- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
btraven #11546 üzenetére
Ha még nem pusholtad be akkor lehet (utána is, csak force push kell és ha valakinél már lent van a commitod akkor össze-vissza fog mergelgetni). Ha a legutolsó commit, akkor változtatás nélkül az "üres" staget tudod amendelni és átírni a commit messaget. Ha régebbi commit akkor interactive rebase.
-
fatal`
titán
válasz
bucihost #11132 üzenetére
The flag
Xmx
specifies the maximum memory allocation pool for a Java virtual machine (JVM), whileXms
specifies the initial memory allocation pool.Note that the JVM uses more memory than just the heap. For example Java methods, thread stacks and native handles are allocated in memory separate from the heap, as well as JVM internal data structures.
-
fatal`
titán
válasz
MasterMark #11130 üzenetére
-
fatal`
titán
válasz
MasterMark #11127 üzenetére
A javadoc paranccsal lehet generálni (de IDE-hez szokott lenni extension hozzá, vagy build rendszerekben parancs).
-
fatal`
titán
válasz
Create. #11065 üzenetére
Szakámban dolgozó, egyetemet otthagyóként hasonlót tudok mondani mint mobal.
Semmit nem tanítanak ott, amit egyébként ne tudnál megtanulni és az átlag melóhoz kellene. Persze vannak területek, amihez kell az egyetemi tudás (matekra gondolok, nem az info részére, utóbbi szerintem könnyebben tanulható egyedül), de ez szerintem kevés területet érint.
Szerintem ehhez a munkához a legfontosabb (a logikus gondolkodáson túl) a hozzállás és az, hogy érdekeljen. Azok közül, akiket csak a pénz motivál, eddig csak kókányolóművészekkel találkoztam. -
fatal`
titán
Ez gondolom valami iskolai példa
Fieldet nem lehet overrideolni, ilyenkor elrejted őket (gyakorlatilag függetlenül léteznek a memóriában). Mivel a c objektumod "A" típusú, ezért kiíráskor az A.num-ot írod ki. Ha átcastolod "B"-re a "c" objektumot, az eredmény 8 lesz.
Alapvetően ilyet nem csinálunk, szerintem egy normális IDE talán warningot is dob erre (de ebben nem vagyok biztos, rég nem javaztam).
A megfogalmazás nagyon messze van a pontostól, valószínűleg, akik napi szinten javaznak, majd kijavítanak/pontosítanak.Illetve stackoverflow link a témában: [link]
-
fatal`
titán
válasz
filomena98 #10898 üzenetére
A kódrészleteket illeszd be kódként, mert ebből nem lehet kibogarászni rendesen, hogy mi van.
-
fatal`
titán
válasz
Aethelstone #8862 üzenetére
Én napi 8 órában ASP.NET MVC-zek
Az egész StackOverflow .NET/C# és Windows, úgyhogy a kijelentésed erős túlzás
(#8871) Aethelstone: Ha Windows ökoszisztémában mozog szerverek környékén, akkor a C# nem, de a Powershell és a .NET környezet hasznos lehet.
-
fatal`
titán
válasz
szucstom #8843 üzenetére
A Javanak semmi köze a PHP-hoz. A PHP egy webes, szerveroldali nyelv, a Java desktop és web backend fejlesztésére is alkalmas (valamint Android fejlesztésre).
Amennyiben web irányba mozogsz/tervezel mozogni a későbbiekben, mind a kettő mellé ajánlott megtanulni a kliens oldal scripteléséhez szükséges JavaScriptet (aminek a nevén kívül szintén nincs köze a Javahoz).
-
fatal`
titán
válasz
Aethelstone #8819 üzenetére
Attól függ, hogy kell-e a boxing
Alapvetően inkább kotlin vagy scala
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #8120 üzenetére
Ha valaki érti a hozzászólást, akkor szóljon, mert én nem tudom hova tenni
-
fatal`
titán
válasz
Aethelstone #7990 üzenetére
A láncban hívása nem. Az említett példával viszont nem az volt a probléma, hanem az, hogy a lánc nagyrészét többször is hívja egymás után.
-
fatal`
titán
válasz
Oppenheimer #7878 üzenetére
Én is erősen gondolkodom rajta, de még béta, nem tudom milyen gyakran változtatgatják az API-t.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #7730 üzenetére
Akkor már váltsanak inkább scalara.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
PumpkinSeed #7352 üzenetére
Ezeket nem tudod rendesen közös tárolóban tárolni, mert nincs közös ősük (az objectet kivéve persze). A generikus nélküli használat ha jól tudom elég régen deprecated (talán warningot is dob rá a fordító), csak kompatibilitási okokból maradt a nyelvben.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #7089 üzenetére
Olvasol soronként, az első számot megszorzod t-vel, aztán a következőt x-szel, aztán y-nal, a szövegeket átugorva.
Lényegében tárolod egy intben hogy hol tartasz (mivel kell a következőt szorozni), aztán ciklussal járod be a tömböt és ha számot találtál akkor megszorzod az adott változóval, az intet ami meg azt jelzi hogy hol tartasz megnöveled (ha az utolsó volt akkor nullázod).
Szerk.: Csak az elejét szántam neked, a második felét a kérdezőnek. Bár jobban megnézve az eredeti hozzászólást, nem derül ki, hogy a betűknél mit kell csinálni (átugrani simán, vagy nullázni)
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #6943 üzenetére
Szerintem az is ezt csinálja. Azért ajánlottam a ciklust, mert így tudja formázni is az elemeket, ha nem csak simán kiírni akarja, hanem esetleg plusz adatot belefűzni, akkor később jobb lehet.
-
fatal`
titán
válasz
Aethelstone #6700 üzenetére
Pontosan erre céloztam, hogy szerintem itt senki nem fogja megírni helyettük. Illetve van az a pénz
De én pl. még akkor sem, mert nincs rá időm
Ha valahol elakadtak és segítséget kérnek, az teljesen más.
Az IDE / nyelv és egyéb dolgokba nem akartam belekötni.
-
fatal`
titán
válasz
kornyiktamas #6697 üzenetére
Mi a feladat és hol akadtatok el? Szerintem itt ingyen senki nem fogja megírni a házitokat.
-
fatal`
titán
válasz
TheProb #6347 üzenetére
Csak az kavart meg, hogy táblát írtál az első kommentedben
Valószínűleg Booleant használ és nullal inicializálódik. Nem használok swinget, nem tudom mi a legszebb megoldás, de ciklussal biztosan falsera tudod állítani mindegyiket.
Viszont a feljebb is írt nullcheck gyorsabb és szebb is.
-
fatal`
titán
válasz
Aethelstone #5454 üzenetére
Jogos, nem figyeltem eléggé, bocsánat.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5300 üzenetére
Van még egy csomó hülyeség, pl. a protected kulcsszó, vagy az inner classok láthatósága.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5298 üzenetére
Én azt se értem, hogy normál (értsd nem inner class) osztálynak miért nem lehet static kulcsszót megadni, mint C#-ban. Helyette kell final, meg privát konstruktor.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5265 üzenetére
Lehet, hogy rosszul közelítem a dolgot, de mi lenne, ha a Base abstract lenne és lenne egy abstract getter függvénye ami visszaadja a jelenleg static objectedet? Így az ősosztályba írhatod a függvényt elkerülve a kódismétlést, az leszármazott osztályban meg megírod a gettert, így külön objektumaid lesznek.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5259 üzenetére
Version: Kepler Service Release 2
Build id: 20140224-0627Ez a legújabb stabil, de nekem sincs benne.
-
fatal`
titán
"A default methodokkal interfészekhez lehet alapértelmezett implementációkat írni, tehát ha van valami közös funkció amit egy interfészt megvalósító osztályoknak mindnek tudnia kell, és pont ugyanúgy, akkor nem kell se abstract ősosztály, se kódot ismételni."
Ez mondjuk tud hasznos lenni.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5197 üzenetére
Meg.
Gondolj úgy rá, mint egy egy service packre
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5195 üzenetére
Service Release 2
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5148 üzenetére
Biztos, hogy velem vitáztál? Én nem emlékszem.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5130 üzenetére
Jogos, összekevertem az andEngine-nel, ami csak egy keretrendszer játékokhoz, abban pl. az összes interface I-vel kezdődik és azt többet használtam, mint a natív androidot.
(#5132) WonderCSabo: Szerintem van értelme (m -> member, s -> static). Ha idegen kódban turkálsz (pl. ROM), akkor szerintem egy hosszú függvény közepén jó látni, hogy most egy member változót állítgat, vagy egy lokális, függvény/blokk szintűt (azok előtt ugye nincs betű).
A classokat C-vel kezdeni szerintem felesleges (ezt még a C# sem alkalmazza, csak az I-t).
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #5123 üzenetére
Nem szokás, de pl. androidon előfordul, hogy használják.
Én szeretem az I betűt használni Javaban is, mert egyből látszik, hogy az egy interface.
-
fatal`
titán
válasz
MasterMark #5053 üzenetére
Nem kell a toString, de az eredeti kérdésedben nem szerepelt, hogy milyen típusú tömbnek akarod kiírni az elemeit.
-
fatal`
titán
válasz
MasterMark #5050 üzenetére
Igen, mivel túlindexelted, ennek a tömbnek 12 eleme van, 0-tól 11-ig indexelve és te a 13. helyre próbálsz meg adatot írni.
-
fatal`
titán
válasz
MasterMark #5047 üzenetére
Nem. Ha 11-et adsz meg hosszúságnak, akkor 11 eleme lesz, 0-tól 10-ig.
-
fatal`
titán
válasz
MasterMark #5043 üzenetére
for (int i = 0; i < array.length; i++) {
System.out.println(array[i].toString());
} -
fatal`
titán
válasz
trisztan94 #5007 üzenetére
static környezetben a this.i nem annyira lesz működőképes
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #4857 üzenetére
Ráadásul a termék osztálynak nem igazán lehet Zoldseg konstruktora.
-
fatal`
titán
Akkor dob nullptrexet, ha az objektum null, aminek hívod az equals függvényét, de ez egyértelmű.
Maga az equals nem kéne, hogy nullt dobjon, csak false-al visszatérni.
(#4837) Karma : Sajnos még az egyetemeken is jellemző, hogy nem engednek listát használni, vagy nem mindig.
Én pl. csak akkor használok tömböt, ha fixek az elemek.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #4818 üzenetére
Azért frissülget az, amikor újabb API verzió van. Ez az android studio szerintem valami borzalom, egy error listet nem tudtam kiizzadni belőle, de lehet, hogy én voltam béna, de task listként sem sikerült kirakni a hibákat. Ezt a buborékos borzadványt meg az eclipseben is utáltam már. Nem tudom ki az az idióta, akinek ez valaha eszébejutott, hogy kódolás közben az egeret buzeráljam, hogy megnézzem, hogy mi a baja a fordítónak...
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #4811 üzenetére
Netbeanshez is van plugin és nemhiszem, hogy kidobják a kukába az eclipse verziót. Legalábbis nagyon remélem, mert az android studio/intellij egy rettenet szvsz.
-
fatal`
titán
Aki 0-t írt, az miért írt nullát? Attól, hogy nem szerializálódik még értéket kap, így szerintem 8 lesz a változó értéke, a második foo miatt.Semmi, nem vettem észre, hogy közben új objektum is lett létrehozva.
1704 és 6709 szerintem.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #4741 üzenetére
Ezt én tudom, de Vectort írt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- MacBook Air M2 8/256 (GARANCIÁS!!! 2026.09.18.)
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest