Hirdetés
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ennél a tampernál mi rugózik? A felső rész csak, vagy alul a menetes rész?
Mert ha felül rugózik elég nagy az esélye, hogy félretömöríts.
Az állíthatóság viszont ötletes. -
válasz
adriankoooo
üzenetére
hűha, ez eszembe sem jutott

utána kéne néznem, de semmi időm épp

-
adriankoooo
senior tag
Ha lecserélitek a fejet, mondjuk kisebbre, ugyanakkora erővel fog engedni az előre beállított érték? Így hirtelen belegondolva kisebb felületen nagyobb erő fog hatni, ugyanazon beállítás mellett. Persze az is lehet, hogy rosszul gondolom.
Ha jól emlékszem az én ConcepArt-os automatámnál ez állítható. Ezeknél is?
Itt:
-
válasz
Waterman
üzenetére
nekem alapvetően egy ilyen tamper kell
, jó lenne blaze tampere is, hiszen ugyanazt tudja és sokkal olcsóbb. viszont nem akarok feneket csinálni a számból, a másikat stoppoltam le. persze az mdav88-féle 16 ezer forintos ár (ami tényleg nem kevés, csak hát ezek a mostani esetet leszámítva ritka jószágok, úgy voltam vele, hogy ez van) így már sokkal jobban fáj.. -
bl4ze
veterán
Ha már kalibrált, rugós tamper : ha valakit érdekel Nekem is van egy eladó márkás Casadio tamperem :

A gyári műanyag talp profi 58mm fémre van cserélve, de csavaros menetes szóval bármit igény szerint rá lehet csavarni. (41mm, 57mm stb...)
Nagyon keveset volt használva, Nekem kettő van : ár 10.000 Ft (ebben benne van WeBox csomagpontra való küldés is!)

-
Xabi78
aktív tag
Én ebből indultam ki:
A Gaggiánál az OPV nem közvetlenül a pumpa után van, hanem a bojler beömlőjén, tehát a rézcsőtuning és a bojler között.
Szóval, ha ez nem változott, akkor a rézcsőben lévő forró víz egy részét az OPV simán eldobálja 9 bar fölött. Erre megoldás lehet mondjuk egy plusz OPV beszerelése a szivattyú után 9 barra, és az eredeti OPV batekerése mondjuk 10 bar körülre, mert akkor ott nem szökik a víz.
-
mdav88
aktív tag
Sziasztok!
Eladó a képen látható Espro kalibralt tamper másolata.
Formára, funkcióra megegyezik. Talpa menettel rögzített, így később tetszőlegesre cserélhető.
Jelenleg 58mm van, de kérésre megoldhato 57mm is.
Ára: 16e forint (azonos espro 35e)

-
Xabi78
aktív tag
Valószínű kávéval egy picit borul a dolog, mert az OPV nyit 9 báron, és elég sok meleg vizet eldobál a rézcsőből (mert ha jól értem, az OPV helye változatlan ennél a konstrukciónál, vagyis a rézcső és a bojler között van). Persze még így is sokat javul a hőstabilitás, de szvsz "élesben" valószínű kicsit nagyobb a hőmérsékletesés. De így is nagyon impozáns, gratula

-
srácok, nincs valakinek fölösleges gyári duplaszűrője qm 0650-hez? megvenném.
-
Deadzone41
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
izgalmas lenne egy mérés nyomás szimulációval, karban mérve

-
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Igen, kezeljük helyén a dolgokat, és áruljuk el, hogy Jolti volt a kezdeményező, mert az egész az ő fejéből pattant ki, én csak kíváncsiságból erőltettem, de amit Te csináltál, Maestro, azt kevés ember vállalja be!

Maximális tiszteletem azért, ahogy kezelted ezt a problémakört, és végső soron, a Te ötleted volt a dupla csavar.
Még azt is el kell mondanom, hogy bár jó emberismerőnek tartom magam, de kevés emberben csalódtam pozitívan akkorát, mint Benned!

u.i.: Kérjél egy kicsivel többet a munkádért, mert jelenleg Te vagy a legjobb a piacon, és szeretném, ha még sokáig foglalkoznál velünk!

-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nagyon szép az az F64EVO

-
válasz
fragola.6035
üzenetére
már ez is baromira ígéretes, nem látom, hogy hogyan lenne rosszabb kávéval, ott csak még kevesebb víz megy át a fejen (lehet egyébként szimulálni talán vmi extrém átmeneti szűkítéssel, bár nyilván akkor sem ugyanaz, mint 10 baron, de már hasonlít).
gratula, srácok, ez így pazar, az espresso része a gépnek így szerintem hozza a nagygépes szintet első blikkre! (a tejhabhoz meg lehet venni 10e ft-ért egy külön kütyüt
) -
fragola.6035
aktív tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Kezeljük helyén a dolgokat. Üres csapolással nem a kávé készítést szimuláltam, de most csak ennyire tellett. Azt gondolom, hogy mindenképpen jobb lett a rézcsővel, stabilabb és kevésbé borul fel a fejhő, így 5 percenként lehet duplát húzni.
Soha nem kezdtem volna hozzá ilyen rézcsöves baromságokhoz, ha Ronin nem kéri, hogy az övét csináljam meg. Hála! -
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Én is ezt a legalább 20 percet tartom követendőnek. Annyi azért kell.
-
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ezek így elég jól hangzanak.
Ha jól veszem ki, egy fokon belül mozog a fej hőmérséklete csapolás alatt. Ezt kevés gép tudja, a kicsik közül meg nagyjából egyik sem... Lehet, hogy megoldottuk a Gaggiák problémáját...? 
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Most 5 percenként nyomok üres csapolásokat, most már állandósult, 90-91-90˘C-on marad.
Az egészből annyit vonnék le, hogy nem kell hisztizni, ha kicsit, 5-6 fokkal túl lő a pid, ha beáll 5-7 perc alatt, akkor nincs gond.
Egy Gaggiának 20 perc kell a bemelegedéshez. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Bekapcsolva hagytam a gépet, az előbbi mérés után 10 perccel ránéztem a fejhőmérőre,
1 fokkal, 90˘C-ra ment fel.
Nyomtam neki egy üres csapolást, 60 milit, felment 91˘C-ra és a csapolás legvégén esett 90-re. -
fragola.6035
aktív tag
Mérések rézcsőtuninggal:
PID 90˘C-ra állítva.
Bekapcsoláskor a gép 24˘C.
5. perc. a pid stabil, a fej 73˘C.
10. perc. a fej 86˘C, a kar elég forró
12. perc. a fej 87˘C, a kar forró
16. perc. a fej 89˘C, utána már nem változik.
...........
üres csapolás, 60 ml
A fej egy pillanatig 91˘C, majd fokozatosan hűl 88˘C-ig
3 perc után újra stabil 89˘C a fej. -
WiZARD
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
thx, megnézem
-
kaligula
tag
Érdekel valakit egy használt narancssárga Gaggya Baby? Gyors eladást szeretnék, ezért ár megbeszélés szerint.
-
Surda-
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nincs véletlenül mŰszaki rajzod a 4 lyuku Gaggia vizteritőről?
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Igen, a rezgéscsillapító az lényegében nehezítő. A tiédbe is tettem [ilyet], a hangszigetelő filc alatt van.
-
Deadzone41
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szerintem a hangszigetelés nem fog működni, ahhoz nagyon vastag anyag kéne, hogy mélyebb frekiket is csillapítson. Nem értek hozzá, de mi van, ha nehezítesz a házon, vagy valami gumi felfüggesztést nem lehet valahova bepakolni oda ahol csörög?
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
nekem nem is opció a reneka, csak ims vagy utángyártott. mondjuk a lavor ims-ről leszoktam, abba annyi megy, hogy brutál durvára kell darálni, hogy ne fulladjon be. de a san marco vízterítővel úgy is 18 grammossá váltak a normál szűrők is.
-
fragola.6035
aktív tag
Múltkor kaptam kölcsön kb. 2 hétre egy Reneka szűrőt. Mindenki el van ájulva tőle. Próbáltam PY kávékkal és egy Carraro robusztással is, amit műhelykávénak használok már nagyon rég óta.
Mindig VST-t használok, szimplát és 21g-t. A Renekával nem tudtam húzni egy tisztességeset. Állítottam hozzá a darálót, mindkettőt, de semmi, még a szimpla VST szintet sem hozta. Pedig sokan szeretik, és el is hiszem nekik, hogy jó.
Nekem nem tetszett a Reneka, szerintem kicsi is. De lehet, hogy béna voltam, de én még mindig a nagy VST-re esküszök. -
meander
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
...komoly! Köszi. Kíváncsi leszek én is, hogy a rézcső tuning mit mutat. Az e61 HX gépeknél mekkora egy ilyen "bump"? Mert azt ugye egyesek pozitívnak látják...
-
fragola.6035
aktív tag
A rézcső tuningba már biztos vagyok, hogy van eredménye, ízben is, állagban is. Csak ez a pumpahang erősödés ne lenne. Nem vészes, de van. Nem tudom, hogy mitől. Rezonancia nincs, csak kb. 25%-os hang erősödés.
Múlt héten vettem, több, mint 10ezerért hangszigetelő meg rezgés csillapító anyagokat, de nincs túl sok eredmény. A magas frekvenciás hangok eltűntek, de az alacsony frekvenciás hang megmaradt, de eleve abból volt több. Jövő héten veszek jobb anyagokat. -
válasz
ronin s8
üzenetére
jaja, mert forralja a kávét

na, majd meglátjuk. sok azért az ezotéria-faktor a kávébuzi világban, én úgy érzem. totál stabil körülmények között is marha nehezen lehet két ugyanolyan csapolást csinálni, egyszerűen hamarabb elfogy sokszor egy zacsi, mint hogy legyen annyi mintavételi pont, hogy óriási igazságokra jusson az ember.
persze az, hogy mondjuk a duplák jellemzően sokkal jobban viselkednek, mindenképp beszédes tapasztalat

-
kaligula
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
köszönöm, ez már jobb kiindulási alap a vásárláshoz. Az alján, ha minden igaz ez áll: Omre-Monza 0525. (netes képeken úgy találtam, ez a modell 0935). Ez mond valamit? Sajnos amit neten eddig túrtam, az édes kevés infó.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
pedig a kisgépek így szokták, a silvano is előbb felfelé indul, aztán kezd esni. na, meglátjuk, mit mutat majd a rézgaggia

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
kaligula
üzenetére
43SX (balos) kés kell bele, a világon sincs. Pedig jó kis pontos daráló lenne. Azt hiszem az a blokk van benne, mint a 0800-ba. Szerintem jó gép lenne. De most ezt pontosan nem tudom. Bele kellene nézni, ha kerek a termoblokk, akkor nem a legjobb, ha szögletes, akkor jó.
Szerintem 40-et nem ér meg, csak felújítva, rendbe rakva. -
kaligula
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Az elég gáz. Esetleg a kávéfőző képességeiről valami infó? Nekem eléggé fehér folt a dolog. Jó állapotban 40-et megérhet?
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
na, roppant kíváncsi leszek, hogy a rézcső tuningos verzió mit csinál. a fő kérdés bennem az, hogy az elején lévő 1 fokos emelkedésből nem lesz-e 3-4 fokos.
-
fragola.6035
aktív tag
Mérések:
PID 90˘C-ra állítva.
Bekapcsoláskor a gép 21˘C, 1-2 perc alatt felfűt, PID túl lő 4-6 fokot.
5. perc. a pid stabil, a fej 71˘C.
10. perc. a fej 79˘C, a kar meleg, de nem forró.
12. perc. a fej 81˘C, a kar forró már.
16. perc. a fej 82˘C, utána már nem változik.
...........
Most csináltam egy üres csapolást, 60 ml-t.
Először 1˘C-ot emelkedik a fejhőmérséklet, majd azonnal gyorsan esni kezd és 75˘C-ra hűl.
12 perc után újra 82˘C a fej.A fej hőmérsékletét a vízterítőben mértem, ahogy a képen.
Ha lesz időm, megcsinálom rézcső tuningos géppel is ezt. -
Soockit
aktív tag
Sziasztok!
Szüleim (60+) szeretnének vásárolni egy automata kávéfőzőt. (tudom, hogy egy karos+őrlő lenne az ideális, de nem akarnak ilyet). Az összeg 120.000 Ft környékén van behatárolva. Mit ajánlatok?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Upo
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Én elég pacsálósan csinálom, rögtön mosás-öblítés-törlés, a nappaliban meg se víz, se lefolyó...
Nem tudnám ott elképzelni, pedig csak 1 gép, 1 őrlő van. -
nzozz
aktív tag
De jó nektek! Otthon össze-vissza 55 m2 a lakás, abból kb. 3 m2 a konyha.

-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
én most épp ezért fogom áttenni a kávébirodalmat a nappaliba, mert már nem férek a konyhában...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
LaPavoni EuroPiccola, Gaggia Classic, Mazzer SuperJolly, Nemox Lux, AeroPress, iwaki, Mizudashi, Rhino kézi őrlő, v60, Kalita Wave, Brikaa, Moka Express, Brewista kanna, BWT kancsó, 2féle méretben french-press kanna, 2 dzsezva, lombikok a homokban töröközéshez... ebből mondjuk a 2 kotyesz és a 2 frencspressz a kihasználatlan!

weinmaker: akkor itt a remek lehetőség!
legközelebb amit v60/Kalita/AP-n készítenél, sokkal durvább, kb fp szemcseméretre őröld egy kb 15x arányt célozz meg, áztasd mondjuk egy éjszakát, és told át AP-n! majdnem ua, mintha Mizudashival készítetted vna el ua-t... -
weinmaker
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Nem hiszed el, még sosem kóstoltam

-
weinmaker
őstag
Nagyon nagy! Nálam is napi használatban van az " öreg" , és eddig senki sem panaszkodott, hogy rossz kávét kapott volna

Nálam a pulton: qm 0650, gaggia classic pid, egy ipari podos gép, és egy fiorenzato f64

Mellettük egy bialetti brikka, aeropress, hario v60, kalita wave, french press, egy hario mini millel
Lehet van még valami, de azokat nem nagyon használom, viszont az összes előzőleg felsorolt használatban van

-
válasz
tariattila
üzenetére
erős hármas

-
válasz
tariattila
üzenetére
fater alig akarta visszaadni a pavonit, tényleg én kényszerítettem rá a 0650-et, hogy próbálja ki. na, azóta totál rákattant és tényleg jó kávékat lő vele. pedig szét se lett szedve, fel sem lett újítva, nincs is benne még opv stb. megjött ebay-ről, bekapcsoltuk és megy, kész. (ezer hála zolnagynak a linkért, ha jól emlékszem)

-
ismerősnél vmi 300 ezres csoda delonghi automata van. az asszony intézte anno, nagy büszkeség stb. szilveszter környékén a szüleim, ők (és még sokan) mindig villányba mennek egy több napos bortúrára. most is így volt, ám faterom gondolt egyet és vitte magával a qm 0650-et, valami szutyok kávéval és egy kézi harióval. mondta is a népeknek, hogy lehet kávét kérni, kértek is, csinált is.
meséli, hogy miután az ismerősék hazaértek, asszony csinálta a kávét, ahogy szokta és várta az elismerést a férjtől. aki hümmögött, hogy, hát nem rossz, nem rossz, de...
...de bement a szobába, felment az ebay-re és vett egy 0650-et

(remélem nem szivatta meg vele magát nagyon és jó állapotú, jó gépet vett, de ettől függetlenül elég ász ez a sztori)
-
WiZARD
veterán
Hogy jól induljon a reggel, kimértem a kávét, betöltöttem a Mazzer SJ-ba, tekertem a kapcsolót, és nem történt semmi.
Megnéztem, kimértem, a kapcsoló halt meg. Szétszedtem, eltört benne az a fém lap, amivel "kapcsol".
Ideiglenesen átkötöttem fix bekapcsoltra.Van emberi áron valami normális javítási mód, új kapcsoló?
(usa oldalakon 50$ körül láttam, ennyit nem ér nekem a kapcsoló, akkor inkább teszek egy 300ft kapcsolót a kábelra) -
Waterman
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Persze, hogy én is hiszek SID-nek.
Nálam bekapcsolás után 3,5 perc múlva a PID stabilan mutatja a beállított értéket, de ekkor a kar még tök hideg, 10 perckor nézve épp, hogy meleg, 15-kor nézve megfelelő.Én ehhez tartom magam -
And06
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
a kapszulás 3 perc alatt felfüt
-
adriankoooo
senior tag
-
BlacKSouL
addikt
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ez az én hülyeségem, de nekem ez nem esztétikus, mert olyan, mint amikor erős alhasi görcsök után nem ér ki valaki a küblire....
Ilyen esetben inkább letörlöm a fölösleges frecskolást. Ha már fotózom és publikálom.
De ez az én hülyeségem
-
And06
aktív tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
nem-nem! bemelegitéskor legalább 15 de inkább 20 percet kell várni.
-
meander
tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
na ma megnéztem... 9-10 perc alatt áll be a mért érték a beállítottra. szerintem ebből olyan 4 perc lehetett a túlfutás, visszaállás. Ezek után adok még neki 10 percet, hogy stabil legyen. Érdemes foglalkozni ezzel?
-
Deadzone41
őstag
Eladó egy Gaggia Evolution, szép és jó állapotban
-
bsh
addikt
üdv.
ajándékba kaptam valami martello kapszulás kávéfőzőt. látom, hogy ez valami aldis cucc, és azt írják, csak martello kapszula jó bele, ez igaz? bocs, egyáltalán nem értek ezekhez. kép alapján lavazza kapszulák is hasonlóan néznek ki (persze a méret nem derül ki).
a kérdés az lenne, hogy jó lenne, ha mondjuk neten tudnék rendelni kapszulákat, amik jók bele, mert nagyon nem akarok aldiba menni emiatt. de úgy látom, martello kapszulát meg csak ott lehet venni. de ha más is jó lenne bele...
-
Ábi
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Hol, milyen vizzel itatod?
-
bl4ze
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
passz, sosem voltam egy naked kar megszállott. ha összesen 10x használtam lehet túlzok

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Sorozatok
- Synology NAS
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Autós topik
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, jó lenne blaze tampere is, hiszen ugyanazt tudja és sokkal olcsóbb. viszont nem akarok feneket csinálni a számból, a másikat stoppoltam le. persze az mdav88-féle 16 ezer forintos ár (ami tényleg nem kevés, csak hát ezek a mostani esetet leszámítva ritka jószágok, úgy voltam vele, hogy ez van) így már sokkal jobban fáj..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)