- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #297242 üzenetére
Szép. Tetszik színre is, formára is.
Meg is van: Defy Advanced Pro 2
Az ára, na az nem tetszikPersze tudom, e-váltóval manapság ennyiért mennek a jó bringák.
-
Tin
veterán
válasz
Hasaggymeg #297238 üzenetére
Ráfogtam tegnap fékkel, de ma direkt nem úgy akartam, ezért egyszerűen kiékeltem a lábammal hátsó kereket, nekinyomva az elsőt a falnak, így nem tudott mozogni a kerék, és máris nem volt hang sem. De ha megdöntöttem, megmozgattam a kereket, hajtókart, akkor igen.
Mivel a láncot leveszem a napokban, hogy hozzászabjam a harmadikat, merthogy hétvége környékén waxolás lesz, így egyúttal rászánom azt a +10 percet, hogy nyomozzak még egy kicsit a hang után. Majd beszámolok!
#297242 bLaCkDoGoNe: szép vas, gratulálok!!! De jó az a pici nyeregtáska.
-
lsebestyen
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #297242 üzenetére
Szép bicaj!
Milyen hajtás, kerékszett van rajta?
-
gabro0
őstag
A bikeinnen akciós a Cateye AMPP1100 (20k) és a ViZ300 (9k), ha valaki a téli időszakra keres valami atomvillanást
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok, így több, mint egy év után a múlt szombati NBD apropóján köszönnék be a topikba a lenti vassal.
Az időjárás eddig nem túl kegyes, így még csak 140k került bele, de lesz ez még több is. -
Tin
veterán
válasz
Ringman #297237 üzenetére
Minden vágyam lenne heti 6 órát menni 15-ös átlaggal...
Erre nem jobb egy gyaloglópad, vagy valami más típusú edzés? A bringás alapozást még simán megértem, hiszen egy Z2-nél azért haladsz is valamennyire, de ennyire alacsony pulzus az, amit tegnap toltam a gyerekekkel, és az nagyon lassú.
-
Ringman
félisten
válasz
itouchfan #296716 üzenetére
erről mi a véleményed? erre edzeni azért nem annyira könnyű, de lehet vele 1 próbát tenni, nekem 120-as bpm jön ki a 3. pontban írt közelítő kalkuláció alapján (nem annyira fat burning kéne - bár ~2 kiló koncentrált felesleg van rajtam, amit jó lenne lenullázni):
(200-67)×0,4 + 67 = 120
tegnap ment ez nagyjából, de egy párás napon melegben a pulzus azért megugrik.
ebből kéne v 6 óra 1 héten? jó lenne felküzdeni magam erre az időmennyiségre (meg valamennyire kalóriát számolni)
-
Tin
veterán
válasz
Hasaggymeg #297080 üzenetére
Valószínűleg tényleg a fék lesz a nyikorgás oka, köszi a tipped neked és #297086 Fall-N-nek is, mert így célirányosabban tudtam tesztelni.
Az előbb voltam lent, és a szomszéddal is megnézettem, és ő is egyből a féktárcsára tippelt. Akár a hajtókart mozgatom nagyon finoman (és mozog vele a kerék aprókat előre-hátra), akár direktben a kereket mozgatom egészen picit, amíg a bringa a talajon van, vinnyog. Ha megtámasztom a lábammal a hátsó kereket, és nekinyomom ezzel a bringa első kerekét az előtte lévő falnak, vagyis amint nem tud mozogni a kerék, egyből nem is csinálja. A levegőbe felemelve sem. Az első kereket megemelve, a hátsót pedig mozgatva szintén csinálja. Voltaképp addig kísérletezgettem, amíg sorban mindent megpróbáltam kizárni, és úgy néz ki, hogy amíg a hátsó kerék tud mozogni egy picit is, addig vinnyog, de amint már nem, vagy a váz a levegőben van, csendben van. Valószűleg az alu váz viszi tovább és erősíti fel a hangot.
A napokban úgyis leveszem a láncot, akkor megpróbálom majd úgy is, hogy a hajtókart és a középcsapágyat kizárjam, de annyira valószínű a fék, hogy nem is nagyon van értelme sokáig keresgélni. Majd azért beszámolok. És köszi még egyszer!
#297079 vlevi: tegnap a csavar meghúzások visszalazítással kezdődtek, mindig úgy szoktam. A kormányt amúgy megtépkedtem tegnap, miután ráhúztam a csavarokra, de nem onnan jön a hang. (lásd feljebb)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
velizare #297232 üzenetére
Most látom, hogy nem válaszoltak, szerintem a topikban a többség Shimano user vagy NW fan
. Sidi nem tudom milyen, de a hírneve jó, viszont azokon nem egyedi a tárcsa? Engem ez elijesztene kicsit a márkától, mert láttam NW és Atop zsinórt szakadni, a BOA viszont nálam eddig túlélte a cipőket. A Giro amúgy általában nagyon jó, én már harmadikat nyúzom és nem azért, mert tönkrementek volna.
-
ReFleXx
addikt
Mondanatok olyan uzleteket ahol vannak keszleten bringas cipok es felprobalhatoak? Pl Budapesten.
-
válasz
ZavaBalazs #297191 üzenetére
Ja, tényleg, az jó szakasz volt, csak már kevertem.
Vácnál is elindultam a bringaút felé, aztán látom, hogy víz alatt van. Két tizenéves srác montival átment rajta, bíztattak, menjek én is. Mondom menjen a fene, tizenévesen mentem volna én is, de most nincs kedvem halszagúan tekerni a maradék 30 km-t, és úgy kocsiba szállni
Igen, a szín keverhető a Bianchi-val, csodálom is, hogy nem perelték érte a Canyont
Itt ma is esik végig, egy darabig nem megyek arrafelé.
-
Fall-N
veterán
válasz
Speedy007 #297103 üzenetére
Hidd el, hogy a jó minőségű ötvezet rugalmas, így nem görbül el. Persze ha addig hevíti valaki, hogy szivárvány színűre ég, akkor lehet beletenni maradandó alakváltozást, bár szerintem olyan extrém helyen egyikünk sem fékez.
Nálam az Ashima jól vizsgázott, mert a mechanikus tárcsafék egy oldalról nyomta a tárcsát, így az a velejárója, hogy amikor fog a fék, akkor begörbül. Mégis egyenes maradt, amikor cseréltem a fékeket hidraulikusra. Az Extend is jól bírta hátul (a fene tudja melyik kínai OEM a gyártója).
Akkor vacak a rotor, ha alapból a dobozból kivéve nem egyenes és hő hatására görbül. Van olyan is, hogy ahogy lehül visszaáll egyenesbe.
Abba viszont igazad van, hogy a Shimanon kívül is van élet. Bár ez azért érdekes, mert a SRAM és a Magura tárcsák is jók, igaz az áruk sem a Shimano árában van. Viszont alap használatra sok embernek elég az olcsóbb tárcsa is. Kollégám is elvan az alap RT-10-esekkel.
-
Ixion77
addikt
válasz
FireKeeper #297219 üzenetére
Úgy vettem észre hogy a 27.5 már kiment a divatból. A használtpiacon sem értékelik, és a választék is egyre gyengébb belőlük. Inkább 28" vagy 29" szerintem (ami lényegében ugyanaz)
-
Fall-N
veterán
válasz
Hasaggymeg #297095 üzenetére
Igen vinnyog, az organikus betét miatt, de ha nem ér bele, akkor néma. Nálam most teljesen néma megint a bicikli. Ha éppen hogy egy kicsit súrol, akkor meg fémes hangja van.
-
-
MC Pite
veterán
válasz
Ixion77 #297205 üzenetére
Ez így van. Kihagytad hogy a bowdenek/bowdenházak gyáriak, és nehezen és darabosan mozognak.
De mivel alsó polcos (vagy az alatti) teleszkópszerűségek vannak benne, azok is kotyognak, nincs hozzájuk persely, szimmering, stb. És XCM és az alatti teleszkópoknál, főleg ha rugós és túl kemény, azt mondom hogy inkább hátrány az a teló mint előny.
Ha van a közelben erdő és terveznek ott is menni, akkor legalább egy alap RockShox legyen benne, hogy némi ruvulás után egy egyben érjen haza a fiatalság és a bringa.
Ha nincs, akkor egy szép festésű, akár új fitness/urban/cross bringát lőnék.De mindenképp a méretében nézzetek bringát! (vázméret XS, S, S/M, bringa függvénye)
Lehet XS 29es is, de ha nem szeret bele nem gáz a 26", ha beleszeret és montizni fog, akkor 1-2 éven belül 'kinövi' a bringát, ráér akár akkor is a 27,5/29.Megnézném ezeket is (szintén full alap)ha montiféle kell: [link]
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Ixion77 #297214 üzenetére
Vannak upgrade modellek, ahol seeger-gyűrűvel megakadályozzák, hogy oldalra elmozduljon a koszorú. De ettől még el tud majd forogni. Nem mondom, hogy mindegyik egységesen sz*r, de nekem rossz tapasztalataim vannak. Különösen annál, amelyik kerámia csapágyas, mert ott még kevésbé szoros az illesztés.
POM. Pom-Pom.
A gyári Shimano görgők koszorúi is ebből vannak. Nagyon szívós, kopásálló.
Ipari csapágyas görgőnél meg ráfröccsöntik a koszorút a csapágyra. Roncsolás nélkül eltávolíthatatlan.
Ja: És létezik belőle tömítőtárcsás csapágyas is. -
Lacerta
aktív tag
válasz
stickermajom #297211 üzenetére
Az outback egy emelt, magasított kabinos Legacy.
Ahogy a Forester egy emelt, magasított kabinos kombi Impreza.Tehát a gravel akkor egy hipszteresített trekking?
Vanna kockás ingeim, de nem elég csiricsárék. Szakállam is van, de nem waxolom.
Akkor most megtarthatom a forit, vagy el kell adnom...? -
Lacerta
aktív tag
válasz
Speedy007 #297210 üzenetére
Ilyesmit próbáltam én is, egy f*s.
Két okból:- Lehet, hogy menő az alu, de rohadt gyorsan kopik.
- Lehet, hogy menő az alu, de előbb-utóbb kimángorolja a csapágy, és akkor csúszkálni fog a koszorú a csapágyon, meg elforog, míg a csapágy maga vígan beáll a kosztól, mint a szög.POM koszorús. Az a f*sza.
-
Ixion77
addikt
válasz
ReFleXx #297209 üzenetére
Jogos! Én abból indultam ki, hogy ekkora gyereknél ez már eldőlt.
Hogy komolyabban érdekelni fogja-e, az elsősorban attól függ, hogy a haverokat érdekli-e. Ha összebandázódik néhány bringás ifjonc (akiktől a szüleik elvették a telefonjaikat...), akkor a világból kitekernek. Mondjuk azok bármivel...
-
ReFleXx
addikt
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg #297204 üzenetére
amíg ment, addig tök jó volt. remélem csak "elemet" benne cserélni, de még nem feszegettem a burkolatot, gondolom vmi karmos bepattintós rögzítése lehet
-
Ixion77
addikt
válasz
MC Pite #297203 üzenetére
Az átlagos magyar karbantartási hajlandóság alapján kb. mindegy hogy melyik használt gyerekbringát veszi, 90%+ eséllyel cserélni érdemes rajta rögtön a láncot, első-és hátsó fogaskeréksort, esetleg a gumikat is. Valamint beállítani a váltót, a fékeket és centírozni a kerekeket.
A fő kritérium szerintem a teleszkóp állapota. Ha az tropa, akkor aránytalanul drága a cseréje. Ezért szerintem ha bármilyen kis rozsda, vagy látható méretű karcolás van a becsúszón, akkor az a bringa "hard pass". -
MC Pite
veterán
válasz
bazsimano #297199 üzenetére
Ezért ajánlottam olyat, ami jól néz ki és még méretben is jó, mert neki 16" környéki kellene mtb szerűségből.
[link] Ez is alap, de legalább nem kell 2-3 alkatrészt cserélni mire hozzátok kerül (kopás miatt). De inkább egy Couriert vennék (akár használtan, esetleg igény esetén egy kicsit ballonosabb külsővel). -
Ixion77
addikt
válasz
ReFleXx #297200 üzenetére
Ez pontosan így van. Közelébe se érnek a MTB-kkel a fiamnak az outiján még rövid távon se, de azért ő az, "akinek az a béna biciklije van". Mikor a tanárnő fülébe jutott hogy becsatolós cipője is van hozzá, épp csak rám nem hívta a gyerekvédelmiseket...
Pedig nem is én erőltettem az outit neki, ő akart olyat attól a pillanattól kezdve hogy meglátott a tv-ben egy tourt, ahol ki voltak írva a sebességek... Imád száguldani.
-
Ixion77
addikt
válasz
Ringman #297198 üzenetére
Kb. 2 hete héten mikor másztunk fel bringával a hegyre a fiammal (mellpánt mindkettőnkön), mondom neki: "Én már nem nagyon bírom, a pulzusom már 165, a tiéd mennyi?" - "Százkilencvennyolc. De azért ez elég fárasztó, apa..." Néztem rá hogy él-e még. De még nem is vöröslött annyira a feje mint amikor a pump trackon szokott szórakozni. Én annál a pulzusnál már szerintem infarktust kapnék.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest