Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Bluetooth-headsetekről általában
- Yettel topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Na jó, de a fél országnak van olyan haverja aki kiment oda mosogatni.
Gondolom megoldható 1-2 beszerzése valahogy. -
(ex)Cat
senior tag
No aki új külsőt akar venni, [itt] az alkalom.
-
Friczy
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Nagyon komoly áruk lehet a kenőanyagoknak. A korábbi láncaimat kb. 500 km-enként tisztítottam (Brigéciol, víz), és olajoztam. A legutóbbi időkben Muc-off C3 ceramic wet olajjal. A 120ml-es kerül 10eFt-ba, az ilyen felhasználás mellett legalább öt, ha nem tíz láncot kiszolgál, a Brigéciol kb. 2000 Ft, és az is több láncra elég.
Két láncot tisztítva váltogatva használtam, hogy a sor hosszabb életű legyen, kb. 12-15ekm-t elment így a két lánc, vagyis lánconként 6-7ekm élettartam. Ha hozzáadom az olaj és a Brigéciol árát, nem több, mint lánconként egy ezres, de szerintem kevesebb. Ha egy lánc 10ezer Ft, akkor ha 10 százalékkal meg tudom növelni az élettartamát a karbantartással, akkor pénzemnél vagyok, és mellette még jobban is fut. -
fulton
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Én bárt nem is olvasok
-
fulton
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Valahol még megvan az "ascabal" tornyom a csepelről

-
vakablak93
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Nem értem mi ebben olyan fura. Mindnekinél máshogy jön ki.
Régen nagyon űztem ezt amit ti itt csináltok az egész folyton-fojvást pucolósdit, meg az állandó bringanyalogatást...
Annyi féle kenőanyagot, lánctisztítót, láncápolót kipróbáltam, de a gyakorlati hasznuk szerintem csak az eladóknak volt az egészből.
A Shimano 11s lácait (105 5800-as rendszer volt országútin) mind kipróbáltam akkoriban, attól függően épp melyik volt a boltban mikor cserélnem kellett.
Ha tökre elhanyagoltam, értsd 1000km (2,5 hét) után autómosóban csak kicsapattam, és kb. 500km körül kapott pici olajat: 3000km-t futott. (105, Ultegra Dura tök8)
Ha folyamatosan ápoltam, állandóan tisztogattam stb, akkor kenőanyag, és láncápoló függvényében 3500-3800km max.
De ezeknek a vackoknak amilyen ára volt, azért a kevés kilóméterért hááát... Nem érte meg.
Mert kb. 1,5x áa lett a láncnak ïgy, de annyival többet sose futott.De mondhatnám az 1 sebességes lánchajtást is.
Biztos van, aki tud jót, de nekem az a tapasztalatom, hogy hiába vastagabb srb., annyival szarabb olcsóbb vacak az összes, a komplett hajtással együtt legtöbbször hogy ihajjj...
Végül nem olcsóbb semmivel mint egy soksebességes vékony valami..Másnak meg 1 lánc 20 évig elég a kis városi bicajon..
Aztán jön a kérdés micsinálok én azzal a bringával..
-
stickermajom
addikt
Ha már Murphy. Az elmúlt négy évet letudtam minden szerelni való nélkül. Se defekt, se lelazult csavar, semmilyen műszaki hiba nem fordult elő. Így persze hordozható szerszámom sincs, csak a kocsiban voltak cuccok. Idén látva, hogy mindenki felkészültebb nálam cikinek éreztem már, szóval most bevásároltam akcióban. [kép]
Minden felkészült haver állandóan szerelt valamit egész szezonban. Vajon elkezdődnek ezzel együtt a műszaki hibák nálam is?
-
semmiho
tag
https://www.mtb-news.de/news/banana-banana-vorbau/

Lehet keresni a kakukktojást!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Az első láncom aminél ezzel foglalkoztam is (Shimano) úgy 800km alatt lett használhatatlan, bár azt nem tudom, hogy a bolt 0 km-esként rakta-e fel. Az ok egyszerű volt: olaj, homok a környéken, én ruhában 120kg körül, és akkoriban még csak tanultam, hogy hogy kéne kitakarítani a láncot.
A Decathlonban vett KMC láncokat az ott árult viasszal lehet, hogy még rövidebb táv alatt nulláznám.
Most rendeltem SRAM láncot, azzal is kipróbálom a dekás viaszt. Smoove-ot honnan? Azt is megnézném
-
Speedy007
addikt
Mivel tegnap pucoltam át a hajtást, ma vélhetőleg holnap is elfogok ázni a kerékpárral ha új láncot teszek fel de maradok a maradék JOE´S Ceramic Chain Wet waxnál. A KMC XGLIDE lánc teljes zsírtalanításán kívül lesz más teendőm?Mivel elvileg holnap fut be az.
-
laed
senior tag
Azt hiszem MURPHY törvénye, hogy mindig az a szerszám kell, ami éppen nincs nálunk.
-
válasz
parandroid
üzenetére
van az úgy, hogy a termék egyszerűen szar, mert a qa kiengedi a selejtet is, és pont kifogtad. nálam egy 8sebis sunricse lánc, egy 11sebis ztto lánc + fogaskoszorú ment eddig meglepően hamar gallyra. értsd 100-150km.
-
parandroid
félisten
válasz
Friczy
üzenetére
Én el nem tudom képzelni, hogy milyen igénybevételnek kell kitenni egy láncot, hogy 1-2e km alatt mérhetőem lenyúljon. Pláne gyerekbiciklin.
Mert még egy rásegítéses fullyn hagyján, kb az az egyetlen szitu, amikor ilyesmi indokolható.A görgős setupomon 15e+ km van a gyári láncben, előtte ment kint is vagy 4-5e km-t, és még mindig nem lóg. Pedig azért volt pár olyan edzés, amikor meg lett tépve párszáz wattal (nem mostanában volt, de volt ám nekem is 240-es FTP-m
). p
-
TomMusic
őstag
válasz
Friczy
üzenetére
Amikor anno áttértem olajról waxra, jópár évig én is Squirt waxot használtam (MTB), és meg voltam vele elégedve. Aztán kíváncsiságból áttértem Muc Off C3 Ceramic Dry waxra. Egy fokkal jobb, még kevésbé gyűjti a retket, viszont hátránya, hogy a vizet abszolút nem bírja. Ha egy kis esőt kap a lánc, és nem szárítjuk ki azonnal, akkor bizony elkezd rozsdásodni. Szóval amint elfogy (természetesen nemrég vettem egy nagy kiszerelésűt
), visszatérek a Squirt-re, azzal nem volt ilyen probléma.
De olajra eszem ágában sincs visszatérni, soha többé.
-
Friczy
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Akkor inkább nem nézem meg

-
deva
tag
amúgy meg, vegyetek tusfürdőt
(facebook link, de account nélkül is megnyílik) -
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
nana, még egyszer se láttam tőled leírva, hogy 350 kPa-ra fújod a gumikat.
-
parandroid
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
Pedig annak egy része görgő. Akkor sem?
p
-
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
De a lényeg, hogy keverjük a külső névleges szélességét a terüléssel, és így meg tudjuk magyarázni magunknak, hogy tulajdonképp 1,574803149606299 inch széles gumival tekerünk (14.503773773 psin )

Mert az még annál is menőbb, ha nem SI mértékegységeket használunk, akkor tudja csak meg mindenki igazán, hogy profik vagyunk!

-
deva
tag
22mm belső szélességű felnin 28as nem tubeless Conti GP 5k-t használok, most nincs itt szerszám hozzá, de ránézésre 30 +- pár milire terülhet. Aerothan TPU van bent, hátul 77, elől 75 PSI-ra fújom, 30as tempónál így tökre szeretem az össz érzést. Próbáltam párszor, hogy nem fújom után, hagyom ereszteni, 65 PSI környékén már túl puhának éreztem. Akkor én most mazochista vagyok?
-
Ringman
félisten
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
igen, azt kihagytam, mert az elég egyértelmű

-
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
"Nekem is kell vennem új biciklit? Ohwait…
"veddmeg.veddmeg.veddmeg
-
válasz
dom1n0
üzenetére

Mindezt úgy, hogy egy hét lapítás után fulton bedob egy osztrák parkolóban készült képet a bicóról, ahova vitte az új kerekeit és egyből kicserélte ott a dolgozók szeme láttára
A gyári kerekek meg mentek a bokor alá az 530-as mellé.#344164parandroid: sajnáljuk, uram, az évi 1200 km-e sajnos nem mérvadó

-
parandroid
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én nem értem az egész témát a 7 barra fújt 25-ös kontikkal a szürke kátyúk 50 árnyalatával borított zalai utakon használt felnifékes alu országútin.
Nekem is kell vennem új biciklit? Ohwait…
p
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jovo heten mar egy Piros Trek-et (a szinvalasztas hibatlan!) fog bemerni a nyirsegi traffi
Minimum 30-as gumikkal
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
attiss66
üzenetére
Van néhány módszer...
1. ránézésre.
...ez egy extrém példa, de látható, hogy hegyesednek az egyes fogak, továbbá egyre hosszabbak a völgyek közöttük, főleg a húzás irányába.
2. leellenőrizve kézzel
...ha annyira el tudod húzni a láncot a lánckeréktől, hogy már rendesen átlátsz alatta akkor valami kopott, és amennyiben nem a lánc az akkor csak a tányér lehet.
3. ráfeszítve húzás irányába a kopott lánckeréken elkezd a megkopott fogak hegye felémászni
a lánc. Ez alig látszik, közelről kell megfigyelni.
Direkt hoztam extrém példákat a jobb szemléltetés végett.
-
attiss66
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"...illetve első lánckerékkopottság..."
Első nagy lánckerék kopottságát lehet ellenőrizni valami technikával?
Vagy a ránézés a mérés módszere(látom vagy nem látom elven)?
-
fulton
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
az faca. nekem nagyon beváltak az alis ridenow 24 tpu-k (kopkopkop). Még eddig nem panaszkodhatok rájuk, pedig sok sok km mentem már velük.
Külön szimpatikus egyébként hogy az LB felnin nincsenek hozzáférési lyukak, így nem nyúlik ott meg nyomás alatt a belső
legyen az latex vagy tpu
jut eszembe van még 4 latexem.... azt is el kellesz használni -
-
fulton
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
Hááát szerintem inkább a 28as TT- kel mennek, nem? szerintem, bár nem nézek országúti versenyt csak feltételezem, mert az logikus inkább: kellő komfort (terül mintállat"'/súly. Kivéve ha pl a conti új gumiját választják adott versenyen, mert azt tudom hogy ott a 30-as (mivel csak abban készült el
).. -
dom1n0
őstag
válasz
fulton
üzenetére
A terules felni fuggo, de ezt tudod jol te is. Ergo egy fasza szeles felnin nincs hatalmas difi egy 28 va 32 kozott, de 18-19C felniken nagy a difi. Igazabol onnantol kezdve hogy Tour De France szintu versenyeken is mar 30-as gumikkal mennek patika utakon, szerintem itthonra a 32c abszolut nem kiugro.
De ez olyan mint minden mas, teljesen egyeni szubjektiv dolog.
Mindenki odavan a Tubelessert pl, szamomra a fullos aerothan TPU is nagyon hasonlo volt, vakteszten meg se mondanam a difit szerintem.
Lenyeg mindenki azzal es ugy menjen, hogy neki a legjobb legyen
-
fulton
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
a kolegára reflektáltam, MC Pite -nek írtam. Írta hogy furán hat tőlem a "minek kell a 32mm es külső, mikor a 28mm TT eleve 32.4mm en terült.."
Erre írtam hogy oké, de a 32mm-es feliratozott külső méginkább terülni fog, tehát AZT nem értem hogy minek akkora valós szélesség, mikor már a 32mm esen terült gumi is bőven jó szerintem. És oda akkor bőven elég lenne egy 30-as gumi is.
-
dom1n0
őstag
válasz
fulton
üzenetére
Dehogynem hat furán

Kipróbáltam a 28-ast és a 32-est is, ráadásul nem egy bicóval és felnivel és zongorázni lehet a különbséget, és marha jól is megy.
Miért rázatnám szét az agyam a fos "galgaroubaix" utakon ha nem muszáj?
Na az lenne igazi no-brainer inkább szerintem... -
-
Speedy007
addikt
válasz
SteveAd
üzenetére
Helyi szervízben ezt kaptam csak.. Továbbá valóban nedves időre valót kerestem mivel nálam a kerékpár élet vitel szerűen van használva.. Így nem árt ha tartósabb a védelem. És tényleg így van hogy koszos fekete olaj szerű a fél hordás után az állaga és ugyanúgy nehezen jön le a bőrről mint a hagyományos olaj
-
SteveAd
tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Bocs, kozben lattam, hogy ezt irtad. Ha nem sokat mesz esoben vagy nedves teli korulmenyek kozott, felesleges a wet valtozat, mert csak retkes lesz a lanc. Ugy latom ebben a Joe's waxban valami novenyi olaj is van (a Squirt pl. vizes alapu). De kiprobalhatod a DT waxot is, az meg a Squirtnel is tisztabb es olcsobb is
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Szóval vegyek egy SRAM láncot, és nézzem meg, hogy azzal mit bír a dekás viasz?

SteveAd
Akkor azt a viaszt lehet, hogy tényleg kukázni kell. -
Speedy007
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Lányom kerékpárján egy hónap alatt kuka lett a lánc abból a családból pedig ő alig használta a bicajt
-
SteveAd
tag
válasz
mauimagic
üzenetére
Eleve a wet verzio ragacsosabb mint a dry (waxoknal is). Nem tudom, hogy Speedy kifejezetten nedves, csapadekos idore kereste, vagy miert esett erre a valasztas? Es termeszetesen teljes zsirtalanitas kellett volna, ahogy irod.
De ez a Joe's wax nem is igazan tunik tul jonak (Bike24-en pl. azt irjak a negativ velemenyekben, hogy koszos, fekete mint az olaj). Nem is olcsobb mint a Squirt, szoval nem ertem miert ez lett kivalasztva.
Mindenestre ennek alapjan talan tulzo altalanositas kijelenteni, hogy inkabb a hagyomanyos olaj. Bar teljesen korrekt modon Speedy azzal kezdte, hogy "szemelyes velemenye".
-
Speedy007
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
KMC esetén létezik gyárilag waxolt verzió továbbá kmc névvel fémjelzett wax is azt nagy hirtelen nem tudom hogy főzős vagy csepegtetős de a lényeg hogy van.. Bár a XGLIDE lánc esetén nincsen gyárilag waxolt verzió de ettől függetlenül nem hinném hogy nem lehet tenni próbát vele. KTM-n is X9-s lánc volt az elbírta a csepegtetős wax-t
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ott azt hiszem KMC Z lánc van ami gagyi, KMC X ami jó.
-
MC Pite
veterán
válasz
dom1n0
üzenetére
Azt kifeljetetten előzőből, de 19C ill 18C as felnin, de egymás után volt 30mm GP5000, 32 majd 34mm N.Ext egy éven belül (kb 28/30/32mm mérve).
Van e hátránya utóbbinak a 30ashoz képest? Nincs.
Előnye? Komfort, meg egy kicsi fékezhetőségben és pici tapadásban.fulton: Azé 32,4mm.es szélességgel fura ez a kijelentés:
Fel nem fogom minek meg hova kell nektek országútra 32 külső.
És szerintem a többség outinnbelsővel tolja (én is, már a gravel is csak fröcskölt körbe, jóval kisebb nyomáson).
És vannak akik kevésbé igyekeznek, és jobban preferálják ha picivel kevesebb a ráz...visszajelzés
-
fulton
addikt
válasz
MC Pite
üzenetére
A mezei 28mm gp5 nekem az LB terül olyan 30.3mm en, míg a DT-n 29.5mm en.
Viszont a tubeless 28mm TT az terült az LB felnin 32.4mm en!! bőven bőven elég volt akár milyen szar útra. És van több irányom, ahol pl 20km en át csak azon megyek szinte.. És még annyira nem is mentem le a nyomással. Nekem valahogy nem összeegyeztethető az országúti érzés a lincoln féle kényelemmel. Pont az a jó hogy van merevsége az egésznek, visszajelzés az útról sportos érzés....oké kell egy egyensúlyi pont de nyomással sokat lehet hozni, még a 30-as azt mondom elhiszem", de hogy még 32 mm es gumi is kellEGYEN...és az még hova terül...hát nekem: # kerekszemöldök
-
MC Pite
veterán
válasz
fulton
üzenetére
Igazán megértheted, ha meg akarod.
Sima utakra nem kell - bár egy 32 milis külső jobban tapad meg jobban fékezhető akkor is, és pl a N.Extem nem is nehéz.Ahol szar utak vannak, érdes, repedéses, kátyús, stb, ott fárasztó nagy nyomással / keskeny gumival menni.
Aki szerencsés helyen lakik, meg jó tapasztalata van 4 bar környékén tubelessel (meg van soktízezre tubeless külsőre meg outis tejre), éljen, de szerintem érthető ha valakiknek kell a 32-34mm.
Meg a 23.5 felni sokaknál jó ha gravelre összejön, sőt, sokaknak montin sem, nem mindenki tudja/akarja cserélni a kerékszettet.Amúgy ezen mekkora neked a 28as gumi, 30?
Btw mit nyersz ezzel egy 32eshez képest?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
KMC kenése sokkal vékonyabb, mint a Shimanoé, és nem is feltétlenül szereti a viaszt a leírása szerint. Agyon gyötört KMC vígan ment Squirttel.
Az vajon lehet, hogy a Decathlonban hamis KMC-t árulnak? Folyton mondom, hogy a Decás csöpis viaszt kerülni kell, de mi van, ha a lánc az oka a nagy kopásnak?
-
mauimagic
senior tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Ahogy -=RelakS=- is írta, nem kell zsírtalanítani, csak az első használat előtt, de akkor teljesen. Valószínűleg az nem sikerült rendesen, különben nem jelenhet meg "olajsár".
Brigéciollal tisztítom a láncot új korában, utána Squirt.
Ezután csak újra Squirt ha kell, nem kell babusgatni. Ha nagyon tüchtig akarok lenni, akkor évente mondjuk 1x mosogatószeres vízzel lemosom, ha nagyon retkes, utána újra Squirt.Nemtom hány éve csinálom már így, de sok. Ha kaptam volna 10 Ft-ot minden alkalommal, mikor ezt leírtam, mára beelőztem volna a Fejér
vármegyei funkcionális analfabéta Cukkenberget, tudod, a gázszerelőt
-
dom1n0
őstag
válasz
fulton
üzenetére
Eddig ahany kepet lattam toled meg a legszarabb ut is kulonb volt mint itt a legjobb kb. Rettenet utak vannak erre, hosszu kiliken keresztul. Az mar csak hab a tortan, hogy nem lassabb szerintem kb semmivel mint a 28-as, akkor miert szivatnam magam vele?
Masreszrol telibeversz egy katyut, a 32-es lehet pont annyit segit, hogy a felni ne kapjon.. -
Speedy007
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Bikepronál most BF van így a gyári Shimano és KMC lánc között 100-200FT különbség van a KMC olcsóbb. Pláne hogy abból is van Link Glide rendszerhez való így annál akkor ki próbálom majd hogy csak át törlöm a vagy kefézem a hajtást mielőtt csepegetetek újra.. Hátha tartósabb az a lánc mint a gyári pedig most oda figyeltem hogy maró anyaggal ne érintkezzen a lánc de így is valami ki kezdte helyenként enyhén a lánc felületét..
-
fulton
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
Fel nem fogom minek meg hova kell nektek országútra 32 külső..
a kátyúkkal ne gyertek, mert az itt is van dögivel sok helyen. A tubeless rendszernél olyan kényelmes volt mintha párnán siklanék .. pedig az "csak" 28mm gumi a 23.5mm belső széles felnin és 69Psi/ 60 psi-n.
Lincolnban akartok utazni vagy mi? az sem jó szerintem ha semmi visszajelzés nincs az útról -- az valahogy nem jön össze a sportos érzettel. De hát kinek hogy ugye - az aranyOSszabály
-
-
attiss66
senior tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Hűha. Remélem szerencsém lesz.
Tehát, ha a név egyezik akkor nem lehet hamisítvány, mert azt nem kockáztatják. De, ha a név más, akkor nem vót szerencsém?!
hasaggymeg344124: Na jó, előjött a spórolós énem.
-
Speedy007
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ez azért volt mert tele volt "olajsár" szerű képződménnyel a lánc csapok közötti rész.. Pláne úgy fogott mintha sima olajos kené lett volna így jobban bele dolgoztam volna a dzsuvát... Ezért dönöttem a zsírtalanítás és tisztítás mellet.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
" Mindig újra csepegtetés előtt alaposan le pucoltam és zsírtalanítottam. "
Itt ronthattad el, mert nem kell zsírtalanítani. Lekeféled a lánc külsejét, csepegtetsz, másnap mész.
Legalábbis a Squirttel bevált. Silcával még csak egy kört mentem, de ahhoz képest, amire számítottam, egész fainul szerepelt, mindenféle zsírtalanítás nélkül. -
Speedy007
addikt
Személyes tapasztalat és vélemény:
Lehet hogy a lánc minőségén is múlik de az is lehet hogy én nem követtem az általános le írást szó szerint.. De... Szerintem csepegtetős wax féleségű készítmények nem éri meg...Iszonyat sok vesződség van vele plusz kicsivel drágább is mint egy jobb minőségű láncolaj.Előnye annyi hogy tisztább a lánc valamivel és kevésbé vonza a retket. Nálam 500km-rel bírt többet lánc így napi használattal ridegtartásban... Mindig újra csepegtetés előtt alaposan le pucoltam és zsírtalanítottam. JOE´S Ceramic Chain Wet wax használtam. BBB lánc nyúlás mérő szerint 0.75-s érték körül van a lánc már így esedékes a csere ha tovább tervezek a hátsó sorral még.. -
deva
tag
Amúgy viccen kívül, meridával tökjól megvagyok, tényleg nem tervezem lecserélni (még a bikinis lányok miatt sem
) egyelőre. Ha jövőre is nagyon kitart a lendület, akkor talán utána, legalább lesz mivel motiválni magam.
-
Maximum1
őstag
válasz
dom1n0
üzenetére
Enduransza van az 35mm papíron, 40 bemegy ha nem sarazik.
Sima Scultura tud 30mm
Agréra 32mm ír a honlap -
flash-
veterán
üdv!
létezik az hogy a Prevent Zárolajozó jégoldó aeroszol hazavágja a zárakat?
először az autó zárjába fújtam bele, rá következő héten tönkrement a zár azóta elforog a kulcs benne.Aztán akkor fújtam egy Kryptonite kerékpár u lakat zárjába is. mára az is tonkre ment. mindig csak 90fokban lehet forditani a kulcsot. Tehát ha be van zárva akkor nem engedi átforítani a tulsó oldalra hogy nyisson. amikor nyitva volt akkor meg bezárni nem engedte emiatt.
van összefüggés a zárolajozó használata és ezek a zárak meghibásodása között?továbbá szerintetek ez a kryptonite u lakat kuka? vagy erre a gondra van megoldás?
-
attiss66
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Vagy az, hogy a kisebb lánckerekeken többet hajtottam(14-15), nagyobb feszítést kapott a lánc hosszú időn keresztül. És akkor elgondolkodhatok, hogy a legkisebb 14-est nem cserélem le 13-asra, mert még jobban fog nyúlni a lánc, az első láncnál nagyobb pedálfordulattal mentem.
-
sztomi1981
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
rosszabb mint ... ?
Ez mit jelent? -
attiss66
senior tag
Létezhet az, hogy ugyanolyan lánc a bikeINN-ről [link] jobb minőség, mint az eBIKE-ról [link] ?!
(pl máshol gyártják , más felületkezelés stb)
Szerintem az eBIKE-os sokkal hamarabb elkopott. Vagy mások voltak a tekerési körülmények, jobban tapostam a pedált?!
A bikeINN-es 8 hónap után volt 0.75-ös, az eBIKE-os meg 6 hónap után 1.0-ás. Még jó, hogy rámértem. Már az allegro-ról megrendeltem az új 808-as láncot [link] , mert ott a legolcsóbb, de azért érdekelne, hogy mitől kopott el hamarabb. -
Tin
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Veszek egyet a hatodikos lányomnak

Viccen kívül: elképesztő mennyiségű alul/túlméretes terméket szórnak ki ilyenkor "Black Friday"-ra hivatkozva. Kezdem úgy érezni, hogy sokan erre ilyen "raktárkisöprésként" tekintenek a cégek közül.
-
MM
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nekem pl. ez a Shimano MW501 van,és tök könnyű belebújni, szóval azért nem törvényszerű szvsz! Igaz, hogy ez nem BOA-s.
Pedig széles a lábam, és próbáltam előtte 2 másik télit, szintén 42-est, ami fel sem jött a lábamra emiatt, hosszban amúgy jó lett volna mentek is vissza. (Ha jól emlékszem XLC, meg FLR voltak).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy A21s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De úgy tényleg megérős.

Mert még egy rásegítéses fullyn hagyján, kb az az egyetlen szitu, amikor ilyesmi indokolható.
), visszatérek a Squirt-re, azzal nem volt ilyen probléma.