- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bence1885
aktív tag
Én mindig úgy logikázom ki ahol amúgy is lassabban kell menni. Még van, hogy behúzom belső ívre. Azért nem erősen blokkolva a másikat, csak finoman. Szerintem semmi nincs ezzel. Nyílván mindenki próbál minél kevesebb időt veszteni vele.
Pl esőben kb semmit nem ér a slow down, mert ha csutkán megyek tovább esőben akkor is letellik. Gondolom a norma a száraz időhöz van kötve.
-
biker
nagyúr
A sportszerűség megéléséhez kellene egy reális büntetési tétel is, van olyan pálya ahol csípek egy fél autónyit, talán egy tizedet nyernék, erre kirak egy 1,5mp büntit, amit mire letöltök, a köridőm 3,5mp-el lesz gyengébb mint az átlagom.
Hát én is megteszek mindent, hogy minimalizáljam a veszteségeket. -
András12345
aktív tag
Ha már egy ilyen szar, és sokszor veszélyes megoldásuk van, mint ez a slowdown, én simán kihasználnám amit csak enged a rendszere. Vannak olyan slowdownok, amihez el se kell venni a gázt, lejár.
Másrészt simán ráparkolnék 1-2 azt követő apexre, hogy menjen le pár tized belőle -
pRoject22
őstag
Én ugye nem egyszer estem ki versenyről a szar netcode miatt, olyankor általában reportolom a rendszert, hogy nézzék vissza, nem értünk össze mégis a falban kötöttem ki, erre mindig azt írják vissza, hogy; " az SR és IR egy zárt rendszer, ők abba bele nyúlni nem tudnak"
Persze az levan lakatolva, egy ősi rendszer amit még nem értünk, viszont a grafikus motort tudjuk fejleszteni de adott esetben egy sikeres protest után az elszenvedő félnek a saját hibáján kívül bukott pontokat vissza adni nem tudjuk, és akkor amikor mondjuk ez a téma felvetődik a fórumon akkor jön ugyanaz a pár ember aki foggal körömmel védi, hogy ez a rendszer tökéletes, és ,hogy az igazi versenyen sem kapod vissza a pontjaid, aztán ha beírod neki ,hogy de ha egy igazi futamon teszemazt indul 120 bajnoki pontal és valaki kiüt akkor a 120 pontból nem lesz 100 pont és akkor viszont válasz helyett csak jönnek a krumplik.
Bele tudnának ők nyúlni csak akkor az több idő lenne a napi többszáz protestet rendezni, viszont ha vissza kapnám a pontjaim amit önhibámon kívül veszítek el akkor az igazságos lenne, aki meg szándékosan üt ki mást azt első figyelmeztetés után másodjára mehetne vissza R2.0-ba, nagyjából ezek szoktak felmerülni a fórumon
-
-Rolika-
senior tag
Matt Malone nagy jó arc és elég sokféle szériát tol. Őt én is csípem. Rajta kívül még Steel River Sims(Duncan Kirby) és Basic Ollie pörögnek nálam. Pénzest néztem régebben sokat, de nincs iRacing streamje, azóta nem igazán. Ráadásul van egy rendszeres nézője, akinek már a neve láttán is ökölbe szorul a kezem
-
kismadar12
kezdő
-
adrian360
őstag
"de gondolom statisztikák alapján született ez a döntés, így ezt belátták előre"
Hát ebben nem lennék biztos, erre a szezonra kitalálták hogy a F4 open és fixed egy időben induljon minden órában, ennek következtében az open kb meg is halt ->
Fixeden indulók száma : 23 137
Openen indulók száma : 2 477A regional tourokon is jóval többen mennek, pedig azok is egyidőben indulnak.
Europe : 14 128
America : 17 155
Asia : 10 038viszonyításként előző szezonban mikor óránként váltottan ment :
fixed : 22 629
open : 18 656 -
Laby
őstag
-
biker
nagyúr
iracing specifikus sajnos.
Amúgy töltsd le a lovely dashboardot, és nyisd meg a szerkesztőben és puskázzA pálya állapot az még ok, bár a vasárnapi esős warmupon DRY-t mutatott, miközben esett, indulás után 200m-re frissült greasy-re
elvileg DRY-DAMP-Greasy-Light wet-WET ez 5, nem tudom mi a hatodik.Az előrejelzés ACC-ben jó, ott a Lovely dash is mutatja hogy 30p múlva és 10p múlva milyen lesz az idő
De a track state az iracingben is más, mert ACC-ben (sokak szerint is) annyi van, hogy a száraz tapadáshoz képest pl 70% a tapadás
De iracingben a vizes gumis ív és a nem gumis ív meg a tócsák, dinamikusan mindenfélét tudnak produkálni -
biker
nagyúr
7.4. BLUE FLAG
7.4.1. A blue flag with a diagonal yellow stripe indicates faster cars are approaching. This flag is informational only.
7.4.2. In all cases, it is the responsibility of the faster car to safely overtake the slower car. It is the responsibility of the slower car to maintain a consistent line. It is strongly recommended that a slower car being lapped makes every reasonable effort to facilitate a safe pass.az első pontra visszatérve, kifejezetten felháborít, mikor jön a gyorsabb osztály, és lesz...ja hogy előtte két autó versenyben van, csatázik, beba..a a kocsit harmadiknak a kanyar bejáraton, holott kijáraton elmehetne balhé nélkül
ha utána reklamál is, akkor meg szokta kapni a magáét -
biker
nagyúr
"Előzés: ezt én sem találtam a szabályzatban,"
Mivel az első mondat az, hogy az iracing sporting code van érvényben, és az eltéréseket taglaljuk (meg amikbe belekötnek ezután is) ezért nem írtuk ki
Abban pontosan le van írva, hogy az előzendő autó marad a választott íven, és az előző autó kerüli ki, hirtelen manőver tilos. lehúzódni csak akkor javasolt, ha jó előre le tud húzódni, vagy más körülmény ezt kívánja meg.ŰNálam a Dash szerint LIT vagyis light wet volt, majd greasy majd damp
"de valahogy SimHubra is fel lehet varázsolni."
Lovely dashboard tudja, lásd streamemen is, de a simhub adja a telemtriában, oda rakod ki ahova tetszik -
asb88
tag
A GT3-as mezőny nagy része ment már nem egy multiclass-t, ez egyértelmű kell, hogy legyen. A lassabb class menjen versenytempóban és használja az íveket, a lekörözést a hátulról érkező gyorsabb mezőnynek kell abszolválnia, az ő felelőssége, hogy biztonságosan végre tudja hajtani. Saját class-nál azért illik elengedni azt aki leköröz.
-
aktív tag
Megkövetem magam, ez nem így van:
Ha jól tudom ilyenkor már hiába lépek vissza a menübe és változtatok a setupon, az már nem aktiválódik.
Reddit népe szerint (több hsz-ben is megerősítve), rajtrácsra felállás után még ki lehet lépni a menübe, változtatni a setupon és ez érvényre is fog jutni. Azonban, ha eközben lejár az idő vagy minden más versenyző is felállt a rajtrácsa, te automatikusan a boxból fogsz indulni, így hordoz némi kockázatot. Tehát érdemes továbbra is elsőre eltalálni a setupot.
-
JulesTS
addikt
Az előrejelzés alapján slick-kel mentem ki, mert azt gondoltam, hogy csepegő esőben simán ellavírozok a minta nélkül gumikkal pár kört. Persze tudhattam volna, hogy a csepegő eső ellenére teljesen elázott pálya fogad majd. Olyan volt mint a szalonnazsírral csúszásmentesített jégpálya.
Három kört mentem slick-en, majd cseréltem esőgumira, mert már 15 incidens pontom volt. Hamarosan sikerült összegyűjteni a DT-t is. Utána már csak arra gyúrtam, hogy nehogy kizáródjak 25 ponttal. Még egy 5 kör kellett volna, hogy utólérjelek... -
bardi
senior tag
Szerintem amúgy pont ez lenne a lényege ennek a beállításnak.
Ha ugyan arra állítod be minden autónál, akkor kb azt a különbséget érzed, amit éreznél a valóságban két autó között.
Én mondjuk az auto módot használom, hogy ne legyen clipping, a 10Nm-es bázis nem olyan erős, hogy ne tudjam tekergetni 1 órát maxon. -
biker
nagyúr
Köszi, örülök ha tetszett
Emlékeim szerint, és a jelek szerint is be volt kapcsolva a grid all cars together, de mivel 5-en futottak időt, jött két gt3, mjd 3 gt4, utána egyben az összes gt3 aki nem futott időt, majd az összes gt4 aki nem futott időt
lesz még teszt verseny, amin kiderülhet mi a hiba
-
JulesTS
addikt
24.7km-t mértem:
Ja és bólogató kutya, meg a plüss dobókockák gyorsabbá tesznek:
https://youtu.be/KpbpsO1h0NA -
bence1885
aktív tag
Oschersleben is új úgy tudom nemrég lett újraszekennelve az még jobban eszi a gépet ott kevesenn az FPSem replayben
Na mindegy csak már nagyon unom, hogy már lassan egy lepkefing is befolyásolja a programot. A procim meg i9 9900k szerintem nem kéne akadály legyen neki.
Utoljára kb egy éve Donington Parknál volt hasonlóm fixen mindig a célegyenes végen megakadt a game de kb csak max fél másodpercre és ott a Frametime ugrott pirosba holott a CPU meg a GPU malmozott csak
-
bence1885
aktív tag
Ez az, hogy ott sosem jött elő a hiba. Ez csak most ezem az új pályan és csak versenyen. És ráadasul most csak 6an voltunk a futamon.
Most lett vége a Mazdanak semmi probléma nem volt pedig voltunk egy páran a futamon. Minden vaj sima volt. Néztem CPU hőfokot 79 foknál nem volt több.
Olvasgattam gyorsan állítolag ha az eszközök rossz USB hubba vannak dugva okozhatnak problémát. Az egyetlen változás kb az volt, hogy a shakereket ádugtam a kormány USB hubba mellé, most az visszakerült az alaplapira. Hátha..
Még egy este megyek egy kettőt TCR ben aztán majd kiderül. -
Laby
őstag
Így tiszta, köszönöm szépen!
Ez arra is igaz, hogyha pl. Nordschleife-n versenyzek, és verseny után kilépek, akkor van hogy 10-15 percig nem tudok nevezni sehova, mert még valaki nem ért célba, vagy nem könyvelődik el a verseny eredménye.Ha befejezem a futamot és kilépek a szerverről is, akkor is rányomhatok a withdraw/forfeit-re és nevezni egyből másikra és később megkapom majd a verseny eredményét?
-
Laby
őstag
Jaaa értem, tehát a lényeg hogy már fent legyek a verseny lobby-ba. És utána már tudok akkor átjelentkezni máshova is.
Ez azt jelenti, hogy nem csak a rajtrácsra gyülekező rövid ideje alatt kapkodva lehet megcsinálni, hanem a teljes időmérő alatt is van rá lehetőségem, ugye? -
paler
aktív tag
Köszi a választ
Ez elég szomorú....de legalább a színvonal javult az elmúlt két évhez képest? Illetve az esős futamok mennyire részei a szeriáknak? Csak azért kérdezem, mert amikor még aktívan versenyeztem, akkor az eső mèg nem volt a játékba.
Egyébként történt az elmúlt két évben az esőn kívül komolyabb változtatás, fejlesztés? Vagy csak kisebb kaliberű fejlesztések voltak, amik komolyabban nem módosították a játékot? Én annó főleg ISMA és GT3-as szeriakba versenyeztem. Ezek még mindig népszerűek? -
bardi
senior tag
Hát, szerintem nem ilyen egyszerű, de mondjuk igen. A GTE kategória ment a FIA WEC bajnokságban a prototípusok mellett, illetve egy időben az IMSA-ban volt GTE meg GT3 is, de erre nem esküszöm meg. Jópár éve már nem követem egyiket sem élőben, de ha jól rémlik mindenhol GT3-as autókra váltottak sajnos.
GTE-ben van TC, de nincsen ABS, erősebbek, gyorsabbak. iR-ben nekem nincsen GT3-as autóm (vagyis a Ford GT3, de az ilyen kényszerautó ott, gondolom nem nyúltak hozzá évek óta), így rendes összehasonlítást nem tudnék csinálni játékon belül. De amúgy kb. a GT2-es autókat válthatták a valóságban.
Én ezt is, meg a kupás Porschét is jobban szeretem, pont azért, mert lehet hibázni, nagyot, izgalmasabb versenyeket lehet menni. Rendes sportkocsi (legalábbis számomra) kb ez a két széria maradt. -
adrian360
őstag
illetve egyben egy nagy excel táblában gyorsan át tudod nézni hogy mikor mi hol merre
[https://schedule4i.racing/] -
-Rolika-
senior tag
Szerintem jól leírtad.
GT3-ban kb mindig a szinteden tudsz versenyezni, mert nagyon sokan pörgetik.
GT4 viszont délelőttönként 1 max 2 split.
Tudom sokan úgyis a délutáni órákban játszanak, de gondoltam megemlítem. Nekem 2 hetente csak a délelőtti versenyek játszanak, de általában azokon a heteken jön az irating -
aktív tag
Annyiban javítom magam, hogy D és C szériák adnak 4$-t, B és A szériák 7$-t. Official verseny mellett az is kell, hogy teljesítsd legalább 50%-át és szerezz bajnoki pontokat.
7$-ért GT3 továbbra is, a kevesebb jutalomért pedig a GT4 is játszhat. PCC és Ferrari Challenge is elég frekventált, viszont ott lehet iR-t veszteni könnyen, ezek néha roncsderbik. Európai idő szerint TCR is official általában esténként, de van, hogy 6-8 emberrel annyira nincs nagy verseny. Nekem ezek vannak a látókörömben, többiek még esetleg ajánlhatnak frekventáltabb szériákat.
-
Laby
őstag
Köszi!
Igen, iszonyatosan irritáló volt az a piros…
Autó dashboardja félig takarásban van a kormánnyal. Olyan szögben van, mintha tényleg oda lenne beépítve az én perecem. A perecem teteje kicsit kitakarja a játékbeli RPM-et.
Csak jobb szöget nem találtam a kamerának mint ez, kicsit magas tudom. -
adrian360
őstag
szép kis update lesz az biztos, látszik hogy azért visszaforgatják a tonnányi pénzt amit kapnak
kiváncsi leszek a további ferrari bejelentésre, mivel van gt3 meg lesz prototype, kizárásos alapon az f1 lehet az, csak hát az elég halott széria jelenleg a mercivel, és mivel nincs hivatalos F1 licensze se, nehét lesz felfuttatni -
adrian360
őstag
SR farmolásra szerintem egyik 15 perces széria se jó
25-30 percesnél már belefér pár X.
Amúgy szerintem egész jó GT4 de jelenlegi BOP mellett ne próbáld ki az új BMW-vel mert csalódás lesz. a fixed setupja nagyon gyenge, esőben és nagy leszorítóerős pályákon küzdesz majd az utolsó előtti helyért. -
-Rolika-
senior tag
Én szeretem a GT4-et és tudom is ajánlani. Viszont nem tudom mikor szoktál játszani, de délelőtt ott is van olyan, hogy 1-2 split van. A fixed ott is 15 perces. Az open pedig multiclass LMP3-akkal. 2000-2500 irating környékén az sem egy életbiztosítás
Múlt héten volt fixedben esős Hungaroring. Imádtam. Sikerült is hozni vele 500+ iratinget viszont mivel ott is csak délelőtt tudtam menni(8:30-as és 10.30-as versenyen) ezért állandóan 1 split volt kb 15 versenyzővel. Sokan megijedtek egy kis esőtől. -
-Rolika-
senior tag
Már majdnem írtam is Neked, hogy én szívesen társulnék. Aztán tovább olvastam és rájöttem, hogy a kedves munkahelyem 10+ év után úgy döntött, hogy most be kell menni egy jó szombat délutánra
Ami után persze hétfő reggel újra mehetek.
Mindenkinek jó versenyzést. Azért tuti belenézek a közvetítésbe -
biker
nagyúr
"Egy apróság, lehet nem tényező, de 08.03. áthelyezett munkanap."
fa..om, ezt nem láttam. eleve a tököm kivan a "nyáron nincs semmi" mellett a "nyáron mindenki szabin van, minek csinálod" dumákal amiket kaptam, erre még egy áthelyezett munkanap is, amire mindenki azt szokta mondani, azon sose dolgozik, de most tutti mindenkinek be kell menni dolgozni majd
-
adrian360
őstag
Szerintem szimplán mindenki felvan pörögve hogy itt az új szezon, és na majd most megmutatom
Spec Racerben előző szezonban teljesen kulturált futamaim voltak, most kettes splitben 16-ból hármunknak volt csak egy digites incidens pontja, a hármas splitben meg egy embernek összesen, és volt vagy 5 DQ, engem csak rajt után T1-ben löktek ki, de így is behoztam 2.nak
én a 30 perces TCR-en mentem egyet, itt nem volt nagy darálás, de nagyon nincs még meg a tempóm, 2:02.6-ot tudtam és ezzel a közepső split végén kullogtam. igaz nem is kerestem még hozzá setupot sima fixeden állítottam minimálisat, de nem hiszem hogy sokat számítana.Rolika: arra figyelj hogy most majd megint kell minimum 4 C licenszes MPR-futamot menned, hiába volt meg elötte, nem elég csak SR-t visszafarmolni
-
-Rolika-
senior tag
Hát megszívtam én is, bár nem értem
Hétvégén próbáltam ugye egy mx5 versenyt, aminek az eredménye hasonló sr mínusz lett. Így voltam B 1.45 környékén. Ma gondoltam bevásárolok és vettem 3 pályát GT3 bajnoksághoz. Erre látom, hogy ledobott C-be.
Most farmolom a gt4-et, hogy a Barcelona pálya vásárlást ne hiábavaló legyen. -
adrian360
őstag
clio cup-nál esténként van 1 split nagyon ritkán 2, sajnos nem egy népszerű kategória.
[clio cup stats]TCR egy kicsit jobb ennél, a mostani gumi update miatt az első pár hétben biztos kicsit többen kipróbálják majd, az meg majd eldől hogy hányan maradnak is végig.
GT3-tól annyira elment a kedvem, hogy mindenhol csak azt tolják, kicsit csömört kaptam tőle
előfizura meg kérjél kódot VSR discordon, lehet igényelni egy éves -25%-os kódot. -
biker
nagyúr
én is lagunában mentem egy gyors futamot, tetszik. +lovely koma betette a dashboardba amit korábban kértem, a BB mezőbe MIG néven (nem tudom minek a rövdítése) a hátsó fék szelep max nyomást, ami pl clio cupon segít ha fix setup és fix 59% a BB akkor azzal lehet játszani, csak eddig vakon állítgattam, most végre látom.
-
bence1885
aktív tag
Én is most toltam egy 30 percest, elrontottam a kvalit utolsó helyről indultam talán, de erőből sikerült a 3. helyre feljönnöm a leggyorsabb kört is behúzva.
Hát itt biztos nem lesz az a baj itt tipikusan olyan kanyarok vannak(amúgy kedvenc pálya) ahol legtöbbször túlerölteti vagy túl sok tempót próbál átvinni az ember. 9 off track volt
SR megint buktam, de legalább iR jött rendesen most.
-
anulu
félisten
este 8-9-től már teljesen jó, szombat esti Truck Doverben (asszem 22:15 volt) 100+ -an voltunk.
ami ilyen nagyon éjjeli az a Nascar Iracing Series, arra 5 időpont van, de van emészthető is, szombaton dél és este 6. azért mondtam az éjjelt, mert meló + 3 gyerek mellett nekem a szombatiak reménytelenek -
bence1885
aktív tag
Hát figyelj. Óránként vannak itt is futamok mindig óra 45kor egyszer Open setup utána Fixed setup.
Plusz kéthetente hétbégen szombat vasárnap van IMSA Pilot Challenge mindig az adott heti pályán egy 2 órás verseny GT4 és TCR autókkal tehát multiclass.Én is élvezem, néha becsúszik egy két barom, de általában összeszokott emberek szoktak sokszor jönni ugyanazokat a neveket látom legtöbbször, és igen elég jó versenyek tudnak alakulni belőlük. Sajnos a hátulütöje a dolognak, hogy délelő sajnos kevesen vannak főleg ha nem olyan népszerű a pálya éppen, de délután, este beindul az élet. Hétvégén meg aztán pláne.
-
anulu
félisten
MX-nél össze lehet picit érni, de tényleg csak annyira, hogy attól a tojás nem törne össze.
oválon ahogy néztem ilyen 20-25km/h az, ami felett már dobja a 4x-et. az viszont már tényleg ütközés, normál esetben nincs ekkora különbség.
amitől személy szerint agybajt kaptam, boxban indultunk (NIS), aki mögöttem volt nem tudom, hogy aludt vagy mi, de hamarabb indult el, mint én, és jelentős különbségnek vette, így a boxból már úgy jöttünk ki, hogy mindkettőnknek volt 4-4x-e...
ha más hülye, azt azért nehéz elkerülni.
-
anulu
félisten
annyira azért nem random. oválról tudok nyilatkozni. normál bump draft és "door-bang"-re 0. ha viszont jelentős a sebesség különbség, azt már nem draftnak hanem ütközésnek veszi.
van olyan, amikor visszajátszáson is látszik, hogy elmentél mellette, de netcode úgy dobta, hogy contact. előfordul. óvni nem érdemes, nem fogod visszakapni.
amit lehet érdemes nézni és megjegyezni rajt előtt, hogy kinek van magas pingje, és velük óvatosan bánni, mert könnyen jöhet netcode.
-
biker
nagyúr
SR: sajna ilyen, és óvás után se kapod vissza. Vigyázni kell. meg nyelni.
Váltás: autófüggő igen, nekem auto clutch szokott lenni, de amelyik autó ilyen, mint a ray, ott át kell állítani auto blip-re, ami gázfröccsöl neked. Enélkül menthetetlen, vagy nem vált, vagy eldobja a seggét. Mivel nincs H váltó (nem is szeretnék) így a kuplung csak induláshoz van nekem. kuplung plusz szeki az nehézkes lenne.
sajna nem tud egyszerre auto clutch és auto blipet. ha olyan az autó, akkor néha átrakom anti stall-ba és hadd szóljon, pl chevy truck ahol marha lassú a gyári auto clutch, és úgyse nagyon váltunk. -
bence1885
aktív tag
Én abból gondolom, hogy többször amiatt 4x-et mikor a mögöttem jövő elfékezte és megdurrantot vagy jött a szokásos divebomb, rendszeresen kapom ezekért a 4x-et.
Ezt a módszert én is csak addig csinálom még A licenszbe fel nem jutok, utána kicsit jobban odateszem magam, persze ésszerűség határán belül. Pl most is van olyan ha gyorsabb a mögöttem jövő ha nagyon agresszív inkább elengedem menjen a dolgára. Néha jobb is ha tudok vele menni, húzatni magam.
-
bence1885
aktív tag
Játék csak azt nézi hogy kontakt volt, azt nem tudja mérleglni, hogy mi okból és ki a hibás.
Most SR farmolok jelenleg Bben vagyok, kell az A licensz, most úgy játszom, hogy nem kvalizom hátulról indulok kimaradok a 1.-2. körös bulikból aztán szép lassan ésszel próbálok feljönni vagy csak simán túlélni incidens pontok nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Asus Rog Strix G16
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest