Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
CyB0RG
üzenetére
Brutál, hogy a decathlonra azt kell írjam, hogy rossz ár/érték arányú, nem éri meg, mindezt úgy, hogy kb. fél éve még abszolút best buy bringákat árultak. 10 sebességes groupset, ami ráadásul a Cues bevezetésével ki lesz nyírva? Szinte noname villa, amihez nem fogsz alkatrészt kapni... de legalább boost, ami ebben az árkategóriában még ritka.
Gyakran van ennyiért Orbea Alma a német webshopokban, vagy Alltricks-en BH, vagy valszeg kapsz ennyiért jobb Cube bringát is, igaz gyorszáras agyakkal. Ez is sokkal jobb monti: Cannondale TRAIL SL 3, esetleg Rose Count Solo. -
Ringman
félisten
£300 Vs £3000 Road Bike Groupset
2 ugyanolyan bringa (váz, kerék, külső, stb), csak a szett más -
CyB0RG
csendes tag
Sziasztok!
Országúti mellé szeretnék egy montit beszerezni, mert néha bevágódnék a bozótosba is két keréken...
Nézegettem az árakat de horror, fél miska és olyan felszereltséget adnak amit bucsuban lehet lőni kb... Úgyhogy a 'márkás' bringákat egyelőre kihagynám, nem déhára kellene... Illetve a használtakra sem nagyon vadászgatnék, régen sokmindent megtapasztaltam a 'korának megfelelő állapotú, megkímélt' használt bringákkal kapcsolatban.
Viszont találtam ezt:
[link]
Dekatlon, de a leírás alapján nem vészes. Egyedül a fék és a villa ami neccesnek tűnik így elsőre, cserébe az ára még emészthető lenne.Szerintetek megéri ezzel az összeállítással?
Szerk: 99%-ban lábon mennék vele terepirányba, vállalható 10-20km aszfalt ezekkel vagy szenvedős lenne (első lánctányér mérete miatt kérdem...)?
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ilyen nekem is van, ennek még a sörbontó része is minősíthetetlen, pedig az nem atomfizika.
-
varsam
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Na multitool-t biztos nem vennék én sem alisat, sok minden jöhet önnen, de ez nem. A decással én is így jártam mint te, szétnyílt mint a rózsa, lánc meg sem mozdult. Most Crankbrothers m20 van, azt már teszteltem élesben haver 12s láncán amikor elszakította az ebike +70Nm-e, ez gond nélkül működött.
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Fog kelleni a topiktekerésen is, majd meglátod, a 37 egész biztosan
-
mauimagic
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
Ja én is stricinek éreztem magam ennyi cash-el, de nem tudom, hogy a SEPA tényleg azonnali e tagállamok között is, az úgy meg ciki, hogy átlövöm a pénzt Revolutról a parkolóban, ha meg nincs ott azonnal, akkor 5 perc múlva vállat von Hans és hazamegy
Nekem megy ráment egy napom, de legalább autókáztam 600km-t
-
parandroid
félisten
válasz
fulton
üzenetére
Energiapótlás vészhelyzetre. Gyorsan felszívódó szénhidrát eléhezés ellen.
Nyeregtáska: Itt kaptam a tippet, akkor már volt egy ilyen lezyne-m, de vettem még kettőt, sokkal minőségibb cucc, mint a decathlonos. Kicsit olyan egyszer volt budán kutyavásár, de ‘teljes’ áron is megéri. Nekem sose dörzsölt le semmit. Szerk.: LOL, most nézem, a jelenlegi ár 100k huf. ROTFL.
p
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha 24mm-es tengelyű hajtókarod van, [itt egy multitool] ami ott pont elfér. Láncbontós is van+quicklink is elfér benne.
-
fulton
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
A gél az mi a *ömnek kell (popsikenőcs?)
Nálam: zsepi, lancbontó, gumiragasztó+csiszolópapir+2tapasz, patentszem,pótbelső, belső leszedő,szemüvegtörlőkendő,mini imbuszkulcs, csavar bitfej, ez az egész taskaval 0.5kg.
-
mauimagic
senior tag
válasz
varsam
üzenetére
A magyarokhoz is másképp állnak.
Mikor megvettem a bringát, az eladó bácsi egy munkahelyi parkolóba beszélte le a randit, erősítésnek pedig elhozta a kedves mamát.
Látszott a megkönnyebbülés az arcukon, mikor rájöttek hogy nem egy 5 fős seftes lomis brigád jött a bringáért, hanem én
Mondjuk az 500 eurósokat nézegette rendesen a mama, mielőtt jóváhagyta a bizniszt...jó a hírünk na...nyilván lehet alapja
-
6030D
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
-
varsam
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
willhaben? Kb legnagyobb osztrák adok-veszek oldal, kb mint az itthoni jófogás, vagy a face marketplace. Minden is van rajta.
Tudtommal nincs saját postai szolgáltatása, csak ahogy megállapodsz az eladóval, vagy elmész érte.
Osztrákok valahogy máshogy viszonyulnak a használt dolgokhoz, nagyon sok mindent olcsón vagy ingyen adnak, csak vidd el, sógorom szeret jó dolgokat találni (medence, kapálógép, láncfűrész stb... ingyen). Meg van a másik véglet ahogy én láttam amikor bringát kerestem, hogy sokan a 10-15 éves bringájukat akarják újkori árán adni, mert anno 3000€ volt, mondván akkor most is ér 2500-at... -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A magyar használt piac nagyon be van állva, most kezd el fogyni az emberek pénze és pakolják fel a dolgaikat.
Ugyan azok a gépek vannak fent, egyre olcsóbban. Van olyan bringa ami már -400K-nál tart, szerintem ha elmennék érte és alávágnék egy 100k-valakkor is odaadná, mert már olyan régóta hírdeti.Arról nem is beszélek, hogy már a gyártók is elkezdték akciózni a bringáikat, mert esik a kereslet (nem csak nálunk).
-
jjeahh
nagyúr
válasz
tacto
üzenetére
Ez milyen piactér? Elpostázzák a bringát, vagy ott laksz és elhozod?
#252864 Hasaggymeg: leírtál majdnem minden okot, hogy miért nem szeretem a nyeregtáskát, sőt, nyereg mögé a pánttal rögzített cuccokat sem. Sőt... ha terepre megyek, sosincs hátsó lámpa a nyeregcsövön, inkább viszem mezzsebben, ha úgy gondolom, hogy nem érek haza napnyugtáig. Bár most rájöttem, hogy a lámpát elég megfordítani, hogy előre nézzen, aztán amikor szükség van rá, hátrafordíthatom
-
tacto
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Epp most varja a 120 euros, (szinten innen) karbon - alu dedacciai orszaguti, hogy elkezdjem hasznalni a varosban, 8 kg alatt all meg. Most rendszerint egy 20 euros Meridat hasznalok, cromo monti, RST telo. Idönkent van ilyen, söt, ingyen elvihetö is.
-
-igu-
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Ha van bélzet, akkor outin halál az ilyesmi.
Ahogy a sima, nem kantáros nadrág derekán a gumi is. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Látod, éreztem én azt a 12 grammos gumit rajta.
...amúgy meg nem fölöslegesen nagy, ha ne adj isten a pedált kell meghúzni/lazítani (amennyit bírsz a negyvenig
), vagy esetleg nyeregcsövemen a pálcarögzítést (Pro Koryak, 13Nm), aztán ott vannak az átütősök (9-13Nm) akkor kellhet az erőkar és a robusztus felépítés.
Minap is kissé állítottam a nyergen, billentettem, aztán korábban többször vettem ki a kereket úton mint otthon (
), pedál is volt, hogy rápróbáltam, hátha az recseg...nagyon robusztus ez a CB, ezért is vásároltsam azonnal újra amint elhullattam az előzőt (a nyitva maradt nyeregtáskából.
)#252863jjeahh...nálam is ledörzsölte a festéket a nyeregcsőről, zörgés ellen is mindig ki kellet tömni (pzs., rongy, ez utóbbi még jól is jött mikor 35°C-ben mászás után hirtelen defektet kellett javítani és folyt a sós izzadság a szemembe
) meg tényleg mindig sáros lett, bár ezt egy nedves ronggyal hamar orvosolni lehetett....ja, és 800 grammot nyomott. 
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Több: [link]
#252859 stickermajom: amíg kezdő(bb) voltam hordtam övtáskát, sokkal rosszabb, mint a mezzseb szerintem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Mclovin
üzenetére
Én ezt ajánlom...többször tyúkbelesítettem is vele.
Zoliwrc...mindjárt el is hisszük neked, hogy nem zsír új rajta a 42 és a 37-es kerekek és nem csak fölöslegesen cipeled őket mert volt már rajtuk lánc is.
6030D...enyém sem sokkal könnyebb, bár megesküdnék, hogy több 168 grammnál.
Megmérem. 
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
*nem izzasztja a hátat
-
jjeahh
nagyúr
válasz
6030D
üzenetére
Nekem a PRO multitoolok nem tűnnek elhajlósnak és a márka is komoly, persze aztán kitudja: [link] [link] . Szerintem a jelenlegi 200g-os Procraft multitoolom ennél gyengébb és csak azért ilyen nehéz, mert fölöslegesen nagy rajta minden. Ha én lennék a gyártó, ránézésre simán le tudnék róla dobálni minimum 100g-ot minőségromlás nélkül. Azt se felejtsétek el, hogy itt más világ van, nekem 15km terepezésre is létfontosságú a bors spray-medvespray, sokkoló, ami szintén a mezzsebbe megy. A pumpámat semmi esélyem zsebre vágni, az inkább a bringán utazik.
#252855 parandroid: outi más, főleg ha hordoznod kell a pótbelsőt is. Xc-n szerintem a nyeregtáska úgy néz ki, mint a platformpedál, kormányszarv és prizma, ráadásul rázós terepen ugrál, zörög, lecsiszolja a nyeregcsőről a festést, a gumi az összes sarat ráhányja, aztán fél napig sikálhatod. Ha lejtőn kiülsz a nyereg mögé még zavarhat is, mert beleakadnak a heréid és akkor még arról nem szóltam, hogy egyre gyakoribb a dropper post. Tubelessel, pótbelső nélkül kissé szükségtelennek is tűnik a nyeregtáska, mert egy szál multitoolnak overkill. Outira viszont lehet én is raknék.
-
szimpláncsak
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Én is nyeregtàskàval megyek és majdnem ugyanezek vannak benne, csak nem multitool, hanem két imbuszkulcs
Pont nem érdekel, hogy nem vagyok elég menő vele
Sportsdirectben vettem olyat, ami nem tépőzáras hanem kapcsos, fel lehet tekerni a végét, ha nem kell telerakni. Kifutó termék volt, valami 3500ft 
[Itt látszódik] , de itt nincs feltekerve, mert egy dékás eső kabát is benne van
-
6030D
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Nem tűnt ilyen nehéznek, de az én SKS-em is közel 200 g. Középső zsebben hordom, mellette a pumpával, egyik szélső zsebben a mobil (szintén 200 g), másikban az elemózsia, zsepi. Én is többször adtam kölcsön a pumpát vagy a multit, mint amennyit használtam, de igazából elfér. Egyszer estem a Vértesben, és elfordult a nyereg, akkor használtam, meg egyszer havernak adtam oda meghúzni a stoplicsavart. Azon kívül talán csak a sarat kaparászom vele a stopli mellől.
Csapatos tekeréseknél szokták elkérni.
Azért ez mégis csak egy szerszám, szóval én nem mennék rá asúlyratömegre, mert inkább húzza a zsebed, mint az elszakadt láncod bontása közben meghajoljon. -
flash-
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
nekem is ott van a decathlon nyeregtáskában a pótbelső, külső folt, tip-top belsőjavító, 2 patron, nyomásmérő, multiszerszám, co fej, kisbicska,kötegelő
4% dombon vagy síkon totál mindegy az a +1 kg, de valószinü amatőr szinten sehol se érdekes az az 1kg, ha előző nap többet ettem -ittam(+1-1.5 kg), de kipihentebb voltam jobban haladtam felfele is mint könnyebb súllyal de átlagos hangulattal-erőszinttel,stb.. -
parandroid
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Én az országútira is lelkiismeretfurdalás nélkül felcsatolom a nyeregtáskát. Tök mindegy, hogy az a kis extra súly mezzsebben van, vagy az ülés alatt, ott meg senkit nem zavar. Van benne egy kis multitool, egy hármas szett gumileszedő, tartalék belső, egy szelep-adapter, ha kútnál kéne rápumpálni, egy ragtapasz, egy szem fájdalomcsillapító, meg 2-3 zsepi egy bontott 10-es csomagban. Gyakorlatilag minden biciklire összeraktam egy ilyen csomagot, így nem kell a belsőt cserélgetni (ugye a 29-es MTB-n, meg a szélesebb gumis cross trekkingen is másik belső-méret kéne).
Ezen kívül van egy mini-pumpa a vázon, a többi cucc meg tényleg mezzsebbe megy: telefon, tárca, némi apró, még pár zsepi, hosszabb útra gél, vagy müzliszelet.
Ha meg ennél is több minden kell (zár, váltás póló, mez, széldzseki, hely a kesztyűnek, vagy karvédőnek, ahogy melegebb lesz, esetleg első lámpának, ha már nem kell), akkor viszek egy kis futós hátizsákot.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Mclovin
üzenetére
Magyar intersportban vettem egy Cytec fantázianevűt, azóta ezt használom. Egész pontosnak tűnik. Mo-n van egy Decathlonos saját márkás is, de szerintem abból spórolási céllal a gyengébbet vettem, a pontosságában sem vagyok biztos, és a saját bevallása szerint 8 bar elég nyögvenyelősen megy vele. Mai fejjel vennék egy SKS-t, annyival nem drágább, és az legalább biztos jó, de alapvetően a Cytec-kel is elégedett vagyok. Ha jól rémlik, talán 12k huf volt pár éve.
p
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Na nálam nincs "amultikulcs2000készlet"
meg nem is lesz. Helyette van egy csavar bit fej(v fékhez), meg egy mini imbusz kulcs. Ami szokott "cilingelni"
az a láncszem ahogy a kis váztáskában összekocogtatja magát a huncut láncbontóval
elég szét választani őket. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Erről jut eszembe, azt tudtátok, hogy az SR Suntour elején az "SR" az alapító nevének a kezdőbetűire utal, akit ugy hívnak, hogy: Sakae Ringyó?
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
Megbízható, nem horror áron kapható műhelypumpát valaki tud ajánlani? Lidl Crivit-ről szeretnék váltani, vannak fenntartásaim vele.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Neked kormányszarvad is volt
. Ahhoz képest most trendibb a bringád, mint nekem. Hosszabb körön nekem úgysem elég egy kulacs víz, ezért viszek ivótartályos mini hátizsákot, amibe már lazán belefér a multitool is és ott nem lötyög, nem mozog, nem zavar. -
Ringman
félisten
válasz
ZolkoW
üzenetére
decába vittem vissza tesztkör után cipőt, ott egy gumidarab volt a "közelem" a stopli és cipő között. úgy maga a cipő nem lett karcos, de az más kialakítású volt, mint a bont
az a baj, hogy kb fél óra után szokott kijönni a jobb lábamnál a talpközépcsont-fájdalom, ha nem passzol a cipő, hiába tűnik simán felvéve jónak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Én elég sokáig hordtam, benne pótbelsővel, foltozó készlettel, multikulccsal és egy patentszemmel...most is így áll, kivéve a foltozó mely helyett kukacozó van. Amióta tejet öntöttem gumiimba csak multikulcs van nálam, a nyeregtáskát felteszem ha elutazok.

#2528446030D...lehet úgy gondolja, hogy ha 2 sráccal összefut az erdőben legalább gumi legyen nála.
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Azóta többször összefutottam vele, jár versenyezni is, fut, montizik... és a barátjának bringaszervize van.

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mondjuk én nem is szigszalaggal raktam fel, hanem gorilla tape-el. Van egy nyeregtáskám már 5 éve, kb. 15x rápróbáltam a bringára, de végül sosem indultam el vele, túl muglis
. Nem elég, hogy a bringám nem boost, nem karbon, nem 2.4", nem herékre feszülő nadrágban ülök rajta, még nyeregtáskát is használjak? Ami sok az sok, mindennek van határa 
#252841 6030D: 30 kilóméternél hosszabb terepezésre viszem a multitoolt, nincs mese, muszáj, mert messziről terepen túl durva lenne a multitool hiánya miatt hazatolni a bringát, ha baj van. Inkább rövid körökre nem hordom, a súlya miatt, a 200g-os fém fiszf*sz sajnos a legszűkebb mezzsebben is lötyög és marhára zavar. Majd veszek egy 80g-os PRO multitoolt, az talán elviselhetőbb lesz. Ha nem lenne ilyen kellemetlen, vinném én is rövid körökre is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
Ja mint a csaj anno az erdőben akinek segítettünk, volt faxa pótbelsője de pumpája már nem.
...amúgy a bandázásnál be lehetne osztani, egyik visz belsőt, másik patentszemet, harmadik pumpát negyedik meg kulcsokat...és mindegyik 1-1 medvesprayt, mert ha jön a medve aligha fognak egymásnak segíteni. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Fall-N
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szigszalag nekem sem jön a bicikli közelébe. Ahogy kap egy kis hőt a ragasztó elkezd olvadni és olyan ragacsos lesz, hogy öröm lesz egyszer letakarítani. Bár a féktisztító leszedi seperc.
Ideiglenes jelölésre szoktam használni csak, például hol vágjam el a bowdenházat stb. Akkor már inkább gyorskötöző.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Mindenki azt visz magával amit akar... Úgy van, én pl. ezeket a szigszalagos módszereket rühellem, olyan porhéjasnak, buherálásnak érzem, hogy előbb feltennék egy nyeregtáskát mintsem nézzem ahogy majd alámegy a szutyok, sirül az ezeréves mocskos, poros szalag, vagy esetleg majd kaparjam maradványait a felületekről...pedig tudom a profik is így csinálják, de hát...én nem vagyok profi.
A multikulcsot pedig, mely bár tényleg eléggé húzza a mezem, ugyanakkor kiegyenlítve a másik oldali zsebet húzó telefonnal, nem tudom elhagyni.
Minap is nyekergett valami, vagy korábban egyszer pl. elmozdult a telókizáró kar, vagy előtte a váltókar lazult le a fékről 2x is (lassan menetrögzítős lesz, I-Spec EV rögzítés
) amikor nagyon jó ha helyben megvizsgálhatom mi recseg (ráhúzva, vagy éppen lazítva valamin) meg persze rögzíteni azonnal ha valami esetleg lelazult, így nem cseszi el a napomat, vagy legalábbis nem annyira mintha végig recsegne, vagy esetleg lötyögő karral kellene váltanom.#252835kutga...szerintem is jó az az erőátvitel kábé mindenre, nagyon erős kell légy ahhoz, hogy pár lejtőt, vagy rövid sprintet leszámítva, ne legyen elég mindenhol a nagy áttétel vége a 36-11...a kicsivel, 26-42, meg kábé felmész a falon...ha nem dőlsz el.

-
Kiskopika
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
Én mikor visszavittem egy üzletbe, igaz csak görgön próbáltam ki, de látszott rajta hogy felraktam a stoplit, a pedál is szét karcolta. Összesen 3-4 órát volt rajtam görgön, de lett nyoma.
A boltban a csávó átnézte, ellenőrizte a boa-kat mondta jól van. Szerintem ez nem szabadna hogy gond legyen. -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Hétvégi bringázásra, aszfalt, földút vegyesen, emelkedőkkel, 2*10-es konfigban elöl 26-36, hátul 11-42 fogkiosztás megfelelő lehet? Deore M4100 sor.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mindenki azt visz magával amit akar, én, aki azért nem hordja a multitoolt, mert nehéz, simán felszigszalagoztam a patentszemet a bovdenre. Nehogy már azért kelljen csapszeggel szöszöljek terepen, miközben az egész banda rám vár, mert a 2.3 grammos patentszemet nem vittem magammal
-
Ringman
félisten
válasz
fulton
üzenetére
gyári oldalon ebből is vannak wide modellek, ha szélesség nem lenne jó: [link] - első rendelésre -15%, ha feliratkozol hírlevélre.
meg "asian fit" ami szélesebb lábfej, de keskeny sarokrész.
---
spd-s cipőt hogy próbáltok ki, hogy vissza lehessen küldeni talpberágás nélkül? gumilap a stopli alá? -
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
érdekes, Mo-n meg új nettó ár felett hirdetnek meg gravel/cx bicikliket.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Ixion77
üzenetére
Na jó, de éppen 100 euró fvk-os outiért, vagy 105 euró Foxos össztelósért?!
[link]...még ha 26"-os is.#252828
Ringman...én évekig hordoztam (sok minden mással együtt
) egy-egy megfelelő csapszeget is láncaimhoz, de sosem kellett, sőt, láncot is csak 2x bontottam, akkor is másnak segítve. Bár amint azt mondják, az ördög nem alszik, ha szakad a lánc ahhoz, hogy hazáig kitartson szerintem mindenképp vissza lehet tolni egy már kinyomott csapszeget. Egy sok sebességes kerékpárnál még lehetőséged is van akár többször is próbálkozni míg összejön.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Szerintem igen, 1mm nem igazán számít. Én kétfélét láttam, egy vékonyabbat és egy vastagabbat, nekem a vékony jár bele. Múltkor véletlenül vastagot vettem, ketté vágva pont jó volt
. Most szerintem alis Risk van benne, tökéletes az is. -
Friczy
senior tag
válasz
fulton
üzenetére
Használt Trek OCLV karbonvázat vettem kb. 12-13 éve, és tavalyelőttig használtam minden probléma nélkül, és mivel akkor vettem új országútit eladósorba került. Sokat jártam vele, semmi bajom nem volt. Ugyanúgy indokolatlan a használt karbontól való félelem, mint húsz éve az aluvázakkal kapcsolatos para (merev, öt évnél többet nem bír ki, hasonlók).
-
ZolkoW
őstag
válasz
Citroware
üzenetére
Nekem volt ugyanilyenem, csak aliról: [link]
Meglepően stabil, és a telefont is jól tartotta, estem vele kisebbet, úgy, hogy nem volt semmi gond. Most viszont elgondolkodtam ezeken a puccosabb megoldásokon, csak A53-hoz nem látok dedikált tokot egyiktől se. De nem baj, most is Nillkin rücskös tokom van, ráműgyantázott fémlappal a mágneses autós tartóhoz, és az elég kényelmesen cserélhető is.. Ami a Quadlock-féle mellett szól, hogy pl. ha navigálok és fényképezek, az könnyebben váltogatható, meg azért biztonságosabbnak is tűnik. Megszorítottam eléggé? nem lazult ki? nem szorítottam túl?... De akinek odaadtam, azóta is boldogan használja.
Fóliásat nem vennék még egyszer, vacakul látszik ha úgy csillog, nehezebb nyomkodni, fényképezés meg inkább felejtős.. -
Friczy
senior tag
válasz
fulton
üzenetére
Kisebb-nagyobb bukásaim voltak, jellemzően az én figyelmetlenségem miatt.
A kilométer fene tudja, de az elmúlt 20 évben szerintem a 100ekm megvolt, ez vegyesen országúti, trekking, gravel, de gyakorlatilag mind aszfalt. Hogy ebből mennyi volt ténylegesen az országúti, talán a fele.
Estem saját figyelmetlenség miatt városban, a legsúlyosabb következmény egy törés volt a könyökömnél. Egy avarral befedett aszfalthiba (járdán vezetett kerékpárúton) miatti esésnél hallottam a sisakom koppanni, kicsit megütöttem a vállam, aztán annyi.
Balaton körüli kerékpárúton kétszer sikerült elesnem, egyszer egy kő dobta meg a kereket, ezt is a sisak bánta, egyszer meg egy felpúposodott aszfaltrészre futottam rá, az dobta meg úgy a biciklit, hogy elestem, ott némi horzsolással megúsztam.
Szóval előfordult néhány, összesen három sisakot törtem össze
, pár horzsolás, egy törés, és többször semmi probléma. Bringában egyszer esett kár, de az érdekes sztori volt, megálltam, és a párom ezt nem vette észre, és belém jött. A nyergem bánta a dolgot, a nyeregpálca teljesen elhajlott, nagyjából kiegyengettem annyira, hogy haza tudtunk jönni.Ezen az eseten kívül szerencsére a bicikliben sose esett kár.
-
6030D
addikt
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Várom, hogy utolérj.
5 éves kép, akkor még biciGliztem. -
Ringman
félisten
megjöttek a bont riot spd-s cipők, hát vannak fenntartásaim. a minőség jó, 2 méret között voltam, az egyik az nyom, a másikat talán van értelme felpróbálnom.
-
fulton
addikt
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat.
-
Ixion77
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az aprón teljesen össze-vissza vannak árazva a bringák. Az esetek 99%-ában persze felfelé (hulladékok többszáz eurókért), de néha van egy-egy kincs lefelé is. Tegnap láttam pl. ezt, (2 éves karbon gravel kiváló állapotban 700€-ért) de sajnos nekem pont kicsi, mire meg ide belinkeltem volna már reserved lett.
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Régen rendeltem, akkor nem volt gond. Kiküldték a 90 Ft-os zseléket.

-
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Pedált rendeltem tavaly BF-kor tőlük, minden rendben volt. Részemről is ajánlott a Wiggle.
-
werszomjas
addikt
válasz
Stevo86
üzenetére
Szerintem egy balaton távon teljesen mindegy az ülés is és a szivacsos nadrág is, ha nincs bejáratva a segged ilyen távra, mindenben fájni fog a végére. Én most kb 80-100 km-ig bírom, után bármit veszek fel, nem lesz kényelmes.
Egyébként én a Decathlont ajánlom. Sokféle nadrág van, nagy trükk nincs benne, minél drágább verzió, annál jobb. Döntsd el mennyit szánsz rá és vedd az annak megfelelőt a decathlonban.
-
tacto
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen, rendszerint utban van es kb. szimbolikus az összeg, ezek ilyen esetek.
-
flash-
veterán
válasz
ZolkoW
üzenetére
jaah, kicsit pongyola voltam (mint mindig) szóval 4 éve van már meg a bryton pulzusmérő, mostanában vagy állandóan megáll egy értéknél, és már mozgatásra-újra nedvesítésre sem mindig kezd el mérni csak ha le-fel veszem,aztán utána is csak egy darabig, vagypedig --- vonalt mutat(tavaly volt pánt csere ) de azóta is csak egyre gyakrabban jön ez a dolog azért gondolnám hogy kezd meghalni a mérő(bt adó) egység
és akkor elkezdtem keresni milyet, itt jött a tipp hogy Garmin HRM-dual-t vegyek, mert árban ugyanannyi bikeinnről mint a decathlonban a decás.
amiről írtam az az hogy viszont sajna neki van valami "tipushibája" legalábbis sokaknak előjött hogy 72-nél beragd, de ez alapján nekik cseréli a garmin ha a reset nem válik be -
Fall-N
veterán
válasz
ZolkoW
üzenetére
Megértem, én is gondolkodom rajta, hogy leszedem a matricákat a felniről, mondjuk a márkájával kár is "villogni".
Nekem amúgy is az tetszik a legjobban ha a vázon sincs semmilyen matrica, sajnos a én biciklimről macerás lenne leszedni. De ha egyszer szinterezni vinnék vázat, tuti semmilyen matrica nem kerülne rá a vázvédőkön kívül. A szolíd matrica nem zavar, pl. Cube logo. -
ZolkoW
őstag
válasz
flash-
üzenetére
nem ismerem a típust, de mi áll meg egy értéknél, a bringás óra? Mert nekem ha nagyritkán nem érzékel pulzust (Polar + Bryton óra), és mondjuk felvéve egyből jó, de közben elmozdul, vagy lemerül menet közben az elem), akkor a legutóbb kijelzett értéken marad, ami tekinthető normálisnak is, bár logikusabb lenne, ha leesne 0-ra... Na mindegy, csak azért kérdem, mert ez nem feltétlenül olyan hiba, lehet hogy csak nincs jól a helyén a pánt.
-
flash-
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
apropo wiggle miért nincs ott?
én rendeltem onnan már giro foray sisakot,stb, nem volt velük gondom, itt se panaszkodtak rá, maczkobandi bloggernek hibás termék reklamáció után jóvá is irták a sisak árát pár nap mulva -
Ringman
félisten
-
flash-
veterán
válasz
rétisün
üzenetére
én is, ajánlom, schwable marathont vettük ott feleségemnek elég jó áron, lehet 1-2% al a marathon plus,stb még nagyobb defekt védelmet hoz de aszfaltra trekkingnél ez is szuper,ellenben jobban gurul mint a többi,esetleg lehet talán még a contact urban lett volna jó neki , teszt alapján eléggé remekel,

nekem webáruházzal még komoly gondom nem volt, most rendeltem bikeinnről tanácsotokra garmin hrm-et remélem nem fog akadozni, megállni egy értéknél( talán ez a tipushiba de redditen olvasva amikor jelezték a gyártónak, ők csere nélkül küldtek egy újat, hát nem tudom ide magyaroknak is él ez a jószándékuk)
annyi bajom szokott lenni néhány kisebb magyar webáruházzal néha, hogy beteszem kosárba berendelem, aztán 5 nap múlva írnak-hívnak hogy nincs is ilyen nekik készleten és bizonytalan az érkezés, ami klassz mert akkor kereshetsz új helyen, berendeled ,mire megjön akkor eltelt +1-1.5 hét a semmivel ami bosszantó lehet egy aktuális lánc-sor,stb. cserénél.. kisebb webáruházaknál szoktam ezzel szivni -
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
MINDENT!

Még csak a hátsó készült el, de szépen ment, és a Mavic szelep, amit adtak, az is jófélének tűnik, nem forog el, illeszkedik, nagy lyuk van rajta.
Korábban rendeltem ilyen szelepsapka-szettet, ennek is olyan a (lapolt!) anyája, hogy ki van alakítva benne hely a külső O-gyűrűnek, amit a Mavic szelephez amúgy adnak. Mert muszáj volt kék szelepsapkát szerezni, ez belátható.
Muziker: alátámasztom, bringás dolgot még talán nem rendeltem tőlük, de mikor még nem volt ennyire szerteágazó a profiljuk, pár mást igen, és rendben volt minden.
-
tacto
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Zyxel NAS326
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- További aktív témák...
- ÚJ könyv: Rafal Kosik - Cyberpunk 2077 Nem véletlen
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

de nekem így a jó.
)

5 éves kép, akkor még biciGliztem.