Hirdetés
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SteveAd
üzenetére
Ha az átlátszó védőfóliáról van szó, szerintem simán meg tudod csinálni. Locsold meg alaposan mindkét felületet samponos vízzel, így vissza tudod szedni akár többször is, ha nem sikerült. [link]
Ha a logós-feliratos színes matricára gondolsz, az már más. Azzal tényleg el lehet szöszmötölni, és elég könnyű elbaxni
. Rámelegítve azt is vissza lehet szedni, de csak nagyon óvatosan, mert hamar megnyúlik, úgy már kuka. Nekem a héten jött meg tőlük [link] , korrekt cég. Egész vállalható lett:
-
mauimagic
senior tag
válasz
SteveAd
üzenetére
C betűs az és hírdet most is fácsén.
@stickermajom: ha bringáját babusgató XC-s, netalán a karbon virsligumis gépét az Opera páholyába is magával vivő országútis lennél, akkor még érteném is, de a gravitációs szakágtól nem idegen kissé ez a piperkőcösködés?
Mindegy, nincs közöm hozzá...de ződsárga szigszalaggal próbálkoznék, az visszafogottan igényes
-
6030D
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
-
-
mauimagic
senior tag
válasz
mauimagic
üzenetére
Egyébként abból indulok ki, hogy idén nyár végén, mielőtt eladtam az Orbeát, felkerestem a FB csopikban mindenhol ajánlott bp-i bringafényezőt/szervizt.
Volt egy minimális esztétikai sérülés a vázon (gyárilag nem volt rendesen előkészítve a festés), felhólyagzott a fejcső környékén.
100 rongyot mondtak. Miután mondtam nekik, hogy nem teljes fényezést szeretnék, csak profi javítást, egy keresztkérdésből kiderült számukra, hogy két színre van fújva a váz. Ekkor azt mondták, hogy akkor 200.
Nem elírás, 200.000 Ft egy bringaváz festésért.A vége az lett, hogy vettem gyári matricát a fejcsőre, levittem a helyi autófényezőhöz. Nem mondom, hogy nem látszik, hogy nem gyári, ha 2cm-ről nézegeted, akkor látszik a védőlakk alatt a matrica, de azt mondták hogy túl vastag volt, ennyit lehetett kihozni belőle.
20 ropi volt, aluig lecsiszolva, alapozva, fényezve, matricázva, lakkozva. Fényezőüzemben.Részemről leírtam a "bringa specifikus" fényezőket, fóliázókat, stb.
-
fulton
addikt
Szerintetek mennyire nyírom szét a menetet azzal hogy ki be veszem a hátsó kereket a görgő miatt, tegyék fel, ha elég sűrűn teszem mindezt? Heti 2 3 alkalom mondjuk
-
mauimagic
senior tag
válasz
SteveAd
üzenetére
FB csoportokban említettek 1-2 felhálypolt matricást, de nem jegyeztem meg.
Azért annyira nem rocket science szerintem.
Ha a zótófóliásnak sikerül megugrani egy Bentley Continental fóliázását, akkor egy századakkora felületű és értékű munkadarab sem lehet gond.
Szerintem 1-2 dűlőszelektált Kőbányai Gravel Editionért elvállalják, vagy legrosszabb esetben egy fél Deákért. -
Dondark
csendes tag
Sziasztok
Saját használatra keresek kerékpárt városi tempós közlekedésre, kisebb túrákhoz esetleg maximum 200kért. (185cm/100kg)
Kinéztem ezt de félek megrendelni illetve mit gondoltok a mostani akciós alzás bicajokról vagy a decathlonosokról? Bármi más ajánlat/tanács jöhet
-
mauimagic
senior tag
válasz
fulton
üzenetére
Most arról nem megyek el, hogy azt is érezni tekerésben mikor frissen kent/takarított a hajtás.
Légyszíves szegszuális tartalmat ne! Vacsi előtt vagyok...Télapó meghozta az új SLX sort, úgyhogy gyorsan összetákoltam a bringát. Ha már úgyis mókoltam, felraktam az alis védőfólia szettet az alsó-, és felsőcsőre...hányadék lett, bubis, gyűrött. Hagytam is a 3.14csába az egészet, de ha egyszer lesz majd rendes bringám, tuti autófóliáshoz viszem, nincsenek nekem ehhez idegeim
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ratyi kínai, rendesnek egyáltalán nem nevezhető.
-
eddie1978
senior tag
-
semmiho
tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Az egy német meg akár egy belga is tudja. CBear és CeramicSpeed, például. Drága tapasztalat volt...
(Bbár a CeramicSpeedet ki tudtam pucolni, az rendben van most, de volt vele meló, bőven...) -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lsebestyen
üzenetére
Persze, hogy nem kamu, csak baromkodtam, Toobee nem a kamuzós fajta.
...amúgy a Sram is ment már több1000 km terepet es pörög mint újan. (pontosan 5600 km-t) -
Toobee
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Akku nélkül már csak a feladós fotón volt. Leírásban nincs ilyen
visszanéztem. Mivel nincs mire rakni, nem gond, rendeltem bele.nekem még csak 2500 van a Falathban, ott is szépen jár. Amanyarhoz meg kértem kettőt így akkor lesz egy tartalék is itthon (harmincpár dolcsi).
jobban bosszant, hogy nem küldte ki a kínai az Xcadey hajtokart, szerintem túl jól sikerült kuponozni. 100 euróval drágábban tudtam másik eladótól berendelni.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem hinném, hogy kamu, Meroca váltógörgő is így pörög nekem, az más kérdés, hogy hangos.

#344869Toobee: Nekem egyelőre jó a Senicx, 8000+ kili van már benne és még mindig jobban forog, mint egy 0 kilis Shimano.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk.: szetthez nem írták, hogy akku nélkül? Vagy valamelyik képen? Wheeltop rendelés előtt néztem én is ezt a márkát, mindegyiknél fel volt tüntetve, hogy az akkut nem adják, külön megvehetem.
-
Toobee
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nem volt tervben, hogy pörgetni szeretném. Vettem ki a zacsiból és ahogy hozzáért, irreálisan sokáig pörgött. Mondom megfutaton már a fotelmérnökök között
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
valamit muszáJ lesz találni a bringán
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Am lehet van valami hajszálnyi érzete a kerámia csapágyas hajtás rendszernek. El tudom képzelni hogy némi placebóval megporozva" simán adja. De akkor cserélni kö a görgős, és középcsapágyakat is.
Most arról nem megyek el, hogy azt is érezni tekerésben mikor frissen kent/takarított a hajtás. Én gondoltam már rá hogy kipróbálom majd kövi projectként, aztán jól beírom hogy huuu mekkora már
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Vagy kenetlen kínai kerámia csapágyak. Azokat mutogatták így már az AI előtt is, hogy nézd, milyen kicsi a súrlódása, mert mennyi ideig pörög. Aztán persze porvédelem nélkül mind gyorsan tönkremegy.
-
Toobee
veterán
Ma megjött az LTWOO szett, elég jó minőség első blikkre. Kipróbálni nem tudtam, mert az akkutartó üres. Írtam az eladónak, meg párhuzamosan rendeltem bele 14500-es cellákat (6,6 EUR volt 2 db). Mondjuk gondolhattam volna, hogy nem lesz hozzá, bajos ezeket szállítani, meg a feladást igazoló képeken is üres volt.
Hátsó váltó csapágyazás eléggé rendben van, kis pörgetős videó.
-
TomMusic
őstag
Kell egy ilyen: The Magnet Suspension Bike
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jövőhéten hozom el
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Meggyőződésem, hogy sokszor ez 1-1 személyben koncentrálódik
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lsebestyen
üzenetére
Gyengeelméjű kerékpárosok, őrült bringások és gyilkos mániákusok ide.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#344857fulton...szerintem kezdték kapizsgálni az összefüggéseket csak akkor még nem tudták összerakni, hogy a kerékpározás hiánya okozta elvonási tünetek azok amik tulajdonképp gyengeelméjűséghez és gyilkos hajlamokhoz vezetnek.
...meg a görgőzés, ugye.
-
fulton
addikt
Meglátszik hogy fos idő van kint
-
lsebestyen
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez jó volt.

-
dom1n0
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Akartam is írni, hogy ennél már csak az emberi százlábú volt betegebb

-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
1884-ben a New York Times ráadásul azt is írta, hogy a biciklizés hosszú távon az elme gyengüléséhez, általános őrültséghez és gyilkos mániához is vezethet
Hú b.szki, és honnan tudom, ha már jelentkeznek a tünetek???
Az őrült nincs tisztában az elmeállapotával... az is lehet, hogy már valami elmegyógyintézetben dekkolok és ezt az egész fórumot is csak kitalálom...
-
-=RelakS=-
veterán
Megnéztem a Smoove-ot, hogy milyen, amikor megdermed. Nem tudnám megkülönböztetni a Squirttől, szóval tuti jó
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Örömmel látom, hogy a brit tudósok már a XIX. században is a
hülyeséghaladás élvonalában jártak. Az "1884"-gyel kezdődő bekezdésnek pedig minden mondata aranyat ér
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
attiss66
üzenetére
Sokminden változhat, csapásszám, erő a lábban, felhasználási szokások (pl. több szint), testsúly, kenési-karbantartási módszer, aztán meg egyetlen vizes, sáros hosszabb menet is betehet egy láncnak, főleg ha utána marad kis "cif" a csapok között ami aztán hetekig koptatja míg onnan kimosódik, vagy valahogy kikerül. Ha csak arra gondolsz, hogy egy sáros verseny tönkreteheti szinte az egész hajtást akkor érthető, hogy nem éppen egyformán kopnak a teljesen egyforma láncok sem.
-
attiss66
senior tag
Az előző Connex808 láncom tovább bírta, mint az, amit most cseréltem le. Elmélkedtem, hogy mi lehet vajon. Gyengébb minőség?! Aztán rájöttem, hogy a jól funkcionáló Láncolaj/kenőanyag Muc-Off All weather Lube 120 ml univerzális [link] láncolajjal kentem és így csak 350-400 km-enként láttam szükségesnek a lánc mosását, újraolajozását. Előtte 240km-enként volt az újraolajozás. Bár én úgy gondoltam, hogy még nyugodtan elbírja azt a 100-150km pluszt, de a lánc ezek szerint másképp gondolta.
Tehát, ha ugyanaz a láncok minősége, akkor szerintem ez a magyarázat. Ezért mostmár 240km-enként olajozom(mosom) a láncot, mint előzőleg.
Ja, és ez a harmadik lánc ezen a Miche Primato lánckeréksoron(úgy, hogy az előzőnél a leggyakrabban használt 16-17-et cseréltem) és meglepetésemre elég patent rajta, bár tartottam tőle, hogy kényelmetlenül rágni fog, vagy esetleg ugrani. De egész tűrhető. Na, de negyedik láncot nem tervezek/azért ,na!
/, a bringának is véges a türelme
, a következő lánccserénél cserélem a lánckeréksort is. -
parandroid
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
TradeInn sztenderd doboz. A garminomat is ilyenben küldték. Pont ugyanígy, egy meggyötört muyfragile mintás kartondoboz egy fehér zacskóban. Pont ekkora. Szerencsére belül ki volt pakolva bubis fóliákkal a garminos dobozok körül, amik megint kemények. Valszeg ebből a dobozból rendeltek húszezret, most mindennek ebbe kell beleférnie.
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Napi érdekes: Bicikliarc.
[link] ...szerintem Aruval végül be is bizonyosodott, hogy igazuk volt.
-
INTELligent
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Azzaaaaaaaaaazz
-
stickermajom
addikt
válasz
INTELligent
üzenetére
A "Feels like" itt az igazi mérőszám.
Arra -26-ot mondanak a szél miatt. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
És ez mitől MUY FRAGIL ?! Porcelán edényben jött, vagy mi?
-
(ex)Cat
senior tag
Azért ezt a 2 óra körüli/feletti [görgőzést] újra meg kell szokni, úgy érzem

-
INTELligent
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Lebuktunk
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
INTELligent
üzenetére
Az északi sarkkörre költöztetek mindnyájan?!

-
INTELligent
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Ez megnyugtató
. Lássuk,hogy mit mondok a ma esti -16fok után
-
fulton
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Én örülnék neki. Jó kis baciölő száraz téli napos hideg.
----
Más: 30 watt. Ennyivel kért többet. A mai utamat meglestem egy jun.-i 35 fokban megtett ugyan ezen útammal, ott 160w kellett a 30km/h ra, most meg 192watt átlag. A 30km/h -hoz. Hiába volt am 10 fok, nem lehetett haladni érezni a hideg levegőt. És átmeneti ruhában voltam. Ugyan olyan szél és irány mellett. -
fulton
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Menj már...teljesen hazavágtok

-
Ringman
félisten
alzán 150-200 között vannak cseh/kínai gravel vázszettek ajándék biciklialkatrészekkel: [link]
(mondjuk a pro átütővel, claris fvk-ral vázszettként is jó vétel, ha karbon a villa)
szerk:
alu a villa a képek alapján -
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
és #344827: 229 km, 2022 április 2-án.
'balaton -körnek' csúfolt 200 km már sokszor volt. most hogy szóba került, úgyis szar idő lesz holnap....

szerk: basszus, holnap még csak péntek
-
stickermajom
addikt
válasz
fulton
üzenetére
"Nekem meg a szürkületből van elegem már, meg a takony saras nedves utakból."
Ilyenkor amúgy lehet értékelni a montreali telet amin alapból minden ismerős el van hűlve, mert "jaaaj -20 fok". Valóban hideg, de cserébe nem tűnik el két-három hétre a nap, nem fordul be annyira az ember az ilyen szürke undorító időtől. Ködöt felénk nem is láttam még.
Idénre mondjuk még hidegebbet mondanak, a helyi haverok már a 2014-es polar vortexről beszélnek, amikor voltak olyan hetek, ahol napközben sem ment -25 fölé.

-
semmiho
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
3 óra 50 perc az jónak számít?
https://www.strava.com/activities/3530062337 -
válasz
fulton
üzenetére
Nekem annyiban "egyszerűbb", hogy 2 óránál többre nemigen akaródzik vállalkozni ebben az időben, úgyhogy inkább a városban (Bp) tekergek, kombinálva mindenféle ügyek intézését a hobbi-bringázással, amikor éppen aktuális valami. Ott meg nem nehéz elkerülni a mocsarat, és a takony is mérsékelt.
Én is várom a napos hideget amúgy, akkor jobban lesz hangulatom elvonatozni valahová, aztán hazabringázni. -
fulton
addikt
válasz
gbors
üzenetére
Nekem meg a szürkületből van elegem már, meg a takony saras nedves utakból. Semmi napfény. Nagyon lelombozó.
Elugrottam egy 60-asra, napot igért mára, de semmi
helyette megint takony. Hu nem tudnek most menni kirandulos 100+km eket. Nincs rá lélek. Én is "lowbattery" éreztem ma az idő miatt.
Milyen idilli kép
a mocsárban..
-
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nekem tegnap a 6 fokban nagyon pozitív volt. Hétfőn a 2 fok kicsit neccesebb volt, ott 40 perc után úgy éreztem, hogy nagyon low battery van. Tegnap meg kb. annyi idő után kezdtem igazán élvezni a tekerést.
Még mindig nehezemre esik feldolgozni, hogy pár szaros fok ekkora különbséget jelent... -
fulton
addikt
Urristen..egy állat. Van egy stravás tag: 100km tekert görgőn. Elment az életkedvem pusztán hogy láttam
-
MC Pite
veterán
válasz
Héraklész
üzenetére
11éve lánynak egy 15kg-s bringa overkill, és a hajtókarhossz brutál hosszú neki (6 centivel nagyobb körben hajt!), meg az áttétel is nagy.
A Riverside 900 nem játszik? [link]
Ha esetleg szeret tekerni, akár használtan akár újonnan megfontolandó lehet egy Beany Zero (kb 9,4kg) [link] vagy Giant ARX26 (bő 9kg) [link] - utóbbi szokott lenni használtan is, azon már nem buksz, az elég korrekt gyerekbringa.

-
-=RelakS=-
veterán
Megjött a Smoove. Szerintem nagyobb zacskót nem találtak, amiben elfért volna.
Az adagolófejéről mi a vélemény? Hátha Squirthez is jó
(persze csak miután a Smoove elfogyott) -
MC Pite
veterán
Vértesben járatos kollégák,
szombatra tervezünk egy kis gravel kört, megnézzük az év erdei kerékpárútját, de visszafelé a horizontos nyomvonalra mennénk (ahol eltér).
Aki lát ebben buktatót (értsd: most túl sáros szakasz), kérem jelezze!

-
Tin
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ja, hát megyek én szívesen, ha olyan az idő, de itt ilyen 0 fok körül mozog napközben, éjjel fagy, korán sötétedik, az autósok pedig úgy mennek a nedves úton, mint nyáron a tapadós gumival.
Jövő hétre mond melegebbet, majd akkor megyek. Nekem a tavalyi 5000 megdöntése volt az idei célom, az már megtörtént, ezek már csak amolyan "élvezeti" km-ek. Bő 2 hete nem mentem, most kezdem érezni, hogy már megjön a kedvem újra.
-
-
Tin
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ha lesz kedvem, majd megyek. Elég sokat mentem a szezonban, és most olyan jól esik egy kis pihenés...
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ő egyenes kormánnyal megy, az nem számít

Mászás: kint 34.755 m, bent 32.875 m.
#344793Tin: össze kell hozni akkor már a 6 ezret, nincs mese

#344800Héraklész: szvsz nagy lesz neki az S méret is, nem fogja szeretni. Olyan gyártót / típust érdemes keresni, ahol van XS, 2XS, 3XS méret is, és nem feltétlenül 622-es kerekekkel.
(amúgy fogalmam sincs az előzményekről, csak benyögtem valamit
) -
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ott képregényt olvastam.
Ez most az "irodába" kell. -
eddie1978
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Fateromnak van Riverside 500 bringája. Az a teleszkóp már zsír újan kotyogott. Gondolom nem jól van illesztve a becsúszó és a lábban a persely mérete. Működik. Le is kellene már szervizelnem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- Lenovo T14 Thinkpad G3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i5 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Rámelegítve azt is vissza lehet szedni, de csak nagyon óvatosan, mert hamar megnyúlik, úgy már kuka. Nekem a héten jött meg tőlük
...pedig már Shimi szabadonfutót, meg váltókart is javítottam.
(Bbár a CeramicSpeedet ki tudtam pucolni, az rendben van most, de volt vele meló, bőven...)

...AI gyanús!🤔

helyette megint takony. Hu nem tudnek most menni kirandulos 100+km eket. Nincs rá lélek. Én is "lowbattery" éreztem ma az idő miatt.