Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz phoenix1989 #19490 üzenetére

Mivel már bőven nincs extrém hideg, ami során az akku teljesítménye csökken,
    szerintem nem normális ez a visszalassulás, főleg nem ilyen mértékben...:R

48V 16Ah akku, ha gagyi kínai cellákból (2000 mAh papíron) épült, akkor 13s8p.
    Ezt a méretei alapján lehet verifikálni (bontás nélkül). Ha ekkora akku befér, úgy
    semmi akadálya normális cellákból (pl. LG MJ1) építeni 28Ah pakkot helyette...
    (FB-on rengeteg akku építő ember találsz, akik jellemzően tetemes munkadíjjal,
    de készítenek neked tetszőleges akkut. Én legutóbb egy 16s6p-t csináltam pici
    pénzért, illetve egy gagyi S1 akkut még kisebbért, de utóbbinál megfogadtam, a
    "baráti" árazásnak nincs értelme, mert a kedves megrendelő nem mindig baráti.)

Ja és mégvalami: ha ragasztgatós a gyári akku, akkor olyannak a klónozását én
    biztos nem vállalnám, szívás, és alapvetően tűzveszélyes konstrukció... Rendes,
    fizikai szeparáció kell a cellák közt. Az a tuti. Ennek ára persze, hogy egy adott
    térfogatba csak kevesebb cella fér, mert nincsenek úgy összezsúfolva: általában
    ilyenkor kevesebb párhuzamos cella fér, pl. csak 7, vagy 6. Ez mondjuk MJ1-ből
    még mindig valós 23.3, illetve 20 Ah kapacitást jelentene: nem minidig probléma.

Ui: ha valami gyíkja van a gyári akkunak, azt leginkább ki kéne mérni: ha csak a
    cellák ratyik, akkor lehet építeni helyette a gyári BMS-sel is, ám ha még a BMS
    is szar, akkor arra is kell költeni. Akkor meg már érdemes a minőségre, illetve a
    korábban felemlegetett okos funkciókra is rááldozni (az meg ilyen 20-30K plusz).

Új hozzászólás Aktív témák