- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
viktorhu
veterán
válasz
#49155328 #3034 üzenetére
Ezzel a több hővel ötletet adtál a tchibo sicilia-hoz: levettem közepesre a hőt, és így már tényleg olaszos, nincs égett íze.
Amíg nem volt automatám, ilyenkor a Krups őrlőt állítottam durvábbra, ami szintén segített, de ez a saeco nem bírja a durvább őrlést, túltölti az adagolót vele, és főzés nélkül kidobja a kávét.
-
krizmo_
addikt
válasz
#49155328 #3078 üzenetére
Nem állítom, hogy annyira jó, de meg lehet inni, volt idő, amikor kollégiumba csak ez jutott, manapság már nem igazán ilyesmit iszok.
Nem attól lesz valaki szakértő, hogy mindent leszól, van olyan, aki ezt szereti, el kell fogani, és ha van ötleted/tapasztalatod, akkor megosztod vele...
Amúgy, milyen kávégépekkel/kávéfőzőkkel rendelkezel? Milyen kávét, és hol szoktál fogyasztani/venni? Bár, az ilyenekre nem szokásod válaszolni... -
Bdanyy
addikt
-
viktorhu
veterán
válasz
#49155328 #3027 üzenetére
A tchibo milano van szénné égetve? Nekem a tchibo sicilia volt ihatatlanul égett, kevernem kellett semleges ízű kávéval, hogy iható legyen, úgy viszont egészen kellemes mély íze lett, lehet, hogy hosszú távon ahhoz a megoldáshoz fogok visszatérni, ha nem sikerül egyben megtalálnom azt a telt kávéízt, ami mégsem keserű.
A lavazza oro viszont savanyú lett a gépben, szóval az sem volt nálam jó megoldás.
Akkor kipróbálom a milanot is, lehet, hogy abból már valami olaszosabb eredmény jön ki keverés nélkül is.
-
krizmo_
addikt
válasz
#49155328 #3017 üzenetére
Sokféleképp tudok itthon kávét főzni, így gondoltam bármi jöhet, és válogatok, meg amúgy az őrlők általában állíthatók... leginkább a Bialetti Brikka Elite (csak hogy pontos legyek
) kávéfőzőt preferálom, így ha nem állítható az őrlő, akkor ahhoz keresnék.
Most az a lényeg, hogy BF akciós legyen
Igen.Azért nem mindegy, hogy 40k valami vagy 20k, mert van rajta 50%-os kedvezmény.
Vásárlási kényszer
Az micsodaNem ismerem ezt a fogalmat.
#3018 iatti
Persze véssétek kőbe, de én csak annyit kérdeztem, hogy látott- e valaki jó áron valahol őrlőket. -
Peterhappy
őstag
válasz
#49155328 #2995 üzenetére
"44k az induló szett, ha ezt veszed. Aztán majd ha kezd elgurulni a gyógyszer akkor feljebb lépsz!
"...
... Egy nullával
Kapucziner, arab kávé. Jött még egy dózis, bosszantott, hogy a múltkor csalódást okozott. Úgy tűnik, valóban user error volt, tényleg játszani kellett az őrlési fokozattal, de harmadik főzetre (automata gép) már valóban fasza kis kávé kerekedett belőle, sokkal jobban érvényesül most a kardamon. Át is került (ctrl+x, ctrl+v) az ajánlott kávés listámba
-
Mortein
tag
válasz
#49155328 #2995 üzenetére
Tesztelgetem az ajánlásokat. Kipróbáltam már a Metrós Rioba-t, Sega-ból asszem valamilyen crema-sat, Brasil Santos (eddig ez volt a legjobb), most jön az Aldis, aztán a gondolások. Egyelőre amíg nincs tapasztalat megyek az ajánlások után.
Most Brikka+Hario mini van, kicsit időigényes reggel mind az örlés, mind pedig a takarítás törölgetés (Alu Brikka ne mattuljon be). Nap 1-2 kávét fogyasztok és cél az élmény, de most nincs több a zsebben, mert már a sokadik pénznyelő hobbi (makettezés, sörfőzés, pc gaming) plusz még házfelújítás, tehát egy jó ideig megállnék a budget ár/értékben közepes szintet hozó masináknál.
-
viktorhu
veterán
válasz
#49155328 #2920 üzenetére
És az olcsóbbakkal - itt kezdő szinten - mi a baj?
https://kavedaralo.arukereso.hu/krups/gvx242-expert-p34409975/
Nekem egy problémám volt vele, hogy egy adagot nem tud ledarálni, minimum beállítás a 2, de konzisztens eredményt lehetett elérni vele, és jól finomhangolható az őrlés finomsága. Amíg nem volt meg az automatám, ezzel jól tudtam szabályozni, hogy ne legyen savanyú / keserű az eredmény.
-
-
válasz
#49155328 #2840 üzenetére
Nekem egyszer volt sztorim hasonló aromásított kávéval. Az amerikai Death by Chocolate akármit tettem bele az örlőbe. Még szerencse, hogy 125 gramot vettem!
Egy adag úgy elbaszta az örlőt, hogy a többit kerulöm. Kurva finom volt és egyebek, de mozsárban törtem a többit.
Szóval ilyent soha többé otthon. -
viktorhu
veterán
válasz
#49155328 #2796 üzenetére
Sajnos nem szeretik az intenzív ízeket. Náluk is lezajlott egy kávéforradalom, szóval már nem csodálkoznak rá az espressora (olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál), de azt is lebutítva készítik el, hogy íze azért ne sok legyen annak se.
Szerk: viszont a fotón ott látni mellette szintén akciósan az omniát... Arról mit gondoltok? Gépbe kell, szóval nem műalkotás készülne belőle.
-
válasz
#49155328 #2784 üzenetére
Megnyugodtam.
Tudom, pazarló világban élünk, ezért is akadt meg a szemem. Ételt pl nagyon minimálisat dobunk ki, általában jól be tudjuk lőni, hogy mi az amennyiség, ami el is fogy.
Szóval ja, én a kivételek közé tartozom, legalábbis próbálok minél kevesebb mindent kukázni.
Na, de mielőtt nagyon elterelődik a téma, hagyjuk is itt abba.
-
arcsin
senior tag
válasz
#49155328 #2784 üzenetére
Én meg szoktam hirdetni a felesleges dolgainkat neten.
Talán a régi elektromos beépíthető sütőnk volt a legnagyobb amit elajándékoztam egy családnak. Jó volt még, csak én kicsit komplexebb készülékre vágytam
Ami olyan, azzal én is először anyámnál próbálkozom.
Régi melóhelyemen lehetett ajándékozni gyermekotthonnak. A gyerekek összeírták miket kérnek és volt olyan aki pld puzzlét kért meg egy focilabdát. Volt barátomnak egy régi kirakósa, de sosem rakta ki sem ő vagy a testvére. Decathlonban vettünk egy focilabdát és kész.A puzzle nem foglalja a helyet, és valakinek örömet okoztunk vele.A mostani munkahelyemen elvileg van ilyesmi.....meglátjuk idén mi lesz
-
viktorhu
veterán
válasz
#49155328 #2752 üzenetére
Régen (úgy 15 éve) csomó helyen árultak kimért szemes kávét. Akkor még nem voltam nagy kávés, de sokszor vettem így, és akkor még sokáig elég is volt az a kicsi - még a Tescoban is volt a zöldséges részen egy pult, ahol magamnak mérhettem ki mondjuk etióp vagy kolumbiai kávét. A bevásárlóközpontokban is volt egy-egy kis kézműves kávéüzlet, sokfélét kipróbáltam innen a Pólusból. Az otthoni őrlésről jutott eszembe az emlék, mert csodálkozott az eladó, hogy nem kértem, hogy megőrölje nekem a kávét.
Aztán ezek a lehetőségek eltűntek, és jöttek a divatmárkák az üzletekbe, mint a Frei-féle kolumbiai kávé a Machu Pichuval a csomagolásán
-
-
mekker
őstag
-
mekker
őstag
válasz
#49155328 #2678 üzenetére
Akkor berendelem a 2 személyes Brikkát, és ha nem jön be, akkor élek az elállás jogával.
Még nem tudom pontosan honnan rendelek, praktikusan AVX-ről (az őrlő miatt). Tudnátok ajánlani 3-4 kávét? Kéne valami a Brikkába, és 1-2 világosabb pörkölésű kávé kifejezetten az aeropresses kísérletezéshez. Esetleg tejeskávéhoz és cold brewhoz, valami gazdaságosabb kávé.
-
Mexbacsi
tag
válasz
#49155328 #2670 üzenetére
Szóval nem. De mit jelent az hogy vágott víz?
Érdekelne egyébként a csere, de nem tudom merre induljak el. Daráló egyelőre nincs, de mivel úgyis esszenciális az lenne, mondjuk a szokásos graft. Viszont kávéfőző irányba nem tudom merre kellene mozdulnom, ami megéri a váltást. -
válasz
#49155328 #2638 üzenetére
Nem vitatkozni szeretnék, de a frenchpress arra való, hogy lenyomd a kávét. Ergo nagyon szorul, a dugattyú, letörik a kezed napi rendszerességgel ebben tejkrémezni 10-20 húzás, mi? 50....
Tudom, mert van ilyenem. Másrészt a finom acél hálót se erre találták ki, inkább sűrű habot csinál, mint krémet. Nem jó az állaga, vagy nekem nem tetszik.
De a Tschibo se jó, legalább 0,75L. Minek ekkora szarokat gyártani 🤷 -
viktorhu
veterán
válasz
#49155328 #2616 üzenetére
Igen, egyszerre van presszós íze és az a "finomzaccos" mellékíze, fura.
Most kísérletképpen kipróbáltam igazi török kávéval is (korábban bosnyák "török kávéval", vagyis inkább "bosanska kafa"), ezzel az igazi török kávéval rosszabb lett az eredmény. Olyan nehezen főzte le, mint mondjuk a jacobs espressoját, vagy bármelyik krémesebb kávét egy kicsit határozottabb tamper után. Ezt most a kísérlet kedvéért egyáltalán nem tamperoltam, úgy töltöttem be, ahogy a török kávét (két púpozott kávéskanál adagonként).
Az eredmény hasonló lett a balkáni kávéélményeimhez, egy erősebb kávéfőző simán áttolta volna, de ez erőlködött vele, így túl is főtt kicsit (ezért elég hamar le is állítottam, így csak kis mennyiséget főztem le).
Felirat: fatűzön pörkölt török kávé. MADO - "valódi ízek".
A legfurább kávét egyébként Peruban láttam eddig. French press durvaságúra őrölik, majd ilyen kézi teafőzőszerűségen lecsöpögtetik (beteszik egy teaszűrőszerűségbe a kávét egy üveg tetejére, és lassan csorgatják rá kézzel egy edényből a forró vizet). Ez még egy egészen french press jellegű kávét ad, és mivel az alapanyag helyben termett és egészen jó, nem is lenne rossz az eredmény.
Viszont ezután ezt a kávét sűrítménynek használják, hagyják is kihűlni, mert úgyis tálaláskor felöntik egy nagy bögrében forró vízzel. Elsőre azt hittem, hogy teát isznak. Nekem az úgy borzasztó volt, viszont a családnál megtanulták, hogy direktben iszom a sűrítményt, úgy nem volt gondom vele
-
Peterhappy
őstag
válasz
#49155328 #2620 üzenetére
Tudtam, hogy erős, csak azt nem, hogy ennyire
Jópofa volt egyébként, mert két része volt az edénynek, az alsóban forró víz volt, amivel higítani lehetett a teát és ami egyúttal melege(bbe)n is tartotta azt.
Az ízre egyébként nagyon ízlett. De a végén már higítva, cukorral (pedig soha nem iszom édesen a teát) ment le. -
soldier2
őstag
válasz
#49155328 #2616 üzenetére
Én vettem törökkávénak való kávét Sarajevo-ban, és próbáltam presszónak elkészíteni. Sikerült elég finomra darálni a presszóhoz, de olyan sz.rt azóta sem ittam. Ha púderre daráltam simán befullasztotta a gépet. Szerintema török kávé élvezetéhez szümséges az adott környezet/hangulat, ha pedig lefőzik presszónak (mert pl félig rakja a kosarat, vagy annyira döglött, hogy úgy is lejön, akkor jó eséllyel élvezhetetlen)
-
válasz
#49155328 #2593 üzenetére
Köszönöm Ance és Arcsin, rénézek ezekre is.
Alapvetően Lattét is készítenénk, de ha krémes, folyosóbb hab összejönne, már elégedett lennék egyelőre.
Az amazonos Severin a fórumtárs leírása szerint képes erre.
Arcsin: Sencorral milyenek a tapasztalatok a hab állagát tekintve? -
iatti
aktív tag
-
iatti
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Okos Otthon / Smart Home
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Fly More Combo drón szett
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest