- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
WonderCSabo #5263 üzenetére
Nagyon szívesen! :-)
-
válasz
WonderCSabo #5259 üzenetére
Itt találsz megoldást:
-
Soak
veterán
válasz
WonderCSabo #5257 üzenetére
Nincs stabilban.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5259 üzenetére
Version: Kepler Service Release 2
Build id: 20140224-0627Ez a legújabb stabil, de nekem sincs benne.
-
válasz
WonderCSabo #5257 üzenetére
Elvileg a Kepler SR2-ben, verziószám 4.3.2-ben már megvan a támogatása. Érdemes lenne megnézned, hogy melyik verziód van?
-
válasz
WonderCSabo #5255 üzenetére
Csak amit neten láttam. Például itt van egy magyarázat, benne a "Real examples" alatt hogy hogy néz ki egy Iterable<T>.foreach, amit így bármilyen adattípusra meg lehet hívni, és még működni fog.
Régi a cikk, úgyhogy nem biztos, hogy a véglegesben is így van. De az elv látszik.
C#-nál meg nézd meg a LINQ-t. Az egész erre az elvre épül
-
válasz
WonderCSabo #5241 üzenetére
A default methodokkal interfészekhez lehet alapértelmezett implementációkat írni, tehát ha van valami közös funkció amit egy interfészt megvalósító osztályoknak mindnek tudnia kell, és pont ugyanúgy, akkor nem kell se abstract ősosztály, se kódot ismételni.
A végeredmény hasonló, mint az extension methodok C#-ban.
De ott van a streams API is, elég erős túlzás hogy nincs a Java 8-ban semmi új... Meg a lamdba szintaxissal sincs baj szerintem – mindig azt vallottam és tartom is, hogy minél kevesebb kódot ír az ember, annál jobb.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5197 üzenetére
Az van, hogy kidobnak egy új verziót, ami kvázi használhatatlan, ha egy hello world-nél összetettebb projektet akarsz kezelni. Aztán fél évre rá már tarthatatlan a sok bugreport miatt a helyzet, és kiadnak egy javítást SR1 néven, majd később a megmaradt nem kritikus hibák javításaira is adnak ki egy második javítást SR2 néven. Közben elkezdik összerakni a következő release-t. Szóval ha stabil Eclipse-re vágysz, akkor ahhoz az SR2 kiadások állnak a legközelebb, bár kicsit elgondolkodtat ez a frissen felbukkant java 8 támogatás.
Az a bosszantó, hogy az első kiadást soha nem tudtuk munkára fogni, mert annyira hemzsegett a hibáktól. Nem is értem, hogy ezt is miért nem hívják publikus bétának.
-
válasz
Megjelent persze, a Help/ Check updates menüpontban már el is érhető. Tegnap frissítettem, azóta örülök. :-)
-
fatal`
titán
válasz
Meg.
Gondolj úgy rá, mint egy egy service packre
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5195 üzenetére
Service Release 2
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5188 üzenetére
Kétségtelen, hogy a smiley lemaradt a végéről, akként kéne kezelni is. Azért mondom, hogy RC, mert eddig minden új verzió hemzsegett a hibáktól. Az 1.7 realease fordítója alatt összeszakadt pár apache eszköz
A lambdáról meg vagy jót vagy semmit, így inkább hallgatok
-
válasz
WonderCSabo #5188 üzenetére
Helló!
Eclipse Kepler 4.3.2 SR2 támogatja a Java8-t, illetve a 4.4-es eclipse (Luna) is már így jön ki. Tegnap volt a hivatalos eclipse bejelentés. :-)
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #5170 üzenetére
Igen, valószínű, hogy a hiba oka, hogy a tegnapi nap előtt nem láttam php-kódot.... valószínűleg ott kutyultam össze valamit...
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #5166 üzenetére
Agree
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5163 üzenetére
Szvsz ez az ECJ szempontjából nem hiba, egyszerűen csak gördülékenyebbé akarja tenni a folyamatos fordítást.
Télleg, ha ant buildet indítasz Eclipse alatt, akkor melyik fordítót használja? Elvileg a beállított JDK-ét, nem?
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
WonderCSabo #5148 üzenetére
Bizony ez így van.
Engem többször megszívatott a Generics-szekkel. Megengedett olyat, amit a 'rendes' fordító hibára tett. -
válasz
WonderCSabo #5160 üzenetére
Egy dolog, hogy lövedéket indítok, és egy másik dolog annak becsapódása. Egész eddig az utóbbiról volt szó, de ha akarunk ilyen többféle lövést, az se mond ellent az "áldozat számol" sebzési logikának.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5155 üzenetére
Nincs mese, kell egy különálló sebzés manager
No de viccet félretéve a toronynak nem sok köze van elvileg a találat pontosságán kívül az elért hatáshoz. -
válasz
WonderCSabo #5155 üzenetére
Remek lehetőség erre az ellenség önmaga, aki ismeri a saját sebezhetőségeit, a DEF pontjait, és úgy egyébként minden megvan helyben ahhoz, hogy kiszámolja a lövedék által okozott sérülést.
Életszerű példával szemléltetve: ha belém csapódik egy tűzgolyó, akkor nem a küldője mérlegeli először, hogy mennyire haltam meg
-
válasz
WonderCSabo #5150 üzenetére
Nem sok olyan tower defense játékot ismerek, ahol egy torony többfélét lőne, vagy a cél ellenség kiválasztásán túl több logikával rendelkezne. Szvsz nem is következett a szövegből.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5148 üzenetére
Biztos, hogy velem vitáztál? Én nem emlékszem.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #5132 üzenetére
Nyilván
Ez a hungarian cucc nekem sosem volt egyébként szimpi. Nem is használtam.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5130 üzenetére
Jogos, összekevertem az andEngine-nel, ami csak egy keretrendszer játékokhoz, abban pl. az összes interface I-vel kezdődik és azt többet használtam, mint a natív androidot.
(#5132) WonderCSabo: Szerintem van értelme (m -> member, s -> static). Ha idegen kódban turkálsz (pl. ROM), akkor szerintem egy hosszú függvény közepén jó látni, hogy most egy member változót állítgat, vagy egy lokális, függvény/blokk szintűt (azok előtt ugye nincs betű).
A classokat C-vel kezdeni szerintem felesleges (ezt még a C# sem alkalmazza, csak az I-t).
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #5130 üzenetére
Ettől függetlenül nyilván az ember jó, ha betart pár elnevezési konvenciót
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5123 üzenetére
Nem szokás, de pl. androidon előfordul, hogy használják.
Én szeretem az I betűt használni Javaban is, mert egyből látszik, hogy az egy interface.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5096 üzenetére
Én sem szívesen írom meg, amire már van megoldás, de sokadszor futok bele abba a problémába, hogy egy futó projekt ~100MB libet tartalmaz, és egy új feature-höz csak amiatt be kéne dobni egy újabb MB-nyi valamit. Pláne hogy már egy másik implementáció benne van, de épp azt nem tudja, ami kéne.
A legszebb az volt, amikor egy volt kollégám egy ilyen alkalommal gondolkodás nélkül bevágott egy 20MB-os megoldást arra, hogy megállapítsa, hogy milyen mobilról érkezik-e felhasználó. -
chabeee
aktív tag
válasz
WonderCSabo #5091 üzenetére
ja double-t gondoltam, csak fáradtság
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
WonderCSabo #5080 üzenetére
Például, ha magában a forráskódban akarják valamiért tagolni a szöveget. Pl:
String vers;
vers = "Este van, este van: kiki nyúgalomba!\n" +
"Feketén bólingat az eperfa lombja,\n" +
"Zúg az éji bogár, nekimegy a falnak,\n" +
"Nagyot koppan akkor, azután elhallgat.";System.out.println(vers);
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5078 üzenetére
Még azért egy darabig győzködnötök kéne, hogy ne húzzam a számat, viszont 30 soros String literálok/konstansok esetében már nem morognék.
-
válasz
WonderCSabo #5080 üzenetére
Jaja, már lesett, hogy hülyeséget írtam.
Mert ha így írjuk:
String emelet1 = 1 + emelet;
akkor nem lesz optimalizáció a bytekódban.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5073 üzenetére
Mondjuk ez nem rossz. Elég sok helyen látok ilyen összefűzős dolgot lecserélve StringBuilderes megoldásra, lp. SQL query esetén. Nyilván nem ver oda neki, lévén a DB és a kommunikáció jóval szűkebb keresztmetszetet produkál, de ezek szerint akkor kár lecserélni.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5068 üzenetére
igaz
(#5069) [rvilike] nem akarom megvédeni, mert részben csak egy poén volt. A lényege annyi, hogy sokszor lehet belefutni ebbe gagyi konverzióba, amikor String összefűzés előtt implicit konverziót hív meg nem String típusokra, ami kicsit hibatűrőbb és több esetre is kiterjed, mint egy natúr toString hívás.
Viszont valós alkalmazásokban gyakoribb, hogy nem sysout-ot használsz, hanem valami logot, ami általában String paramétereket vár.(#5071) Karma volt egy olyan csoporttársam fősulin, akinek pokoli volt a kézírása, viszont ő maga simán el tudta olvasni. Aztán megláttam, hogy milyen kódot gyárt, és az is hasonlóan olvashatatlan volt
(#5070) Superhun ez egy kicsit amolyan semmirekellő optimalizáció, nem?
-
MasterMark
titán
válasz
WonderCSabo #5058 üzenetére
Köszi elmentve.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #5058 üzenetére
De ha nagyon siet, akkor az is megteszi, hogy
"" + km[i] -
sztanozs
veterán
válasz
WonderCSabo #5032 üzenetére
Első pillantásra valami dupla xor, ami a magát a password-öt is felhasználja a kódolásra.
-
juhasz22
aktív tag
válasz
WonderCSabo #5038 üzenetére
Nem igazán értem mit mondasz pontosan de jól hangzik
-
Lortech
addikt
válasz
WonderCSabo #5032 üzenetére
Sajnos nem tudom. Lehet, hogy nem volt egyértelmű, de ezt a decode-t természetesen nem én írtam, hanem a program szabadon elérhető forráskódjából szedtem ki.
juhasz22: elnézést, a fiddler amúgy is rossz tipp volt, mert a java alkalmazás http forgalmát nyilván nem fogja meg attól, hogy web startból indul. Csak a böngészők (abból se mindegyikét) forgalmát mutatja. Én konkrétan wiresharkot használtam, http protokollra szűrve. Fiddler némileg egyszerűbb használni, ezért ajánlottam. Egyébként mindkettő arra jó nagy vonalakban, hogy megmutatja a hálózati forgalmadat, előbbi http protokoll, utóbbi alacsonyabb szinten. Az xml fájlhoz nincs közük, az a másik módszerhez kell, ha te magad akarod a fenti metódussal visszanyerni a jelszót, aminek a kódolt változata az xml-ben van.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #4980 üzenetére
Meg lehetne Spring-et is használni
-
n00n
őstag
válasz
WonderCSabo #4980 üzenetére
Köszönöm. Akkor, ha valamikor időm engedi teljesen újraírom a javaslatokkal.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #4934 üzenetére
Amúgy nem értem miért ódzkodnak a spring MVC-től. Annyira egyszerű összerakni vele egy REST-es alapot, és bármikor jól jöhet az MVC egyéb képessége is, amikor a hagyományos JSP-alapú megoldás kerül elő néha, amolyan biztonsági tartalék. (nemtom mi ez a html-t generálni javaból)
-
Jim-Y
veterán
válasz
WonderCSabo #4892 üzenetére
Elolvastam, onnan vetődött fel a kérdés
mod: Lehet, nekiugrok még egyszer
-
Jim-Y
veterán
válasz
WonderCSabo #4890 üzenetére
Miért a helyes esetben a T-t hol deklaráltam?
public class Raktar<T extends Termek> extends ArrayList<T> { }
aha, akkor azt a különbséget már értem, hogy ha
ArrayList<Termek> -ként hozom létre az osztályt, akkor ebbe mehet Termek, és Termek leszármazott, a másik tipusparaméteres esetben pedig a typus argumentumtól függ, hogy mi mehet bele, tehát
RaktarV<T extends Termek> extends ArrayList<T> esetén ha olyat írok hogy
RaktarV<Gyumolcs> = new ...
akkor Csak Gyumolcs és annak leszármazottai mehetnek bele, de Termek mar nem, csak ugy ha a tipus-argumentum az Termek ->
RaktarV<Termek> = new ...De azt továbbra sem értem, hogy ezt miért így kell szintaktikailag létrehozni
Bár lehet ezen feleslegesen pörgök, jegyezzem meg 'oszt kész ^^
-
alratar
addikt
válasz
WonderCSabo #4877 üzenetére
Na igen!
-
alratar
addikt
válasz
WonderCSabo #4868 üzenetére
Igen, jól látod, hogy az áru mennyiségét akarom azzal változtatni.
De mint mondtam, az direkt van úgy, mivel mást kellett csinálnom, így a bemásolás pillanatáig nem írtam áát. -
alratar
addikt
válasz
WonderCSabo #4866 üzenetére
Ja, az direkt van úgy.
-
alratar
addikt
válasz
WonderCSabo #4857 üzenetére
Hops, a zöldségek egy régebbi állapotból maradt meg és úgy látszik azt elmulasztottam átírni.
Valahonnan szedett a haverom egy extra nevű csomagot és abban van konzol osztály, így az működik.
@modder: dehogy!
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #4857 üzenetére
Ráadásul a termék osztálynak nem igazán lehet Zoldseg konstruktora.
-
alratar
addikt
válasz
WonderCSabo #4853 üzenetére
És ez így is van.
class Termek{
private String nev;
private double ar;
private double menny;
public Zoldseg(String nev, double ar) {
this.nev = nev;
this.ar = ar;
menny = 0.0;
}
public String getNev() {
return nev;
}
public double getAr() {
return ar;
}
public double getMenny() {
return menny;
}
public void setMenny(double menny) {
menny += menny;
}
}
public class Raktar {
Vector<String> aru = new Vector<String>();
public void felvitel() {
String nev = Console.readLine("Kérem adja meg az áru nevét: ");
Termek aru = new Temek(nev, 0.0);
if (zoldsegek.contains(aru)) {
System.out.println("Az áru már létezik!");
return;
}
double ar = Console.readDouble("Adja meg az áruárát: ");
double menny = Console.readDouble("Adja meg az áru mennyiségét (kg): ");
aru.add(new Termek(nev, ar));
}A Termek osztály még nincs kész és valszeg nem is jó.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #4853 üzenetére
Ha pedig mindenképpen úgy érzed, hogy a termék neve nem tartozik bele a termek osztályba, akkor használhatsz egy Map<String, Termek> konténert, ami névből - termek asszociációkat tartalmaz.
-
alratar
addikt
válasz
WonderCSabo #4851 üzenetére
Nos, röviden azt szeretném, hogy letároljam egy termék (pl valamilyen gyümölcs) nevét, és az adott termék két tulajdonságát (ár és, hogy mennyi van belőle).
Erre írtam egy termek nevű osztályt, ahol az adott árura vonatkozó metódusok vannak. (nevének a lekérdezése, árának a lekérdezése stb.)
És írtam egy másik, Raktar osztályt, ahol deklaráltam a vektoromat és hozzá szeretném adni a vektorhoz a három adatot. (áru neve, ára, és a mennyisége) -
alratar
addikt
válasz
WonderCSabo #4848 üzenetére
Kicsit utánaolvastam, és azt írja, ha Object típust adok a vektornak, akkor jó lesz!
-
alratar
addikt
válasz
WonderCSabo #4844 üzenetére
Akkor viszont nem tudom milyen típust adjak meg a vektornak, ugyanis egy nevet, s két nem egész számot szeretnék tárolni.
Esetleg két másik vektorban tároljam a számokat?Akár használhatnék azt is!
-
caindwan
aktív tag
válasz
WonderCSabo #4841 üzenetére
Köszönöm, átnézem
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #4834 üzenetére
Majdnem 100%, hogy volt ilyen a standard lib-ben. De mindegy, legalább ez is tisztázódott
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #4828 üzenetére
Az ArrayList egy equals metódust hív meg. Ez az Integer-ben instanceof-al kezdődik, ezt néztem be
Valamiért nekem még mindig az volt a fejemben, hogy az equals nullptr-t dob akkor is, ha a paraméter null.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #4825 üzenetére
Ja, instanceof. Nem szóltam
(#4826) Karma nem, az ArrayList-nek saját implementációja van. Legalábbis abban a verzióban ami most kéznél van
Amúgy bármikor bejöhet az, hogy a listádba egy null is becsúszik tőled többnyire függetlenül is
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #4818 üzenetére
Azért frissülget az, amikor újabb API verzió van. Ez az android studio szerintem valami borzalom, egy error listet nem tudtam kiizzadni belőle, de lehet, hogy én voltam béna, de task listként sem sikerült kirakni a hibákat. Ezt a buborékos borzadványt meg az eclipseben is utáltam már. Nem tudom ki az az idióta, akinek ez valaha eszébejutott, hogy kódolás közben az egeret buzeráljam, hogy megnézzem, hogy mi a baja a fordítónak...
-
válasz
WonderCSabo #4816 üzenetére
Oké, primitív típusokkal tényleg nem működik (mondjuk belegondolhattam volna, hiszen nem is lehet típusparaméternek használni őket
); viszont objektumokkal igen, és szerintem ez a követendő minta ezesetben a kézzel írt keresőciklusok helyett.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #4811 üzenetére
Netbeanshez is van plugin és nemhiszem, hogy kidobják a kukába az eclipse verziót. Legalábbis nagyon remélem, mert az android studio/intellij egy rettenet szvsz.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
WonderCSabo #4795 üzenetére
Mint minden ilyen feladvány, ez is teljesen elrugaszkodott a valóságtól.
Ez olyan, mintha az autószerelő vizsgán az a feladvány lenne, hogy a hűtővíz befolyt az üzemanyagtartályba, ahova előzőleg benzin helyett, ablakmosót töltöttek. A kérdés, ha az üzemanyagtartályból kivett folyadékkal átmossuk a légszűrőt és visszarakjuk azt, akkor elindul-e ez az autó. -
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #4793 üzenetére
Lehet h velem van a baj, de már 15 évvel ezelőtt is elvétve láttam csak használatban java serialization-t (max RMI). Amikor fősulira jártam, meg egyemista voltam, még nem oktatták, így magamtól tanultam gyakorlatilag mindent, de ez most szíven ütött
Többek közt azért is mert olyan témát feszeget, aminek a gyakorlatban nullához konvergál a határhaszna. Tipikus egyemista feladat. Nem véletlenül használnak inkább XML-t vagy JSON-t.
Az egészben az a mókás, hogy ha a való életben beleszaladnál egy ilyen problémába, hogy meg kéne fejteni a működést, akkor olyan mérnökösen unit tesztelnéd, hogy biztosra legyél benne, és ne rúgassad ki magadat egy esetleges tárgyi tévedésért, ami -- valljuk be -- bármikor beüthet. Ellenben az egyemista vizsgázó kolléga (de a vizsgáztató is) nézne nagyokat, ha azt kapná feladatnak, hogy egy kódolt, aláírt SAML alapján kéne beléptetni egy felhasználót, mondjuk könnyítésképpen úgy, hogy a kliens a jó kulcsot és aláírást adja meg
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #4785 üzenetére
Ne gratulálj, én 7-én vizsgáztam és előtte pár nappal tudtam meg ezt, de csak azért, mert korábbi vizsgában volt ilyen.
Se diából, se tapasztalatból nem emlékeztem volna ilyenre.
-
válasz
WonderCSabo #4772 üzenetére
Nekünk is volt egy egész félév a nyelvről, illetve szakirányos tárgyakon még legalább három kurzus ami Javaval foglalkozott, de arról egyszer se volt szó, hogy miért viselkedik az a és d úgy, ahogy. Szerencsére van StackOverflow ahonnan gyorsan kiderült a magyarázat
-
Spam123
tag
válasz
WonderCSabo #4768 üzenetére
Ki beszélt féléves Java kurzusról? 4 darab 90 perces előadás és nincs belőle gyakorlat, semmi. Csak a saját magadtól megszerzett plusz tudás. Ja és ebbe a 4 alkalomban benne van minden: Java újdonságok, Exception, I/O, thread, Swing, generikus cuccok. Tehát nem beszélnek semmiről se órák hosszat és nincsen mindenről példakód sem.
-
válasz
WonderCSabo #4762 üzenetére
Én is pont ezt tippeltem privátban. Nem spoilerezek.
-
válasz
WonderCSabo #4750 üzenetére
Én az ELTÉ-n Keszthelyi Zsolt óráin láttam utoljára Vectort. Megkérdeztem, hogy miért használ Vectort, mikor lassabb az ArrayListnél. Erre a válasz: a Vector szálbiztos és a sebességkülönbség minimális. Mondtam ok, nem akartam leülni erről vitázni.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #4748 üzenetére
Arany ember vagy
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #4746 üzenetére
Ja, csak elcsesztem a paraméterezést a table/map esetében
Helyesen Hashtable<K,V> meg HashMap<K,V>
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #4741 üzenetére
Ezt én tudom, de Vectort írt.
-
alratar
addikt
válasz
WonderCSabo #4737 üzenetére
Igaz.
Akkor jobb, ha ráengedek egy malware keresőt! -
alratar
addikt
válasz
WonderCSabo #4735 üzenetére
De ha jól értem akkor sem kaptam el, ha fenn van a java, feltéve ha nem látogattam meg az oldalt. (Yahoo)
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #4731 üzenetére
Majd ír rá egy saját Comparator-t
-
válasz
WonderCSabo #4713 üzenetére
Hát, én ilyen esetekben inkább kezelem a kivételt, végülis azt vállaltam az interfészen. Egyébként persze jogos, ha tudatos döntés eredménye és le is van kezelve ez a láthatatlan ág, akkor egy szavam nem lehet.
Csak az utóbbi három alkalommal, amikor ilyet láttam, ez inkább az "elkussoltatom a fordítót, de különben szarok a hibára" szándék állt mögötte... Sőt, háromból egy az Xtend által generált csodás Java kód volt, úgyhogy sehol egy warning (@SuppressWarnings("all")), vagy egy ellenőrzött kivétel.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
WonderCSabo #4717 üzenetére
Szerintem, nem.
Gyárilag csak olyanok vannak ott, amiket valóban kerülnénk programunk futásakor. Ezek a kivételek szinte bármelyik programsornál előfordulhatnak, míg a többi csak jól behatárolható helyeken (pl. IOException) De persze megint tudom a kivételt is, hisz sokszor tudatosan használjuk őket. Pl. egy többszöri if (x == null) vizsgálat helyett hagyjuk, hogy beszaladjon a NullpointerException-be, ami majd egy alkalmas helyen elkapunk és kezelünk.
És azt se feledjük, ezek a magyarázatok csak próbálják leírni az egész kivételkezelést! -
M_AND_Ms
veterán
válasz
WonderCSabo #4713 üzenetére
Tudni kell, hogy ez nem elegáns megoldás (persze sokszor rákényszerül a kódoló ember az ilyen "csúnyaságokra")
A java-ban a kivételeket kezelni kell a try-catch-finally blokkal, de dobhatjuk tovább is, amit jelezni kötelező a függvény szignatúrájában. (ezzel tk. továbbadjuk a hívó félnek a kezelés felelősségét) Kivétel ez alól a RuntimeException és annak kiterjesztései. Hogy miért e kivétel? Álljon itt egy idézet a Java Programming Language (SL-275) tankönyvből
"RuntimeException indicates a design or implementation
problem. That is, it indicates conditions that should never happen
if the program is operating properly. Because a correctly designed and
implemented program never issues this type of exception, it is
usual to leave it unhandled. This results in a message at runtime,
and ensures that action is taken to correct the problem, rather than
hiding it where (you think) no one will notice."(megsúgom én is használok RuntimeException-ből származtatott saját kivételeket, de a keretrendszerem globálisan lekezeli őket, ellenben megspórolom, hogy állandóan foglalkozzak a függvényeimben a throw-szal)
-
modder
aktív tag
válasz
WonderCSabo #4711 üzenetére
Nem voltam elég világos. A checked exception-ök hasznosságára gondoltam. És ugye throws-t csak a checked exception-ökre kötelező kiírni. Ezeket ugye aztán nyilván vagy lekezeled, vagy tovább dobod (akkor megint kell egy throws)
Aki nem hiszi, hogy vitatott kérdés a checked exception-ök használata, az járjon utána
Azért mondtam, hogy sokan nem használják jól, mert rohadt sokszor van egy api vagy lib, és tele vannak a metódusok checked pl. IOException-nel. Na hát annak aztán nagyon sok értelme van.
-
válasz
WonderCSabo #4711 üzenetére
Ohohohó, dehogynem lehet.
Volt már szerencsém ilyenhez élőben:try {
// ...
} catch (Exception ex) {
throw new RuntimeException(ex);
} -
modder
aktív tag
válasz
WonderCSabo #4685 üzenetére
Mindegy szerintem, mert ígyis-úgyis lineáris keresést kell alkalmazni, akár be is olvashatja. Azt szerettem volna demonstrálni, hogy nem feltétlenül kell beolvasni, ami akár hasznos is lehet, ha később az életben ugyanezt a feladatot kapja egy akkora fájllal, amit már nem illik beolvasni a memóriába.
-
Gyeptegla
tag
válasz
WonderCSabo #4682 üzenetére
Itt van. Main-ben nekem a súgó és a menüm van ami kész van.
a ; b ; c ; d vannak a megoldásaim.
a feladatot sorról sorra szöveg összehasonlítással oldottam meg.
A többit pedig megfelelő tömb nélkül el sem tudom kezdeni.
[Pastebin] -
cinkoxid
senior tag
válasz
WonderCSabo #4641 üzenetére
arra
No de a lényeg, hogy nézegettem videókat, aztán most délelőtt nekiálltam és mindjárt kész vagyok.
Lefut szépen, csak 1 feladat nem teljesen jó. -
smallmer
őstag
válasz
WonderCSabo #4641 üzenetére
egy arraylist elemeire hogyan tudok hivatkozni?
-
RexpecT
addikt
válasz
WonderCSabo #4637 üzenetére
Köszönöm
-
RexpecT
addikt
válasz
WonderCSabo #4635 üzenetére
Először LinkedHashMapel akartam csinálni, de utána esett le, hogy ott az újabb már korábban létező kulcs felülírja a régit. Aztán én is rátaláltam a Guava Multimapra, de akkor meg beugrott a fenti megoldás.
Az általad javasolt megoldás gyorsabb az enyémhez képest? -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #4603 üzenetére
De. Megadod a mappát, az Acrobat meg csinál belőle egy pdf-et amiben a hivatkozások is működnek.
-
Spam123
tag
válasz
WonderCSabo #4560 üzenetére
Igazából ez a minden függvény külön class, ami új nekem. Persze ez utóbbi hiba cpp-ben is előjött volna.
M_AND_Ms:
Így már világos.
-
Spam123
tag
válasz
WonderCSabo #4534 üzenetére
Oké. És egymás változóit, függvényeit hogy fogják látni az osztályok?
hunfatal:
Köszönöm!
-
Spam123
tag
válasz
WonderCSabo #4527 üzenetére
Hidd el, szívesen tenném, de nem szeretném közkincsé tenni a kódomat, később szívesen leírom a konklúziót, amit levontam a segítségedből, hogy más is tanuljon az esetből.
-
Spam123
tag
válasz
WonderCSabo #4525 üzenetére
Küldtem PÜ.-t!
-
válasz
WonderCSabo #4485 üzenetére
Nem az alap telepítési mappában van a JDK, de ez most mindegy. Utánanéztem, és a JDT-ben van az alap compiler.
-
válasz
WonderCSabo #4482 üzenetére
Van fent JDK, de nincs beállítva a környezeti változókban. Vígan fut az eclipse és generálja a class fájlokat. Lennie kell valami compilernek az eclipse összetevői között.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #4482 üzenetére
A JAVA_HOME változó nem feltétlen kell.
Nekem pl. nincs, simán beraktam a JDK-t meg a JRE-t a PATH-ba és így is minden hibátlanul működik.
Mai napig nem értem, hogy miért nem tudja ezt megtenni a JDK telepítője, miért kézzel kell. Pl. Linuxon ez automatikus.
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #4467 üzenetére
Na most már ezt is tudom, eddig nem is hallottam olyat hogy amd64... amúgy működik, kösz
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #4458 üzenetére
ok
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #4455 üzenetére
Igen, a BigDecimal tanulmányozása közben találkoztam vele, ez nincs behatárolva?
-
válasz
WonderCSabo #4455 üzenetére
Ami egyébként a BigDecimal alapja is, kiegészítve a tizedespont kezeléssel.
-
pokerecske1
csendes tag
válasz
WonderCSabo #4354 üzenetére
de ez amit utoljára küldtél ez már lehet jó lesz köszönöm!
-
pokerecske1
csendes tag
válasz
WonderCSabo #4352 üzenetére
Köszi, most már kicsit fáradt vagyok és lehet nem látom az alapvető dolgot
Mert ezt néztem próbáltam is, de itt csak különböző cellákat tudom színezni és a grindet pedig nem, de majd átnézem alaposabban
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
WonderCSabo #4319 üzenetére
Köszönöm, holnap meg is nézem.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
WonderCSabo #4317 üzenetére
Igen - igen, de közbe rájöttem, hogy mégis az adapterben volt a hiba. Hiába rendeztem, az adapterben még is más metódus szerint kezdte el listázni...
Bár az csak végig inicializált a listán és vissza adta az ID-t, nem értem, hogy ez miért rendezte ismét vissza a sorrendet. De mindenesetre ez a része megoldódott a dolognak.
Köszi a gyors reakciót!
Ami a localizációt illeti igen, nekem is feltűnt, hogy az ékezetes alkalmazások a lista végére kerülnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen házat vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest