- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
válasz
devil-k #41324 üzenetére
Nem biztos, hogy egyet értek. Abban igazad van, hogy a gyári alkalmazások javításai/bővítései az iOS platformmal együtt jönnek (bár vannak kivételek pl. Invite), de nem is biztos, hogy állandóan hozzájuk kell nyúlni.
Az iMessage pont azt tudja, amit az ember elvárhat egy üzenetküldő alkalmazástól, a naptár és email dettó. Szóval a gyári appok alapvetően funkcionálisak és pont annyit tudnak, amit tudniuk kell.
Szóval csak azért hozzányúlni mert a konkurencia telenyomja minden szarral már bocsánat, az nem biztos, hogy pozitív irányba billenti el a mérleget.
-
1995M
junior tag
válasz
devil-k #41324 üzenetére
Kár nálunk az iMessage nem divat. Kétségtelen a Viber, Messenger többet tudnak, viszont több bennünk a hülyeség és reklám is.
iOS 26-ban iMessage-ben is lesz háttér chathez, szövegrészlet kimásolás. (eddig csak az egész üzenetet lehetett)AI témában szerintem mindig külön kell választani, hogy AI mint chatbot pl. ChatGPT persze sokkal előrébb van, viszont az Apple Intelligence ilyen rendszerszintű dolog akar lenni, csak túl nagy fába vágták a fejszéjüket. Emlékszünk a tavalyi bemutatóra mit szeretnének: Siri látja üzenetben mikor érkezik a repülőgép valakivel és az alapján dobja fel mikor kell indulnod érte, naptárból, emlékeztetőből, emailből összeszedi a kontextust és úgy csinál valamit, na ezt az integráltságot szerintem másnál se látni még egyelőre.
-
HoppMaster
aktív tag
válasz
devil-k #38795 üzenetére
Máris jöttek 2 nap után a problémák. Ugye a Pro-ba benne van a funkció, meg tudom osztani a képet a TV-re. Már most ez 2 napig oké is volt, de ha nagyobb MKV kiterjesztést próbálok megosztani csak egy alap kép jön be a TV-n és csak a hang játszódik le.
Ez vajon mitől lehetséges? -
HoppMaster
aktív tag
válasz
devil-k #37749 üzenetére
Pontosan, de ahogyan az első posztomban írtam alkalmazás szeretnék törölni adatokkal a felhőből.
Mivel ugye hiába törlöm a telefonról az alkalmazást az adatok, el nem olvasott üzenetek ott maradnak. Ha letöltöm újra, ugyanúgy megjelennek.
Annyira kezdő nem vagyok, h azt ne tudjam amit belinkeltél -
Totheground
addikt
válasz
devil-k #34476 üzenetére
“Apple takes all reports of security threats seriously. We have thoroughly investigated the researcher’s report and, based on the information provided, have concluded these issues do not pose an immediate risk to our users. The researcher identified three issues in Mail, but alone they are insufficient to bypass iPhone and iPad security protections, and we have found no evidence they were used against customers. These potential issues will be addressed in a software update soon. We value our collaboration with security researchers to help keep our users safe and will be crediting the researcher for their assistance.”
-
WestBam
senior tag
válasz
devil-k #34127 üzenetére
Szívesen. Kell egy hét kb., hogy belerázódjon az ember de nekem bejön, igaz én is új vagyok ebben a számolgatásban. Főleg a házi kaja ami problémás de ki lehet nagyjából matekozni milyen értékekkel kalkulálj. Konyhai mérleg legyen kéznél, lesz rá szükséged bőségesen, illetve a legnehezebb, hogy ha kiderül mennyit ettél azt leszorítani vállalható mennyiségre. Pl imádom a spagettit, összeraktam egy számomra szimpatikus adagot, megmértem: 500g és kb másfél napi kalória
. Ezt nehéz lefelezni vagy inkább kihagyni.
-
trobi28
addikt
válasz
devil-k #34088 üzenetére
Én nem tudom beállítani, a levelezőrendszerünket nem eszi meg. Ios-os gmail app nem viszi, Androidon megy, így vélhetően van mit fejleszteni még azon a szuper gmail appon
Ha megy Androidon és Ios-on a gyári klienssel, akkor nem hiszem, hogy a mi levelezőrendszerünkkel van baj. -
Enjoy
addikt
válasz
devil-k #34027 üzenetére
Nem olvastad végig figyelmesen amit írtam...
Épp, hogy a zenéért, filmekért, felhő alapú tárhely szolgáltatásokért mindig is szoktam fizetni.
előbbikért már akkor, amikor megjelent az iTunes, miközben az emberek túlnyomó része torrentről szedte le a tartalmakat...
Szóval nagyon is félre ismersz a kommented alapján.
Ami engem zavar az az, hogy az általam annak idején akár többször is megvásárolt alkalmazások túlnyomó része átáll egy olyan előfizetéses koncepcióra amit nem kedvelek.
pl.: 1password 2015 óta használtam megelégedettséggel, Nem sajnáltam anno érte a pénzt. Megvettem még drágábban a Mac-es változatot is. Majd megvetették mindegyiket 1password 6 ként is, majd megjelent legutóbb a 7, immáron előfizetéses formában... de ugyanez van a PDF Expert-tel is, generáció ugrásonként megvettem az újabb appokat iOS-re és Mac OS-re, de újabban már csak ez az előfizetéses rendszer van..
by the way HBO GO nekem is ketyeg még, de h minek... ill van még Plex is az előfizetéseim között.
de az hogy már egy kalendar app is előfizetéses legyen... -
Cyberbeni
addikt
válasz
devil-k #34011 üzenetére
VPN-t kétféleképpen lehet jól használni. Egyrészt ha céges és tényleg arra használod, amit a neve is mutat, vagy pedig otthon felállítasz egy sajátot, hogy mobilról publikus wifin nagyobb biztonságban legyél. De bármilyen, akár fizetős, egyéb VPN csak plusz lehetőséget ad arra, hogy felhasználja azokat az információkat, amit ebből ki lehet nyerni.
-
-
Cyberbeni
addikt
válasz
devil-k #33675 üzenetére
Van egy pár úgynevezett "packet tunnel provider" app, ha érdekel, hogy pontosan miket lehet vele csinálni, akkor [link]
Ez a legjobb out of the box: [link]
De ha ingyenest akarsz, akkor ezt érdemes kipróbálni: [link]
Ez tud DNS szervert is váltani, viszont alapból nincsenek hozzá iOS-re összerakott szabályok, hanem neked kell a listát beadni (Persze van olyan DNS szerver, amibe be van építve, pl AdGuard, de akár otthon is fellőhetsz egyet és akkor nem lesz az, hogy mobilon beraksz millió szabályt és meghal az app, mert memórialimitet túllép)Meg ez felhasználás függő is, hogy ami nekem mindent tilt, az lehet hogy nálad nem.
Telefon restart (pl OS update) után el kell indítani egyszer az ilyen appokat, csak utána működnek.
-
sztanozs
veterán
válasz
devil-k #33616 üzenetére
Igazából nem találtam olyat ami normálisan működik, az egyedüli, ami használható volt az a Kindle alatt a slovoed (paragon) angol-magyar szótára.
iTranslate-et próbáltam még, de nem tűnt túl használhatónak:
ki kell tenni egy widget-et a kezdőlapra és a kijelölt szót ott lehet csekkolni. -
csabiks
senior tag
válasz
devil-k #33600 üzenetére
régi androidos beidegződés, mint ahogy az appok kilövése is... ios 8 óta használok iphonet, akkor se és azóta se lövöm ki se a bluetootht se a wifit se az adatforgalmat se az alkalmazásokat se semmit, nincs hatással az akkura. Sőt ha mindig újra és újra kell visszatöltenie az alkalmazást még több energiát is használ mintha csak háttérben pihenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Futás, futópályák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- Hardcore café
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest