Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SoundON

tag

válasz fragola.6035 #74173 üzenetére

Nem titok! Aki eddig megkérdezte annak elmondtam, de akkor most közzé teszem:

Nálam az volt a gond, hogy annyira kezdett el lefele csalni a hőelem amennyire meleg volt a gép belül. Ez azt jelentette, hogy minél inkább emelkedett a gépház hőmérséklete, annál kevesebbet mutatott a hőelem a pidnek, ami így folyamatosan feljebb és feljebb melegítette a valóságban a bojlert, miközben a pid kijelzőjén a beállított és a pillanatnyi hőmérséklet meg se moccant, tehát úgy tűnt minden a legnagyobb rendben és atom biztos és állandó a hőmérséklet.
    Amikor az eredeti OMRON E5CC T QX3A5M 001-est is megvettem és még így is ugyan ez volt a jelenség na akkor lett elegem és jártam a dolgok végére. A hibajelenséget az OMRON Magyarország fejlesztő mérnöke fejtette meg nálam, mert én egyáltalán nem értek sem a kávéfőzőgépek szereléséhez, sem az elektronikákhoz.

A hibát az okozta hogy a hőelem egy csokin keresztül volt bekötve ami melegítés hatására ezt a csalást okozta.
    Ezt mindenki lepróbálhatja ha leveszi a gépház tetejét és egy hajszárítóval elkezdi melegíteni a csokit, már akinek ezzel a megoldással lett bekötve a hőeleme.
    Az is lehet hogy egyes rosszul hőszigetelt hőelem kábelek is ezt okozhatják, de ezt nem tudom, nem próbáltam.

Új hozzászólás Aktív témák