Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
ah..már majdnem beskatulyáztalak muglisnak
Van aki 100km-re ilyen háti táskába elkészített kis "kenőmájassal" tolja. Engem már a háti táska gondolata is kikészít
-
andrisbandi
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nyári sapit, vagy
nyári csősálat kendőként hordva szoktam megvizezni kánikulában. Elvileg 5 fokot csökkent hőérzetben, de többnek érezni.kerékpáros sisakbetét sapka 500-as, Aquafreeze , fehér
decathlon -
parandroid
félisten
válasz
fulton
üzenetére
Nutellás zsömle inkább vicc volt. Az az igazság, hogy egy-két gél, vagy müzli szelet szokott lenni nálam vésztartaléknak, de az igazán jó útvonal az, ahol a fordulópont egy cukrászda, ahol be lehet tolni egy sütit/csokis kroaszont, meg egy kapuccsinot, vagy kólát/redbullt. Ennyi önkényeztetésnek egy jó ride-ba bele kell férnie.
p
-
fulton
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Jó a nuti itt is szeretjük. Mindig van is belőle, de igazság az hogy minimalista lettem térfogatot tekintve ha útra megyek. A műzli nem nehéz, keskeny, több is elfér és idomul a testhez
Már egy banán is tud zavarni hogy húzza a hátsó zsebet. De néha beteszek 1-et útközben (egy kis karcsút
)
Régen kis tasakba tettem a por szerű iso-t kimérve, aztán 1 azzal sem éreztem kitartóbbnak magam, 2 egyszer kinyílt "még akkoriban hordtam nyereg táskát és abban volt )minden olyan lett mint aki kokaint csempész
Igen ez tapasztalható, egyre jobban. (elvándorlás)
-
parandroid
félisten
válasz
fulton
üzenetére
Kelet-Mo, ott még súlyosabb az elvándorlás. Aki marad, az vagy nyugger, vagy etnikum, vagy halmozottan hátrányos helyzetű. Meg pár kivétel. Nyugat felé haladva, meg a székesfővárosban főleg azért jobb a helyzet. De legalábbis már komp jár Leningrádba, ahogy mondani szokták, szóval majdnem nyugat.
Amúgy edzőteremben voltam ma a rehabomon, nem volt küzdelem a gépekért sem, 11:45-kor kezdtem, akkor még lézengtek, 2:30 után végeztem, konkrétan én voltam egyedül vendég, meg a személyzet. 30 fok volt a teremben, 160+ pulzussal toltam a végén 130 wattot a spinning bicajon 5 perces intervallumokban.
Akartam 45 percet, vagy akár egy órát telerni, de 30 perc után én is feladtam, csináltam még öt perc levezetést, és inkább beültem az autóba (isten áldja, aki kitalálta az üléshűtést a klíma mellé). Addigra túl voltam 45 perc fizioterápián, meg 1,5 óra edzésen, elfogyott az 1 liter iso-m, meg éhes is voltam, mint a picsa, mert reggel óta nem ettem. Igen jól esett volna már az a nutellás zsömle.
p
-
lsebestyen
addikt
Hát ma engem is megölt a meleg. Ilyenkor mindig magasabb is a pulzusom, de ma még a fejem is kicsit megfájdult.
-
fulton
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
hát biztos hogy nem fogok átmenni bélnélkülire...amiket itt olvasok. ennyi macerát.
-
Na, ma lett tele az összes tököm ezzel az istenverte tubelessel. Valami szurkos, félig kész járdán mentem keresztül, kicsit odavertem a kereket. Megyek tovább, érzem, hogy valami nem stimmel. A hátsó kerék úgy 1 bárra ereszthetett. A trutyi szörtyögött a felni mellett, nem tömített.
Próbáltam fújni, 1,5 bárnár nem ment több. Gyorsan felültem, tekertem, hátha tömít. Ezt eljátszottam háromszor. Aztán volt egy olyan remek gondolatom, hogy ha lenyomom a gumit a peremről, akkor majd visszapattanva jobb lesz. Aha, hát ezt egy kézi játékpumpával nem tudom, hogy gondoltam komolyan. Teljesen laposan, hátsó kereket felemelve toltam 1 km-t, mikor rájöttem, hogy még 10 km hazáig. Benzinkút is lett volna a közelben, de abban sem voltam biztos, hogy segít, ha egyszer nem tömít ez a fos Stan's tej. Megdöglött 4 hónap alatt? Nevetséges az is, hogy az van ráírva, 2 - 9 hónap az élettartama, de a retkes q...a i...n. f...a se tudja, mitől függ, mert az hadititok.
Itthon gondoltam megcsinálom, mert felkészültem, vettem CO2 patron. Hát, felnire pattintani a külsőt az is annyit ér, mint halottnak a csók. De legalább elhasználtam kettőt. Természetesen a remekül kitalált Presta szelep magja is elhajlott. Bár ennek köze lehetett ahhoz, hogy izomból belerúgtam az egész telibeqrt sz@rba.
Visszaállok belsőre, defektvédővel. Szenvedjen ezzel tovább a f[síííííííííííííííp].
-
Fall-N
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nekem a fékkábel Trinity teflon bevonatú, a ház Jagwire Sport (LEX), harap is a tárcsafék, pont ma állítottam rajta.
Váltónál nekem semmi bajom a Shimano OptiSlickkel, OP41-es házban fut a slick, rozsdamentes Shimano gyári váltóhuzal. Jagwire házat akartam a váltóhoz is, de nem volt készleten ezért próbaképpen rendeltem a Shimanot. Szerencsére bevált.
-
fulton
addikt
Hihetetlen, itt a környékünkön kihaltság, mint valami aszteroida pusztította övezet. Sehol senki jóformán. Csajok nem is tekernek.
Átléptem szlovák segmensekre (egy útvonal miatti info térképezés), rengetegen...csajok is tolják komolyba. Mi van itt a magyar lányokkal, ezerrel pörög a tiktok * meg insta popó. De pasik se nagyon..szórakozó hely már nincs is a környéken
minden bezárt. Elvándorlás vagy mi. No nem azért mert tömegre vágynék, van ám előnye is, lehet haladni a kerékpár úton pl nem kell kerülgetni annyit. Csak észrevétel ahogy bogarásztam a segmenseket. -
vallas
őstag
Na kezd tényleg összeállni a patkófékes görgős bicó is...kinntre
Megjött a kínai átalakítós kormánycsapágy, így belement a tapered villa, lecseréltem a fékeket, a hátsó szívatott, mert beállítás után két fékezés után már elnyúllott, de én voltam a béna, mert nem tettem bovdenház végkupakot rá, és így el kezdte lehúzni magát a bovdenház, de most már faxa....
bandázst ne nézzétek, csak volt egy terepszínű próbára, de kurva rövid volt, így megtoldottam...
még az első váltót kéne lecserélni a MTB váltóról egy országútira....
Kérdés 3*10-s 34,9 mm-s váltót nem találok, csak 3*9-t , jó lehet az egy ultegra 6600-s első váltóhoz nem?milyen színű legyen az első villa, kék, vagy fekete?
meg a javaslatotokra visszatettem a belsőt a MTB tubeless gumiba, hogy lenyomja a felniszalagot.... meglátjuk milyen lesz majd...
-
mauimagic
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Sid SL-hez 15-25% SAG-et illik belőni, nem fagyizni járó bringát vettél, hogy kényelmes legyen

A lockout megoldódott? Lehet hogy nyitott állapotban nem elég feszes a bowden, azért nem zár, mikor lockolod.Az hogy nincs benne olaj, hibás lenne a villa szvsz szinte kizárt, ennél azért komolyabb a QC.
-
fulton
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Én ezt a fajta kekszet szoktam vinni. Akciosan 169ft vettem /db. Van 2 doboz.
-
gergo5991
őstag
Na par kep a bicajrol, elso tesztkor
[link] google drives semmi speci, a fenyviszonyok szarok mert pont csucsfenyben fotoztam nem birtam varni rohantam ki vele
27km es kort mentem driveban a statok ( max speed 37 volt regivel dombon lefele 50 ig betudtam tekerni, majd meg kiderul par kor utan hogy mennnyire elheto ez a 30as lanctanyer)elso benyomas: karbon vaz kva konnyunek erzodik, nagyon merev, nagyon jo maszni vele, sprinteleskor mintha valami egyenesen tartana a bicajt es nagyon megindul elore, nagyon effektiven megy le az ero az aszfaltra, nagyon jol megindul, de ugy komplette nagyon efficientnek erzodik.
ules: szar (decathlonba lattam valami selle italia-t 35 euroert geles kozepen kivagva lehet egy olyan egyenlore beszerzek)
villa kurva jo: raulve 27-28% a sagja, kozepes huppanokon terepen kb 85% a teleszkop utja, nagyon birom mikor szisszen visszauton
stucni: picit hosszunak tunik, egy riser bar mindenfele keppen kellesz mert igen gornyedek, egy 3 centis emeles a mostanival szembe tokeletes lenne ( nemtom egy riserbar - stucnival csinaljam meg hogy ne legyen nagyon csunya vagy csak 1 allkatresszel ezugyben johetnek tippek
gumi: elol asszem racing ralp vagy ray van kanyarban aszfalton elegge instabil
rendeles: csutortok rendeltem, ma kedden jott meg
a karton doboz amibe jott 2x nehezebb mint maga a bicaj, rendes vastag karton minimalis serulessel az oldalan, bicaj korhe volt ragaztva, kartondoboz kitomve hogy ne mozogjon -
fulton
addikt
Kép az útvonalról
Száraz adat: 228km/875m 25.1km/h 127atl.pulz. 9h nettó, 11h bruttó. -
attiati
veterán
Szobabiciklin az ülés le lehet cserélni mezeire, általában?
Egy konkrét modellnél valaki azt írta, hogy azon nem lehet.
-
fulton
addikt
válasz
RexpecT
üzenetére
Hónapon belül volt kétszer 200km feletti utam ( az balcsikor táv min.) Vagy 8 nestle musli+nyalóka+egy fincsi keksz es 10 elektrolit tabival indultam. Útközben megkívántam egy lángost , es egy hamburgert, fagyit. Ja meg vettem banánt + kis szolot + epret. (Megkívántam). Vizet kek kútrol szedtem. Meg lecsúszott 1 2 cappy a kaja mellé. Minden rendben volt. Nem voltam eléhezve, határomon, normálisan hazaértem úgy h még tudtam volna menni.
-
6030D
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Amikor a nap megolvasztja a nutellát, és az izzadtsággal keveredve elkezd folyni a gatyádra...
-
stickermajom
addikt
válasz
fulton
üzenetére
Elég könnyen felborul az elektrolit háztartásom, ezért én szeretem ezeket. Egy endurozós napon ahol fölfelé 180, lefelé 160 a pulzusom jól tud jönni.

Az ilyen tasakosokat szívás használat után tárolni, mert ragadnak, a Sponser fogkrémes tubusos viszont bejött ilyen szempontból és abból van íztelen is. -
Zoliwrc
aktív tag
Ilyen sokat írogatni egy nap, végig se bírom olvasni, mert rohanásba vagyok.
Épp készülődök fel Nagy Hideg hegyre tekerni, megnézem hány fok van fent és minden rendben van-e
-
Tin
veterán
válasz
fulton
üzenetére
Pont miattad kérdezem, nem akarom elkövetni ugyanazt a hibát. Bár 10e km nekem jó sok idő, de a lánc meg nem drága. És ha 1000 km után még rárakhatom az új láncot és a kettő szinkronban kopik, az nekem jó.
Ja nem tudom hogy áll az enyém, feszesség mérőt is most akarok rendelni. De gondolom itt még úgysincs számottevő nyúlás, főleg hogy ritkán állok ki, és többnyire síkon megyek. -
parandroid
félisten
válasz
fulton
üzenetére
Kensz egy nutellás zsömlét, mezzsebbe be, útközben elmajszolod. Abban van gyorsan, meg lassan felszívódó szénhidrát is. Tegyél mellé egy banánt is. Vagy szeld bele. Felénk a bifi-szerű mini szalámirudak népszerűek, sós, zsíros, kicsit fűszeres, kimondottan jól tud esni.
p
-
RexpecT
addikt
Szerintem kevés benne a szénhidrát, és értelmetlen cuccok is vannak benne, csak hogy rá lehessen írni(B6 vitamin, L-karnitin).
Ez jó cucc, és jó árban is van, és sokáig bejár: [link]
fulton:
Hobbi szinten ha 1-2 órát teker az ember nem nagy intenzitáson, akkor szerintem is felesleges, de egy balatonkörnél már simán van értelme. -
ZolkoW
őstag
válasz
andrisbandi
üzenetére
+1 a deboyora, még a lakkozás ellenére is. a műanyag csutorás kupakkal is elég jól tartja a hőt, a fémmel meg főleg.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
nem lehet, hogy... nem nyújtjátok kellően bele a szalagot a vájatba? minden szalagom buta, merev, alig nyúlós, éles szélű merev valami volt, de technika kérdése, meg jól kell megválasztani a szélességet, az a +2-3 mm szerintem is ideális, de bele kell úgy húzni, hogy középen is feküdjön. minden extra gorilla tape, meg más anyag szerintem felesleges, és csak túlbonyolítás. Egy szalag mind felett

ja, kormánybandázs: a Muzikernél meglepően olcsó az ESI szilikon, veszek is gyorsan, mielőtt elfogy.. azóta akarom kipróbálni,hogy megtudtam,hogy létezik. tegnap vettem észre,hogy valami elhasította a fent lévőt jobb oldalon elég csúnyán..

-
kutga
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az nem ott van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tin
veterán
válasz
cattus
üzenetére
Erre a lánc témára mondjatok nekem tanácsot. Lassan elérem a 700 km-t, most akkor rendeljek egy második láncot és cseréljem a kettőt, vagy menjek el ezzel végig? Olajozom 150 km-enként szóval nem hanyagolom el, de ha hosszabb távon jobb a cserélgetés, inkább rendelek még egyet. Úgyis kellene pár más dolog is, de azok még ráérnének.
Kiegészítő kérdés: ha cserélgetés, elég mondjuk 1000 km-enként cserélgetni a kettőt?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Biciklivonal
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
csajokon szexi. ...Az más és bikinivonalnak hívják.
#254653andrisbandi...az meg nehéz, zörög (legalábbis alu tartóban), nem adagolható (nem tudod összenyomni, így úgy jön ahogy kialakították a légbeeresztőt) és ahogy írod, csúnyán kopik.
-
andrisbandi
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
DEBOYO RACE 550ml kulacs
Én csak szobahőmérsékletűt viszek, de még sose melegedett fel benne pár óra alatt.
Szóval a hőtartó része ennek jó lehet.Viszont az inoxot sikerült lelakkozniuk, nagyon karcos lesz, elhasználtnak tűnik már újkorában is.
-
Jester01
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Nekem a nadrágok "in stock" lettek a rendelésben remélem ez azt jelenti tényleg beérkeztek. Most egy váltótartó fül lett delayed de az már az utolsó cucc.
-
Kiskopika
senior tag
Én pont forditva vagyok, most kezdtem el a kesztyűt hordani. Engem a lábam zavar. Gatya és térd között fekete, térdtől lefele tejeskávé, gatya alatt meg hófehér 🤣
Nah meg a kéz is ilyen, felkar középtől vilagitok -
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Na igen, eddig nem volt gond. De most robban majd csak be igazán a nyár.

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Kiskopika
üzenetére
Sokat ne várj a kulacs szigetelésétől, annyi, hogy fél órával később lesz benne meleg minden.
.LnB...pedig pont most kell amikor hamar és erősen izzad a kezed...bár 30 körül biztos más a hűtés is, és aszfalton nem kell annyira kapaszkodni sem a kormányba, hogy az izzadt tenyérrel macerás legyen.
Csak ne ess el... -
.LnB
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
Egyébként sem tervezek rászokni. Mentem eleget már idén, mindenféle gél nélkül. Meg azért kis távokra nem lenne más mint majomkodás ezeket fogyasztani az én szintemen.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
En azert ha most egyenesbe jovok, fogom nyaggatni, hogy vigyen korbe. Lehet soha nem jutok el oda ezutan.
-
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én mostanában kezdtem el pont, hogy nem veszek kesztyűt. Világított a kézfejem, gondoltam nem veszek kesztyűt, hogy barnuljon le az is. De annyira már nem is hiányzik. Nem mondom, hogy nem fogom hordani, de úgy érzem, annyira nem szükséges.
-
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az nem jó, mert akkor nem tudok felkészülni rendesen gélekből.

-
Friczy
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én már jártam így egy levegős Manitou rugóstaggal, hiába nyitom-zárom, nem rugózik.
-
Kiskopika
senior tag
A gyümölcsös az olyan mint régen is volt a zselé szelet, szinte netto cukor az egész, de ha csak ezen múlik jobb mint a semmi. Legutóbbi egy reggeli tekerésnél nem reggeliztem rendesen beesett a vércukrom majdnem el is ájultam ha ez nincs még most is ott vagyok

A kolás meg tényleg a végszükség ha már nagyon erőhián vagy. Nekem beváltak ezek, de a folyékony gél izétől én hányni tudnék. A gyümölcsös az finom.Más* Nekem ma megjöttek a kulacsok, köszi a tippeket. Camelback és zefal vagy mit rendeltem mindkettő eddig jónak tűnik. Sőt a camelbackre is azt írja hogy tartja a hőt, ha igen külön jó
-
szuszinho
őstag
Zasszonnyal kell Balcsit kerülni. Akkor van eszem-iszom folyamatosan

Minden pro gélnél drágábban
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
stickermajom
üzenetére
Beszélek én Zolival kozmetikázza egy kicsit az útvonallal kapcsolatos mondanivalóját, akadjon minél több mugli a horogra.
jjeahh...lehet a váltófül miatt ment tönkre a bowden.
...viccet félretéve én a szabadon futó bowdennél ezt a végig héjban futó XEX házas Elite Shield Jagwire-t ajánlom, brutális mennyire jó, kábé mintha lecserélted volna a teljes váltásodat.
...nem is értem ezt a pontozást.
[link] -
jjeahh
nagyúr
válasz
gergo5991
üzenetére
Nem tudom milyen elven működik a Sid lockout és a Charger RL Damper, de azt látom, hogy más, mint a Reba, Recon, Judy Gold telókban. Ezeken ha nem működik a lockout, valószínűleg csak egy nagyszerviz kell neki, mert a felső lábakban nincs elég olaj. A hozzáértőbbek majd megmondják, hogy a Sid is az olajat zárja-e ki a lockouttal.
Más: eddig tartott a kínai Risk bovden, részemről nem ajánlott
. Nehezebb fokozatokra már nem váltott a váltó, egyszerűen nem akart csúszni a bovden a házban, kuka. Az 1 dolláros váltófül viszont precíz munka és működik, fölösleges 5-10-20, vagy még több eurókat fizetni érte. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
stickermajom
üzenetére
Ezzel az inflációval jövőre már 90/1800 lesz.
(amúgy meg simán ment volna idén is, nem annyira vészes amennyire az annak tűnik, ahogy 6030D szokta mondani, nem annyira a táv és a szint öl meg mint amennyire a tempó, Zoliwrc meg könyörületes lélek, másnap úgyis elmegy egyedül is végre tempósan ugyanoda.
) -
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jövőre már úgy is menni fog a 70/1500 nekem is.

-
-
lsebestyen
addikt
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Nem olcsóbb a cuki, de finomabb.
-
Kiskopika
senior tag
Nekem a bringán a táskában mindig van legalább egy ilyen gyümölcs szelet, nagyon kicsi, és már sokszor mentett meg.
Ha tervezett hosszabb útra megyek 3-4 + órás sütők zabszeletet azt óránként eszem és nincs baj. Ha spontán hosszúra nyúlik ilyenből is szokott nálam lenni gél. Ennek a kolás verziója koffeinos, azt szezon elején elnyomtam egy nagy emelkedőn és vagy placebó vagy tényleg feltolt a dombra. Én amúgy nem kávézom, ezt koffeinost is csak végesetére a vérnyomás miatt -
Hasaggymeg
Topikgazda
Közben megjöttek kici ócó kesztyűim, én ennél jobbakat még nem használtam. Vékony, szellős, alig párnázott és tartós, a KLS amit pár hónapja hordok már bomlik ki az ujjainál, túl vastag a hüvelyujjánál, nagyon kiül a só a kézfején az anyagon és túlpárnázott is ráadásul.

Szakbarbár...kérsz egy kávét cukorral...nyolc cukorral.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
stickermajom...oda se neki, a fontos, hogy a következő bandázásig megjöjjön minden.
-
stickermajom
addikt
Bikeinn engem is megszivatott most. In stock volt minden eheti szállítással, rendelés után jövő hétvége lett.
Mondjuk ha tudom is tőlük rendelek az ár miatt, de azért na. -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
6030D
üzenetére
Ezekkel a gélekkel és energiaszelettel csak egy gond van, az ára. 2-3 gél, egy kis ISO, meg energiaszelet. és már is 2-3.000 Ft-nál tart az ember költségben egy hosszabb tekerésnél. De ugye aki komolyan veszi az edzést, pl versenyekre is jár annak muszáj.
Nem mintha a cukrászda olcsóbb lenne energiapótlásra ;-) Arra az ár stoppos kristálycukor a nyerő
Más:
Jön innen valaki a vasárnapi (Július 25) BVKK-s TA-BU túrára, illetve a BUBA Epic II-re július 1-én? -
lsebestyen
addikt
Én általában kókuszrudat, zabszeletet vagy proteinszeletet viszek, utóbbinak mondjuk vetekszik az ára a géllel, de érzésre többet ad, csak ugye nehezebb bevinni. Igazából lényegtelen, hogy 200km-re vagy 80km-re mész, mindkettőn el lehet éhezni. Ha időben van energia utánpótlás akkor nem lesz gond, ehhez nem feltétlenül kell gél, jó lehet a szilárd étel is.
-
6030D
addikt
Egy gélt 45-60 percenként ajánlanak a gyártók is, szóval nem kell túlgondolni. Menni fogsz 8 órát, az minimum 4000 kcal, aminek nem baj, ha 2/3-át visszatöltöd út közben. Egy gél 100 kcal. Szóval szépen egyél folyamatosan szilárdat, max a gélt töltsd kulacsba vízzel, és iszogasd. Akkor megvan a gyorsan felszívódó ch is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
Zoli úgy ránk ijesztett, hogy Wombattal még enni sem mertünk csak egy megfelezett tépettdisznós pitét, nehogy visszajöjjön felfelé.
...gélt meg még sosem ettem, azt sem tudom milyen ízű, néha 1-1 pezsgőtablettát szoktam nagy ritkán, de nekem már abból sem megy kettő egymás után, azonnal meghajt
...nem úgy mint a gyümölcsleves-kólás-sós szóda, vagy az árstoppos tej.
(vagy bármi más, tejre dinnye, utána mentes sör és kefir, tényleg akármit ehetek nem hajt meg, csak az a xar édesítőszer ami ezekben a tablettákban van...ezért nem veszek többet Pepsit sem, minap vettem észre, hogy nincs már tiszta cukros belőle, csak vegyes
) -
.LnB
titán
válasz
Ringman
üzenetére
200km-re gondoltam azért már csak kellene. És egyébként is 100km-en ha kajálok (zabszeletek például), sokkal jobban megy mint ha nem eszek. Banán, zabszelet, alma.. ilyeneket szoktam. A proteinszelet nem jött be. Gélt egyet tervezek csak vinni.
Hasaggymeg: Benned sose csalódok!
De logikus tanács köszi! 
-
lsebestyen
addikt
válasz
Ringman
üzenetére
Én edzésre sem viszek gélt, anno mikor mentem még ilyen lángosharapó versenyekre, akkor használtam, mert ott nincs idő tökölni az egyéb szilárd nasikkal.
Persze nem akarok én lebeszélni senkit, de ha azt nézem, akkor pusztulat drágák, inkább beugrok egy cukrászdába valami finom sütire. Bár néha ki lehet fogni külföldi webshopokban elég jó áron, ha éppen akciózzák. -
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ennyi, 30 felett nyeregben csak a gél, padon ülve mehet a banán meg a szendó. 
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A bringaúton toljad a simát, a közúton a pro-t.
#254610fulton...mivel kevés szintet mész (legalábbis úgy emléxem) nagy valószínűséggel nem használod ki a teljes sort és csak néhány lánckerékre esik a terhelés 80-90%-a, amin a többszörös első tányér csak tovább ront, így valszeg. néhány lánckereked van elkopva leginkább...nem látod hol ugrik, elől, vagy hátul? Jelöld össze egyik láncszemet egyik foggal elől és nyomd meg ugorjon, majd figyeld meg ugyanott van-e a jelölés, így kiderítheted hol ugrik, addig ne cserélj semmit.
-
Ringman
félisten
inkább kikapcsolódásként szoktam bringázni, nem edzésként (az másodlagos), szerintem a gél max végszükség esetén jó (nekem van a szerszámos kulacsomban pl), energia-utánpótlásra a sima datolya alapú gyümölcsszelet is jó, v. a banán, utóbbit is könnyű fogyasztani és szállítani is - pl. zsebben
ha nem vagy hozzászokva, akkor elsőre jöhet gyomorpanasz is, érdemes kipróbálni, ahogy írod.
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Még a régi hajtás van fent visszaraktam a régi lancot (csak gondoltam lecserélem a láncot de nem vált be az elméletem), a sort még régen megvettem ez egy 11-28 as a jelenlegi 11-32 helyett. Első 90%ban használt 36T lánctányért tervezek majd még cserélni az egy 4000 ft os tétel.
Más utat én se látok mert a lánc folyamatosan ugrik És nemcsak egy adott ponton hanem folyamatosan másodpercenként ugrik terhelésnél
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Ringman
üzenetére
Ezt a Sramot faxa feltenni, én azzal kezdtem első bandázsolásom, nyúlik, de nem könnyen szakad, ugyanakkor érdemes a szalag végén egy-két szakítószilárdság tesztet végezni, nehogy "kalibrálatlanul" nekiess és eltépd a közepén ahol már nem elég a maradék és venned kelljen újat.

-
Ringman
félisten
válasz
RexpecT
üzenetére
gyári supacaz jó volt, a helyette átmenetileg/bandázsolás gyakorlására vett dekás sem rossz, azt hiszem ez volt az, csak 3 ezerért vettem kevesebb mint másfél éve [link]
lizardskin a netes vélemények szerint felejtős, mert könnyen kopik, francis cade-es videóban szereplő bicikliboltos/szerelős arc szerint a supacaz nehezen nyúlik, a bbb-t javasolta -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
gergo5991
üzenetére
Adj kis időt neki, ha fejre volt állítva, eldöntve stb. van úgy, hogy pár pumpálásig bemegy, majd helyére folyik az olaj és már kemény lesz kizárva...ha mégsem akkor tudtommal hiányzik olaj belőle. Amúgy meg fújd fel jó keményre és kizáratlanul is faxán lehet bringázni vele, sokkal nagyobb baj az ha kizárva marad...bár ilyenről nem hallottam.

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
fulton
üzenetére
Lehet olyan is...a kettő mindig összefügg, egy túlságosan kopott soron, lánckereken nem megy az új lánc és ez fordítva is igaz...ugyanakkor van olyan, hogy csak valamelyik láncszem beragad, nem mozog rendesen és ott nem kapaszkodik a lánc, ezért ugrik.
Te, szerintem, elhamarkodtad és még a válaszunk előtt, hogy ott semmit sem kell cserélni, mindent lecseréltél...amúgy meg ha 1.0-ig engeded akkor azonnal cserélni kell mert onnan aztán gyorsan megesz mindent a kopott lánc...nálam legalábbis úgy ment 10s-ig, a BBB-s mérővel mérve, elvitt 2 láncot egy sor és több mint 2 sort az első tányérok (3db). -
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
jó a lyukmentes felni, ha nem neked kell bejátszani a helyére a küllőanyát

-
válasz
andrisbandi
üzenetére
Á, én nem szarakodok vele
Elviszem a kereket meg az új agyat a Bringaland-be, megcsinálnak mindent. A hátsónál én is gondolkoztam, egy kicsit izgatta is a fantáziámat a saját fűzés, de már a küllőhosszoknál elakadtam
Felhívtam őket, mondták, az legtisztább, ha beviszem a kereket meg az agyat, megbeszéljük, milyen küllőt/anyát szeretnék, a többit megoldják.
A hátsó fűzése, centrírozása, szalagozása ( sima, nem TL ) + az első centrírozása volt mindennel együtt 17e.
Rendes centrírozó állvány nélkül úgysem tudtam volna megcsinálni. Egy nyolcast még csak-csak kiszedek a vázban/villában, de egy frissen fűzött kerék már nagy falat lett volna. -
gergo5991
őstag
Megjott a scalpel, 1 baj van, kormanyrol lezarom a telot es nem zarja le, ugyanugy mukodik
rockshox sid sl
ez kis vagy nagy hiba? Lehet igy menni vele teszkorre?
forumtars irta neki 32t vel jott nekem 30al ;((( -
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Lehet olyan lehetőség hogy az új lanc nem oké?
mármint a sor nincs elkopva ám mégis ugrik folyamatosan a lánc rajta...hm.. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
andrisbandi
üzenetére
+jjeahh...közben az jutott eszembe a linkelt videó kapcsán, hogy mit ér átszalagozni a széleit ha ez a második réteg is az elsőn fexik fel, ergo majd azzal együtt jön is fel a felniről?!
...vagyis persze ér valamit, mert csak egy az első szalag széleire ráfeszülő újabb feszes kör, de az igazi mégis az lenne ha a tyúkbélszalag keskenyebb lenne, vagyis a közepén van a lyukakon és néhány mm marad a felniből mind2 oldalon felragadni a szigetelő szalagnak is...áhh, ez egyre bonyolultabb.
Meglátom hogyan műxik ezzel a szalagdugókkal, így elvileg sem a nyomás nem tudja benyomni és ha a tej egy idő után mégis beszivárog akkor sem engedi a tapasztás tovább menni a felnibe a levegővel együtt.🤔
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Zyxel NAS326
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.07
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak ne ess el...

. Nehezebb fokozatokra már nem váltott a váltó, egyszerűen nem akart csúszni a bovden a házban, kuka. Az
Ennyi, 30 felett nyeregben csak a gél, padon ülve mehet a banán meg a szendó.