- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz tboy93 #328046 üzenetére
Ha már ott vagy és OK, add hozzá telefonodhoz. Rögtön kiderül hogy van e rajt iCloud zár.
Vagy előtted törölje.
Ha már törölve van, abból még nem látod hogy van e rajt iCloud zàr.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
atee_13
őstag
Az miért van, hogy minden reggel aktív a wifi mikor este úgy hagyom ott a telót, h nincs bekapcsolva?
Hogy lehet beállítani, hogy akkor kapcsoljon ki vagy be amikor azt én teszem? (15pm 18.1)
-
félisten
-
nagyúr
válasz szabonagyur #328058 üzenetére
De azt hogy, ennyi idő alatt? : O
-
félisten
-
atee_13
őstag
válasz szabonagyur #328071 üzenetére
Amióta mobilt használok mindig így csináltam azon amin már volt wifi. Mobilnetet ugyan úgy lelövöm estére.
Egy hete használom, de ezen az almás vonalon úgy latom mindig az a probléma, hogy én miért nem azt akarom amit a telefon csinál, nem az, hogy a telefon nem azt csinálja amit én akarok
-
esbii22
őstag
válasz atee_13 #328069 üzenetére
Barátnőm se tudta ezt elengedni, hogy kapcsoljuk ki a WiFi-t (sőt ő a Bluetooth-ot es a mobilnetet is kikapcsolta) mert meríti a telefont éjjel…
Jó kis androidos berögződés.
Aztán csak rávettem, hogy ne kapcsolja ki hanem hagyja bekapcsolva, és használjon estére alvás fókuszt. Érdekes módon ugyanaz a pár% (2-3) megy le éjszaka, vagy még kevesebb, mint mikor kapcsolgatta.Itt máshogy mennek a dolgok mint droidon, mi kínálunk neked opciókat, ezeket vagy elfogadod vagy nem.
A lényeg hogy ne a droidot keresd a telefonban, meg hogy ott mi
hogy volt, itt miért nem úgy van, mert akkor nagyot fogsz csalódni és csak bosszúságot okozol magadnak (és főleg nekünk ) mint némelyik fórumtárs.[ Szerkesztve ]
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
félisten
-
aero.
veterán
válasz szabonagyur #328058 üzenetére
Áhh, akkor ő ennek az ellenkezője
-
félisten
-
őstag
Sziasztok. Hol tudom azt beállítani, ha egy videó lejátszása véget ér, ne induljon újra? 18.1 van a telefonon. Köszönöm szépen
-
zoli62
addikt
válasz KillerATi #328042 üzenetére
Nálam az eSzemélyiben az egyedi azonosítót a kódkártyán levő PIN kód alapján még be lehetett állítani az NFC kapcsolattal, de az utolsó lépésnél akárhogy közelítettem a telefonhoz a chipes tavaly cserél személyimet, elindult a szkennekés, majd egy idő után leállt CVCA tanusítvány frissítésének kérésével.
-
Razzul
őstag
A Midnight Green iPhone 11 Pro-m mai takarítása során, amikor kivettem a tokból észrevettem, hogy a matt hátlapon 0,5-1mm-es kis pöttyök jelentek meg, amik viszont nem mattnak tűnnek, hanem csillognak. Hasonlóan néznek ki mint az Apple logó a hátlapon.
Maga a jelenség nem zavar, csak ilyet még nem láttam. Valaki találkozott már hasonlóval, tudja, hogy ezek mik?
Stat crux dum volvitur orbis
-
zoli62
addikt
válasz Zsolt,72 #328045 üzenetére
Természetesen én is tisztában vagyok azzal, hogy kottából dolgoznak, valójában nem sokat értenek hozzá. Eleve ellentmondott az állításuknak az, hogy alapvetően működött az NFC kapcsolattal való szkennelkés, mert eSzemélyi azonosítót be tudtam állítani. Azt nem értem, hogy ha az utolsó lépésben hibára futott CVCa tanusítvány frissítésének hiányával, azt miért csak egy kártyaolvasóval lehet megoldani,? Nekem, nincs, most emiatt másodszor is be kell mennem a kormányhivatalba.
-
sgeza
veterán
válasz zoli62 #328085 üzenetére
Mert régebbi a személyid. A fentiekben leírt dátumnál korábban kiadottaknál régebbi a tanúsítvány. De már egyébként nem is azt kell frissíteni, mert az már nem lesz használatban (ez nem egészen világos, hogy mi, mivel van összefüggésben, de számomra ez volt a végső konklúzió).
A lényeg, hogy régebbi személyit nem tudsz otthon DÁP-os működésére bírni, de ezt kártyaolvasóval sem tudnád már megtenni a változtatások miatt. Okmányirodában a saját rendszerben indítanak valamit, ami után már működni fog. Kb. 2 perc az egész ügyintézés, és utána néhány percen belül már működni is fog.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz zoli62 #328041 üzenetére
Ha újfajta (2021 után kiadott, NFC-csipes) személyid van (és ügyfélkapus hozzáférésed), a DÁP-ba azzal simán lehet regisztrálni. Az NFC chip beolvasása iPhone-nal eléggé nehézkes ugyan, és az alkalmazás megtéveszt, mert azt írja, tartasd a telefonod alját a személyihez... és ez így nekem nem ment, kellett 3 sikertelen próbálkozás, amíg kiderült, hogy valójában iPhone esetében a tetejét kell rárakni a személyire, akkor beolvassa a személyiben található NFC chip tartalmát, és pár percen belül elkészül a hozzáférés, szépen megjkapod az értesítést, hogy digitális állampolgár lettél Még az ügyfélkapus tárhelyedre is küldenek egy értesítést.
Az már más tészta, hogy a DÁP slkalmazás jelenleg nevetségesen keveset tud, olyannyira, hogy egyelőre totál fölösleges (a személyit nem helyettesíti, csak rendőri igazoltatásra generál egy QR-kódot, amivel a rendőrbácsi/néni elvileg meg tud győződni róla, hogy Te vagy te... illetve erkölcsi bizonytzványt lehet kérni meg időpontot lehet foglalni kormányablakba, összesen pontosan 5 féle ügymenetre (személyi, útlevél, jogsi, forgalmi cseréje/megújítsa megújítása és lakcímváltozás bejelentése)...
De azért lelkes vagyok, és büszke digitális állampolgár, mert biztosan jönnek hamarosan a tényleg hasznos funkciók is... (pl. mi lenne, ha nem is kellene bemenjek pl. egy tartózkodási hely bejelentése miatt a kormányhivatalba? ilyenek....)[ Szerkesztve ]
-
sirkan13
aktív tag
válasz dnelb #328028 üzenetére
Az okos órák világa előtt csak és kizárólag búvár órákat használtam a nap 24 órájában, kb 30 éven keresztül soha nem volt gyulladt sem büdös a kezem és nem volt semmilyen bőrbetegség sem a kezemen sem máshol.Ha rendesen tisztán tartod az órát semmi bajod nem lesz ha folyamatosan hordod.
-
senior tag
válasz dnelb #328010 üzenetére
Sosem értettem óráknál ezt a 7-10 nap akksi dolgot. Nem veszitek le az órát ennyi ideig ? Jó undorító lehet alatta a bőrötök.
Kissé meredek ez így, nagyon leegyszerűsíted.
Láttad már, hogy a komolyabb Garminok vagy Suunto-k mekkora ill. milyen óraszíjjal bírnak? Nem véletlen, sokan ruhán (akár héjkabáton, kívül) viselik az órát outdoor sport közben...
Akkuidő: Voltál már többnapos magashegyi túrán, esetleg igen nagy hidegben? Amin jó lenne GPS tracking is, hogy a bejárt útvonal és az életfunkciók utólag is megtekinthetőek ill, elemezhetőek legyenek? Tévedtél már el magasheygek olyan sűrű havazásban, hogy pilanatok alatt eltűntek a lábnyomaid, amerről jöttél (azokon legalább visza lehetne indulni), és kb 20 m a látótávolság? Na ilyenkor jól jön egy megbízható (akkumulátorú), GPS-képess topográfiai térképpel is ellátott óra. Nem, iPhone nem jó, mert az (konkrét tapasztalatom szerint) hajlamos 3700-4000m-es magasságban, az ott uralkodó viszonyok között (kemény mínuszok, csökkent légnyomás, alkalmasint igen zord idő) egyszerűen megszűnni működni. Nem egyszer történt meg már velem. Aztáán lennebb mész, mondjuk egy meleg menedékházba és szépen magához tér.
De hasonló szcenariót bármilyen kültéri sport-művelő (biciklisek, stb) is említhet, tehát vedd az enyémet csak egy példának a sok közül (mert nekem ebben van tapasztalatom).
Az, hogy normál körülmények között 7 napig bírja az akksi, az azt jelenti, hogy zord körülmények között (és töltési lehetőség hiánya mellett) is elmegy 2-3 napig, ráadásul a komolyabb Garminokat ún. expedíciós módba is lehet rakni, amikoris az a 7 nap akár 27 nappá is változhat, valódi körülmények között... persze igen komoly kompromisszumokkal, de még mindig működő GPS trackinggel (csak mondjuk percenként vesz fel egy pontot, nem másodpercenként, és egy halom szenzort és funkciót kikapcsol).
Most ne gyere azzal, hogy 20000mAh-s powerbank, mert a powerbankok is nagyon megbízhatatlanok tudnak lenni ilyen körülmények között.
Mellesleg az, hogy 7 napig megy egy óra, nem jelenti azt, hogy egy egyszerű kézmosáshoz ill. hátlap-tisztogatáshoz nem veheted le, hogy ne legyen "undorytó alatta a bőrötök", hogy téged plagizáljalak (a többieknek: igen, a hosszas óraviselés többeknél, beleértve engem is, bőrirritációt illetve akár fertőzést is okozhat, ha időnként nem veszem le. De ha leveszem, megtisztogatom, megmosom a karomat, majd visszateszem, akkor ezt el tudom kerültni)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest