Hirdetés
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
A Java serializáció API-ja teljességgel elhibázott, mi az, hogy be kell kopizni a függvényszignatúrákat a customhoz, és ha eltalálom jó. ha nem akkor meg se hívódik? Ehhez egy újabb interfészt kellett volna bevezetni. Van még sok dizájn flow a javában - pl. a clone() fv. az Object része, de csak akkor ok, ha az osztály implementálja a Cloneable interfészt - miért nem lehetett akkor a clone()-t eleve csak a Cloneable-be rakni...
Viszont ez a feature nagyon is jogos. Pl. van egy objektumgráfod, kétszer is hivatkozol valahol benne az objektumra, miért is mentenéd ki kétszer az értékét? Továbbá ha ciklikus referenciád van, akkor még nagyobb probléma lenne, ha mindig mentenél, mert szépen stackoverflowt kapnál.
Egyébként is, a gyakorlatban ez a példa sosem fog szerepelni (teljességgel hülyeség u.a. objektumot rögtön egymás után különböző értékekkel kiszerializálni, nem látom ennek use-caset).
A JSON meg XML valóban elterjedt, de azért ezek többet foglalnak és lassabbak is, mint a Java serializálás. Én pl. Androidon szoktam használni, ahol nem fájlba mentünk objektumokat, hanem programrészek között küldjük át szerializálva.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest