Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elgépelte a Nubia, hogy Air
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Indiában Philips okostelefonokat is lehet majd választani
- Google Pixel topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Castolni nem tudsz, de reflectionnel tudsz játszani, pl. így (a komment helyére írva):
try {Method method = innerke.getClass().getMethod("multiply");method.invoke(innerke);}catch (NoSuchMethodException | IllegalAccessException | InvocationTargetException e) {e.printStackTrace();} -
-
válasz
togvau
üzenetére
Ez az egész nekem nagyon nem kerek. Ezt a részt hogy érted? "JSF managedbean (ami a spring miatt inkább @Component)"
A JSF managed beannek @ManagedBeannek kellene lennie, nem @Componentnek. JSF-et és Springet ilyen formában nem szabad keverni. Itt le van egy jó példa, hogy hogyan kellene a Spring+JSF-nek kinéznie: https://www.baeldung.com/spring-jsf -
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Jaja, már lesett, hogy hülyeséget írtam.

Mert ha így írjuk:
String emelet1 = 1 + emelet;
akkor nem lesz optimalizáció a bytekódban.

-
Annyira nem nevezném semmirekellőnek, mert ha konkatenálni akarsz primitív konstansokkal egy konstans Stringet, akkor nem mindegy, hogy a primitívből is lesz egy String és ebből a kettőből csinál egy újat futási időben, vagy már fordítási időben megtörténik ez.
Példának okáért:
String emelet = ". emelet";
String emelet1 = 1 + ". emelet"; // bytekódban: // String emelet1 = "1. emelet"; -
Érdekességképpen, ha ezt primitívekre játsszuk el, akkor a fordító automatikusan literállá konvertálja. Pl.:
System.out.println("" + 1); // .class fájlban ez lesz: System.out.println("1");
Viszont ha ezek valamelyikét használjuk:
Integer.toString(1);
String.valueOf(1);
System.out.println(1);akkor ez az optimalizálás nem történik meg.
Nem is olyan hülyeség, ugye?

-
válasz
trisztan94
üzenetére
Mert referencia szerint szeretne átadni primitíveket. Javaban ezt csak így lehet megoldani.
Továbbá osztályszintű metódusból nem fog tudni példányszintű változóra hivatkozni.
-
válasz
trisztan94
üzenetére
Nem tudom mekkora programról van szó, de ha mondjuk 1 osztályból áll az egész és külső libeket nem használnak, akkor szerintem sima liba lesz, csak jól kell használnod a .NET-es osztályokat.
-
válasz
trisztan94
üzenetére
A nyelv szintaktikája nagyon hasonló, a .NET és a JDK libek közötti különbségekre kell igazából figyelni. Jah és persze a kódolási konvenciókra... az nekem kicsit szokatlan volt.
C#-ban a metódusok nevét nagybetűvel írjuk, van kisbetűs String (mintha primitív típus lenne), a property-ket nagybetűvel írjuk és van get/set stb... -
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Én az ELTÉ-n Keszthelyi Zsolt óráin láttam utoljára Vectort. Megkérdeztem, hogy miért használ Vectort, mikor lassabb az ArrayListnél. Erre a válasz: a Vector szálbiztos és a sebességkülönbség minimális. Mondtam ok, nem akartam leülni erről vitázni.

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nem az alap telepítési mappában van a JDK, de ez most mindegy. Utánanéztem, és a JDT-ben van az alap compiler.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Van fent JDK, de nincs beállítva a környezeti változókban. Vígan fut az eclipse és generálja a class fájlokat. Lennie kell valami compilernek az eclipse összetevői között.
-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Java-ban long típus van. Mihez kell neked akkora egész szám, hogy a longba sem fér bele?

-
válasz
Peter Kiss
üzenetére
A java.text.Format osztályt használja, és azon belül is a túlterhelt parseObject metódust.
edit: megelőztek.
-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Formatted Text Field kell neked.
-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Persze, csak a regeditben kell egy picit mókolni. Kikeresed a fájltípushoz tartozó reg bejegyzést és módosítod úgy, hogy abszolút elérési útban legyen egy jar paraméter is a java.exe/javaw.exe után.
-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Nem az adott jar-ral kell társítanod a fájltípust, hanem a java.exe/javaw.exe-vel. A paramétert pedig így kell átadni:
java -jar myjar.jar param1 param2 ...
-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
A regeditben tudod módosítani, hogy miként adja át a fájlt a programnak a windows, de alapesetben szerintem simán az első parancssori argumentumnak adja meg a fájl abszolút elérési útját.
-
válasz
trisztan94
üzenetére
-
válasz
trisztan94
üzenetére
Nyomj egy Clean-t szerintem a projectre, hátha segít.
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
sb.replace(0,sb.length,"x")
Ekkor is létrehozol egy "x" (vagy akármi más) tartalmú String objektumot. Tény, hogy utána a régi literált nem kell GC-zni, mert egyszerűen felülcsapja az új literállal a karaktertömbjét, de ha picit utánaolvasol annak, hogy mi az a PermGen, akkor rájössz, hogy alapesetben a régi Stringet sem fogja megenni a GC. Annyit értél el az egésszel, hogy rondább lett a kód.

-
válasz
MrSealRD
üzenetére
A példaként hozott esetben a StringBuilder használata teljesen indokolatlan, hiszen nem karakterlánc hozzáfűzés/zsugorítás történt, hanem egy teljes csere. StringBuilder használata akkor javasolt és szép, ha ciklusban használod a String += operátorát, vagy ha 2-nél több Stringet akarsz összefűzni.
-
-
válasz
trisztan94
üzenetére
Igen, ez az. Csomagold ki az eclipse/plugins mappába, majd indítsd újra az eclipse-t.
-
válasz
trisztan94
üzenetére
Tomcat plugint nyomd fel előtte.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Az a nio2 is bufferrel és streamekkel másol, nem lenne különbség. Én egyébként arra gyanakszom, hogy túl sok kiírandó adat gyűlik össze, amit már az OS lassan tud kezelni.
-
Futtass egy ciklust a konkrét másolás előtt, amiben megszámolod, hogy hány fájl nem létezik a célmappában a forrás mappából. Miután ez megvan, kell egy másik számláló, amit megnövelsz eggyel, ha nem létezik egy fájl és másolni kell. A százalék pedig a (float) atmasoltFajlokSzama / masolandoFajlokSzama * 100;
-
-
válasz
trisztan94
üzenetére
1. és 3.: DataGrid
2: PopupPanel -
válasz
trisztan94
üzenetére
Én most jelenleg egy Eclipse Juno SR2 Java EE-ben fejlesztek egy GWT projektet, tehát nem kell aggódni.

Sima Java EE verzió is elég, ahhoz majd felnyomsz egy Tomcat meg egy GWT plugint.
-
válasz
trisztan94
üzenetére
A Sencha GTX a GWT-n alapszik, ezáltal magasabb szintű, mint a GWT. Ahhoz viszont, hogy jól tudj Sencha GTX-ben fejleszteni, nem árt, ha a GWT-ben is otthon vagy.
-
Hogyhogy én még nem hallottam DRM védett jar fájlokról? Mióta szokás így levédeni őket?
-
-
válasz
King Charles
üzenetére
Nem tudod letölteni sehonnan, meg kell venni papíros formában. [link]
-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Ezt inkább a minecraft topicban kérdezd. De egyébként mindent meg lehet oldani.
-
Ez erősen függ attól, hogy milyen jellegű az a Javas munka. Mindig célszerű az álláshirdetésben szereplő technológiákat megnézni, továbbá legalább a Java alapokkal legyél teljesen tisztában, hiszen ha az alapdolgok sem mennek, feleslegesen szívatod majd magad az interjú hátralevő részében, nem fognak felvenni.

-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
A package struktúrába helyezd át (az src-n belülre, csak ne közvetlenül a gyökerébe).
Edit: ha megvan, akkor ok

-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Hogy érted, hogy automatikusan? Ha a forráskód mappáiba rakod a plugin.yml fájt, automatikusan be fog kerülni a jar build során a jarba. Ha erre gondolsz...
-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Hát ha picit bővebben kifejted a problémát, talán nem értem félre.

Ha szabványos dolgokról beszélünk, akkor kövesd a tutorialokat, ott mindent elmondanak, szájbarágósan.
Ha gond lenne az angol, akkor itt egy magyar is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Logitech z5500 5.1
- 3db apró szépséghibás DELL WD19S dokkolók (csak kábel résznél) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én is wint használok a melóhelyen.