- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz
#49155328 #2616 üzenetére
Igen, egyszerre van presszós íze és az a "finomzaccos" mellékíze, fura.
Most kísérletképpen kipróbáltam igazi török kávéval is (korábban bosnyák "török kávéval", vagyis inkább "bosanska kafa"), ezzel az igazi török kávéval rosszabb lett az eredmény. Olyan nehezen főzte le, mint mondjuk a jacobs espressoját, vagy bármelyik krémesebb kávét egy kicsit határozottabb tamper után. Ezt most a kísérlet kedvéért egyáltalán nem tamperoltam, úgy töltöttem be, ahogy a török kávét (két púpozott kávéskanál adagonként).
Az eredmény hasonló lett a balkáni kávéélményeimhez, egy erősebb kávéfőző simán áttolta volna, de ez erőlködött vele, így túl is főtt kicsit (ezért elég hamar le is állítottam, így csak kis mennyiséget főztem le).
Felirat: fatűzön pörkölt török kávé. MADO - "valódi ízek".
A legfurább kávét egyébként Peruban láttam eddig. French press durvaságúra őrölik, majd ilyen kézi teafőzőszerűségen lecsöpögtetik (beteszik egy teaszűrőszerűségbe a kávét egy üveg tetejére, és lassan csorgatják rá kézzel egy edényből a forró vizet). Ez még egy egészen french press jellegű kávét ad, és mivel az alapanyag helyben termett és egészen jó, nem is lenne rossz az eredmény.
Viszont ezután ezt a kávét sűrítménynek használják, hagyják is kihűlni, mert úgyis tálaláskor felöntik egy nagy bögrében forró vízzel. Elsőre azt hittem, hogy teát isznak. Nekem az úgy borzasztó volt, viszont a családnál megtanulták, hogy direktben iszom a sűrítményt, úgy nem volt gondom vele
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házi hangfal építés
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kuponkunyeráló
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Flint 2 OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón 6 akkumulátorral - Garancia, Care Refresh
- Dji Neo FMC/Goggles/FPV RC 3
- Garmin Epix Pro (Gen2) Sapphire 51 mm DLC Titanium (5 db szíjjal)
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - újszerű állapotban!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest