Hirdetés
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zewa
senior tag
-
hifis50
csendes tag
Eredetileg egy állítható termosztáttal. Ez kb. + - 2 fokos tartományban ingadozik. De Kávékalmár szerint a fej hőmérséklete a meghatározó, és ez stabilabb, mint a víz hőingadozása. Ennek ellenére tettem rá egy PIDet, aminek a hőszondáját felülről belógattam a nyitott kazánt kihasználva a vízbe. Így nincs a pid a géppel összenőve, bármikor félre rakhatom. Ez fokra pontosan rááll a beállított értékre.
-
Surda-
őstag
Kéne nekem egy új tamper gaggiához.
Hol vegyek és milyet?
Ezek jók? Nincs valahol olcsóbban? kicsit túlzásnak érzem
-
hifis50
csendes tag
Kávékalmár kölcsönkérte a Strietmant, és kimérte a fej hőgörbéjét a bekapcsolástól a csapolás végéig. Eszerint nagyon stabil a gép, kb. 15 perc után rááll a PIDen beállított értékre, és a shot alatt 1 - 2 fokot csökken max. a fej hőmérséklete. Tényleg nagyon szép görbét produkál. (Egyébként a kazánvíz és a fej hőmérséklete ennél a konstrukciónál az állandósult szakaszban egyenlő.) Ugyan a mérésben ez nem szerepel, de ha ezután újra felöntöm friss vízzel a tartályt (pontosabban kipótolom a fogyást), akkor már az amúgy meleg gép szerintem 5 perc alatt újra stabil, tehát lehet készíteni a következő adagot. Fej túlmelegedés itt nincs.
Ezt csak azért írtam le ilyen hosszasan, mert most már egyértelmű, hogy úgy van ez a gép kitalálva, hogy aki bevállalja a korlátait (nincs gőz és lényegében csak szimpla presszót lehet vele készíteni), az kap egy olyan kiskaros gépet, ahol a fő paraméterek bombabiztosan, minden bűvészkedés nélkül pontosan kézben tarthatók. (Többek között ezért is tudja a kényesebb újhullámos kávékat is leküzdeni.) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
killerjohn
üzenetére
Csak egy filmcímet mondok: Plastic planet. Nézd meg és műanyagot sem akarsz használni utána.
-
killerjohn
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
off: amit nem tilt a törvény, azt lehet... de szerintem ez egy másik topic, ráadásul hosszú, és kimerítő...
on: azért vicces, mert megérdemli a sok kapszulás szemetet gyártó cég. Én nem is értem, hogy miért nem rendes műanyag kapszulák vannak, amit vissza lehet váltani, mint az üveget... Ha már 24.000 ft/kg áron van pofájuk árulni a kávét, akkor igazán megoldhatnák, hogy ne kelljen ehhez csillárd tonna aluminiumot a környezetbe juttatni...
ronin: majd amikor megkérem fragolát, hogy vigye el karbantartani a gépemet, akkor egy hétig reggelente nespressot kell innom otthon. Majd gondolj rám

-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Kávészeretőként sosem gondoltam volna, hogy a környezetvédelem oldaláról fogják betámadni a kapszulásakat...
Az íz, az smafú??
De mindegy, ha így, hát így! Nekem nyóc. 
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
killerjohn
üzenetére
Ebben mi a vicces?
Mondjuk az, hogy ezt törvénybe kell iktatni, nem tudják maguktól az emberek hol a határ... -
killerjohn
addikt
xD
-
http://index.hu/kultur/eletmod/2016/01/24/dining_guide_teszt_budapest_portinari_michelin-csillag/
"A magyar kajára nem is panaszkodott annyira, de a kávéktól rettenetesen szenvedett, többször a határán volt annak, hogy beüljön az autóba, és elmenjen az Anyukám mondtá-ba, ahol, mint megtudtam, ugyanazt a kávéfajtát használják, amit ő is a két Michelin-csillagos éttermében. A kávéról is olyan hosszan beszélt, hogy ha én azt itt leírom, akkor jön valaki, és agyonüt egy kézműves kávéőrlővel. Mindenesetre a lényeg: fele kávé, fele pedig tetején a krém. Ennyi."

-
vendingo
veterán
Parci, Ábi: Annyit lehet tudni a kis achille-ről, amennyit elmondtam, lényeg, hogy lehet kapni

Sehol semmi infó nincs róla, Milánóban mutatták be ősszel, de már kapható.
(#34579) Parci: Az új andreja kiba drága, ~1 misi.
Létezik még egy karos QM, de se pid, se semmi, ráadásul ulka van benne, cserébe nem olyan horror az ára. Veloce a neve.
-
Surda-
őstag
Látom feljebb léptetek, 200 ezer alatt már nincs is ajánlott gép

-
tény, hogy bolondbiztos és szuper egyenletes a nyomás (bár a rotósoddal is az), de ha van manométer a normál karoson, az is bolondbiztos, cserébe még izgi is
(kár, hogy ilyen gép nincs is igazán)a másik fórumot kihagyom

egyébként ez még érdekesen hangzik, bár bugyuta a leírása, de gondolom 5 különböző előre beállított nyomásprofilt tud.
-
mufi
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Igen tudom. Amugy a Gastroback 42612 és Catler Es 8012 gépek nevén kívül van valami ami nem egyforma?
-
Ábi
tag
Egy fórumosnál láttam meg és már többször volt szerencsém inni a produktumát.
Reálisan végiggondolva igazad van, de tudod, nekem az E61 is szerelmem, pedig nem ajánlott.
Ez az én defektem.
A rugo meggátolja a beavatkozást, de kicsit bolondbiztossá is teszi, főleg reggeli ébredésnél.
A Strietman lehet egy másik gép, ami vágyálom kat. egyenlőre. Ott már van lehetőség beavatkozni.
A két Gábor éppen a napokban vesézi a témát a másik fórumon.
Érdemes nyomonkövetni.
-
vendingo
veterán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Én se akarok semmit venni, de ha találok valamit jó áron azt megveszem, aztán eladom, ha nincs rá szükségem.
Ábi: Ha achille-t látok, akkor fogok szólni, ha már a konyhapultomon lesz. Már le is mértem, hogy befér-e a konyhabútor alá, de 20 centi híján nem jön össze, de nem adom fel

Amúgy az Achille-nek tavaly év végén jelent meg a kistestvére, 549k újonnan, ugyan az a kar/fej, csak kisebb bojlerral. Az achille meg 2200€ újonnan. -
Ábi
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
@Vendigo, Peti:
Ha egy QM Achillet láttok 1000 körül, szóljatok!
Én azt lesem hasonló vehemenciával. -
Peti...(16v)
tag
mufi: darálós most is fent van a jófogáson (amit a múltkor linkeltem neked) 160-ért. Nem értem, mennyivel jobb kintről 450 Euro+szállítással kockáztatni, mint itthon személyes átvétellel kipróbálni, megnézni, stb...
Egy dolgot keversz még (mindig): ez a "daráló nélküli" 9010-es egy sokkal komolyabb gép (duál bojler, pid, programozható előáztatás, gőz, ki-be kapcsolás, stb.). Az új ára 350e Ft akciósan, míg a "darálós" ES8012/8013 225e Ft.
Vendingo: dettó, ugyanez a betegségem, pedig most nem akarok semmit venni

-
whbear
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a La Piccola Sara Pod-os gépről? -
Graphics
Jómunkásember
Hallo Mindenkinek.
Sikerult eleg jo aron szerezni egy AEG CafeMosa 400-as masinat.
Jura belsovel, felujitva, alom.
Na most kavekutatasban vagyok.
A mainstream piac szereploi mellett keresek egyeb alternativ szemes kavekat, pl lagyabb izvilagut, ami nem rugja ki reggel a gyomrom

Az se baj, ha vki javasol kimeros szemeskave helyet.
Koszi a javaslatokat.
Plusz esetleg vizkoteleniteshez es fejtisztitashoz szukseges cuccok is johetnek.
-
And06
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
ha nem üt, nincs lelakva ilyenek.
-
válasz
killerjohn
üzenetére
sosem volt k6-om, de szerintem is az. ez a catler inkább akkor jó, ha nincs darálód és kapod a gép mellé. a feladatot elvégzi. de paljoc tudna többet mesélni, ő használja egy super jolly mellett. gondolom még nem adta el a jolly-t...

-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
A K6 nagyon jó, és nem nagyon tud elromlani (bár nálam az adagoló rugója évente eltörik, de anélkül is rendesen adagol
). Szerintem ezek a modern vackok csak ideig-óráig jók, utána ki kell őket kukázni. De lehet, hogy tévedek... 
-
And06
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
1000% hogy a K6 maradna, ha jó állapotban van.
-
válasz
killerjohn
üzenetére
én is ezt mondtam alapvetően

-
válasz
killerjohn
üzenetére
ha cégre veszed, akkor ez a darálós kombó ajánlat bruttó 350-ért elég jó, ha amúgy is nagygépet vennél

(de ha a korzós emberke áfás számlát ad róla és tudsz máshonnan jobb darálót szerezni, még jobb lehet)
-
Ábi
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Miért nem ugrasz rá a korzósra?
Számlaképes, alig használt.
A Kávéológián beszámolt párszor a gépről, elmondása alapján nem használta sokat. -
Ábi
tag
Ez nem darálós kivitel,
de veszel hozzá egy belépőszintű darálót (pl. Iberital, vagy Graef) és 300ból megvan oldva minden gondod, ahonnan nincs nagyon tovább a mi szintünkön. Persze 300 horror kiadás "csak" kávézásra, de mindenkinek más hobbyja van. Nagy szerencse kell, hogy ilyen állapotú gépet ennél olcsóbban kifogjon az ember. -
Ábi
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Gépekből tudnék mazsolázni, ha lottónyertes lennék.
Az a Dalla Corte Mini jó lenne utazónak egy Konyval.
-
mufi
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
ahhoz van daráló?
-
Ábi
tag
Ismeritek ezt az oldalt?
Van itt minden, pörköltkávétól a DC-ig. -
killerjohn
addikt
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
ó menjetek már, épp eldöntöttem, hogy nem veszem meg a 9010-et, erre most ez???

hmm írja a srác, hogy tud számlát adni. erről jut eszembe, hogy eddig miért nem jutott eszembe a cégembe venni a kávéfőzőt? végülis, a lakásunk a székhely, remek hely lenne egy 9010-nek

-
Ábi
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ez tényleg jó ár. Egy fórumos árulja Mazzer Konyval együtt hasonló áron. Ha nem 380-as lenne, meg is venném.
-
Peti...(16v)
tag
Korzón van egy eladó Catler DB 250-ért, 2 év garival. Itthon elég ritka gép használtan, ha valaki ilyenben gondolkozik, csapjon le rá.
-
Upo
addikt
Jé, mit találtam, még passzol is színben a gép és az őrlő. [link]
Ez jó ár értük? -
Upo
addikt
USA géppel még az is gond, hogy ugye 110 voltos. Kicsit más a bekötése, mert ott párhuzamosan van kötve a két fűtőszál, a 220-240 voltosnál meg sorban. Vagy kell egy másfél kilowattos trafó 220 -> 110V (nagyon nem olcsó), vagy esetleg átalakítani, de akkor kell új pumpa és mágnestekercs ha jól gondolom. Valamint a tömege miatt a szállítás is Q drága. És még a vámon is megállítják, vámot is kell rá fizetni (postaköltséggel növelt vételárra 0% vám, 27% áfa, és 2000-5000 ft kezelési költség, attól függ hogy ki vámolja, a posta 200-ért, a DHL pl. 5000-ért csinálja). Úgyhogy nem biztos hogy meg tudod olyan olcsón venni, hogy megérje. EU-ból érdemesebb nézni, ilyenkor én az ebay.co.uk-t szoktam beírni, és keresés után oldalt van egy szűrő hogy UK only, European Union, Worldwide, azzal ki lehet szűrni az amerikás gépeket.
Amúgy, ha minden jól megy, jövő héten nekem is lesz egy eladó Evo-m, lecsaptam kaligula baby milleniumjára. -
prandris
tag
Ezekről a Gaggiákról mi a vélemény? Nem nagyon találok róla specifikációt
-
mufi
senior tag
E61HX gépe milyen árban mennek?
-
Ábi
tag

Írtam: előtte, utána is mértem az őrleményt (nem jött ki több),szinte nulla különbség volt(0,2 g volt egyszer), ezért próbáltam hangosan gondolkodni, hátha van valakinek magyarázata erre a lassúbb lefolyásra.
Ez attól még nem hülyeség, ezotéria és népbutítás.
Én vettem a fárdságot és méricskéltem, bárki megtette azok közül, aki így, vagy úgy reagált?
Szerintem senki...
Egyébként azóta összesen 5 fajta kávén próbáltam, ebből csak 2-nél tapasztaltam azonos paramétereknél lassúbb lefolyást ebből (és nem 1 csepp VS 60 ml víztől) adódóan koncentráltabb ízt.Nem az agyalásban hiszek, hanem a gyakorlatban, a kisérletben.
Agyalásra ott vannak a politikusok, ügyvédek. -
válasz
Susana
üzenetére
ide vigyék: bécsi út 118/a
-
Susana
tag
Üdv!
Szüleimnek van egy philips xsamll kávéfőzőjük. 1hónapja kb nem megfelelően működik.
A hiba jelei: kevesebb kávét darál és a pogácsa sokszor egy híg lötty vagy nagyon vizes! A kv állagra elmegy de nagyon gyenge. A szervízbe kicserélték a gumitömítéseket aminek anyi értelme volt hogy elkérjenek pár ezer forintot.. Azt mondták: túl zsíros kávét használtak (tchibo sicilia style) és rátapad az örlőre ami igy nem megfelelő működést eredményez és olyannal kell használni amiben kevés az arabica...
Kávét váltottak de megint előjött az hogy kevesebbet darál és hig a pogácsa!
Lehet ezzel valamit kezdeni? -
bacskait
tag
Ma volt a kezemben egy ilyen masína:
http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/fMAAAOSwNSxVYjpP/$_3.JPGEl nem tudtam képzelni elsőre, hogy hogyan működik. Centrifugaként dolgozik, ha jól értelmezem. De ez mitől eszpresszó, azt nem tudom.
-
na, azért picit megszépültek az emlékek... eleinte elég sokmindent odakevertél, másképp fekszenek be a babszemek a kés alá, teltebb ízek stb. kellett ugyanúgy ez a "balhé", míg eljutottunk oda, hogy egyszerűen több őrlemény jön ki úgy a darálóból és ezért változott a lefolyásod. ha az őrleményt mérnéd, megcsinálhatnád jó eséllyel vízcsepp nélkül is, ha olyankor kicsit több őrleményt használsz...

"1 csepp víz jelentősen csökkenti a statikus problémát, ettől a szemek egyenletesebben őrlődnek(nem pattognak, tapadnak fel a falra olyan nagy mértékben, mint nélküle), amiből egyenesen következik a jobb kioldódás, ami ízben is megjelenik."
"Nem vagyok fizikus, de a statikusságra nem hat a gravitáció. A töltést nem csak lefelé, hanem felfelé is átveszi a kávé. Gondolom a kések között is dolgozik ez a folyamat, egyfajta átrendeződést okozva."
"Arra tudok még gondolni, hogy a vízzel az őrlemény nedvességtartalma is nő minimálisan, ami ugyancsak befolyásolja a kioldódást."
az őrlemény nedvességtartalma (+1 csepp víz) szerinted mennyit számít annak fényében, hogy utána ráengedsz 60 ml vizet?

de igazad van, senkit sem kell hülyének nézni. viszont cserébe mindenki megteheti, hogy picit agyal a realitásokon.
peace!

-
paljoc
tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Ha jol tudom az indexes DJG topictars keszitette de nem tegnap!:-) Es nem igazan forumozik mar.
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz
soldier2
üzenetére
Szerintem félreértesz, ott a mondat végén a hangsúlyos IS.

Az összes ismeretlen forrásból származó gépet vehetjük annak szerintem.De azért necces néha így ismeretlenbe vásárolni gépet.
Vettem már én párat ami perfektül működött ( a leírásban), kipróbálva meg se kép, se hang.
pl ez a pumpa vajon miért nem szívta fel a vizet, nem is értem..

-
soldier2
őstag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Mivel zsákbamacskább az általad linkelt gép, mint egy tetszőleges másik jófogásos? 40k-ért ha működik még meg is érheti (inkább mint a másik angol eredetű, ezt legalább ki tudja próbálni - talán). Persze át kell majd nézetnie valakivel. pl veled

-
Ábi
tag
Szép dolog a nemes harc, csak közben nem kell azért a lelkes fórumtagság eme részét burkoltan lehülyézni.
Pl.: én sem az ízre tettem a hangsúlyt RDT témában, csak melléksesen, fél mondatban jegyeztem meg, hogy 2 kávénál durvábbra kellett állítani az őrlőt, így ízben is változott a kávé, erre pont Te kerekítetted erre ki a commentemet és még nekem kellett magyarázkodni.
Szóval több tiszteletet, kevesebb hülyézést azért kérhetünk. -
adp
őstag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
nem tudom kié, de az összefoglalóból szedtem a linek. de teljesen mindegy mert 15ért semmit nem kapsz csak egy szarvasit

-
simi.esp.28
csendes tag
Fentebb fog még menni annak a GC-nek az ára.
Ha zsákbamacskát akarsz, akkor akár itt van ez is.A Püré amúgy azért ilyen olcsó, mert olyan is. De ha úgy vesszük 15-ért GC 2015 műanyagházban. Vagy fordítva, Püré acélházban.
Ez az eszpresszo.com kinek a tulajdonában van? Jó lenne egy frissítés neki.
-
zolnagy
őstag
A GC az USA-ban van. Többe kerül a szállítás, mint a gép...
Inkább német, olasz, angol ebayen nézegesd sztem.Most nézem ezt a másodikat. Ez akár jó is lehet, de fogadd meg vendingo tanácsát.
Ha nem értesz hozzá, akkor is el kell vinned vmi szakihoz, ha megveszed.
De persze, ha jó áron kel el, akkor lehet, megéri így is. -
vendingo
veterán
Felfog az menni, és szállítással tuti nem érné már meg.
Ha mégis te nyernéd meg a licitet, akkor kapásból egy átnézéssel, karbantartással érdemes kezdeni, aztán végképp nem éri meg.
Vegyél egy helyi megbízható szakitól/fórumtagtól egy gépet, hidd el jobban jársz.Nekem is lesz majd egy eladó GC, igaz nem lesz olcsó és már így is van rá 2-3 érdeklődő.
-
soldier2
őstag
válasz
meander
üzenetére
Hg-1-nál kötelező a vizes cseppentés a legtöbb kávénál. Akkor is ha motorral hajtod..
A Pavoni mint a legtöbb karos a Bojlerből direkt forró (túl forró) vizet kap, ez amint bekerül a hidegebb fejbe beáll a kívánt egyensúlyi hőmérsékletre. Minél több hőt ad le a fej időegység alatt, annál gyorsabban visszahűl csapolás után, különben 1-2 húzás után túlmelegszik. Van aki hideg portafilterrel, van aki hidegvizes borogatással, és van aki ilyen profi hűtőbordával küzd a jelenség ellen. -
igazából csak azért "harcolok", hogy több ráció és kevesebb tényként elkönyvelt hiedelem legyen a topikban. de sok lúd által könnyedén legyőzhető vagyok

-
-
meander
tag
Na, ha már kukacoskodsz, akkor csináld precízen! Hipotézisről ott szó sem volt... azt mondtam, hogy egy tapasztalatot szeretnék megosztani. Abból pedig már egy darab is tapasztalatnak számít. A "megég" pedig egy zárójeles kérdés volt, a megég szó pedig idézőjelben értsd több hőt kap. Ennél már ne kelljen óvatosabban fogalmaznom, mert arra nincsenek írásjeleink.

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az íz, az smafú??
De mindegy, ha így, hát így! Nekem nyóc. 

(kár, hogy ilyen gép nincs is igazán)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)