- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Íme az új Android Auto!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pokerecske1
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni kitalálni valami projectet, amit kb 1 hónap alatt meg tudnék csinálni. Mérnökinfó bsc-n tanulok, szakirány előtt állok. Javával kb 1 éve foglalkozok komolyabban.
Kis játékok meg grafikás dolgok nem érdekelnek. Más témában meg nem tudom hogy mit lehetne csinálni, aminek azért haszna is van és tudok rajta gondolkodni. Igazából talán valami kommunikáció, security, fájlkezelés vagy nem is tudom mit lenne érdemes.
Ha valakinek van valami ötlete azt szívesen meghallgatom
ui.(előre elnézést hogy nem tudtam érhetően leírni, de sajnos ötletem sincs hogy mit szeretnék igazából, de hátha mond valaki olyat amihez megjön a kedvem) -
pokerecske1
csendes tag
válasz
pokerecske1 #5578 üzenetére
Úgy néz ki hogy az ablak kerete miatt vannak eltérések és emiatt számol az egész rosszul, de még nem sikerült kijavítani
-
pokerecske1
csendes tag
Sziasztok!
Egy Snake-t csinálok gyakorlásképpen és egy kicsit elakadtam.
Az új eledelek kirakásánál szeretném azt megakadályozni, hogy olyan helyre tegyük ahol éppen a kígyó van, erre azt akartam h a leendő helyének megnézem a színét, és ha fekete akkor tehetem, ha nem akkor keresek másik helyet neki.public void feed(){
Robot robot = null;
try {
robot = new Robot();
} catch (AWTException e) {
// TODO Auto-generated catch block
e.printStackTrace();
}
Color color=null;
Random r=new Random();
int xfood=((r.nextInt(5)+1)*10);
int yfood=((r.nextInt(5)+1)*10);
color= robot.getPixelColor(xfood,yfood);
System.out.println(color.toString());
Food uj=new Food(xfood,yfood);
kaja.kaja.add(uj);
}a syso azért van ott hogy ellenőrizzem mi is történik, és van olyan h rgb-000-t ír úgy hogy a kígyóra teszi az eledelt és olyat is hogy teljesen különböző színűt (eledel és a kígyó színével sem egyezik) pedig feketét kéne hogy visszaadjon. Máskor meg működik.
-
pokerecske1
csendes tag
válasz
Oppenheimer #5448 üzenetére
PhD (in mathematics) 1999, Budapest University of Technology and Economics
PhD (in Computer Science) 1994, The University of Chicago
MSc in mathematics 1983, Eötvös Loránd University -
pokerecske1
csendes tag
Java Útikalauz után szeretnék egy angol nyelvű könyvből is tanulni, amivel mélyebben meg tudok ismerkedni a java nyelvvel. De, ahogy elnéztem rengetek könyv van, és nem igazán tudom hogy melyik lenne jó választás, akinek van tapasztalata ötlete attól szeretnék tanácsot kérni.
-
pokerecske1
csendes tag
Sziasztok!
Röviden rólam, bme mérnökinfós vagyok, egy évet csúsztattam a szakirányválasztást, hogy jobban ki tudjam találni hogy mivel szeretnék foglalkozni, és így legalább a lemaradásaimat be tudom pótolni. Eddig nagyon érdekelt a hálózatépítés, de amint mélyebben elkezdtem foglalkozni a témával, elment tőle a kedvem, a security rész viszont még mindig érdekel. Programozással eddig hadilábon álltam, de amint a Java-t megismertem nagyon megjött hozzá a kedvem, és most kezdem mélyen beleásni magamat.Szóval a kérdés, hogy mivel lenne érdemes foglalkozni, specializálódni? Gondolkoztam az androidfejlesztésen (J2ME) illetve a (J2EE), talán az utóbbiban több lehetőséget látok. Csak igazán nem tudom hogy miket lenne érdemes tanulnom, hogy jó legyek. Illetve hogy melyikkel hogyan lehet elhelyezkedni, mennyit lehet keresni.
-
pokerecske1
csendes tag
válasz
WonderCSabo #4354 üzenetére
de ez amit utoljára küldtél ez már lehet jó lesz köszönöm!
-
pokerecske1
csendes tag
válasz
WonderCSabo #4352 üzenetére
Köszi, most már kicsit fáradt vagyok és lehet nem látom az alapvető dolgot
Mert ezt néztem próbáltam is, de itt csak különböző cellákat tudom színezni és a grindet pedig nem, de majd átnézem alaposabban
-
pokerecske1
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy JTable és ennek szeretném bizonyos rácsait kiszínezni, ez hogyan lehetséges?setGridColor() metódust megtaláltam, de hogyan érem el, hogy ne az összeset színezze ki hanem mondjuk csak a két középsőt
-
pokerecske1
csendes tag
Sziasztok
aknakeresőt próbálok csinálni, de elakadtam ott,hogy amikor egy üres mezőre kattintunk akkor a körülötte lévők is benyomódjanak.buttonfield[i][j].setActionCommand("0");
ActionListener al = new MyActionListener(buttonfield[i][j]);
buttonfield[i][j].addActionListener(al);ez történik ha egy darab olyanra kattintunk ami alatt "0" szerepel, azaz nincs körülötte akna, a MyActionListenerben meg így ez történik : if (ae.getActionCommand().equals("0")) {
t.setText("");
t.setBackground(Color.lightGray);
t.setEnabled(false);
}tudom, hogy rekurzívan kéne, csak egyszerűen nem jövök rá, hogy hogyan tudom az első gomb hatására benyomni a többit.
if (y>0 &&field[y-1][x]==0) tobbitfelfordit(field, y-1, x);
if (y<width && field[y+1][x]==0) tobbitfelfordit(field, y+1, x);
if (x>0 && field[y][x-1]!==0)tobbitfelfordit(field, y, x-1);
if (x<lenght && field[y][x+1]==0) tobbitfelfordit(field, y, x+1);
}
és még tovább kéne futnia mivel még az üres mezők utáni mezőnek is fel kéne fordulnia, illetve nemtudom, hogyan kéne leírni h forduljanak ezek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged