy felelősségbiztit kötök, ami nem csak rolleren/bringán jó, hanem teljes körű, és jogsegély is van hozzá kb minden területre (munkajog, baleset, stb) 7500-ért ami összességében sokkal jobban megéri... -
Somatom
veterán
Melóban napidíjas vagyok, itthon pedig szabin vagyok, úgyhogy nem nagyon kell időre közlekednem. Odaérek, amikor odaérek. Sokkal kellemesebb így közlekedni és több dologra is tudok figyelni. Én tavasztól, télig némely nővel is fizettetnék kötelezőt, mert a vonulásuk komoly baleseti kockázatot jelent. Persze, nem minden esetben. Villanybringával 30 -fölött is szoktam tekerni, de múltkor egy olyat láttam, olyan naciban, hogy inkább beálltam mögé hússzal és gyönyörködtem a látványban.

-
Casseius
tag
Tatabányán kigyulladt egy Xiaomi klón [video]
-
Somatom
veterán
Sztem a saját statisztikáikból indultak ki. Arrafelé kicsit más a közlekedés. Jobban elszeparáltak a bringautak, jobban fel vannak térképezve és egy nem megadott elsőbbségért úgy berántják pár hétre, hónapra a jogsit, mint a huzat. Úgy félek/félnek a gyalogostól bringástól, rollerestől, mint a tűztől. Svájcban meg pláne. Ha csak közelítenek a zebra felé, már fékeznek az autók. Amúgy lassan 8 éve, havi 5-6 ezret gurulok kint (városokban is), de még sosem keveredtem necces szituba bringással, rolleressel.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
DigitXT
üzenetére
"Egyébként teljesen
érthető, ha egyforma díjak vannak, kb. ugyanannyira lehet vele kárt okozni,
és itt az a lényeg, nem annak a megítélése, hogy olcsóbb-e a roller, mint az
SMKP."Igen, pont ez a lényeg. Bár a roller árakat elnézve nem feltétlen mondanám, hogy ennyiért nem veszel SMKP -t. Nyilván rollernél sem a 100 ezres kategória az elsődleges kockázati tényező.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ez mondjuk itthon nem kötelező. Majd valószínű akkor lesz az, ha behoznak valamilyen szabályozást. Az is csak a nagyobb teljesítményű rollerekre. Gondolom én...
Bár még így sem látom át, hogy miért éri meg ilyen alacsony éves díjon a biztosítóknak, de gondolom ez a része is ki van találva. Nem igazán néztem utána, mert nem nagyon érint. Meg nem is nagyon érdekel.
Viszont kiegészítő biztosítás nem lehet rossz. Ami a saját károdat enyhíti. Némileg...ha például nem közúti baleset résztvevője vagy.
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Havi?
Éves 6000 Ft az nagyon nem párezer havonta. Egyébként teljesen
érthető, ha egyforma díjak vannak, kb. ugyanannyira lehet vele kárt okozni,
és itt az a lényeg, nem annak a megítélése, hogy olcsóbb-e a roller, mint az
SMKP. (Amúgy még ez se biztos, komolyabb vasak már olyan árban vannak
simán, mint egy SMKP. De persze ennek FB esetén pont nincs jelentősége.)Btw. legutóbb nem fizettem be, mivel gondoltam addig teljesen felesleges,
amíg nincs kész a vas... (Azért ott még nem tartunk, hogy ki kellene vonni a
forgalomból.
Remélem. Amúgy 400 ccm ~200 kg nagyrobogóra volt 5700
2021-ben, de azóta emeltek. Hiába a maximális bónusz fokozat. Infláció.
) -
generatoros
tag
válasz
Casseius
üzenetére
elég érdekes, ha számlát viszem--- autóról beszélek,--- akkor azt ki kell fizessék, ha nekem okoztak kárt. ha gazdasági totálkárt állapítanak meg akkor van az , hogy annyit fizetnek amennyit akarnak. nem gondolom, hogy ha rollert üt meg az autó a kkor kevesebb pénz jár csak azért mert roller , persze lehet minden érdekes variáció.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
Jah nem is ezért kérdeztem, mert amúgy tök frankó dolog, hogy ilyen olcsón mennek a KGFB -k. Csak azért futott végig az agyamon, mert egy autóban elég könnyű több százezres kárt csinálni. Közúton meg ennek azért van kockázata.
Szerk.:
Autónál ugye jóval magasabb költségek vannak. Mellette pedig sávos rendszer.Nyilván mondhatjuk azt, hogy más érték egy autó, de néhány roller árát elnézve simán lehet venni annyiért egy használható 4 kerekű modellt.

-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Na a srácnak volt allianzos biztosítása, az autós hibája okozta a balesetet, allianz kért egy ár listát a javításokról ami 240ezer forint volt, abból 180-at fizetett az allianz a srácnak az allianz meg nyilván intézte a többit az autós biztosítójával.
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ha én arra emlékeznék, megkérdezem havert, ő beszélt vele
-
válasz
Casseius
üzenetére
Ez nem fordítva volt?

Mármint nem a rolleres csávónak volt Allianzos biztosítása a rollerre.
Hanem az autósnak volt Allianzos a KGFB biztosítása.És az autós okozta a balesetet.
És a roller javítási költségét így az autós biztosítója, az Allianz állta, és ezért kellett Allianzos számlát írni a javításról. -
DGery
aktív tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Egyes biztosítóknál vannak olyan kiegészítő biztik, amiket használati tárgyakra lehet kötni meghibásodás / kár esetén.
Van, ami pl TV képernyő betörésére, vagy tablet és telefon törésre fizet, vagy speciális üveg biztosítás, ami a kerámia vagy indukciós sütőlapra.
Simán elképzelhető, hogy van olyan kiegészítő, amire a rollert is rá lehet húzni.... -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius
üzenetére
Nem a másik fél kárát fizeti csak?
A KGFB legalábbis úgy működik... -
DGery
aktív tag
Közben én is picit utánajártam, mert lassan lejár a Hello-m, és az új megemelkedett díj miatt lehet nem érné már meg.
Van egy ismerősöm, akik többek között biztosításokkal is foglalkozik, és talált egy olyan felelősségbiztit, ami jogvédelmet és jogsegélyt is magában foglal, és a felelősség biztosítási összeg pedig a hello többszöröse majdnem ugyan azért az árért.
Szóval lehet én inkább ebbe az irányba mozdulok el a szimpla roller/bringás felelősségbizti helyett... -
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az nem sok, en 10000 felett jarok a 12-15km-es hatotavu, max 25km/h-s kugommal

-
-
Casseius
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Hello.hu-t sose láttam fizetni, Allianzot igen
-
dzsidzsas
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Az is volt az N2-el 600 km-nél, arról le tudtam ugrani. Hegesztettem bele csövet azóta vidáman teszi a dolgát: 2300 km.
Casseius köszönöm a tippeket. -
dzsidzsas
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Én többet olyan rendszerben ami a kereket emeli, nem bízok. Baj van, esélyed sincs elkerülni az instant csapódást, leér az alja és földhöz vág. Még jó hogy volt rajtam sisak, bár a bokám bedagadt. Valaki kötött itt már rolleres biztosítást?
-
dzsidzsas
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ez: [kép] . Kiékeled egy csavarral, megszorítod anyákkal. Ugyan összecsukni nem tudod többet, de nem is fog összecsattani alattad.
-
dzsidzsas
tag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Hú ebben azért van pár nem kedves pillanat. Mondjuk én nem örültem volna, ha valaki felvette volna ahogy az esegway 500-as kormánya összecsukódott 30-nál. Akkorát estem, kimozdítottam a földet a tengelyéről, azért nem tavaszodik.
Akinek ez van tegyél bele egy átmenő csavart, anyákkal, ne hogy így járj.
-
Reggie0
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Abban a zonaban mar nincs lassabban toltes. Ha lekapcsol, akkor a nagyobb feszultsegu gond nelkul atveszi a masik aramat, mivel ma boven messze van az aramkorlatozott szakasztol.
-
Peaceliker
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Találtam egy ilyen választ (de korábban is olvastam már hasonlót a párhuzamos töltő kérdésben), arra hogy 2 töltő azonos akkun
The quick answer is "yes".
The complicated answer is that if you have any doubts about the provenance of the charger, you might want to put a diode on each charger, to prevent reverse flow if one charger gets to a higher voltage than the other. (This would damage the charger if the battery voltage was higher than the charger voltage anyway, so this is an unlikely situation)És én ezért nem vagyok nyugodt. Vagy terhelés nélküli fesz a kérdés. Mert mindkét töltő 67.4,re egyik mégis 0.4v al előbb áll meg, magában is. És akkor onnantól nem egymás ellen dolgoznak? Mert ha igen, akár csak picit is, akkor tényleg jogos lehet az az észrevétekem, hogy onnantól, ha egyik leállt gyorsabb ha a másik magában tölt, nem mindkettő rajta van. És ha ennek van alapja, akkor nincs az embernek kedve figyelni, hogy egyiket mikor lehet lehúzni
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- sziku69: Szólánc.
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Gyúrósok ide!
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nem tudom, mit nézett.

olyan szépen fel lehet őket fújni
Túltöltésre éppen
)